Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, robiła któraś z was zastrzyki z heparyna? Mi dzisiaj pierwszy raz robił M i myślałam, że umrę z bólu chociaż mnie rzadko coś boli. Czy to tak powinno wyglądać? :(
    Ja robię od 7dpo. Musisz chwycić fałd skóry tak z 5cm od pępka i wkłuć się pionowo igłą. Powoli wpuszczasz, potem czekasz chwilę i wyciągasz igłę. Heparyna niestety szczypie. Mnie zaczyna szczypać już z 1-2 min po podaniu i przez kilka minut czuję. No ale czego się nie robi, żeby pomóc maluchowi się zagnieździć

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja robię od 7dpo. Musisz chwycić fałd skóry tak z 5cm od pępka i wkłuć się pionowo igłą. Powoli wpuszczasz, potem czekasz chwilę i wyciągasz igłę. Heparyna niestety szczypie. Mnie zaczyna szczypać już z 1-2 min po podaniu i przez kilka minut czuję. No ale czego się nie robi, żeby pomóc maluchowi się zagnieździć
    No dokładnie to było takie uczucie, mega szczypanie przy wstrzykiwaniu i 2 minuty po. Już myślałam, że coś poszło nie tak. Wiedziałam, że będzie boleć, ale żeby aż tak? :/

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olli, ja się klulam całą ciąże, wyglądała, jak po spotkaniu z tysonem. Dokładnie mocno złapać fald, wbić pewnym ruchem i od razu powiem, że są lepsze i gorsze miejsca. Muszą chyba iść jakieś nerwy. Niektóre miejsca nie czułam prawie nic, w innych bolało. Także mam nadzieję, że następnym razem lepiej trafisz :)

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niniejszym przyznałam sobie nagrodę Sasanki (od domalowywania sobie mazakiem kreski na teście). :))

    Na wykresie wstawiłam sobie ręcznie ovulacje dzień po seksie (nigdy tak wcześnie nie miałam) i od razu humor mi się poprawił.:))))
    Mogiem być w cionszy :)

    Jeśli ty i rzeczywistość się nie zgadzacie, tym gorzej dla rzeczywistości :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:16

    moni05, Sasanka5, agge, aeiouy, MonikA_89!, eemmiilliiaa, nuśka91, Arashe, Ineez lubią tę wiadomość

  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Olli, ja się klulam całą ciąże, wyglądała, jak po spotkaniu z tysonem. Dokładnie mocno złapać fald, wbić pewnym ruchem i od razu powiem, że są lepsze i gorsze miejsca. Muszą chyba iść jakieś nerwy. Niektóre miejsca nie czułam prawie nic, w innych bolało. Także mam nadzieję, że następnym razem lepiej trafisz :)
    No będziemy próbować :) A robiłaś pierwszy zastrzyk sama czy ktoś Ci pokazywał? Bo mąż tak panikowal, że nie można tak pierwszy raz samemu, ale wydaje mi się, że chyba wiele kobiet robi od początku same

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollii-niestety zastrzyki z heparyny nie sa najprzyjemniejsze. Mnie tez szczypało. Jeszcze sie okazało,ze jestem uczulona na heparyne. Co ujawniło sie dopiero po 11zastrzykach. Ja robiłam sama z ppczatku,potem robił mi maż,jak trzeba hylo blizej biodra zrobic. Mialam tak duzy i napiety brzuch pod koniec ciazy,ze nie dalo rady zlapac faldu skory. Heparyne dpstalam na sam koniec ciazy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:18

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ollii-niestety zastrzyki z heparyny nie sa najprzyjemniejsze. Mnie tez szczypało. Jeszcze sie okazało,ze jestem uczulona na heparyne. Co ujawniło sie dopiero po 11zastrzykach
    O kurcze, i co, jest coś co możesz brać w zamian czy nie ma innej alternatywy?

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami, mam dzisiaj kiepski dzień...

