Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jakby mi mogła któraś z Was doradzić... Dziś mam 32dc czyli dzień @, żadnych objawów jedynie mega pełne bolące piersi. Od owu kilka razy miałam bóle jak na @ i jakieś pojedyncze plamki brązowe nawe raz po stosunku trochę krwi, nawet wczoraj rano miałam ból jak na @ ale te bóle trwaja tylko chwilę i ustaja, a dziś nawet tej chwili nie było... Wczoraj test ciążowy negatywny, dzis zrobiłam test owu bo skończyły mi się ciążowe ale też negatywny. Jak myślicie może być ciągle za wcześnie na test?

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3848 6283

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka wrote:
    Cześć! Jakby mi mogła któraś z Was doradzić... Dziś mam 32dc czyli dzień @, żadnych objawów jedynie mega pełne bolące piersi. Od owu kilka razy miałam bóle jak na @ i jakieś pojedyncze plamki brązowe nawe raz po stosunku trochę krwi, nawet wczoraj rano miałam ból jak na @ ale te bóle trwaja tylko chwilę i ustaja, a dziś nawet tej chwili nie było... Wczoraj test ciążowy negatywny, dzis zrobiłam test owu bo skończyły mi się ciążowe ale też negatywny. Jak myślicie może być ciągle za wcześnie na test?

    A kiedy miałaś owu?

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    hahahha a myslalam,ze tylko ja mam takie podejscie ufff ulżyło mi :P
    Przy dostinexie chyba mozna pić :) Kiedys to rozkminialam i pamietam,ze najwiekszy zakaz jest przy bromergonie
    Ja biorę dostinex i piję winko :P

    ef36, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka według pasków owu miałam 8,9.02 według kalenadza ovufriend aż 15. 02 ale ja temperatury to nie o stałej porze mierze pewnie dlatego tak późno mi pokazalo

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Masz rację Cukrzyk, czasem życie pisze takie scenariusze że nikt by nie pomyślał
    Dlatego stwierdziłam jak nie spróbuję to się nie dowiem. Nową pracę mam zacząć od 1 kwietnia, więc w tej muszę złożyć już wypowiedzenie bo niestety koniec miesiąca się zbliża..
    Też miałam taki dylemat we wrześniu, bo kończyło mi się to 8tyg urlopu macierzyńskiego i potem brałam miesiąc urlopu w pracy. W międzyczasie szukałam nowej, bo baaaardzo nie chciałam tną wrócić, tym bardziej, że od końca czerwca byłam na L4 i wszyscy wiedzieli o ciąży. 27.09 miałam telefon z nowej pracy, że chcą podpisać umowę, więc następnego dnia biegiem do kadr, bo to był piątek i koniec miesiąca :P Jeszcze w kierownikiem przez telefon gadałam, bo był poza Poznaniem. Trochę wyszło jak zrywanie przez SMSa, ale co mogłam zrobić. Tak więc nowa pracę mam od końca października, cały czas intensywnie produkujemy kropka, ale jak dotąd ciąży nie było. Tak więc uważam, że podjęłam dobrą decyzję, bo sama myśl, że miałabym być teraz w poprzedniej firmie mnie stresuje.
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie jest jakoś ułożyło. Oczywiście, ciąży również życzę :D

    Jagusia84 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka wrote:
    Cześć! Jakby mi mogła któraś z Was doradzić... Dziś mam 32dc czyli dzień @, żadnych objawów jedynie mega pełne bolące piersi. Od owu kilka razy miałam bóle jak na @ i jakieś pojedyncze plamki brązowe nawe raz po stosunku trochę krwi, nawet wczoraj rano miałam ból jak na @ ale te bóle trwaja tylko chwilę i ustaja, a dziś nawet tej chwili nie było... Wczoraj test ciążowy negatywny, dzis zrobiłam test owu bo skończyły mi się ciążowe ale też negatywny. Jak myślicie może być ciągle za wcześnie na test?
    Jakie długie masz cykle? Może owu się przesunęła, albo było późne zagnieżdżenie? Owu miałaś potwierdzona na USG?

    Edit: skoro owu mogła być 15.02, to zdecydowanie za wcześnie na testowanie. Testy mogą wychodzić pozytywne kilka dni wcześniej. 10.02 już nie robiłaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 06:56

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! Robiłam już kilka bo jak testy owu kupiłam to dostałam kilka ciążowych gratis a że natury niecierpliwa jestem i też z powodu pracy bo trochę się udzwigam to robiłam te testy, jak mogę udostępnić wykres? To może byście rzuciły okiem:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    27c57c941feeaa5f5b868bc869b4ab97.png

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu wywołuję Cię ! Gdzie ten Twój test ? :D

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Malgoniu wywołuję Cię ! Gdzie ten Twój test ? :D

    Udzieliła mi się nowa szata graficzna i biało aż razi :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Udzieliła mi się nowa szata graficzna i biało aż razi :/
    Hmmm... kropek leniwy jeszcze nic nie naprodukował :) poczekamy do soboty :)

    Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, za wcześnie, ale dobrze, że robisz rozgrzewkę :D

    Może kładąc test na tym białym tle lepiej będzie widać te nasze cienie? ... :P

    Sasanka55, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2230 3313

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zatestowałam, bo to 12dpo, a temperatura się utrzymuje, ale wyszła dupa.

    I tak sobie myślę, że to mierzenie temperatury to można o kant dupy rozbić. Owszem, przydaje się do określenia owulacji, ale potem to tylko miesza w głowie. Najlepszym przykładem jest agge i jej piękny wykres... Mnie już to kolejny cykl zawodzi i robi nadzieję. Ciekawe, jak będzie wyglądać ciążowy wykres w moim przypadku...

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 lutego 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Ja dziś też zatestowałam, bo to 12dpo, a temperatura się utrzymuje, ale wyszła dupa.

    I tak sobie myślę, że to mierzenie temperatury to można o kant dupy rozbić. Owszem, przydaje się do określenia owulacji, ale potem to tylko miesza w głowie. Najlepszym przykładem jest agge i jej piękny wykres... Mnie już to kolejny cykl zawodzi i robi nadzieję. Ciekawe, jak będzie wyglądać ciążowy wykres w moim przypadku...
    Bo każdy wykres może być piękny aż do okresu :D niestety.
    Szkoda, że negatywy... Malgonia, ile dni po owu jesteś?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Udzieliła mi się nowa szata graficzna i biało aż razi :/

    W sobote wejdz w sekcje "wiadomosci". Tam jest wciaz rozowo i niech sie ten kolor udziela :*

    agge, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie tu zmiany!! biało jak w szpitalu :D:D dziewczyny mam taki zapierdol w robocie że sobie sprawy nie zdajecie!! agge jak tam bo nie będę się cofać bo nie mam czasu :( brakuje mi Was jak tak zarobiona jestem!!!!

    MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria 87 i Małgonia bezsensu.. No ale w 9 dpo może jeszcze nie wyjść, ma prawo! U mnie jutro 9 dpo imialam pierwszy sik zrobić, ale chyba sobie odpuszczę tak myślę i poczekam do soboty?

    Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka wrote:
    MonikA_89! Robiłam już kilka bo jak testy owu kupiłam to dostałam kilka ciążowych gratis a że natury niecierpliwa jestem i też z powodu pracy bo trochę się udzwigam to robiłam te testy, jak mogę udostępnić wykres? To może byście rzuciły okiem:)
    Chodziło mi o to czy owulaki robiłaś tylko 8-9.02 czy później też. Mogło nie dojść do owulacji w pierwszym terminie i doszło do niej później.

    Co do wykresu to jakoś dziwnie mi się wyświetla, możesz zrobić print screen i wrzucić na zapodaj?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2230 3313

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Maria 87 i Małgonia bezsensu.. No ale w 9 dpo może jeszcze nie wyjść, ma prawo! U mnie jutro 9 dpo imialam pierwszy sik zrobić, ale chyba sobie odpuszczę tak myślę i poczekam do soboty?

    Izape u mnie już 12 dpo, więc gdyby coś było, to już by było raczej widać :\

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 lutego 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdzies 9/10dpo.
    Faze lutealna mam 11 dni wiec w sobote moge miec juz rozowo, ale gdzie indziej ;)

    Wiem, ze 9dpo moze jeszcze nic nie wyjsc, ale czulabym juz, ze cos sie dzieje.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego