Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:Właśnie po badaniu lekarz powiedział, że wszystko jest w najlepszym porządku, więc gdyby były to zrosty to pewnie by mi coś napomknął (przynajmniej mam taką nadzieje).
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Karolina90 wrote:A takie zrosty nie wyszłby przy HSG? i w sumie nigdy mi mój obecny gin o nich nie mówił, dopiero wczoraj jak poszłam na badanie na NFZhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Anuśka19 wrote:hmm aż się boję cieszyć co sądzicie o bobo-test? wczoraj robiłam pepino i niby coś było ale aparat nie chciał wychwycić... bobo-test jest mniej czuły i kreska jednak bardziej wyrażna. Mam lekkiego stracha teraz bo w domu wirusek grypy panuje
Anuśka19 lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Anuśka19 wrote:Paulinucha takie mi wyszlo już na 3 testach różnej firmy... w styczniu testowałam dokładnie na tych wszystkich testach i nic nie było do samej małpy ale jeszcze leży bobo na jutro :-*
Czekamy na jutrzejszego sikańca w takim razie,trzymam kciuki :*Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
bertha wrote:hsg to ktore? to tylko drożność? to chyba nie. wg mnie laparoskopia tak na zywo zobaczy zrosty. ale moj gin widzi zrosty na usg, pokazuje mi je zawsze.
A ja już oszalałam i zadzowniłam do mojego gina. Powiedział żeby się nie martwiła bo gdyby coś było nie tak to wyszłoby jednak na HSG a on nigdy na usg nie widział zrostów, zresztą ja NIGDY nie miałam żadnego zabiegu w obrębie brzucha itd. tylko na szyjkę ale to nie ma nic wspólnego.
Poza tym myślę, że jakby to było coś poważnego to pewnie tenm wczorajszy gin mi powiedział. Wiedział że przyszłam na monitoring cyklu i dopytywał co i jak.
Dlatego już nie panikuję dopytam mojego gina jeszcze przy wizycie w marcu👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Widzę, że dużo tutaj pozytywów luty szczęśłiwy dla wielu
Dziewczyny ja poroniłam w pażdzierniku objawów nie mam , ale bete robiłąm 2x, pierwszy wynik 10 po 71h wynik 79, zastanawiam się czy powtarzać jutro jeszcze raz, też byłoby 72h. CO myślicie skoro tamten przyrost był ok ? Bo się martwię i świruję ;/ jesli pójdę to jaki wynik powinien być ok ? eh teraz już chyba do porodu będe życ w stresie,
Powodzenia testującymBea_, Kasiak621 lubią tę wiadomość
-
w_nika wrote:Mam tak pierszy miesiąc nigdy mi się tak nia zdążyło.
niedomoga cialka żółtego/niedobór progesteronu, żeby się upewnić to kiedy można zrobić badanie? pewnie z krwi?
Jeśli pierwszy raz coś takiego się zdarzyło, to nie ma powodu jeszcze, żeby się martwić. Jednorazowe zawirowanie hormonalne może się zdarzyć u każdej zdrowej kobiety.
Natomiast jesli dłużej się starasz, to i tak warto sprawdzic progesteron.
Ja dziś oznaczałam, mimo, ze cykle mam regularne i nigdy nie mam żadnych plamień.
Oznacza się w 7-8 dpo.14.04.2018 Théo -
Ja dla swietego spokoju bym powtorzyla, ale pierwszy przyrost b.ladny. odpoczywaj:)
karola_aa lubi tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Ja dla swietego spokoju bym powtorzyla, ale pierwszy przyrost b.ladny. odpoczywaj:)
-
nick nieaktualnykarola_aa wrote:Tak sobie tłumacze, że pierwszy przyrost jest ok no ale jednak głowa robi swoje, a z drugiej strony boje się jak cholera wyniku.
Nie masz już na nic wpływu, możesz jedynie łykać dupka - a i on nie daje gwarancji.
To, że bhcg przyrasta prawidłowo niestety niczego nie gwarantuje.
Zostaje wizyta serduszkowa.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 15:56
-
AnnaManna wrote:Bertha, a Ty miałaś jakąś laparpskopię lub operację? Zastanawiam się skąd u mnie te zrosty skoro nikt, nigdy przy mnie nie "majstrował". Mam nadzieję, że to nie głupia endoździra (przepraszam wrażliwców)
No właśnie niestety chyba endometrioza jest główną przyczyną zrostów i ewentualnych dziwnych dolegliwości bólowych w jamie brzusznej jeśli nie było żadnego zabiegu operacyjnego ale to też nie tak łatwo stwierdzić.
-
Dziewczyny z okolic Krakowa albo Katowic, polećcie proszę jakąś klinikę, w której dobrze leczą i można podejść do IMSI, bo chyba do tego będziemy musieli jakby co kiedyś, myślę o drugiej połowie roku, podchodzić. Interesuje mnie, żeby lekarze byli kompetentni. Ja już sprawdzałam na necie Gyncentrum w Katowicach, Novomedica w Mysłowicach i Macierzyństwo w Krakowie, ale jak zaczynam czytać opinie i są takie negatywne to mam mętlik w głowie. Poradźcie:)
-
Ptysia wrote:Dziewczyny z okolic Krakowa albo Katowic, polećcie proszę jakąś klinikę, w której dobrze leczą i można podejść do IMSI, bo chyba do tego będziemy musieli jakby co kiedyś, myślę o drugiej połowie roku, podchodzić. Interesuje mnie, żeby lekarze byli kompetentni. Ja już sprawdzałam na necie Gyncentrum w Katowicach, Novomedica w Mysłowicach i Macierzyństwo w Krakowie, ale jak zaczynam czytać opinie i są takie negatywne to mam mętlik w głowie. Poradźcie:)
-
malka wrote:No właśnie niestety chyba endometrioza jest główną przyczyną zrostów i ewentualnych dziwnych dolegliwości bólowych w jamie brzusznej jeśli nie było żadnego zabiegu operacyjnego ale to też nie tak łatwo stwierdzić.
a jak można zdiagnozować endo?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
mi_lejdi wrote:Jeśli pierwszy raz coś takiego się zdarzyło, to nie ma powodu jeszcze, żeby się martwić. Jednorazowe zawirowanie hormonalne może się zdarzyć u każdej zdrowej kobiety.
Natomiast jesli dłużej się starasz, to i tak warto sprawdzic progesteron.
Ja dziś oznaczałam, mimo, ze cykle mam regularne i nigdy nie mam żadnych plamień.
Oznacza się w 7-8 dpo.
Dziękuję za pomoc dziewczyny ! :*
chociaż martwię się dalej, jak do piątku nie dostanę @ to ide na beta