Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulinucha87 Ekspertka
    Postów: 445 99

    Wysłany: 3 lutego 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430, co o tym myślicie?

    Patrząc na Twój wykres i tyle dni wyzszych temperatur to gdyby tam była ciąża to beta wyszła by pozytywna juz raczej w 100 procentach.Niestety negatywny wynik bety.

    innamorata88 lubi tę wiadomość

  • Nadia83 Ekspertka
    Postów: 288 62

    Wysłany: 3 lutego 2017, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionek jakby to była ciąża to wynik byłby dużo wyższy bo już pod koniec 3 tyg byś była. Tak mi się wydaje niestety

    uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3006 545

    Wysłany: 3 lutego 2017, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś jak szłam na beta hcg miałam wynik mniejszy jak 1,2 i to był negatyw a jak byłam w ciąży wyszło 36 wynik

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • E_w_c_i_a Autorytet
    Postów: 349 364

    Wysłany: 3 lutego 2017, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja za to zlapalam dola po moims stosunku fsh i lh....
    0.54....
    U mnie jest 0,46 i gin stwierdzila ze nie jest tak źle, gorzej gdyby było 1,5 więc nie wiem juz komu wierzyć :-(
    Tak samo z progesteronem. Ok 20 dc cyklu jest na poziomie 5 i też mówi ze tragedii nie ma :-( chyba czas na zmiane lekarza!

    Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie. Od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Przyznam się że nie wiem w którym dc występuje u mnie u Owulacja i czy jest tak książkowo w 14dniu.
    Od kiedy wy zaczynać robić?

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • w_nika Przyjaciółka
    Postów: 68 58

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Cześć. Mam pytanie. Od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Przyznam się że nie wiem w którym dc występuje u mnie u Owulacja i czy jest tak książkowo w 14dniu.
    Od kiedy wy zaczynać robić?
    Hej ja dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i też nie wiedziałam kiedy mogę mieć ovu więc zaczęłam bardzo wcześnie tj. Od 9dc żeby nie przeoczyć a test 18dc niby wyszedł negocjacji. A jednak był pozytywny i tak nie wyszedł książkowo. Na drugi dzień skoczyła mi temp. I wtedy już wiedziałam że Ból JajNika oznaczał ovu :)

    0f5280f6c7.png
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Cześć. Mam pytanie. Od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Przyznam się że nie wiem w którym dc występuje u mnie u Owulacja i czy jest tak książkowo w 14dniu.
    Od kiedy wy zaczynać robić?
    Ja mam owulację zazwyczaj 18dc. Zaczynam testować tak 4 lub 3 dni wcześniej. Na wszelki wypadek gdyby coś się przesunęło.

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    U mnie jest 0,46 i gin stwierdzila ze nie jest tak źle, gorzej gdyby było 1,5 więc nie wiem juz komu wierzyć :-(
    Tak samo z progesteronem. Ok 20 dc cyklu jest na poziomie 5 i też mówi ze tragedii nie ma :-( chyba czas na zmiane lekarza!

    Źle jest w jedna i drugą strone ale to nie wyrok. Ja mam 1.55 a PCOS nie mam choc mam wysokie AMH ty masz 0.46 co by świadczyło o problemach z nadnerczami.Bez dalszych badań nie da sie potwierdzić lub wykluczyć a wyciskanie że poziom 5 progesteronu w 20 dc to daje do myślenia...

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JaKa Autorytet
    Postów: 493 320

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja przypada wcześniej, ok. 10-12 dnia. W styczniowym cyklu zaczęłam testować 9 dnia, bo w grudniu chyba się spóźniłam... zacznij 1-2 dni wcześniej niż jest wskazane w ulotce załączonej do testu. Powodzenia Gigi :)

    Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • JaKa Autorytet
    Postów: 493 320

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano mam zamiar zrobić test ciążowy, oczywiście jeśli do tej pory nie przyjdzie @. Według ovu miesiączkę powinnam dostać dzisiaj, ale ja spodziewam się w poniedziałek lu wtorek. Niby czuję, że się zbliża, a nadzieja z tego cyklu już wygasa. Ale ta niepewność jest straszliwie męcząca... przeglądam cały czas cykle dziewczyn, które już zazieleniły i porównuje z moim, czy jest jakieś podobieństwo i jeszcze szansa?


