Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 22 lutego 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-11dpo wcale nie musi beta wyjsc. Ja robilam bete 12 dpo i mialam 2,a w szpitalu mi powiedzieli,ze to za wczesnie.

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 lutego 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi strasznie, nawet oczy mi zwilgotniały. Nie będę Cię nakręcać, bo mnie samą nie nastraja pozytywnie beta połączona z takim progesteronem (przepraszam, jeśli Cię dołuję, ale ja wolałabym usłyszeć prawdę niż złudne nadzieje). Choć równocześnie pomyślałam o tym, że jest szansa, że to za wcześnie, że poprzedni prog był wysoki, bo były 4 jajeczka, a jeśli zapłodnione zostało jedno, to prog spadł, jedno jajko nie nadrobi za 4.

    Ale proszę mi się nie poddawać, dopuszczam kilka dni słabości pod hasłem "w dupie to mam" (zaczynając od dnia, w którym pojawi się @), a potem prztyknij los w nos. Jak nie drzwiami to oknem.

    szona, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, Salome, Martek&M lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 lutego 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    25.02 jadę do gina, żeby zobaczyć czy zarodek już jest. Będzie to 6t3d. Nie wiem czy liczyć już na serduszko czy za wcześnie, biorąc pod uwagę że jeszcze niecały tydzień temu nie było nawet zarodka ;)
    Cały czas się boję i jakoś nie mogę uwierzyć, bardzo ostrożnie do tego wszystkiego podchodzę póki co. Nawet stopki nie zmieniłam :P
    Ja stopkę zmieniłam chyba po wizycie serduszkowej, choć i tak miałam obawy, że zapeszę, także zupełnie rozumiem. Zresztą jak na szpilkach czekam do wtorku i genetycznych, jeżeli będzie ok, to pierwszy raz będę na takim etapie ciąży i liczę, że trochę się uspokoję. Ciekawe czy się przeliczę ;)
    6+3 to może być serducho i może nie być :) Ja bym się nastawiła na zarodek, a brak serduszka bym dopuszczała, bo ma jeszcze czas :)

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, mysle o Tobie cieplo i wciaz ciezko mi uwierzyc w takie zakonczenie tego cyklu, choc i tak uwazam, ze to nie jest jasny, detinitywny jego koniec. Pamietaj jednak, ze marzec juz na pewno bedzie lepszy, no bo niby dlaczego mialby nie byc?!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą. Nie poddawaj sie. Nie teraz. Nie jeszcze. Mówię to na własnym przykładzie

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89- mi również przykro, ale również apeluję jak dziewczyny - nie poddawaj się albo może właśnie...poddaj ? I wtedy zaskoczy "z zaskoczenia" ? Kurczę, los często jest taki przewrotny, że wtedy kiedy człowiek myśli, że wszystko sprzyja i wszystkie znaki na niebie i ziemii mówią "tak, będzie ciąża" to nagle jebut :(

    Makowa - moim celem minimum jest właśnie zarodek. Nie będę się denerwować jak nie usłyszę serduszka póki co, chociaż wiadomo, że wolałabym żeby już było je słychać <3 Tak się boję, patrząc na Wasze stopki i trudne historie itd :(

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Progesteron 12
    Estradiol 167
    Beta 0.1

    Poddaje się...

    A liczyłam tak bardzo ze Ci się uda :) tule bardzo mocno <3
    Liczę ze może jednak na wykrycie kropka było za wcześnie :*

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, możesz nie usłyszeć serduszka nawet jak będzie je widać - na takim wczesnym etapie ciąży cześć lekarzy nie daje go "na głośnik", bo nie ma pewności czy to w 100% bezpieczne. Jak będzie to tylko zobaczysz pulsującą kropkę :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś rano dostałam @ dzień po terminie to było trochę krwi przy siku i od południa nic tylko kilka brązowych nitek, brzuch nie boli, piersi za to nie mogę dotknąć tak bolą i jestem mega rozkojarzona. Nigdy tak nie miałam bo zawsze jak dostałam okres to pierwszy dzień ból brzucha nie do wytrzymania a piersi raczej normalnialy. Myślicie że to może być zagniezdzenie? Czy takie krwawienie to wyklucza?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka na zagnieżdżenie to trochę późno, ale krwawienie ciąży nie wyklucza. jak się nie rozkręci to zrób jutro test i będziesz wiedziała :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Harszka na zagnieżdżenie to trochę późno, ale krwawienie ciąży nie wyklucza. jak się nie rozkręci to zrób jutro test i będziesz wiedziała :)

    Dzięki Malgonia, zatestuje z rana :)

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według zaleceń jestem już po dwóch lampkach wina, a dopiero 19.00 :P z tym, że nic mi to nie pomaga na moje smutki.. jakoś chyba jeszcze bardziej doła złapałam, że nigdy się nie uda. Z drugiej strony czasami sobie myślę, że los wie co robi i może jest jakiś sens w tym, że nie mam dziecka z moim mężem. Ehhh ... jakieś czarne chmury mnie naszły. .. znów :(

    ef36, Salome lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Progesteron 12
    Estradiol 167
    Beta 0.1

    Poddaje się...

