Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 5 lutego 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ale się ten nowy rok zaczął tyle seruszek, mega ! :D daje nam wszystkim czas do marca i wszystkie tworzymy razem grupę na fiolecie ! <3

    Izape co u Ciebie ? :)
    Irvine a Ty jak się czujesz ? :*
    <3
    Ja w miarę ok, dziękuję za pamięć :* Jutro pewnie odbiorę wyniki ze szpitala po zabiegu i trochę się denerwuję. No i czekam na pierwszą @... A w piątek kontrola u gina, oby było dobrze. Myślałam, że może będę miała już owu po zabiegu, ale chyba jednak nie :( testy owu wyszły, śluz był, trochę objawów było, ale skoku tempki brak, więc chyba nic z tego... No nic, byle za miesiąc była już normalnie...

    Gratuluję Wam wszystkim 2 kreseczek kochane, trzymam kciuki mocnooo! :) Niecierpliwa, czekam też na wieści z Twojej wizyty :)

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine będzie dobrze :) trzymam kciuki żeby Ci się udało jak najszybciej :*

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa kciuki za wizytę :)

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 507 333

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :-) na poczatku gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo obaczyc upragnione 2 kreseczki. Przedstawie jak wyglada sytuacja u mnie. Mam krotkie cykle 25 dniowe, choc ostatnie 3 miesiace 24 dniowe. Biore bromergon na zbicie prolaktyny i euthyrox50 na tarczyce. Od 2 tyg cuje sie bardzo kiepsko, goraczka mnie lapala co 2 dni, pozniej zatoki i gardlo i w piatek poszlam do lekarza bo nie bylam w stanie pracowac z ogromnym bolem zatok (a pracuje w przedszkolu) no i przed tym wyjsciem zrobilam test bo wiedziałam ze dostane antybiotyk. Test negatywny wrzucilam do kasetki i po kilku godz przypomnialan sobie o nim i chcialam wyrzucic a tam blada ale dosyc dobrze widoczna druga kreska. Oczywiscie wiem ze nie powinnam tego brac pod uwage ale chyba same wiecie jakie to trudne nie robic sobie nadziei gdy pojawia sie mala iskierka. Dzisiaj 25dc i zrobilam test o czulosci 25 i negatywny. Bola mnie jajniki ale @ narazie brak. Zawsze przed @ bolaly mnie piersi i wyskakiwaly krostku na twarzy a poki co nie ma ani tego ani tego. Sluz tez jakis inny, zawsze przed byl bialy i gesty a teraz bardziej wodnisty. Powiedzcie czy jest jeszcze jakas szansa mimo negatywnego testu czy zwariowalam i wyszukuje sobie objawow?

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20- 03/20 Trzy cykle stymulowane☹️☹️☹️
    Dwie IUI ☹️☹️
    AMH 2,04
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hej dziewczyny,

    Dziś miałam testować, ale zaryzykowałam już wczoraj... 11 dpo. Na teście wyszedł cień cienia.

    Beta: 58,4 mlU/ml
    Progesteron: 55 ng/ml

    Dzisiaj tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38e43004f304.jpg

    Dla mnie ogromny szok!
    Powodzenia dziewczyny i nie poddawajcie sie!
    Gratuluje :)

    Meggs lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Witam Was wszystkie :-) na poczatku gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo obaczyc upragnione 2 kreseczki. Przedstawie jak wyglada sytuacja u mnie. Mam krotkie cykle 25 dniowe, choc ostatnie 3 miesiace 24 dniowe. Biore bromergon na zbicie prolaktyny i euthyrox50 na tarczyce. Od 2 tyg cuje sie bardzo kiepsko, goraczka mnie lapala co 2 dni, pozniej zatoki i gardlo i w piatek poszlam do lekarza bo nie bylam w stanie pracowac z ogromnym bolem zatok (a pracuje w przedszkolu) no i przed tym wyjsciem zrobilam test bo wiedziałam ze dostane antybiotyk. Test negatywny wrzucilam do kasetki i po kilku godz przypomnialan sobie o nim i chcialam wyrzucic a tam blada ale dosyc dobrze widoczna druga kreska. Oczywiscie wiem ze nie powinnam tego brac pod uwage ale chyba same wiecie jakie to trudne nie robic sobie nadziei gdy pojawia sie mala iskierka. Dzisiaj 25dc i zrobilam test o czulosci 25 i negatywny. Bola mnie jajniki ale @ narazie brak. Zawsze przed @ bolaly mnie piersi i wyskakiwaly krostku na twarzy a poki co nie ma ani tego ani tego. Sluz tez jakis inny, zawsze przed byl bialy i gesty a teraz bardziej wodnisty. Powiedzcie czy jest jeszcze jakas szansa mimo negatywnego testu czy zwariowalam i wyszukuje sobie objawow?

    Popełniłaś kluczowy, wręcz niewybaczalny błąd!!! Jak mogłaś kupić test o czułości 25!!!! :D:D:D a tak serio to kup taki o czułości 10 :D

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie znalazł pęcherzyka. Będziemy wykluczać pozamaciczna.

  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 327 348

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Ja jutro zrobie TSH FT3 FT4 AntyTPO i chyba AntyTg, Estradiol, Prolaktyne, Progesteron cos jeszcze dziewczyny radzicie do tego zestawu??
    Mi kazali robić jeszcze TRAB (czasami TRAK)

    Gh97p2.png
    h4t8p2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie chciałam Ci pisać przed wizytą, ale tak sobie podliczyłam kiedy miałaś jaką betę i tak mi się wydawało, ze może być jeszcze wcześnie. spokojnie, nie stresuj się. pozamaciczna wcale tak często się nie zdarza.

    Sasanka5, Angelika1313, szona lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa nie chciałam Ci pisać przed wizytą, ale tak sobie podliczyłam kiedy miałaś jaką betę i tak mi się wydawało, ze może być jeszcze wcześnie. spokojnie, nie stresuj się. pozamaciczna wcale tak często się nie zdarza.
    Też liczyłam. :) I też uważam, że za wcześnie. Możesz mieć betę w okolicach 1000 dziś, a przy takiej jeszcze nie widać. Będzie dobrze :*

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 507 333

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 nie bylo w aptece 10 :-( mieszkam na wsi i musze kawalek drogi pojechac zeby kupic. A znowu chora jestem. Ale [email protected] nie przyjdzie do jutro to jade.

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20- 03/20 Trzy cykle stymulowane☹️☹️☹️
    Dwie IUI ☹️☹️
    AMH 2,04
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jest jeszcze naprawdę wcześnie więc nie ma co się stresować. To nie 8tc żeby się bać że pęcherzyka nie ma w macicy. Wiem wiem fajnie się gada ale na czym więcej prócz nadziei i dobrej myśli można bazować w takiej sytuacji... Ja tam czuje że jest wszystko dobrze:*

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie znalazł pęcherzyka. Będziemy wykluczać pozamaciczna.

    Dobrze dziewczyny piszą, też liczyłam ta Twoją bete i tez tak uważam.
    Ja sie najadłam strachu przy Tomku moim, owulacja mi sie opóźniła a lekarz mi powiedział że ciaża obumarła, bo powinno byc widać serce już i dał mi skierowanie do szpitala, dobrze ze w szpitalu mi sprawdzili bete i kazali się zgłosić za tydzień, zgłosiłam się a teraz ta moja ciąża jak to powiedział ten bęcwał "obumarła" ma 7 lat

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43ab9169ae7.jpg

    Hej :) Wczoraj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. Wg wyliczeń moich (nie potwierdzonych temp., zrobiłam jedynie 1 test owu w dni płodne celując w owulację, bo tylko tyle mi zostało) powinień być to 10 lub 11dpo. No max. 12 choć wątpie.
    W ogóle robiłam test wczoraj wieczorem z wieczornego moczu, ale nie piłam 3-4h przed.

    Tak się boję, w grudniu miałam cb...Wtedy beta wynosiła 13, a prog jedynie 4, a kreska wtedy była bledsza i to w 13dpo.
    Dziś byłam już na becie, nawet jesli to kolejna cb to przynajmniej bede mieć na papierze wynik. Proga też zrobiłam. 6/7dpo było jedynie 11,82. Oby tylko teraz beta przyrastała, bo ostatnio od razu z tych 13 spadła...

    Boje sie w ogóle słuchać od Was gratulacji, taka to już paranoja po ostatniej cb :P
    EDIT: zdjęcia nie kontrastowałam, na żywo kreska wiadomo mocniejsza. Pojawiła się już po 1,5 min :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:42

    APrzybylska, Irvine90, Malgonia, Nuch, Angelika1313, moyeu, Szczesliwa_mamusia, Arashe, szona, agge, EmiMama, nuśka91, MonikA_89!, Magduullina, Meggs, Malinowa91, aeiouy, Ineez lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ale endometrium tez mało ciążowe także lepiej nie robić sobie nadziei.
    Ale jesteście kochane:*

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa też uważam, że jest za wcześnie. Kiedy masz następną wizytę?

    Cukrzyk piękna krecha :D

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk gratulacje :)

    Niecierpliwa może się nie nakręcaj, ale też nie załamuj.

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, jak mialam 986, lekarz powiedzial mi, ze nie bedzie robic usg, bo najprawdopodobniej nic nie zobaczy. W koncu sie skusil, mowiac, ze jak cos bedzie, to nie zaplace za to USG nawet (taki glupi zaklad). Pecherzyk byl, ale lekarz stwierdzil, ze najczesciej nic nie widac jeszcze przy takiej becie. Zadnej pozamacicznej nie masz, Kotek!

    Cukrzyk, jeeee :* Gratuluje :*:*:*

    A wiecie, ze moja @ znikla? Wczoraj ze 3 razy delikatny roz, dzis raz (choc bardziej bezo-roz), a od rana jakos tak mokro, ale to przezroczysty, wodnisty sluz. No i jak nie robic sobie nadziei?!

    Irvine, trzymam kciuki za wyniki i za przyszle starania :* Czuje, ze szybko sie uda :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:52

    cukrzyk1991, Irvine90, EmiMama, Magduullina lubią tę wiadomość

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - a robiłaś ponownie betę po tym ostatnim wyniku? Mi też się wydaje, że 5 luty to za wcześnie na USG. Ponoć żeby zobaczyć pęcherzyk beta musi być na poziomie 1500-2000 żeby mieć taką 90% pewność. Co do endometrium - a powiedział Ci jaka grubość?

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Niecierpliwa, jak mialam 986, lekarz powiedzial mi, ze nie bedzie robic usg, bo najprawdopodobniej nic nie zobaczy. W koncu sie skusil, mowiac, ze jak cos bedzie, to nie zaplace za to USG nawet (taki glupi zaklad). Pecherzyk byl, ale lekarz stwierdzil, ze najczesciej nic nie widac jeszcze przy takiej becie. Zadnej pozamacicznej nie masz, Kotek!

    Cukrzyk, jeeee :* Gratuluje :*:*:*

    A wiecie, ze moja @ znikla? Wczoraj ze 3 razy delikatny roz, dzis raz (choc bardziej bezo-roz), a od rana jakos tak mokro, ale to przezroczysty, wodnisty sluz. No i jak nie robic sobie nadziei?!

    Irvine, trzymam kciuki za wyniki i za przyszle starania :* Czuje, ze szybko sie uda :)

    Sasanka mnie zalewa za nas dwie!! Ty masz za to wysikać ||

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego