Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Camie Koleżanka
    Postów: 58 35

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Hej dziewczyny byłam dziś u ginekologa skierowała mnie na tsh i wyszło 2,43 i twierdzi że jest ok, czy są tu dziewczyny które we wcześniejszych ciążach miały TSH koło 2,5 i wszystko było ok?
    Ja w pierwszej miałam 2,56 i było ok☺

    Franko czeka na rodzeństwo :)
    zaczynamy 4cs
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Też tak mi powiedziała że na razie jestem na granicy normy, no nic poczekam jeszcze z 3 miesiące jeśli się nie uda to może poszukam ginekologa-endokrynolga.
    Najgorsze że co lekarz to inna teoria...

    Ten cykl raczej muszę spisać na straty bo owu była prawdopodobnie wczoraj rano więc się nie udało wstrzelić ze świeżymi plemniczkami...

    Tarczyca ważne żeby była uregulowana, bo nawet jeśli uda się zajść w ciążę to może być problem z jej donoszeniem.. dorze by było gdybyś od razu poszukała endokrynologa.

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 136

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430, co o tym myślicie?

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za info w sprawie TSH

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430, co o tym myślicie?

    ciężko stwierdzić, jakieś dziwne te normy masz , u mnie wlab jest od 5 ciąża dopiero.. najlepiej poczekaj do pon i zrób jeszcze raz

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:50

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki, ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i trochę mnie sprowadziło na ziemię. Przez 4 miesiące z TSH 3,56 zeszło mi do 2,88 tyłka nie urywa. Za to żelazo 126 norma 50-170 więc bardzo ładnie. Wizyta u endo dopiero za 1,5 miesiąca, chyba sobie mogę odpuścić te starania na jakiś czas :/

  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    hej dziewuszki, ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i trochę mnie sprowadziło na ziemię. Przez 4 miesiące z TSH 3,56 zeszło mi do 2,88 tyłka nie urywa. Za to żelazo 126 norma 50-170 więc bardzo ładnie. Wizyta u endo dopiero za 1,5 miesiąca, chyba sobie mogę odpuścić te starania na jakiś czas :/

    Moja szwagierka zaszla przy 3.11 tsh.i to przy policysrycznych. W 5miesiecy. Takze ja bym sie nie poddawala.

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zafasolkowanym!
    Skorpionek możesz powiedzieć jak Ty robisz te testy, że tak wyglądają? Już 2 cykl takie pokazujesz

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Moja szwagierka zaszla przy 3.11 tsh.i to przy policysrycznych. W 5miesiecy. Takze ja bym sie nie poddawala.


    nie no przyjemności sobie nie będę odbierała, z pewnością, ale będę wiedziała na co zrzucać winę w razie czego :P

  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430, co o tym myślicie?

    dziwne, nie znam laboratorium, w którym normy dla ciazy zaczynaja się od 1.2, a byłam w na prawdę wielu. norma dla ciazy niżej od 5 się nie zaczyna. to jest wynik negatywny niestety. chciałam tego nie komentować, ale nie mogłam się powstrzymać, bo wydaje mi się, że na siłę szukasz ciazy tam gdzie jej nie ma. już drugi miesiąc jestem świadkiem jak wrzucasz zdjęcia zalanych testów i pytasz co sądzimy. nie wiem jak Ty to robisz, bo trzeba się napracować żeby zalać ten test. uwierz mi, jak zajdziesz w ciaze, czego bardzo Ci życzę, to nie będziesz musiała rozbierać testów na części pierwsze ani wynik bety 1.2 brać za pozytywny. przepraszam za szczerość, ale ktoś musiał chyba to w końcu powiedzieć. powodzenia!

    Karolina90, Anga1989, Lady_E, i-feel-you, Tinusia, Camie, Alisa, Mada92, bertha, Flowwer, MamaFabianka, Karolka12345, Tusiek86, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, Marribell, Kamelkowo, zubii, Maja84, agacia lubią tę wiadomość

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surii a podziel się co tam u ciebie :) jakieś mdłości :) napawasz mnie optymizmem, że mi też się kiedyś uda :)

    PS Ładny przyrost bety :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:45

    Karolina90, suri2016 lubią tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Lady_E Autorytet
    Postów: 1160 1150

    Wysłany: 3 lutego 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratulacje kolejnej bety <3 Piekny przyrost <3

    suri2016 lubi tę wiadomość

    iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 3 lutego 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zlapalam dola po moims stosunku fsh i lh....
    0.54....

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 3 lutego 2017, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba wszystko ok :) pobolewają delikatnie piersi i podbrzusze. padam o 21, po prostu beton ;) miałam iść w przyszły piątek do lekarza, ale przełożyłam na wtorek na 15, bo już powinno być widać pecherzyk :)

    panan12, Bocianiątko, Maja84, Princesska lubią tę wiadomość

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • malka Autorytet
    Postów: 2364 4662

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A Ty miałaś nieraz gorączkę ? Dużo Ci przesunelo owulacje?

    Nie przesunęło bo nie zaznaczałam, ale myślę że jak się zaznaczy gorączkę przed terminem prawdziwej owu to ovufriend może sobie pomyśleć że to już, zwłaszcza że głównie temperatura się kieruje. Ale po owu to chyba już nie przesunie, chyba że ten wzrost temperatury będzie dość duzy i potrwa trzy dni.

    5b09trd8ji0unw2g.png

    34bwflw153i9m8vo.png
  • Tinusia Autorytet
    Postów: 545 712

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można dać się ześwirować... każda z nas bardzo pragnie dziecka ale psychiczne zmęczenie jest jeszcze gorsze.. wynajdywanie objawów które gdneralnie mogą o wielu rzeczach świadczyć... ja w pierwszą ciążę zaszłam nieświadomie nic nie czułam, za to w poprzedzających ją cyklach miałam wszystkie objawy ciążowe.. teraz staram się rozważniej podchodzic do tych spraw.
    Proszę o przepisanie testowania na 14.02 bo owu się przesunęła i była najprawdopodobniej poprzedniej nocy.. testuję 2 dni przed terminem @ by mieć czas zapisać się na przyszły cykl na stymulację.Wczoraj test owu pozytywny, ból jajników i duży spadek temp.dzisiaj natomiast wzrost.. za tydzień zrobię progesteron by potwierdzić lub wykluczyć owu :) <3 były przedwczoraj i wczoraj. Miało być co dwa dni żeby był złoty strzał ale pierwszy raz libido mi tak skoczyło jak nigdy więc skorzystałam ;) oby natura wiedziała co robi :)

    mhsvqps6d6vf02dw.png
  • kajax Autorytet
    Postów: 511 168

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba niestety za dwa dni sie krwią zaleje planowo.. Dostałam takich dolin pod oczami ze nie mogę tego zatapetowac xD

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    ..i w drodze może tym razem córka:)
  • kajax Autorytet
    Postów: 511 168

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja za to zlapalam dola po moims stosunku fsh i lh....
    0.54....
    Ja teraz sobie policzyłam i mam 0,52. I podwyższony progesteron: 34.

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    ..i w drodze może tym razem córka:)
  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Ja teraz sobie policzyłam i mam 0,52. I podwyższony progesteron: 34.

    Ja progesteron dopiero bede badac... niby czyyalam ze jesli faktycznie tak niski stosunek oznacza uposledzenie przysadki tosie pojawiaja objawy zwiazane z progesteronem czyli np. krwawienia miedzy cyklami, nieregulafne cykle itep. U mnie sie to nie zdarza.

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Paulinucha87 Ekspertka
    Postów: 445 99

    Wysłany: 3 lutego 2017, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribell wrote:
    https://zapodaj.net/697b54963460e.jpg.html

    Gratulacje :D
    fajnie sie patrzy jak się zieleni na pierwszej stronie :)

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego