X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 28 lutego 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ale dziewczyny coś w tym musi być bo u mnie były kreski pół widoczne w sensie miały 50% koloru pasków testowych a beta mi wyszła ponad 650, więc nie wiem kiedy by mi wyszły dwie równie mocne krechy ;)

    A ja poszłam na małą kawę i ciacho chociaż kawy to tylko kilka lykow. Ja pije taka słaba z duuuza ilością mleka :)


    Smacznego, tez popijam- tylko ja czarnuche;-)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 lutego 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Smacznego, tez popijam- tylko ja czarnuche;-)

    Dziekuje:)

    Ja w tamtym tyg piłam kawę z ekspresu i myślałam że serce mi wyskoczy więc nie mogę takiej pić tylko taka zwykła rozpuszczalna biała:)

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3009 547

    Wysłany: 28 lutego 2017, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mój wykres jest owulacyjny ?

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4637

    Wysłany: 28 lutego 2017, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czy mój wykres jest owulacyjny ?
    Standardowe bezowu. Kiedy wybierzesz się do lekarza z prawdziwego zdarzenia?

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czy mój wykres jest owulacyjny ?
    Zmień lekarza bo to normalne nie jest i wmawianie że taka uroda przez lekarza to coś nie halo !!!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna i Floweer - o co te nerwy -toc to to samo co 3 miesiace i nic nie trafia.

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam takie pytanie może się znacie bo mam wyniki tarczycy takie:
    Tsh: 2,3507 norma (0,35-4,94)
    Ft4: 1,18 norma (0,7-1,48)
    Anty-tpo: 0,18 norma(0-5,61)
    Anty-tg: 3,18 norma (0-4,11)

    I o ile wiem że Tsh jest ok, tak niby reszta w normie ale nie wiem jak to się ma do mojej sytuacji, idę do lekarza w czwartek a nie chce szukać po necie nic bo tam różnie piszą więc jeśli któraś może pomóc to będę wdzięczna

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9046 11209

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam @ i przenoszę się na marzec:) Mycha, Amy, za Was trzymam nadal kciuki! :)

    Bajka, wyniki super! Też bym takie chciała ;)

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 1125 g 💕

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3009 547

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Standardowe bezowu. Kiedy wybierzesz się do lekarza z prawdziwego zdarzenia?

    Mam wizytę 13 marca ...i jadę do Krakowa... czekam na komplet badań ale jeszcze się nie nadaje bo niemam siódmej wyższej temperatury

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Zgłaszam @ i przenoszę się na marzec:) Mycha, Amy, za Was trzymam nadal kciuki! :)

    Bajka, wyniki super! Też bym takie chciała ;)

    Szkoda że u ciebie @ przyszła;(

    A wiesz pytam o wyniki bo naczytalam się że niskie antyTpo źle może świadczyć więc poprostu się boję a fo czwartku tak daleko aż lekarz powie co i jak

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • E_w_c_i_a Autorytet
    Postów: 349 364

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - Przeciwciała anty-TPO nie występują we krwi osoby zdrowej, dlatego ich obecność zawsze zwiastuje choroby tarczycy. Dlatego Twój wynik jest bardzo dobry!

    Co do TSH to powinno być w ciąży max 2,5 więc skontroluj za jakiś czas. (najlepiej gdyby było w okolicy 1.0). Co więcej w ciąży tsh rośnie także jesteś na granicy. Bierzesz jakieś tabletki na tarczycę?

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę letrox 75 i pewnie o tym mi powie endokrynolog w czwartek ale wy tu wiecie wiele i chciałam wiedzieć jak to jest naprawdę. A czy orientujesz się jak z tym Anty-tg? Bo ono już niskie nie jest

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • E_w_c_i_a Autorytet
    Postów: 349 364

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Tak biorę letrox 75 i pewnie o tym mi powie endokrynolog w czwartek ale wy tu wiecie wiele i chciałam wiedzieć jak to jest naprawdę. A czy orientujesz się jak z tym Anty-tg? Bo ono już niskie nie jest
    Nie orientuję się za bardzo, ale wydaje mi się że te przeciwciała występują razem przy niedoczynności.
    Obstawiam że endo podniesie Ci dawkę, przynajmniej powinien :P

    Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Nie orientuję się za bardzo, ale wydaje mi się że te przeciwciała występują razem przy niedoczynności.
    Obstawiam że endo podniesie Ci dawkę, przynajmniej powinien :P

    No to byle wytrzymać do czwartku :) kurcze tak mi się czas dluzy że masakra, budzę się e nocy rano wcześnie wstaje :(
    Jutro idę powtórzyć betę i kurcze mam nadzieję że będzie ok, już nawet liczyłam jaki min powinien być wynik hehe:) Ja jestem okropna w tej niecierpliwosci swojej

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio robiłam Anty_TPO i mam 35 przy normie do 34 niby to ciut podwyszone. Musze zapytać mojego gin bo przy zabiegu zapomniałam. A TSH mam 1

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No to byle wytrzymać do czwartku :) kurcze tak mi się czas dluzy że masakra, budzę się e nocy rano wcześnie wstaje :(
    Jutro idę powtórzyć betę i kurcze mam nadzieję że będzie ok, już nawet liczyłam jaki min powinien być wynik hehe:) Ja jestem okropna w tej niecierpliwosci swojej
    Ja też bym obliczała ;) to normalne

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mam wizytę 13 marca ...i jadę do Krakowa... czekam na komplet badań ale jeszcze się nie nadaje bo niemam siódmej wyższej temperatury
    Monitoring ci powie czy byla ovu i juz nie myśl o wykresie bo to tylko liczby.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czrkam do jutra. Powtorze bete chce miec pewnosc czy moge odstawic duphaston .

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa jal dla mnie wyniki ok :)

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • E_w_c_i_a Autorytet
    Postów: 349 364

    Wysłany: 28 lutego 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższony poziom przeciwciał anty-TPO może świadczyć o: chorobie Hashimoto, czyli przewlekłym zapaleniu tarczycy; chorobie Gravesa-Basedowa;

    U mnie właśnie świadczy o Hashimoto, miałam sporo ponad normę.


    Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