    cd7765cf8dc58542fbb665e3981d7003.png

    Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Kamelkowo Ekspertka
    Postów: 215 82

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka u ciebie jest piękny ten wykres. Trzymam kciuki

    Gigi lepiej zacząć trochę wcześniej. Patrząc na twój wykres robiłam już od jutra. Zwłaszcza, że jak piszesz nie wiesz kiedy masz owulacje.
    Powodzenia

    3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Kamelkowo Ekspertka
    Postów: 215 82

    Wysłany: 3 lutego 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribell wrote:
    Dziewczyny, melduję 2 kreski :-) wg.mnie dziś 11 dpo a ovufriend mi usilnie wciska kit, że owu była 2 dni później. 2 dni robiłam testy z nerwów i niby negatywne a kiedy teoretycznie test był nieważny był widoczny mini cień cienia. Dziś wyraźna kreska. Nie mówię ślubnemu. Dowie się za 2 tygodnie po wizycie u gin, chyba że zmienię zdanie wcześniej
    Gratulacje! Cudowna wiadomość

    bognaszka lubi tę wiadomość

    3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Kamelkowo Ekspertka
    Postów: 215 82

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnika bardzo ładny wykres. Powodzenia.

    Skorpionek przykro mi każdy ci powie że to negatywny wynik. Ciąża od conajmniej 5 się zaczyna a przeglądajac internety widać że w niektórych laboratoriach od 16 a nawet od 20.

    w_nika lubi tę wiadomość

    3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3913 5260

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w tym miesiącu odpuszczę testowanie. W okolicach owulacji było bardzo średnio ze współżyciem, więc wątpliwe, żeby się coś udało.

    @JaKa - w poprzednim cyklu też tak robiłam, ale w gruncie rzeczy wykresy dziewczyn zaciążonych i niezaciążonych są do pewnego momentu bardzo podobne, zwłaszcza objawy i potrafią dać za dużo nadziei.

    PVkxp2.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wg was który test jest pozytywny
    https://zapodaj.net/7dffb20f7e837.jpg.html
    bo mi z obserwacji śluzu i plamienia wydaje się że owu była wczoraj, a wg testów wydaje mi się że dopiero dziś jest pozytyw

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 20:17

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • JaKa Autorytet
    Postów: 493 320

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Anna_Stesia, te wszystkie objawy mogą być mylące. W poprzednim cyklu nakręciłam się i wydawało mi się, że czuję się inaczej niż zwykle i że się udało, i już wzięłam rano test do wc, zaczynam siku, a tu czerwona kropka i złudzenia prysły jak bańka mydlana.

    W tym cyklu miałam podejść na luzie, a tu powtórka z rozrywki ;)

    Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • JaKa Autorytet
    Postów: 493 320

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 moim zdaniem 12 i 13 dzień testy są pozytywne. Ale u mnie bywało podobnie i te testy biorę z przymrużeniem oka jako dodatkowy zwiastun owulacji.

    Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Źle jest w jedna i drugą strone ale to nie wyrok. Ja mam 1.55 a PCOS nie mam choc mam wysokie AMH ty masz 0.46 co by świadczyło o problemach z nadnerczami.Bez dalszych badań nie da sie potwierdzić lub wykluczyć a wyciskanie że poziom 5 progesteronu w 20 dc to daje do myślenia...

    A co maja nadnercza do FSH I LH? Toc to hormony przysadkowe.

    innamorata88 lubi tę wiadomość

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    A co maja nadnercza do FSH I LH? Toc to hormony przysadkowe.
    Sory pisałam całkiem z głowy bo mnie jedna rzecz zastanawia u E_w_c_i_a "Stosunek poziomu LH do poziomu FSH powinien oscylować około 1. Mniejszy może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższy o zespole policystycznych jajników"
    Co mnie zastanawia że na dole w opisie ma PCOS a stosunek LH do FSH jak pisze ma
    0,46 więc to dziwne ...
    E_w_c_i_a na podstawie jakich badań u Ciebie stwierdzono PCOS ? Jakie masz AMH ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 3 lutego 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430, co o tym myślicie?
    A nie przypadkiem <1,2 ?

    Flowwer, kasza lubią tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego