Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 lutego 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Siostro ty moja... W tej ebanej aptece testy za grosze ale trzeba wyrobić jakiś target. To wzięłam odżywkę do paznokci, jakiś szampon, tylko żeby te testy wziac. Wysłałam... Patrzę... Miałam kupić testy a to była jedyna rzecz której nie wzięłam..
    Ale udało się domówić do zamówienia.. :)

    Haha :D mi się już nie chciało kombinować. Kupię w rossmannie. :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 lutego 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Nie chce wam tu zasmiecac ale kurde...
    Idz jutro jak masz możliwość na bete :-)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Idz jutro jak masz możliwość na bete :-)
    No właśnie też już mam mroczki w oczach i niewiem na zdjęcia też wygląda inaczej ... Na bete pojadę w środę o ile jutro coś będzie na teście i o ile @nie zawita wredota jedna...

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, coś tam przebija, ale lepiej idź na betę, będzie wiadomo :)

    Ja w niedzielę wysikałam coś takiego, ale wiadomo ja mam kosmiczny mocz XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/127ad629ea30.jpg

    Dzisiaj już nawet nie testowałam, czekam do 14.02 bo 13 powinna być już @ więc jeśli się nie pojawi, to zatestuję w czwartek dopiero, mam już dosyć tych dziwności jak na jeden cylkl.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro mi.

    Magdulinka no cos jakby sie tluklo.

    Tez kiedys zrobilam zamowienie w gemini bo testow potrzebowalam.. i kupilam wszystko poza nimi.

    Za godzinke podgladam kurnik. Oby jajka byly popekane.
    Ef u nas seks za zawolanie to niestety nie jest przyjemnosc :/

    Magduullina, agge, moyeu, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Magdulina, coś tam przebija, ale lepiej idź na betę, będzie wiadomo :)

    Ja w niedzielę wysikałam coś takiego, ale wiadomo ja mam kosmiczny mocz XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/127ad629ea30.jpg

    Dzisiaj już nawet nie testowałam, czekam do 14.02 bo 13 powinna być już @ więc jeśli się nie pojawi, to zatestuję w czwartek dopiero, mam już dosyć tych dziwności jak na jeden cylkl.

    No jest coś faktycznie, może jednak?

    moyeu lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoń trzymam kciuki za piękne jajca i dorodne endometrium!

    Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    No jest coś faktycznie, może jednak?
    Eeee tam, ja już moim sikom nie wierzę, plus te testy są jakieś felerne, myślę że są pokroju bobków bo pokazywały cienie jak beta była >0,1 także ja się nie nastawiam, ale cieszę się że nie jestem jedyna która je widzi :D

    Magduullina, agge lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za szybko się pospieszylam i tyle...

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, jaki śliczny avatarek :P

    agge lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Agge, jaki śliczny avatarek :P

    Hehe spodobały mi się Wasze :D

    Niecierpliwa..., MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia,a próbowałaś podejść go rano (bez wcześniejszego ustalania terminu?

    Ja mam dzisiaj skoki temperatury, oby to był dobry omen...

    Malgonia lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Hej. Mam wynik. Moja beta niestwry 2,1. Tak,więc ide jutro do szpitala. No cóż, widzimy się w marcu :-)
    :( Przykro mi

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek temperatury na 36.32, chyba owu była wczoraj, bo w poprzednich cyklach też miałam zabieg tkwię spadki. Wczoraj owulak był bordowy a dzisiaj już blady, więc mam nadzieję, że armia właśnie podbija komórkową twierdzę :D

    nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po poronieniu zatrzymanym w 9tc i jednym baaardzo wczesnym (nie wiem, czy pamietacie, jak siknelam na test podczas okresu), gdzie maksymalna beta to 20.

    Zastanawiam sie, jakie powinnam trzasnac badania...

    -wszystkie tarczycowe ok.
    -APTT, Fibrynogen, wskaznik protrombiny, INR ok.
    -CMV, rozyczka, toxoplasmosa ok.

    W srode ide na krzywa cukrowa, homocysteine, mycoplasme, p/c kardiolipinowe, ANA 1, ANA2, kwas foliowy, czynnik V Leiden, Antytrombina III, P/c B2GP1 - to mam w pakiecie Medicover.

    Wymyslilam sobie, ze zrobie jeszcze Mthfr A1298C i Mthfr C677T, PAI 1, Bialko C i S, ale to wychodzi mnie 800 zl. Nie chce oszczedzac na zdrowiu, ale tez nie chce bezmyslnie wydawac. Robilybyscie to wszystko na raz, czy cos z tych badan wg Was nie ma sensu?

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Pewnie dla 100% pewnosci w czwartek zrobie test, choc nie spodziewam sie 2 kresek,ale sumienie czystrze. I dzialamy od nowa :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Bedziemy robic w polowie marca kontrolne badanie nasienia, akurat bedzie 3 mce po zabiegu. Nie spodziewamy sie znaczacej poprawy, gdyz lekarz mowil ze takowa bedzie dopiero po 6-9 miesiacach.
    Te 8-9 miesiecy dlugo troche. Ja mam nadzieje, ze szybciej sie wyniki poprawia i u Was i u nas ;) Trzymam kciuki Nuch!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na testdna jest pakiet Trombofilia i tam nasz V leiden, mthfr, Pai i coś tam jeszcze za 330zł.

    Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy, białko S, boreliozę, HLA1, HLA2, ebv, ANA1 (ANA 2 i 3 robisz dopiero wtedy, kiedy 1 wyjdzie dodatnia), TSH, Ft4, aTPO, aTG, krzywą cukrową, prolaktynę z obciążeniem, DHEA, Amh...hmm chyba tyle

    A męża na badania wysyłasz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:58

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Na testdna jest pakiet Trombofilia i tam nasz V leiden, mthfr, Pai i coś tam jeszcze za 330zł.

    Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy, białko S, boreliozę, HLA1, HLA2, ebv, ANA1 (ANA 2 i 3 robisz dopiero wtedy, kiedy 1 wyjdzie dodatnia), TSH, Ft4, aTPO, aTG, krzywą cukrową, prolaktynę z obciążeniem, DHEA, Amh...hmm chyba tyle

    A męża na badania wysyłasz?

    Dziekuje :* Maz ma okolo 3% morfologii :/ w tym mscu powtorzy czerwcowe badanie. Sporo schudl, dba o siebie, suplementuje sie

  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 413 432

    Wysłany: 11 lutego 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam betę, Dziewczyny :)
    Sobota - 164,93
    Poniedzialek- 438,16
    Proga już nie powtarzałam idąc Wasza rada :) w poniedziałek wizyta - ostateczne potwierdzenie. Zakładam szczęśliwy finał :)

    Z tego miejsca chce Wam wszystkim razem i każdej z osobna podziękować za wszystkie rady. To dzięki Wam tyle się nauczyłam o sobie, swoim ciele, wynikach. Jesteście NIEZASTAPIONE!! Trzymajcie się ciepło :) życze Wam z całego serduszla dwóch kreseczek!! <3

    Sasanka5, aeiouy, agge, MonikA_89!, moni05, Szczesliwa_mamusia, ef36, cukrzyk1991, Magduullina, Ochmanka, ElfiaKsiężniczka, Holibka, szona, APrzybylska, Malgonia, OO83, Niecierpliwa..., moyeu, Ania_85_, Beti82, nuśka91, Nuch, Arashe lubią tę wiadomość

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego