Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
moni86 wrote:Dziewczyny dawno mnie nie było,ale poczytywałam Was sobie. Gratuluję wszystkim które zobaczyły dwie kreseczki... I życzę spokojnej,zdrowej ciąży
Mnie ostatni dzień grudnia przywitał @ więc dołączam do grona "2019 teraz kurde My"
Buziaki i udanej zabawy,no i wiele szczęśliwości w Nowym Roku nam wszystkim!
Przykro mi!
Widzimy się w wątku styczniowym -
A no tak! Przenosimy się na wątek styczniowy! Boże, to już...
Do zobaczenia w wątku nowym
I dziękuję Wam za wszelkie wsparcie :* bardzo to doceniam. Jesteście wielkie serduchami ❤️agge, MonikA_89!, aeiouy, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Dziewczyny,
No i... Mam krwawienie...
Z tego wszystkiego nie mam sił nawet płakać...
Dzwoniłam do lekarki. Dołożyłam do Duphastonu luteinę dopochwowo 3x1 i Modlę 3x1. Jeśli będzie bardzo mocno to do szpitala.
Boję się... Nie chcę stracić dziecka ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:00
-
2 stycznia mam jakby co wizytę więc... Jeśli się to zatrzyma, był to tylko incydent, to spokojnie to 2 stycznia mogę poczekać. Ufam swojej lekarce, na znanylekarz.pl jest jednym z najbardziej cenionych ginekologów też z zakresu patologii ciąży. Rozmawiałam z nią i sama powiedziała by jechać ale wtedy gdy się nasili mimo leków. Taka ostateczność.
Z drugiej strony samo bycie na sorze by mnie stresowało już strasznie. Zobaczymy... Na razie nic się nie nasiliło a po podaniu lutka i nospy wręcz się zatrzymało jakby.
A wizyta za 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:02
agge, JaSzczurek, blackkkwhisky lubią tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Dziewczyny ja po świętach zrobiłam test i wyszła jedna kreska, jestem 9 dni po terminie @ M. Kupił dzisiaj kolejny test ale zrobię go rano, jakoś jak robię po południu i wyjdzie negatyw to zawsze się łudze że może jednak by wyszedł pozytyw gdybym rano zrobiła. Piersi mam wrażliwe, ale innych symptomów nadchodzącej @ nie mam... Mimo tego że jutro będzie 01.01 to jednak wieże w Magiczny Grudzień, napiszę rano co i jak...
Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Scarlet88 wrote:Dziewczyny ja po świętach zrobiłam test i wyszła jedna kreska, jestem 9 dni po terminie @ M. Kupił dzisiaj kolejny test ale zrobię go rano, jakoś jak robię po południu i wyjdzie negatyw to zawsze się łudze że może jednak by wyszedł pozytyw gdybym rano zrobiła. Piersi mam wrażliwe, ale innych symptomów nadchodzącej @ nie mam... Mimo tego że jutro będzie 01.01 to jednak wieże w Magiczny Grudzień, napiszę rano co i jak...
Trzymam kciuki i daj znać!!!! A nie znikaj tak na tyle czasuScarlet88 lubi tę wiadomość
-
Dam znać męczą mnie dziwne sny ostatnio... Może to też coś oznacza
agge, Arashe lubią tę wiadomość
Staraniowa - to na pewno jakiś krwiak Odpoczywaj i nie stresuj sięcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Scarlet88 wrote:Dziewczyny ja po świętach zrobiłam test i wyszła jedna kreska, jestem 9 dni po terminie @ M. Kupił dzisiaj kolejny test ale zrobię go rano, jakoś jak robię po południu i wyjdzie negatyw to zawsze się łudze że może jednak by wyszedł pozytyw gdybym rano zrobiła. Piersi mam wrażliwe, ale innych symptomów nadchodzącej @ nie mam... Mimo tego że jutro będzie 01.01 to jednak wieże w Magiczny Grudzień, napiszę rano co i jak...
-
staraniowa wrote:2 stycznia mam jakby co wizytę więc... Jeśli się to zatrzyma, był to tylko incydent, to spokojnie to 2 stycznia mogę poczekać. Ufam swojej lekarce, na znanylekarz.pl jest jednym z najbardziej cenionych ginekologów też z zakresu patologii ciąży. Rozmawiałam z nią i sama powiedziała by jechać ale wtedy gdy się nasili mimo leków. Taka ostateczność.
Z drugiej strony samo bycie na sorze by mnie stresowało już strasznie. Zobaczymy... Na razie nic się nie nasiliło a po podaniu lutka i nospy wręcz się zatrzymało jakby.
A wizyta za 2 dni.
Jeżeli mogę jakoś pocieszyć to w pierwszej ciąży miałam często takie plamienia w postaci żywej krwi. Wynikały one z pękajacych krwiaków wewnątrz macicy, ale ponieważ nie zagrażały ciąży moja Pani doktor nic z nimi nie robiła.
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
staraniowa wrote:2 stycznia mam jakby co wizytę więc... Jeśli się to zatrzyma, był to tylko incydent, to spokojnie to 2 stycznia mogę poczekać. Ufam swojej lekarce, na znanylekarz.pl jest jednym z najbardziej cenionych ginekologów też z zakresu patologii ciąży. Rozmawiałam z nią i sama powiedziała by jechać ale wtedy gdy się nasili mimo leków. Taka ostateczność.
A wizyta za 2 dni.
Staraniowa zgadzam się z Tobą. Nigdy nie wiesz na kogo trafisz na sorze i może wyjść jeszcze gorzej. Dopóki delikatnie olamisz leż i oszczędzaj się. Pytałaś swoją ginekolog o magnez? Jest zalecany ciężarnym zwłaszcza magne b6. -
@Staraniowa, a to jak masz wizytę za dwa dni to spoko. Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:46
-
Mam noge w stabilizatorze więc impreza mnie mija niestety
agge lubi tę wiadomość
Iskierka21 wrote:Staraniowa zgadzam się z Tobą. Nigdy nie wiesz na kogo trafisz na sorze i może wyjść jeszcze gorzej. Dopóki delikatnie olamisz leż i oszczędzaj się. Pytałaś swoją ginekolog o magnez? Jest zalecany ciężarnym zwłaszcza magne b6.
Muszę zapytać na wizycie w środę.
Póki co teraz papier tylko brudzę. Brzuch boli, ale nic więcej się nie dzieje. Na szczęście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:13
nick nieaktualnyStaraniowa ja w pierwszej ciazy mialam.plamienia i krwawienia zywo czerwona krwia kolo 10 tygodnia i na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo. A tez pamietam jak zobaczylam krew to plakalam ze stracilam dziecko ale dobrze mi zrobilo usg w tym samym dniu. A z tego co wiem to kobiety w ciazy wchodza bez kolejki. Dostalam wtedy duphaston i choc plamienie utrzymywalo sie jeszcze jakis czas to juz bylam spokojna. Wiem ze u Ciebie tez jest ok ale jak tylko bedzie siw przedluzac lub nasilac jedz to sie uspokoisz. Trzymam kciuki
-
Staraniowa ja nie wiem jak jest u Ciebie ale ja nie jechała bym na str tylko prosto do szpitala ginekologiczno-polozniczego. Tam masz pewność że trafisz do specjalisty
Scarlet88 wrote:Staraniowa ja nie wiem jak jest u Ciebie ale ja nie jechała bym na str tylko prosto do szpitala ginekologiczno-polozniczego. Tam masz pewność że trafisz do specjalisty
U mnie niestety jest tak, że jest osobny SOR dla oddziału ginekologiczno-położniczego właśnie. Ostatnio jak byłam z ostrym krwawieniem (nie było jeszcze wtedy jasne, że to pozamaciczna) to przyjęli mnie po chyba 3h siedzenia. Nie jest to dla nich żaden czynnik podwyższonego ryzyka. Wjeżdżały za to panie w zaawansowanej ciąży z jakimiś powikłaniami.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
MonikA_89! wrote:Dupek podobno nie jest wykrywany we krwi, więc może rzeczywisty poziom proga jest wyższy. Bądź dobrej myśli i sprawdź betę za 48h. A temp mierzyłaś? Jak jest podwyższona to dobry znak
-
Scarlet88 wrote:Staraniowa ja nie wiem jak jest u Ciebie ale ja nie jechała bym na str tylko prosto do szpitala ginekologiczno-polozniczego. Tam masz pewność że trafisz do specjalisty