X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Czyli co szona, co drugi dzień wino,czy codziennie kieliszek?

Migreny pewnie mnie powstrzymają przed całą butelką ;) ale Primitivo bardzo lubię, także dla zdrowotności, po kieliszeczku przed „snem”. A co tam! Marzec ma być miesiącem cudów! I chyba miesiącem kaca :)

Szczesliwa_mamusia, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Migreny pewnie mnie powstrzymają przed całą butelką ;) ale Primitivo bardzo lubię, także dla zdrowotności, po kieliszeczku przed „snem”. A co tam! Marzec ma być miesiącem cudów! I chyba miesiącem kaca :)

Wczoraj, kiedy glowa mi pekala, uslyszalam od cioci, ze musze wypic wino, bo jest najlepsze na bole migrenowe. Faktycznie przeszlo :)

szona, MonikA_89!, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Szona, uf, dobrze, ze nie masz zadnego gruczolaka :* Mam wrazenie, ze przy staraniach alkohol jest najlepszym lekarstwem. Moj M. w styczniu powiedzial, ze uda sie na pewno, bo 2 razy kochalismy sie pod wplywem, a wiekszosc ciaz zaczyna sie po pijaku. Zaszlam, choc w biochema. Kurcze, skoro lekarz to potwierdza, to ja juz nam przygotuje dobry weekend :D

Swoja droga ja prolaktyne w 7dc mialam 5.34 przy normie od 5.18. Myslicie, ze to za nisko przy staraniach?

Wiesz, tak serio to nie wiem czy nie mam - ale wiem, że wrzucam na luz. Jeśli za kolejne 4 mce nadal nic się nie wydarzy, zaczniemy działać. 3 lekarzy, każdy zakazuje mierzyć temp./robić badania/sprawdzać owu testami itd. No to na chwilę ich posłucham :)

Sasanka55, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szczęśliwa mamusia zrób test jutro jak nie będzie @ :( o której mamy czekać pod toaleta?
    O 4.30 zazwyczaj wstaje poic syna,to pewnie od razu sikne. Chyba,ze nie bedzie po co

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Hm.. to moze co drugi dzien walne 2kieliszki. Bo po tyle nam wychodzi z butli.

Sasanka55, szona, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ciezko mi to przyznac, bo jestem pierwsza, ktora lata na badania, jakie tylko od Was zgapie (choc czesto nawet nie wiem, co oznaczaja), testuje od 8dpo (nawet w okres), zuzywam 2 opakowania owulakow miesiecznie i okolo 10 Nordow, ale tak.... ten luz jest najlepszy. Wiem o tym, choc nie potrafie wprowadzic go w zycie, ale wierze, ze Ty jestes rozsadna i Tobie on pomoze od razu :)

Szczesliwa_mamusia, czekamy na wspaniale nowiny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:15

Szczesliwa_mamusia, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dziękuję, właśnie dopiero tak koło 19-20 jak teraz dopiero mi dobrze w miarę. Tak to żyję krakersami i wodą z cytryną, ale nie narzekam, masochistycznie wolę czuć, że jestem w stanie błogosławionym.
    Wizytę mam w poniedziałek, taką już serduszkową i żeby dokładnie oszacować termin porodu, bo ostatnio Kropunie ledwo co było widać...
    A Ty jak się czujesz? Teraz już pewnie lepiej? W końcu to ten najlepszy czas :P

Migda jest okropnie nieprzyjemny i niedelikatny, poza tym o ile takie postepowanie jest bardzo częste jak lekarze przyjmują na NFZ, to prywatnie takiego podejścia nie rozumiem... Nie zależy mu wcale, widocznie ma dość pacjentek :)
    To już zaraz wizyta :) a gdzie chodzisz?
    A ja objawów nie mam obecnie, czasem mi na chwilę niedobrze o to tyle, za to dziś mam lenia stulecia, nosa z domu nie wychylilam :P

A Migda to może ma dość kasy, praktyka prywatna plus szpital, to pewnie się nie będzie wysilal na uprzejmość skoro to nie w jego naturze

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro u mnie alkohol wywołuje migreny, to nie przyszło mi do głowy by winem leczyć :P jak już można alkohol to można i tryptany, więc kombinować nie będę, chyba że nie będę mieć akurat o.O

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Szona, ciezko mi to przyznac, bo jestem pierwsza, ktora lata na badania, jakie tylko od Was zgapie (choc czesto nawet nie wiem, co oznaczaja), testuje od 8dpo (nawet w okres), zuzywam 2 opakowania owulakow miesiecznie i okolo 10 Nordow, ale tak.... ten luz jest najlepszy. Wiem o tym, choc nie potrafie wprowadzic go w zycie, ale wierze, ze Ty jestes rozsadna i Tobie on pomoze od razu :)

Szczesliwa_mamusia, czekamy na wspaniale nowiny :)

