Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Już Ci mogę pokazać
Nie no, nic apetycznego jeszcze, ale lekarz szukał sąsiadów, bo macica dużo większa niż powinna być. Ale nie, dzidziutek jeden. Jakiś wygodnicki, że tyle miejsca mu trzeba...
Maly lord A brzuszek chetnie obejrzemoni05 lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:I jak zwykle potrzebuje Waszej pomocy - gdybym chciała się zbadać w kierunku trombofilii i tych czynników krzepnięcia typu V Leiden, PAI itd to:
1. Jakie badania należy wykonać?
2. Czy białko S i C też trzeba zbadać?
3. Podejrzewam, że ceny znowu kosmiczne?
4. Czy jest w ogóle sens to robić w ciąży czy wynik będzie niewiarygodny?
Dzięki za wszelkie sugestie dotyczące problemów z krzepliwością
Badania genetyczne możesz zrobić. Te wniki będą z pewnością wiarygodne bo ciąża nie zmienia kodu DNA.
Jeśli chodzi o pozostałe to niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie .Mi lekarz kazał z nimi czekać 4 m-ce od poronienia. Nie wiem jak jest w przypadku ciąży.
Ceny badań genetycznych są kosmiczne, pozostałe nie tak bardzo ale jest ich dużo. Hematolog powiedział mi na koniec że chorób jest tak dużo że i tak nie jest w stanie sprawdzić wszystkiego więc w ciąży czy tak czy siak heparyne brać powinnam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 22:08
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Kingulla - ja tez mam zawirusowana przypinke, niestety nie zadzialala od grudnia, ale wierze w jej moc
Ja tez mam slabszy czas przez ten dziwny cykl... Myslalam, ze jestem po owulacji, ale temperatura nie wzrosla i dzis pojawil sie plodny sluz, to jakies zarty -
szona wrote:Ostatni dzień plamienia, zaczynamy misję Dziedzic. Alkohol przygotowany, mózg wyłączony, yolo! Uprasza się o modlitwy za mojego Starego, cobym Go nie zajechała na amen.
U nas w końcu małżeństwo skonsumowane wprawdzie to dopiero 5dc, więc dzieci z tego nie będzie, ale potrenować zawsze wartoOchmanka, Sasanka55, agge, moni05, Magduullina, aeiouy, Angelika1313, szona, Nikodemka, MonikA_89!, Malgonia, APrzybylska, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Tylko wiecie dziewczyny, ja tu mogę wpaść jutro dopiero o 9 Więc nie czekajcie na ten test od 6 rano
Sasanka55, Magduullina, moni05, Irvine90, Angelika1313, szona, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Tylko wiecie dziewczyny, ja tu mogę wpaść jutro dopiero o 9 Więc nie czekajcie na ten test od 6 rano
Dobrze, że tym razem uprzedzaszAngelika1313, agge, Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Dobrze, że tym razem uprzedzasz
Gorzej jak M testu nie kupi... oj, chyba się wszystkie zbierzecie i mu nakopiecie, podejrzewam
Napisałam mu smsa z przypomnieniem, ale kto go tam wieszona, moni05, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej a powiedzcie mi marcowy wątek będzie ?? Ja was przepraszam ale nie nadążam podczytuję Was za dnia ale jak wracam heh z 3=4strony nie zpamiętam ... Do foci z testem kurteczka no jest i to pikna powiem powtorz
Do foci z brzuszkiem cudowny :)podobno co ciaA macica bardziej naciagnieta więc szybciej rośnie
Dziewczyny za dużo wzięłam na swoje barki.... I już jestem wykończona a kręgosłup tak mnie boli że marzę o tym żeby już być w łóżku ale pierw kompiel z jednej strony fajnie kurcze dzieci śpią mąż też mogę się zrelaksować we wannie ale co z tego rano wstaje z młodszym około 7 i jestem nieprzytomna nic mi się nie chce od pon do nd zapierdzielac nie jest fajnie nie nie nie to nie dla mnie chciałam ale muszę się ogarnąć plan dzidziuś nr 3 musi się udać kiedyś nie chce później o tym myśleć bo też chce wkońcu pracować.... Ale w zawodzie bo to sprawia mi przyjemność (fryzjer) a teraz latam na miotle heh jakoś mi to odbiera siły i wogóle ... Lubię się tak czasem wyciszyć ale kontakt z innymi ludźmi jakoś bardziej lubię... Muszę jakoś tak to ogarnąć by na weekendy być w domku bo wogole się z mężem nie widuję przez tydzień a tak być nie może on wstaje ja śpię, wraca z pracy ja jadę, gdy wracam śpi i tak ..... Pocieszam się tym że wiosna idzie a ja jak już mówiłam uwielbiam te miesiące heh kwiecie. Maj były dwie kresunie teraz marzec lub czerwiec na to liczę heh tylko kiedy ... Dziś u mnie 7dc i bol brzucha dawno tak nie było +jeszcze plamienie gdzie 4-5 już było po miesiaczce .... Jak was czytam śmieje się nie raz,a nawet mam łzy w oczach jesteście wspaniałe wszystkie!!! -
nick nieaktualnyagge wrote:Haha Ja zawsze tak, już się powinnyście przyzwyczaić
Gorzej jak M testu nie kupi... oj, chyba się wszystkie zbierzecie i mu nakopiecie, podejrzewam
Napisałam mu smsa z przypomnieniem, ale kto go tam wie
A teraz kochanie kupiłaś test czy ci kupić? A jak @ przyjdzie to jak poproszę by kupił mi takie a takie podpaski kupi... U nas ogólnie tak jest że mój robi ogólne zakupy bo ja nie nawidze łazić po sklepach.... Ma kartkę i wszystko pokupi jak trzeba nigdy nie miał z tym problemu heh -
Magduullina wrote:Heh skąd ja to znam.... Test, podpaski noooo jak o to wogole zapytać...
A teraz kochanie kupiłaś test czy ci kupić? A jak @ przyjdzie to jak poproszę by kupił mi takie a takie podpaski kupi... U nas ogólnie tak jest że mój robi ogólne zakupy bo ja nie nawidze łazić po sklepach.... Ma kartkę i wszystko pokupi jak trzeba nigdy nie miał z tym problemu heh
A to mój też problemu nie ma, czy podpaski czy test to kupi, ale czasem zapomni, jak mu mówię dzień wcześniej że ma rano kupić następnego dnia -
Nieee Agge, tak strasznie wierzyłam w Twój cykl.. Nadal wierzę, widziałam takie spadki też ciążowe! Ja już w drodze do Białegostoku.. Jakoś nie mam humoru.. Dół jakiś taki.. No ale nie ma co się mazac. Miłego dnia dziewczyny..
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Olga_89 wrote:Nieee Agge, tak strasznie wierzyłam w Twój cykl.. Nadal wierzę, widziałam takie spadki też ciążowe! Ja już w drodze do Białegostoku.. Jakoś nie mam humoru.. Dół jakiś taki.. No ale nie ma co się mazac. Miłego dnia dziewczyny..
Kochana trzymam kciuki za pomyslna wizyte i koniecznie daj znac jak tam, co tam i w ogole. My wizytujemy za 1,5 tygodnia.Olga_89 lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Oj Agge ale aż taki spadek, nie wierzę!
To rezygnujesz z testowania? Wszystkie Cię tu nakręciłyśmy
U mnie też raczej nic z tego, codziennie temperatura minimalnie spada. Nie testuję, bo nie chcę się dodatkowo stresować2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Magduullina wrote:Heh skąd ja to znam.... Test, podpaski noooo jak o to wogole zapytać...
A teraz kochanie kupiłaś test czy ci kupić? A jak @ przyjdzie to jak poproszę by kupił mi takie a takie podpaski kupi... U nas ogólnie tak jest że mój robi ogólne zakupy bo ja nie nawidze łazić po sklepach.... Ma kartkę i wszystko pokupi jak trzeba nigdy nie miał z tym problemu heh
Marcowy wątek już jest:
Https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/marzec-miesiac-dwoch-kreseczek,17586,2.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 06:46
Magduullina lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:...jutro będzie @. Nie ma się co łudzić https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4788a253d7d1.jpg
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
To ja dzisiaj przywitam się z Wami betą (wczoraj się na nią nie doczekałam).
BetaHCG = 264,0 ... oby rosła! a objawów ciąży nadal brak
Pięknego dnia i samuch dobrych wiadomości dziewczyny!OO83, MonikA_89!, 5ylwian, Salome, Malgonia, Madziandzia, szona, moni05, Ochmanka, APrzybylska, Angelika1313, Arashe, Kingulla, Niecierpliwa..., eemmiilliiaa, aeiouy, cukrzyk1991, nuśka91, Magduullina, Ania_85_, makowa, Malinowa91, Sasanka55, Ineez lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Ef super! Niech rośnie
Ja za niedługo się zbieram na pierwszą wizytę. Doktorek od 8 przyjmuje. Stresik jest.
Miłego dnia dziewczynyef36, Malgonia, APrzybylska, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
Aniołek (5tc) - Styczeń 2019