    Nie mniej jednak Sasanka, no cóż... :( Będziesz musiała zrobić wszystkim niespodziankę na... Wszystkich Świętych, no trudno. Tylko Twoj M niech bez porządnych wiechci i solidnej armii w dzień kobiet się nie zjawia... :P

    agge, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, robiła któraś z was zastrzyki z heparyna? Mi dzisiaj pierwszy raz robił M i myślałam, że umrę z bólu chociaż mnie rzadko coś boli. Czy to tak powinno wyglądać? :(
    Ja tez robie i tez mnie boli :/ jaka masz heparyne ? Musisz sobie wyprobowac miejsca na brzuchu.Zauwazylam,ze czym blizej pepka i troche wiecej tłuszczu to bardziej boli.Ja mam neoparin.Gdzies chyba wyczytalam ,ze clexane mniej bola bo maja mniejsza czy ciensza igle.Powiem Ci jeszcze ,ze bylam rano na badaniu krwi i zrobilam APTT -czas krzepniecia.Wczesniej mialam wynik 28 teraz 32,1 czyli heparyna spełnila swoje zdanie .Moze nie jakos super a;e jednak cos tam dziala

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 - pomożesz mi jakoś z moim pytaniem na dole poprzedniej strony :( ?

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ollii-niestety zastrzyki z heparyny nie sa najprzyjemniejsze. Mnie tez szczypało. Jeszcze sie okazało,ze jestem uczulona na heparyne. Co ujawniło sie dopiero po 11zastrzykach. Ja robiłam sama z ppczatku,potem robił mi maż,jak trzeba hylo blizej biodra zrobic. Mialam tak duzy i napiety brzuch pod koniec ciazy,ze nie dalo rady zlapac faldu skory. Heparyne dpstalam na sam koniec ciazy.
    O kurde a czym sie to uczulenie objawiało?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziewczyny z APS/ podejrzeniem APS - podpowiedzcie mi - odebrałam część wynikow przeciwciał:

    1. Ujemne p-ciała antyfosfolipidowe w obu klasach.
    2. Brak wyników pciał p. beta-glikoproteinie
    3. Antykoagulant tocznia:

    test przesiewowy 75, 84 sek [norma 30,50-40,60]
    test potwierdzenia 51, 55 sek [norma 29,40- 31]
    współczynnik LA1/LA2 1, 47 [norma 1,09 - 1,37]

    Dopisek: może wskazywać na obecność LA. Wskazanie do dalszej diagnostyki.
    Pomóżcie mi, bo oszaleje, zwłaszcza teraz. Mam wziąć aspiryne profilaktycznie?
    Kochanie bardzo bym chciala pomoc ale nie znam sie na tym nic a nic.Nie robilam tych badan .Kurde szybko ,ktore robiły ??
    Kiedy robilas? moglas byc juz w ciazy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:31

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Przestalam w to wierzyc, ale moze i lepiej, bo bedzie mniejszy zawod i wiekszy luz. Boje sie, bardzo.


    Emmainthegarden- niestety duch walki wlasnie odszedl, choc czuje, ze po @ powroci

    Coś o tym wiem miałam straszną załamkę teraz i to chyba największą!! Ale dzień po @ powiedziałam dość muszę walczyć o mały cud nie mogę się teraz poddać chodź są dni w których jest mi cholernie ciężko jak o tym pomyśle no ale cóż trzeba iść do przodu i kiedyś na pewno się uda ;) nadzieja umiera ostatnia :* swoimi czarami zaczarowałaś sporo dziewczyn więc tym razem to te czary dopadną i Ciebie ! <3 działamy dziewczyny nie załamujemy się do końca marca wszystkie zaciążamy i w takim składzie przechodzimy na fiolet i koniec kropka !!! :* <3 2019 to nasz rok !!

    MonikA_89!, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Kochanie bardzo bym chciala pomoc ale nie znam sie na tym nic a nic.Nie robilam tych badan .Kurde szybko ,ktore robiły ??
    Kiedy robilas? moglas byc juz w ciazy?

    Myślałam, że masz APS dlatego bierzesz heparyne, sorry ;) Bankowo byłam już w ciązy bo badania te robiłam 21dc, czyli tydzień temu. I niby ten koagulant dwukrotnie podwyższony, pciał antykardio ujemne, tych drugich (beta coś tam) jeszcze nie ma (w sensie wyników). Jutro chyba acard sobie kupie :(

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja tez robie i tez mnie boli :/ jaka masz heparyne ? Musisz sobie wyprobowac miejsca na brzuchu.Zauwazylam,ze czym blizej pepka i troche wiecej tłuszczu to bardziej boli.Ja mam neoparin.Gdzies chyba wyczytalam ,ze clexane mniej bola bo maja mniejsza czy ciensza igle.Powiem Ci jeszcze ,ze bylam rano na badaniu krwi i zrobilam APTT -czas krzepniecia.Wczesniej mialam wynik 28 teraz 32,1 czyli heparyna spełnila swoje zdanie .Moze nie jakos super a;e jednak cos tam dziala
    Też mam Neoparin. Nie mam porównania, ale igła bardzo ciężko wchodzi :/ a to APTT sama zrobiłaś czy lekarz kazał? Trzeba to sprawdzać?

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No dokładnie to było takie uczucie, mega szczypanie przy wstrzykiwaniu i 2 minuty po. Już myślałam, że coś poszło nie tak. Wiedziałam, że będzie boleć, ale żeby aż tak? :/
    Spróbuj jutro z drugiej strony. Mnie bardziej boli Z prawej niż z lewej :P Ewentualnie w udo też można dawać, przynajmniej z tego co kojarzę. I tak mas dobrze, że mąż Ci robi. Ja się sama kłuje i to jeszcze żeby mój nie widział. Jeszcze mi padnie :D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    O kurcze, i co, jest coś co możesz brać w zamian czy nie ma innej alternatywy?
    Acard można brać, ale ma dużo słabsze działanie. Ja biorę Acard cały czas, a heparynę od 7dpo. Wszystko profilaktycznie, bo nie mam Zespołu antyfosfolipidowego potwierdzonego. Raz tylko miałam dodatnie przeciwciała kardiolipinowe IgG, a 3x badałam

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    O kurcze, i co, jest coś co możesz brać w zamian czy nie ma innej alternatywy?
    I cleaxane i neoparin na heparynie. Niby cos tam jest,co lekarz mi kazal brac.ale nie wykupywalam recepty,bo sie balam. Biore tylko acard.


    Beti- wygladalo to tak,jakby mnie ktos wrzatkiem oblal. A najsmieszniejsze,ze jak wyszlo uczulenie w ostatnim zastrzyku,to automatycznie wyszlo w pozostalych miejscach. Takie wylewy czerwonych plam mialam

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Spróbuj jutro z drugiej strony. Mnie bardziej boli Z prawej niż z lewej :P Ewentualnie w udo też można dawać, przynajmniej z tego co kojarzę. I tak mas dobrze, że mąż Ci robi. Ja się sama kłuje i to jeszcze żeby mój nie widział. Jeszcze mi padnie :D
    Żebyś Ty widziała te przygotowania do wkłucia :D z pół godziny siedzieliśmy i się klocilismy, bo albo ja panikowalam i nie mógł zrobić albo on rezygnowal co chwilę, bo nie jest lekarzem i nie da rady :D

    agge, eemmiilliiaa, MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja robię od 7dpo. Musisz chwycić fałd skóry tak z 5cm od pępka i wkłuć się pionowo igłą. Powoli wpuszczasz, potem czekasz chwilę i wyciągasz igłę. Heparyna niestety szczypie. Mnie zaczyna szczypać już z 1-2 min po podaniu i przez kilka minut czuję. No ale czego się nie robi, żeby pomóc maluchowi się zagnieździć
    Monika moge zapytac dlaczego robisz od 7 dpo? Tzn rozumiem,ze ze wzgl na mutacje ale czy 7 dpo Ci lekarz zalecil?Ja sama patrzac na doswiadczenie innych biore od owu ale lekarze mi jakos specjalnie tego nie zalecili.Tyle ze wyszlam z zalozenian skoro nie wiem w ktorym dniu nastapi zagniezdzenie to nie ryzykuje juz...

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego