Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:Myślałam, że masz APS dlatego bierzesz heparyne, sorry Bankowo byłam już w ciązy bo badania te robiłam 21dc, czyli tydzień temu. I niby ten koagulant dwukrotnie podwyższony, pciał antykardio ujemne, tych drugich (beta coś tam) jeszcze nie ma (w sensie wyników). Jutro chyba acard sobie kupie
-
Olliiii wrote:Też mam Neoparin. Nie mam porównania, ale igła bardzo ciężko wchodzi a to APTT sama zrobiłaś czy lekarz kazał? Trzeba to sprawdzać?
-
Dziewczyny, ostatni post czytalam dzis o 8 rano i teraz siedzialam i wszystko nadrabialam! Jak juz pisalam- takie gaduly z Was, no ale ile sie dzis dzialo!!!
No żesz Ty kurcze! Cukrzyk, Ty przyczajony tygrysie i ukryty smoku!!! Jak sie ciesze! Piekna beta, piekna krecha;)
Megs i dla Ciebie gratki, piekna sprawa te 2 krechy;)
Oliii, Niecierpliwa: bedzie dobrze dziewczyny, bety rosna i o to chodzi!
Emma- ja stosuje owulaki firmy lh vitam. Faktycznie wychdza 3 dni pod rzad pozytywne czasami (ostatnie 2 cykle). Tak jak dziewczyny mi radzily- 48h po pierwszym pozytywnym tescie najprawdopodobniej jest owulka. Jak mialam monitoring w pazdzierniku, to pozytyw wyszedl mi w 12dc a 13dc pecherzyka juz nie bylo.
Sasanka nasza waleczna, za fasolke na Dzien Kobiet bedzie wdzieczna- o, to moje czary mary dla Ciebie Sasanka;)
I witam nowe dziewczyny )
cukrzyk1991, MonikA_89!, OO83, Sasanka5 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
MonikA_89! wrote:Spróbuj jutro z drugiej strony. Mnie bardziej boli Z prawej niż z lewej Ewentualnie w udo też można dawać, przynajmniej z tego co kojarzę. I tak mas dobrze, że mąż Ci robi. Ja się sama kłuje i to jeszcze żeby mój nie widział. Jeszcze mi padnie
-
Beti82 wrote:Sama robilam .Bo rodzinny olał temat mutacji ...powiedzial ,ze skoro gin zlecila mutacje to gin zleci dalsze badania a ja chcialam koniecznie sprawdzic czy mam problemy z krzepnieciem .I poszlam do niego tylko po to,zeby mi powiedzial jakie badania moge sobie zrobic ,zeby to sprawdzic.Gin nic wiecej nie zlecila .Powiedziala ,ze mam PAI to mam brac heparyne bo to problem z zagniezdzeniem.APTT to czas krzepniecia mialam 28 teraz jak biore heparyne jest 32 czyli wydluzylo i dobrze ,ze wydluzylo.Oli Ty masz cos zdiagnozowane ? czy bierzesz tylko ze wzgl na poronienia?Aptt mozesz zrobic to z 12 zł kosztuje
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Monika moge zapytac dlaczego robisz od 7 dpo? Tzn rozumiem,ze ze wzgl na mutacje ale czy 7 dpo Ci lekarz zalecil?Ja sama patrzac na doswiadczenie innych biore od owu ale lekarze mi jakos specjalnie tego nie zalecili.Tyle ze wyszlam z zalozenian skoro nie wiem w ktorym dniu nastapi zagniezdzenie to nie ryzykuje juz...
Beti82 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olliiii wrote:Żebyś Ty widziała te przygotowania do wkłucia z pół godziny siedzieliśmy i się klocilismy, bo albo ja panikowalam i nie mógł zrobić albo on rezygnowal co chwilę, bo nie jest lekarzem i nie da rady
Beti82 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Szczesliwa_mamusia wrote:I cleaxane i neoparin na heparynie. Niby cos tam jest,co lekarz mi kazal brac.ale nie wykupywalam recepty,bo sie balam. Biore tylko acard.
Beti- wygladalo to tak,jakby mnie ktos wrzatkiem oblal. A najsmieszniejsze,ze jak wyszlo uczulenie w ostatnim zastrzyku,to automatycznie wyszlo w pozostalych miejscach. Takie wylewy czerwonych plam mialam -
Olliiii wrote:Żebyś Ty widziała te przygotowania do wkłucia z pół godziny siedzieliśmy i się klocilismy, bo albo ja panikowalam i nie mógł zrobić albo on rezygnowal co chwilę, bo nie jest lekarzem i nie da rady
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Podoba mi się pomysł z rodzeniem w swoje uro. Na te chwile termin porodu to byłby koniec października, wiec początek listopada (moje uro) jest bardzo realny Tak czy siak powiłabym skorpiona. Dwa skorpiony w domu. Mężu ajm sori
Beti82, eemmiilliiaa, Emmainthegarden, moni05, OO83, aeiouy, Niecierpliwa..., Arashe, Ineez lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Tez mnie mniej boli po lewej stronie .Ja sobie sama robie .Moj chetnie sadysta by robil haha ale chce rano to go wtedy nie ma haha Ja tylko pierwszy zastrzyk mialam opory ,zeby wbic igle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:11
😭
szona wrote:Podoba mi się pomysł z rodzeniem w swoje uro. Na te chwile termin porodu to byłby koniec października, wiec początek listopada (moje uro) jest bardzo realny Tak czy siak powiłabym skorpiona. Dwa skorpiony w domu. Mężu ajm sori
szona lubi tę wiadomość
😭
Dziewczyny to ja tu jestem chyba jakimś odmieńcem. W sierpniu miałam histero i laparoskopie, po operacji dostałam zalecenie brania heparyny przez 10 dni i mnie naprawdę nic nie bolało. Pierwsze przez kilka dni zastrzyki dawał mi mój syn (już jest dorosły),a pózniej już sama sobie brałam. Miałam Clexane no chyba że to jest coś innego niż Wy bierzecie.31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
Z ciekawostek w tym cyklu - podbrzusze boli cały dzień. A śluzu zero! A zawsze po owu był. Chyba pierwszy raz się realnie nakręcam. Jakby co w marcu będę znowu racjonalna
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d684df84af47.png
Wrzucam mój wykres. Może któraś z Was coś wymyśli Ja się pogubiłam. Jak jutro temp wzrośnie to chyba zacznę brać dupka. Śluz mam już kremowy, więc jakby ta owi była jednak w weekend (w 6-7dc...idę na rekord), tylko ten dzisiejszy spadek temperatury jest jakiś dziki i nie pasuje do mojej teorii
😭
MonikA_89! wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d684df84af47.png
Wrzucam mój wykres. Może któraś z Was coś wymyśli Ja się pogubiłam. Jak jutro temp wzrośnie to chyba zacznę brać dupka. Śluz mam już kremowy, więc jakby ta owi była jednak w weekend (w 6-7dc...idę na rekord), tylko ten dzisiejszy spadek temperatury jest jakiś dziki i nie pasuje do mojej teorii
Taki porzadny spadek mam zawsze dzień przed owulacją... -
MonikA_89! wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d684df84af47.png
Hmm No dziwny ten spadek... -
Aeiouy, dziękuję za odpowiedź, tzn, że pewnie zlapałam testami trzeci dzień. Wiem, że każdy jest inny, truizm, ale to by mi bardziej pasowało do dotychczasowych obliczeń.
Ja kłułam się sama ze trzy razy, może pięć. Jak małza nie było. Jak miałam sama zrobić to się czaiłam z wkłuciem jak emeryt przed włożeniem Rydzykowi koperty do kieszeni..
Z kolei mój mąż bez oporów. Trzeba kłuć, świnka na stół, wbijamy..
Potem z powodu opiętego brzucha jechaliśmy w udo i to znosilam trochę gorzej...agge, Beti82, aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość