Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przykro mi strasznie, nawet oczy mi zwilgotniały. Nie będę Cię nakręcać, bo mnie samą nie nastraja pozytywnie beta połączona z takim progesteronem (przepraszam, jeśli Cię dołuję, ale ja wolałabym usłyszeć prawdę niż złudne nadzieje). Choć równocześnie pomyślałam o tym, że jest szansa, że to za wcześnie, że poprzedni prog był wysoki, bo były 4 jajeczka, a jeśli zapłodnione zostało jedno, to prog spadł, jedno jajko nie nadrobi za 4.
Ale proszę mi się nie poddawać, dopuszczam kilka dni słabości pod hasłem "w dupie to mam" (zaczynając od dnia, w którym pojawi się @), a potem prztyknij los w nos. Jak nie drzwiami to oknem.szona, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, Salome, Martek&M lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:25.02 jadę do gina, żeby zobaczyć czy zarodek już jest. Będzie to 6t3d. Nie wiem czy liczyć już na serduszko czy za wcześnie, biorąc pod uwagę że jeszcze niecały tydzień temu nie było nawet zarodka
Cały czas się boję i jakoś nie mogę uwierzyć, bardzo ostrożnie do tego wszystkiego podchodzę póki co. Nawet stopki nie zmieniłam
6+3 to może być serducho i może nie być Ja bym się nastawiła na zarodek, a brak serduszka bym dopuszczała, bo ma jeszcze czas -
nick nieaktualnyMonikA, mysle o Tobie cieplo i wciaz ciezko mi uwierzyc w takie zakonczenie tego cyklu, choc i tak uwazam, ze to nie jest jasny, detinitywny jego koniec. Pamietaj jednak, ze marzec juz na pewno bedzie lepszy, no bo niby dlaczego mialby nie byc?!
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monika89- mi również przykro, ale również apeluję jak dziewczyny - nie poddawaj się albo może właśnie...poddaj ? I wtedy zaskoczy "z zaskoczenia" ? Kurczę, los często jest taki przewrotny, że wtedy kiedy człowiek myśli, że wszystko sprzyja i wszystkie znaki na niebie i ziemii mówią "tak, będzie ciąża" to nagle jebut
Makowa - moim celem minimum jest właśnie zarodek. Nie będę się denerwować jak nie usłyszę serduszka póki co, chociaż wiadomo, że wolałabym żeby już było je słychać Tak się boję, patrząc na Wasze stopki i trudne historie itdcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
MonikA_89! wrote:Progesteron 12
Estradiol 167
Beta 0.1
Poddaje się...
A liczyłam tak bardzo ze Ci się uda tule bardzo mocno
Liczę ze może jednak na wykrycie kropka było za wcześnie :*Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Cukrzyk, możesz nie usłyszeć serduszka nawet jak będzie je widać - na takim wczesnym etapie ciąży cześć lekarzy nie daje go "na głośnik", bo nie ma pewności czy to w 100% bezpieczne. Jak będzie to tylko zobaczysz pulsującą kropkę
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dziś rano dostałam @ dzień po terminie to było trochę krwi przy siku i od południa nic tylko kilka brązowych nitek, brzuch nie boli, piersi za to nie mogę dotknąć tak bolą i jestem mega rozkojarzona. Nigdy tak nie miałam bo zawsze jak dostałam okres to pierwszy dzień ból brzucha nie do wytrzymania a piersi raczej normalnialy. Myślicie że to może być zagniezdzenie? Czy takie krwawienie to wyklucza?
-
nick nieaktualny
-
Według zaleceń jestem już po dwóch lampkach wina, a dopiero 19.00 z tym, że nic mi to nie pomaga na moje smutki.. jakoś chyba jeszcze bardziej doła złapałam, że nigdy się nie uda. Z drugiej strony czasami sobie myślę, że los wie co robi i może jest jakiś sens w tym, że nie mam dziecka z moim mężem. Ehhh ... jakieś czarne chmury mnie naszły. .. znów
ef36, Salome lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718
21 dpt - 2,1 CRL - miga ❤ -
MonikA_89! wrote:Progesteron 12
Estradiol 167
Beta 0.1
Poddaje się...
Wiesz, że beta na tym etapie nic jeszcze nie znaczy? Co powiedział Twój lekarz? Ja bym na Twoim miejscu brała nadal leki.
To ściąga z forum In vitro luty 2019:
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 19:10
MonikA_89! lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Monika_89 tulę. Dziewczyny dobrze mówią, u mnie też tak było że bladzioch na teście był dopiero ze 3 dni po terminie @czyli ok 16-17 dpo, więc podejrzewam że beta też była zerowa 11dpo.
Ale jakby nie wyszło to pamiętaj w końcu każda z was doczeka się maluszka.
Wierzę w to co napisałam sama to przerabiałam zanim zaszłam w 1 ciążę - lekarze, badania, stymulacje, monitoringi itp
Dziś powiedziałam że odchodzę z pracy w poniedziałek dostaną wypowiedzenie pisemne. Także ułożyło mi i jestem szczęśliwa,MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
-
Monika kochanie tak strasznie mi przykro ((( będziemy walczyć w marcu, a Ty dzisiaj odreaguj te wyniki i jutro zbieraj siły na nową walkę, bo wiem że nie odpuscisz. Jesteś silna babka!!!! Ja pamiętam jaka byłam przerażona jak lekarz po clo mi powiedział że mam 3 pęcherzyki (jeden z nich to była cysta o czym wtedy nie wiedziałam) i nastraszyl że będę miała trojaczki. Okazało się że żadnej ciąży z tego nie było, a ja byłam pewna że chociaż jedno jajko musi dać radę. Nie dało... Teraz już jestem jakoś tak inaczej nastawiona... Będzie co będzie. Jak jeszcze trochę czasu się postaramy to pewnie odpuszczę całkowicie, bo ileż można starać się o dziecko.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
ef36 wrote:Wiesz, że beta na tym etapie nic jeszcze nie znaczy? Co powiedział Twój lekarz? Ja bym na Twoim miejscu brała nadal leki.
To ściąga z forum In vitro luty 2019:
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Po transferze blastki robiłam betę 10dpt i miałam wynik 65. To byłby jakby 15dpo. No zobaczymy co jutro będzie, ale ten spadający prog mnie martwi. Mam zacząć łykać dodatkowego proga oprócz dupka, którego biorę od 3dpo
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Kingulla wrote:Według zaleceń jestem już po dwóch lampkach wina, a dopiero 19.00 z tym, że nic mi to nie pomaga na moje smutki.. jakoś chyba jeszcze bardziej doła złapałam, że nigdy się nie uda. Z drugiej strony czasami sobie myślę, że los wie co robi i może jest jakiś sens w tym, że nie mam dziecka z moim mężem. Ehhh ... jakieś czarne chmury mnie naszły. .. znów
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Jagusia84 wrote:Monika_89 tulę. Dziewczyny dobrze mówią, u mnie też tak było że bladzioch na teście był dopiero ze 3 dni po terminie @czyli ok 16-17 dpo, więc podejrzewam że beta też była zerowa 11dpo.
Ale jakby nie wyszło to pamiętaj w końcu każda z was doczeka się maluszka.
Wierzę w to co napisałam sama to przerabiałam zanim zaszłam w 1 ciążę - lekarze, badania, stymulacje, monitoringi itp
Dziś powiedziałam że odchodzę z pracy w poniedziałek dostaną wypowiedzenie pisemne. Także ułożyło mi i jestem szczęśliwa,Jagusia84 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62