    Wiesz, że beta na tym etapie nic jeszcze nie znaczy? Co powiedział Twój lekarz? Ja bym na Twoim miejscu brała nadal leki.

    To ściąga z forum In vitro luty 2019:
    Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

    1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
    4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
    6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
    9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 19:10

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 tulę. Dziewczyny dobrze mówią, u mnie też tak było że bladzioch na teście był dopiero ze 3 dni po terminie @czyli ok 16-17 dpo, więc podejrzewam że beta też była zerowa 11dpo.
    Ale jakby nie wyszło to pamiętaj w końcu każda z was doczeka się maluszka.
    Wierzę w to co napisałam sama to przerabiałam zanim zaszłam w 1 ciążę - lekarze, badania, stymulacje, monitoringi itp

    Dziś powiedziałam że odchodzę z pracy w poniedziałek dostaną wypowiedzenie pisemne. Także ułożyło mi :) i jestem szczęśliwa,

    MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA strasznie mi przykro... Wierzę, że mimo wszystko się Wam uda. Wiosna to nowa nadzieja, tylko się nie poddawaj :*

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kochanie tak strasznie mi przykro :( ((( będziemy walczyć w marcu, a Ty dzisiaj odreaguj te wyniki i jutro zbieraj siły na nową walkę, bo wiem że nie odpuscisz. Jesteś silna babka!!!! Ja pamiętam jaka byłam przerażona jak lekarz po clo mi powiedział że mam 3 pęcherzyki (jeden z nich to była cysta o czym wtedy nie wiedziałam) i nastraszyl że będę miała trojaczki. Okazało się że żadnej ciąży z tego nie było, a ja byłam pewna że chociaż jedno jajko musi dać radę. Nie dało... Teraz już jestem jakoś tak inaczej nastawiona... Będzie co będzie. Jak jeszcze trochę czasu się postaramy to pewnie odpuszczę całkowicie, bo ileż można starać się o dziecko.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cylku dziwne objawy : od dnia owulacji bolą mnie piersi, czy któraś z was tak ma? U mnie ostatnio bolały tuż przed okresem a w tym cyklu wyjątkowo wcześnie.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7661 10884

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Wiesz, że beta na tym etapie nic jeszcze nie znaczy? Co powiedział Twój lekarz? Ja bym na Twoim miejscu brała nadal leki.

    To ściąga z forum In vitro luty 2019:
    Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

    1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
    4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
    6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
    9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
    Lekarka kazała powtórzyć badania za 48h. Ale już 3 miesiąc z rzędu tak mam, że beta jest taka dzika. Może w moim labo 0.1 jest równoznaczne z <0.1. Znając życie jutro albo w niedzielę mi spadnie tempka i w poniedziałek będzie @.
    Po transferze blastki robiłam betę 10dpt i miałam wynik 65. To byłby jakby 15dpo. No zobaczymy co jutro będzie, ale ten spadający prog mnie martwi. Mam zacząć łykać dodatkowego proga oprócz dupka, którego biorę od 3dpo

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7661 10884

    Wysłany: 22 lutego 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Według zaleceń jestem już po dwóch lampkach wina, a dopiero 19.00 :P z tym, że nic mi to nie pomaga na moje smutki.. jakoś chyba jeszcze bardziej doła złapałam, że nigdy się nie uda. Z drugiej strony czasami sobie myślę, że los wie co robi i może jest jakiś sens w tym, że nie mam dziecka z moim mężem. Ehhh ... jakieś czarne chmury mnie naszły. .. znów :(
    Ej ale mi chcicy na wino narobiłaś! :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7661 10884

    Wysłany: 22 lutego 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Monika_89 tulę. Dziewczyny dobrze mówią, u mnie też tak było że bladzioch na teście był dopiero ze 3 dni po terminie @czyli ok 16-17 dpo, więc podejrzewam że beta też była zerowa 11dpo.
    Ale jakby nie wyszło to pamiętaj w końcu każda z was doczeka się maluszka.
    Wierzę w to co napisałam sama to przerabiałam zanim zaszłam w 1 ciążę - lekarze, badania, stymulacje, monitoringi itp

    Dziś powiedziałam że odchodzę z pracy w poniedziałek dostaną wypowiedzenie pisemne. Także ułożyło mi :) i jestem szczęśliwa,
    Skoro już teraz czujesz się lepiej, to znaczy, że podjęłaś dobrą decyzję :) Ja też odetchnęłam z ulgą jak odeszłam z poprzedniej pracy. Obecna nawet jak jest stresująca momentami, to wiem, że za kilka dni będzie spokojniej. W poprzedniej wiedziałam, że będzie tylko gorzej z każdym dniem. Trzymam kciuki za nowe wyzwania! ✊

    Jagusia84 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego