X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Malgonia, Twoja teoria ma sens!
    Moni, wybacz moje faux pas, ale za trzecim razem się uda zalegalizować :D <3

A żadne tam... Tyle przeszliśmy razem, że dla mnie to i tak mąż :)
    Teraz się tylko śmiejemy z tych wszystkich przeszkód :D

Magduullina, moyeu lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, a ja przy winku i popcornie, niczym czlowiek ogladajacy dobry film, popatrze sobie na Was, na Wasze <3 , wyniki, pozytywne testy i radosc :) Bede siedziec cicho, bo ile mozna, ale nie zapomnijcie o mnie, bo niedlugo powroce ze swoim szalonym testowaniem od 8dpo az do koncowki @ ;) Teraz jest jedyny czas bez testowania, bo nie wiem, jaki to czas :) Buziaki, powodzenia, kochane moje :*

Magduullina, Olliiii, moyeu, Ania_85_, Angelika1313, Ochmanka, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

• moyeu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki... beta nadal negatywna, progesteron 13,2 ng/ml. Te testy z allegro to straszny bubel... progesteron pokazuje że do @ jeszcze jakiś czas. Niech no przyjdzie w końcu łajza i zacznę nowy cykl. Już mnie męczy ten cykl.

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka a na owulaki nie sikasz czy cos? Tosz to najbardziej emocjonujacy etap, zdazy chlop czy nie, lezec na brzuchu czy z nigami do gory, brac wiesiolek czy niepokalanek.. jest tyle dylematow do rozwiazania.

Elfik, Emmainthegarden, MonikA_89!, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sasanka a na owulaki nie sikasz czy cos? Tosz to najbardziej emocjonujacy etap, zdazy chlop czy nie, lezec na brzuchu czy z nigami do gory, brac wiesiolek czy niepokalanek.. jest tyle dylematow do rozwiazania.

Ojej... z owulakami wychodzi, ze sikam caly czas, kazdy dzien miesiaca :D Moyeu, progesteron ladny, to i beta moze przyjdzie jeszcze :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu kurczaki ale bym chciala zeby ten kropus sie w koncu objawil. Pokaz tego wykresa jeszcze raz :)

moyeu lubi tę wiadomość

age.png

• agge Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Mam wyniki... beta nadal negatywna, progesteron 13,2 ng/ml. Te testy z allegro to straszny bubel... progesteron pokazuje że do @ jeszcze jakiś czas. Niech no przyjdzie w końcu łajza i zacznę nowy cykl. Już mnie męczy ten cykl.

Szkoda :(

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra...
    Progesteron 0,17 ng/ml
    Beta-HCG 0,89 mIU/ml
    Okresu dalej brak. Jutro wryje sie do mojej gin, mam nadzieję że mnie przyjmie miedzy pacjentami, bo nie mam pojęcia co się dzieje

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta endokrynologowe, moje forumowe guru:) właśnie odebrałam wyniki-czy pomożecie mi sprawdzić co one oznaczają? W połowie cyklu wiele znaków wskazywało na Hashimoto, ale teraz po odebraniu wszystkiego sama już nie wiem co o tym myśleć... :) A wizyta u mojej Pani Doktor na 18.02, bo dojeżdżam do niej specjalnie do większego miasta i nie ma możliwości wcześniej :(

Magduullina lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny masakra...
    Progesteron 0,17 ng/ml
    Beta-HCG 0,89 mIU/ml
    Okresu dalej brak. Jutro wryje sie do mojej gin, mam nadzieję że mnie przyjmie miedzy pacjentami, bo nie mam pojęcia co się dzieje

Ojeny :( oby się udało, bo coś nie gra i to mocno. Mam nadzieję, że Ci pomoże... Trzymam kciuki :*

Moyeu, ja myślałam, że to już, serio. Nie pasuje mi ta negatywna beta, weź tam dopisz ze dwa zera wzorem Sasanki. :D

A Ty Sasanka nie znikaj, potrzebujemy tutaj Twojego humoru i podejścia! :)

Emmainthegarden, Sasanka5, MonikA_89!, moyeu lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmi juz sie boje co m9glas przebadac, ale dawaj ;)

eemmiilliiaa, ef36 lubią tę wiadomość

age.png

• Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko powiem, że teraz mam progesteton 7-9 dpo 24,22.. Czyli super. I co nico?

Jak zaszłam i utrzymała ciąże miałam 18.lekarz mnie opierdzielil że jeszcze chcialam coś brac. Bo dla niego to było zupełnie ok.
    Także ten

aeiouy lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnym Zaciążonym...

Że tu zaparafrazuje Gargamela:
    Jak ja nie cierpię świeżo zaciążonych!!

A potem mi zazdrość przechodzi... :))))

Angelika1313, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie właśnie ściągnęłam ze strony labu moją betę. Już mi trochę zeszło poczucie beznadziei z wczoraj.