Hehe, daleko mi do rozsądnej ;) ale wmawiam sobie, że dam radę. Przypomnę się w okolicy 5 dpo hehehe z nową dostawą objawów :D

Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie siostra powiedziala ostatnio, ze zrobila tylko 1 test w zyciu i to 2 tygodnie po spozniajacej sie @, to zwatpilam w pokrewienstwo :D Gdy uslyszalam, ze nawet nie wie, co to jest beta, mialam pewnosc :D zazdroszcze takim ludziom, ale moze bez strat na koncie, czy wielu nieudanych cykli to normalne

szona, Ochmanka, ef36, MonikA_89!, Nuch, Irvine90, aeiouy, nuśka91, Ineez lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Jak mnie siostra powiedziala ostatnio, ze zrobila tylko 1 test w zyciu i to 2 tygodnie po spozniajacej sie @, to zwatpilam w pokrewienstwo :D Gdy uslyszalam, ze nawet nie wie, co to jest beta, mialam pewnosc :D zazdroszcze takim ludziom, ale moze bez strat na koncie, czy wielu nieudanych cykli to normalne

Moje 3 kolezanki, które nie wiedzą co to beta - wszystkie zaszły w ciążę w 1-3 cyklu starań :)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Muszę się Wam pochwalić że upolowałam wizytę u endo na 18.02 i przełożyłam z 25. Od poniedziałku sprawdzałam po 100 razy czy nikt nie odwołał i bach:)

Szczęśliwa hmmm. Dość rano ale czego się nie robi dla ovu friendek:) będziemy pukać w szybkę;)

Skoro lekarz zaleca robić dzieci po pijaku to za tydzień robię melanż! Kto wpada? (wpada... dobre słowo haha)

Sasanka55, eemmiilliiaa, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, aeiouy, Emmainthegarden, Arashe, Nikodemka, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, swietnie, ze udalo Ci sie z wczesniejsza wizyta.

Co do alko- nie odmowie picia w super towarzystwie

Ochmanka lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie muszę używać podstawowego argumentu "ze mną się nie napijesz?" :D

Sasanka55, aeiouy, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Czyli nie muszę używać podstawowego argumentu "ze mną się nie napijesz?" :D
    Jak ja bym się napiła!.. obym mogła dopiero w sylwestra

Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    To już zaraz wizyta :) a gdzie chodzisz?
    A ja objawów nie mam obecnie, czasem mi na chwilę niedobrze o to tyle, za to dziś mam lenia stulecia, nosa z domu nie wychylilam :P

A Migda to może ma dość kasy, praktyka prywatna plus szpital, to pewnie się nie będzie wysilal na uprzejmość skoro to nie w jego naturze

No i dobrze, winno się odpoczywać :D
    Ja od wielu lat chodzę do doktora Kocha na Skarpie to jest, a miałam styczność z wieloma lekarzami przez operacje, badania, kolposkopie itd. i nigdy bym nie zmieniła lekarza :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Jak ja bym się napiła!.. obym mogła dopiero w sylwestra
    Ef specjalnie dla Ciebie piccolo dla ciężarnych też będzie:)

ef36 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Agge!!! Mega próg :) trzymam kciuki za testowanie!

Ja byłam u lekarza. Powiedział, że gruczolak przysadki jest pewny przy poziomie prolaktyny w setkach, u mnie jest wg niego mało prawdopodobny. Zrobił badanie krwi na makroprolaktyne(?). Kazał nie robić już żadnych innych badań, nie badać męża i ... pić więcej alkoholu. Powiedział, że statystycznie 70% ciąż w Polsce powstaje pod wpływem, wiec kazał częściej raczyć się winem ;) Endo urosło od soboty do 13 mm. Jutro okres.
    Codziennie kieliszek wina dla zdrowia :D
    Ja dzisiaj wypiłam dwa więc jutro odpuszczę :P Swoją drogą Włosi i Hiszpanie ciągle piją wino i mają gromadkę dzieci.... Przykładek? Nie sądzę! :D

Ochmanka, 5ylwian, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Ha! Muszę się Wam pochwalić że upolowałam wizytę u endo na 18.02 i przełożyłam z 25. Od poniedziałku sprawdzałam po 100 razy czy nikt nie odwołał i bach:)

Szczęśliwa hmmm. Dość rano ale czego się nie robi dla ovu friendek:) będziemy pukać w szybkę;)

Skoro lekarz zaleca robić dzieci po pijaku to za tydzień robię melanż! Kto wpada? (wpada... dobre słowo haha)
    Jak jest dobre winko to ja zawsze chętna :D

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu dziewczyny mowiac brzydko ryło mi wykreca od tego wina ale chyba dam rade wypic szklanke... juz powiedzialam do meza,ze mam nadzieje,ze jesli kiedys uda sie miec 2 dziecko to nie okaze sie w przyszlosci jakims niewdzięcznym "skubańcem" ;)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