Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Ja obstawiam 2 dziewczyny u Agniechyyy. Rozważną i Romantyczną. Ale nie mam talentu do przewidywania przyszłości, więc nawet się nie zdziwię, jak się okaże, że ma dwóch facecików albo parkę. A jak Wy obstawiacie? Wygrana na bank otrzyma od Agnieszki wór bliźniaczych wirusków! Ale się tu będzie działo, jak Aga pójdzie na USG za jakieś 5-6 tygodni!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:43
-
Nika cudny przyrost co do tygodni to bbf trochę właśnie pisze tak jak się mówi, czyli jestem w piątym tygodniu, ale każdy lekarz określa to jako czwarty tydzień ciąży. Kiedyś to mamaginekolog fajnie opisała z czego to wynika.
Ja jak ktoś pyta to mówię ze jestem w 9 tygodniu, ale u lekarza 8 tydzień.
Na bff nie jest tak źle, wiadomo tutaj jesteśmy razem od wielu miesięcy i bardziej się znamy, jesteśmy otwarte, a tam dopiero poznajemy często osoby z zupełnie innych zakamarków forum, dla mnie super że mam Agę i Paulinę, bo jakoś raźniej ale jak wszędzie może trafić się troll jak ostatnio u nas ale Aga administrator zrobiła porządek !
Agulineczka fajna krecha, czekamy na betę
Flo nasza mamusiu odpoczywasz ?
Jedna z wielu powodzenia, siedzimy tam razem z TobąJedna_z_Wielu, Agniechaaaa, KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Kurczaczki, robiłam morfo i żelazo we wtorek - wszystko ładnie - jestem krzepka baba! Nie wiem, co tym włosom u mnie nie pasuje, że mi tak lecą całymi garściami
A ferrytyne robilas? Czasem żelazo wskazuje, ze jest ok, a ferrytyna pokazuje prawdziwy jego zapas w organizmieStaraczkaNika lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Agniechaaaa wrote:Ja mam przeczucie na 2Panów ale możemy zrobić tu konkurs na płeć kto trafi dostaje moc wiejskie i tak daje każdej z Wam moc wirusów ale przynajmiej można postrzelać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:43
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Agulineczka
Gratulacje! Ty masz już tak szybko piękną krechę, że bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że wzięłaś przykład ze swojej imienniczki, Agniechy, i nie miała tam dwójeczki! Jutro beta? Wiesz, ktoś tu musi jutro dostarczać emocji!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:57
-
Jedna_z_Wielu wrote:Zaczyna się stresik, wiem że nie ma porównania do Waszych powodów, ale dla mnie jest ważna ta wizyta :*
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Kochane mam takie pytanie z innej beczki. Czy piesek może zarazić się jelitowka od właściciela? Bo właśnie mi powoli przechodzi ale zmoglo mojego męża teraz, a psinka najpierw pilnowala mnie, a teraz eMka i boję się, że coś mu będzie. Bo wiecie eMek to marudzi jakby zaraz miał pójść na tamten świat ale da sobie radę to silny chłop, bardziej martwię się o psa. Można mu coś podać profilaktycznie?
Agniechaaaa, summer86, StaraczkaNika, Amy333, mi88 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
StaraczkaNika wrote:Kurczaczki, robiłam morfo i żelazo we wtorek - wszystko ładnie - jestem krzepka baba! Nie wiem, co tym włosom u mnie nie pasuje, że mi tak lecą całymi garściami
Moje włosy tez się dziwne zrobiły, strasznie się koltunia, ale ja się zastanawiam czy nie są wysuszone przez te ciagle sikanie i jeszcze lekkie zatrzymanie wody w organizmie. Kupiłam dziś odżywkę z biotebalu i zobaczymy -
Lena
I chciałabym coś wyjaśnić: to nie jest tak, że brak mi kultury, aby podziękować , tylko nie chce zapeszycKarolina90, Malgonia lubią tę wiadomość
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
nick nieaktualnyLena21 wrote:Nika cudny przyrost co do tygodni to bbf trochę właśnie pisze tak jak się mówi, czyli jestem w piątym tygodniu, ale każdy lekarz określa to jako czwarty tydzień ciąży. Kiedyś to mamaginekolog fajnie opisała z czego to wynika.
Ja jak ktoś pyta to mówię ze jestem w 9 tygodniu, ale u lekarza 8 tydzień.
Na bff nie jest tak źle, wiadomo tutaj jesteśmy razem od wielu miesięcy i bardziej się znamy, jesteśmy otwarte, a tam dopiero poznajemy często osoby z zupełnie innych zakamarków forum, dla mnie super że mam Agę i Paulinę, bo jakoś raźniej ale jak wszędzie może trafić się troll jak ostatnio u nas ale Aga administrator zrobiła porządek !
Agulineczka fajna krecha, czekamy na betę
Flo nasza mamusiu odpoczywasz ?
Jedna z wielu powodzenia, siedzimy tam razem z Tobą
A tu od mamyginekolog o tc:
https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/ -
Karolina90 wrote:Bo wiecie eMek to marudzi jakby zaraz miał pójść na tamten świat ale da sobie radę to silny chłop, bardziej martwię się o psa. Można mu coś podać profilaktycznie?
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Nika, piękny przyrost
Ewela, bardzo się cieszę, że wizyta i USG ok
Agulineczka, test pięknie ściemniał. Kiedy powtarzasz betę?
Jedna_z_Wielu, kciuki za wizytę!
Bazylkove, cieszę się, że już po zabiegu
Hope, trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę
Karolina, daj znać po dzisiejszym USG Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.
Agniechaaa, u mnie też dziś ból brzucha, też się nospą ratuję
StaraczkaNika, Jedna_z_Wielu, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Kochane mam takie pytanie z innej beczki. Czy piesek może zarazić się jelitowka od właściciela? Bo właśnie mi powoli przechodzi ale zmoglo mojego męża teraz, a psinka najpierw pilnowala mnie, a teraz eMka i boję się, że coś mu będzie. Bo wiecie eMek to marudzi jakby zaraz miał pójść na tamten świat ale da sobie radę to silny chłop, bardziej martwię się o psa. Można mu coś podać profilaktycznie?
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Nika, piękny przyrost
Ewela, bardzo się cieszę, że wizyta i USG ok
Agulineczka, test pięknie ściemniał. Kiedy powtarzasz betę?
Jedna_z_Wielu, kciuki za wizytę!
Bazylkove, cieszę się, że już po zabiegu
Hope, trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę
Karolina, daj znać po dzisiejszym USG Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz
Agniechaaa, u mnie też dziś ból brzucha, też się nospą ratuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:52
-
Zośkaaa wrote:A ferrytyne robilas? Czasem żelazo wskazuje, ze jest ok, a ferrytyna pokazuje prawdziwy jego zapas w organizmie
-
StaraczkaNika wrote:Agulineczka
Gratulacje! Ty masz już tak szybko piękną krechę, że bym się nie zdziwiłam, gdyby się okazało, że wzięłaś przykład ze swojej imienniczki, Agniechy, i nie miała tam dwójeczki! Jutro beta? Wiesz, ktoś tu musi jutro dostarczać emocji!
Dzięki, ale na innym teście już nie była taka ładna krecha
Mam nadzieję, że przyrost będzie prawidłowy, chociaż w poprzedniej ciąży przyrosty miałam na poziomie nawet 185% (betę robiłam 4 razy), no ale niestety ciąża przestała się rozwijać w 7 tyg.
No, ale nie mogę teraz myśleć negatywnie. Czy Ciebie tez tak pobolewa brzuch jak na @?
P.S. Agniecha nie jest moją imienniczkąSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agniechaaaa wrote:Ja tez sie mega cieszę, ze Was tam mam a troll jakos dziwnie zamilkł na szczęście!
A tu od mamyginekolog o tc:
https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/
Kurczaczki, mi pokazuje termin 7.08.18, a ja myślę, że powinien być 8 dni późniejszy, czyli 15.08 (ooo, jaka masakra, w święto!). Ehh, nijak nie da rady się wkręcić w lipiec
Ale spoko, zaraz z Flowwer i dziewczynami rozkręcimy sierpień Zaraz po tym jak uwierzymy w dobre wiadomości znaczy sięBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny: ) cieszę sie z Waszych bet i dobrych usg i wogole! Mam jakiś dobry dzień dzisiaj. Ide robić naleśniki mężusiowi. Chociaż mnie wkurza strasznie od kilku dni, albo to już PMS. 3 dzień z rzędu podejmuje próbę zaciągnięcia go do łóżka, ale zawsze przed tym jak mam już iść do sypialni to coś znajduje co mnie wkurza i sie fochami I mi ochota przechodzi ; p trzymajcie kciuki zeby dziś było inaczej Haha :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:57
KateHawke, Malgonia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%