Walczymy do końca :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b299dfac6440.jpg

Malgonia, Arashe, eemmiilliiaa, Magduullina, Ochmanka, szona, Szczesliwa_mamusia, Sasanka5, agge, aeiouy, moni05, cukrzyk1991, moyeu, Elfik lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmi no to proga masz super :) uff dalam rade ;)

age.png

• Meggs Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich nowych kreseczek ❤

Ochmanka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • shelikeastars Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj i dzisiaj test ciążowy pozytywny, a beta dzisiaj <1.20 :(
    Co wy o tym myślicie ???
    Nie wiem kiedy miałam dokładnie ovu :/ nie mierzyłam tak temperatury bo dałam już sobie na luz :/ pierwszy test ovu pozytyw 26/01
    , ostatnie bara bara z moim M 25/26-01 poźniej wyjazd służbowy :/

shelikeastars

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, jak czytam twój podpis w stopce... Jeśli nie jest to zbyt bolesne to powiedz co to oznacza? Problemy z zapłodnieniem czy również niebezpieczeństwo dla dziecka?

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Emmi juz sie boje co m9glas przebadac, ale dawaj ;)

Hehehehehe, ostrzegam - opowieść hardcorowa :D Czuje, że wyjdzie epopeja :D

Co biorę - 2x dziennie Inofolic od samego początku starań (czyści mi to portfel niemilosiernie, ale podobno działa ;p), 2000 jednostek witaminy D3 dziennie, olej z wiesiołka w kapsułkach 2x2 dziennie a po owulacji olej zastępuję tranem.

Conieco pisałam w styczniowym wątku, ale nie wiem czy widziałaś :) Kiedyś ogromne problemy z cerą, trafiłam na gin-endo i tak z nią siedzę do dziś. Wyszedł testosteron za wysoki (stosunek testo i SHBG) - miałam wytłumaczenie dla swojego popędu w tamtym czasie ;p Mimo wszystko owulka była, potwierdzono pęcherzyk dominujący USG. Brałam kilka lat Cyprodiol później przeszłyśmy na Atywię.
    Nadszedł dzień kiedy postanowiliśmy zacząć płodzić potomka :) Pakiet badań przed i wyszło TSH 2,88, wit. D za mało, ATPO >0, ale ten testosteron mimo ze w normie to w połączeniu z tym SHBG wyszedł kiepsko. Mialam 3 dnia kolejnego cyklu zrobić TSH (1,98), prolaktynę (w normie). THS bez brania Euthyroxu spadło - no ekstra, jest zielone światło.
    Gdyby przez trzy miesiące nie pykło miałam powtórzyć badania - jak widać jestem tutaj, więc nie pykło :D Nie było ani cienia cienia. Wtedy okres wydłużył mi się do 32 dni, ja zaczęłam mierzyć tempke, żeby powoli zacząć coś ogarniać a nie być osiołkiem. I tak znalazłam Was <3
    Po krótkim wstępie jesteśmy w teraźniejszości:
    Badania z 3dc :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d32350dcd83.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc850b467cbe.jpg

TSH poleciało na łeb na szyje!!!!! Miałam zrobić UGS tarczycy i za 2 tyg powtórzyć TSH i dodać ft3 i ft4 oraz TRAB:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c0296292830.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c809c2b46c7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62a5ce627c5c.jpg

I nagle JEB - TSH po 13 dniach wskoczyło na 2,23 - wtf :D
    Jedyna szansa to ostatnie podejście do laboratorium. Z jednej strony zostaję bankrutem pieniężnym ale jestem bogatsza a kolejną porcję wiedzy :D Nie mam monitoringu, ale to było 7 dni po pierwszym bordowym owulaku i 4 bądź 7 dni po skoku tempki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61463e05dfd8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3216acf4d05.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1db6f8c11b2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b0599b0e4b8.jpg

Czy to wszystko klei się w ogóle do kupy?

a tak btw jestem ciekawa czy ktoś dotrwa do końca :D Będą bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie, bo do czasu wizyty u gino-endo będę przeszukiwać neta i okaże się, że wyczytam jakieś durnoty :)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmi moim zdaniem poza tym tsh ktore wariuje to specjalnie nie ma sie fo czego doczepic. Progesteron i estradiol swiadcza o dobrej jakosci owulacji.
    Fsh i lh masz niemal identyczne z moim ;) ogolnie ponoc mogloby hyc ciut wyzsze, ale lepsze takie niz za wysokie.
    Nic tylko zachodzic :)

Co do mojego kariotypu.. on generalnie nie powiniem wplywac na zachodzenie w ciaze. Moj brat ma taki sam i bratowa w ciazy byla 9 razy (a kto wie czy nie wiecej, bo po ktoryms poronieniu nie robila juz testow przed terminem @). Niestety powoduje bardzo powazne wady u dzieci (zaspol Patau lub monosomie), ktore powoduja obumieranue plodow.
    Tak naprawde nie wiadomo czemu nie zachodze w ciaze.. mam nadzieje ze po poprawie wynikow u emka w koncu zaskoczy.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

age.png

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