Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Cukrzyk, u mnie owu 12.12. a kreska testowa od kontrolnej była mocniejsza 3 dni później, a udało się :)

    Akurat nie wiem czy mnie to pocieszy, bo przytulanki były dziś w nocy (z śr na czw), a wcześniej to szału nie było bo pt i sob :D No ale trudno :D Co ma być to będzie. Dzięki dziewczyny za pocieszenie ;)

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię rano bo przy pierwszej ciąży sikańce wyszedł mi ledwo pozytywny przy becie 120 w laboratorium więc może ja mam jakiś odporny mocz ;)

    makowa, agge lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Madziorek86, makowa serce rośnie jak się czyta takie wiadomości:) powodzenia!

    Wiem jak dodają otuchy pozytywne wiadomości, zatem staram się swoje pozytywne nastawienie i wiadomości od lekarzy Wam tu opisywać... :)

    Ochmanko, powodzenia i szybkich dwóch kreseczek! <3

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Zrobię rano bo przy pierwszej ciąży sikańce wyszedł mi ledwo pozytywny przy becie 120 w laboratorium więc może ja mam jakiś odporny mocz ;)

    A masz czułość 10? Możesz też zrobić tak, że nie będziesz pić np. 2-3h i mocz też powinien być już zagęszczony, żółty i wtedy zamoczyć test, nawet jeśli masz strumieniowy :) wg mnie to lepsze niż celowanie w strumień bezpośrednio, bo mam wrażenie że się zawsze mniej "nasika" xD

    Nie każ nam czekać :D My tu z ciekawości umieramy xD

    agge lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Nie brzmi to za dobrze. Ostatnio przeważnie owulacje mam powyżej 20dc, długie cykle to u mnie norma, a w cyklu 42 dniowym miałam torbiel krwotoczną ciałka żółtego. Takich cykli miałam 2 przez ostatnie lata... Teraz też 20dc i dopiero dziś owulak pozytywny:(
    A twój lekarz nie widział nieprawidłowości w takich długich cyklach? Przy cyklach powyżej 35dni większość lekarzy jednak włącza duphaston albo inne leki na wyregulowanie. Jak się zdarzy jeden długi, to pół biedy, ale jeśli to jest "norma" u Ciebie to ma bym się pokusiła o jego skrócenie. Tym bardziej, że wtedy też zwiększasz szansę na ciążę, bo masz więcej owulacji w roku :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk nie wiem.jak u Ciebie wyglada kwestia owulacji, ale jak u mnie pohawi sie pozytywny test to musze działać od razu. W ciagu doby to jest już po wszystkim. Mysle, ze nawet jesli owulacji nie masz tak szybko to jutro ranp to bardzo dobry czas. Plemniki mysza dojrzec w drogach rodnych. Seks jak owulacja jest juz w trakcie jest efektywny tylko przy baaaaaardzo szybkich zolnierzykach.
    Wiec glowa do gory, majtki w dol i do dziela.

    szona, aeiouy, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Właśnie? Ja często miałam owulację 20 dnia cyklu
    Ja mialam w sierpniu w 24dc owulacje i tydzien bylam w ciazy.poronilam. potem sie.okazalo,ze jest 2pecherzyk jakby ciaza blizniacza ale mlodsza o tydzien. Dotrwal do swojego 7tc ale okazal sie pusty i w koncu po czekaniu na 2 poronienie samoistne 1.11 mialam zabiaeg. Tak stracilam 2 ciaze z 1 cyklu. Lekarze mowia,ze musialy byc 2owulacje ale i tak pierwsza 24dc,a druga pozniej. Nie wiem czy to regula z ta jakoscia poznej owulacji ale u mnie sie sprawdzilo

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Makowa cudownie!! <3

    U mnie dziś beta 160, prog prawie 9 ng/ml.

    Pani dr w enelmedzie powiedziała, że wszystko ładnie rośnie i przestać już robić sitko z żył ;) powiedziała też, że przyrosty nic mi więcej nie powiedzą tylko czekać cierpliwie na usg i wtedy podejmować decyzje o podaniu progesteronu. Oficjalnie pierwsze usg zaplanowane mam na 4 stycznia i do wtedy kazała się ze wszystkim wstrzymać.

    Nie przyznałam się, że idę dzisiaj prywatnie na usg szukać pęcherzyka ;-)
    Pewnie nic przy takiej becie widać nie będzie... ale nadzieję mam!

    Jutro jeszcze TSH, morfologia, glukoza i mocz.

    Później wyłączam mózg bo oszaleć można!!! :)

    Bezzmiennie trzymam za Was kciuki i liczę, że wszystkim czas przyniesie dobre wiadomości :) <3 <3 <3
    U mnie przy becie 172 byl 0.5mm pecherzyk,wiec nadzieja jest! ;)

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    U mnie przy becie 172 byl 0.5mm pecherzyk,wiec nadzieja jest! ;)

    Za ten dodatkowy zastrzyk nadziei niech Ci los w zdrowych i mądrych dzieciach wynagrodzi!!! :D

    Dziękuję :) hihihihihi

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, teraz mi się przypomniało. Był już temat proroczych snów. W noc przed moim testowaniem miałam sen, że znajoma para jest w ciąży. W śnie jak i po przebudzeniu było mi przykro, bo wiem, że facet z tej pary nie spieszy się do dzieci, a trafiło im się, a my mamy takie przykre doświadczenia w tym temacie. Na dodatek zmierzyłam rano temp i spadła - no ponury nastrój do testowania miałam. A jednak :)

    agge, Arashe lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Allison Nowa
    Postów: 5 8

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tez jestem tu nowa powiedzcie co myślicie okropne bóle piersi jesstem 5 dni przed @ ale mam nadzieje ze nie przyjdzie ;) czy was tez tak bolą piersi? Mnie nigdy tak nie bolały aż wytrzymać nie mogę. Na testowanie za wcześnie...

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Za ten dodatkowy zastrzyk nadziei niech Ci los w zdrowych i mądrych dzieciach wynagrodzi!!! :D

    Dziękuję :) hihihihihi
    Hehe jednego łobuza mam ;) trzymam mocno kcuki za kropka na usg ;) dawaj znac! :)

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allison wrote:
    Hej dziewczyny tez jestem tu nowa powiedzcie co myślicie okropne bóle piersi jesstem 5 dni przed @ ale mam nadzieje ze nie przyjdzie ;) czy was tez tak bolą piersi? Mnie nigdy tak nie bolały aż wytrzymać nie mogę. Na testowanie za wcześnie...
    To może być objaw ciąży, ale nie musi. Mój największy ból piersi miałam właśnie w ciąży, ale po terminie @.

    Allison lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Wiem jak dodają otuchy pozytywne wiadomości, zatem staram się swoje pozytywne nastawienie i wiadomości od lekarzy Wam tu opisywać... :)

    Ochmanko, powodzenia i szybkich dwóch kreseczek! <3
    KOCHANA JESTEŚ...:) mua:* a ja Tobie nuuudnych 9 miesięcy:)

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A twój lekarz nie widział nieprawidłowości w takich długich cyklach? Przy cyklach powyżej 35dni większość lekarzy jednak włącza duphaston albo inne leki na wyregulowanie. Jak się zdarzy jeden długi, to pół biedy, ale jeśli to jest "norma" u Ciebie to ma bym się pokusiła o jego skrócenie. Tym bardziej, że wtedy też zwiększasz szansę na ciążę, bo masz więcej owulacji w roku :)
    Kiedyś miałam jak w zegarku, co 4 niedzielę @. Potem się wydłużyły, w międzyczasie antykoncepcja, 2x torbiel krwotoczna ciałka żółtego, wymrażana nadżerka, na usg torbielowate jajniki. Teraz od odstawienia anty najkrótszy cykl to 32 dni, najdłuższy 38. Moja gin twierdzi że jeszcze trzeba czasu. Dobra z niej kobitka i przemiła ale zaczynam mieć wątpliwości czy jest lekarzem do leczenia czy tylko do recept i badań...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:35

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale póki co ja cały czas uważam że nie ma co panikować bo to dopiero 4cykl takich pełnych starań po całości a wszystko wskazuje na to że owulacje mam. Byłam u lekarza w październiku i wszystko było ok. Daliśmy sobie czas do marca. Mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby ale zaczniemy się martwić dopiero jak wtedy dalej nic. Chociaż co się odenerwuje to moje. Taka uroda...

    agge lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Kiedyś miałam jak w zegarku, co 4 niedzielę @. Potem się wydłużyły, w międzyczasie antykoncepcja, 2x torbiel krwotoczna ciałka żółtego, wymrażana nadżerka, na usg torbielowate jajniki. Teraz od odstawienia anty najkrótszy cykl to 32 dni, najdłuższy 38. Moja gin twierdzi że jeszcze trzeba czasu. Dobra z niej kobitka i przemiła ale zaczynam mieć wątpliwości czy jest lekarzem do leczenia czy tylko do recept i badań...
    Możesz zasięgnąć opinii innego lekarza. Bieg powie co myśli o takich cyklach i czy organizm ma prawo jeszcze dochodzić do siebie po antykach. Skoro to dopiero 4cs, to bym się jeszcze nie martwiła. Sprawdź sobie hormony w międzyczasie, tak dla spokoju sumienia :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allison wrote:
    Hej dziewczyny tez jestem tu nowa powiedzcie co myślicie okropne bóle piersi jesstem 5 dni przed @ ale mam nadzieje ze nie przyjdzie ;) czy was tez tak bolą piersi? Mnie nigdy tak nie bolały aż wytrzymać nie mogę. Na testowanie za wcześnie...

    W tym cyklu strasznie mnie bolały, jak nigdy, aż do okresu. Który jednak przyszedł... niestety

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie czerwone wino lubicie? :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze z tymi cyckami to troche tak jest, ze jak sie je maca czy w koncu bolec zaczely, to od tego macania w kobcu zaczna :/
    Ja nim zaczelam brac dupka bol czulam sporadycznie, teraz co miesiac mam mega ciazowe, a nic z tego nie wynika. Jedyne co to pomagaja mi okreslic pierwszy dzien cyklu jak w koncu odpuszczaja ;)

    Allison, Arashe lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego