Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3897 6517

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu miałam sen. Zeszłam do piwnicy do pieca, otworzyłam go i w środku byl taki ciepły, duzy, przyjemny ogień. Oczywiście sprawdziłam znacznie w senniku, a tam :"Gdy widzisz ogień w piecu albo kuchence, wróży Ci to dzieci albo dużo radości przez nie."
    Po prostu... Nie chce mi się w to wierzyć, pewnie za dużo myślę o dziecku i stąd takie sny.

    agge, aeiouy, nuśka91, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
    Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
    Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.

    Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
    Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
    Dzis zrobiłam test !!!
    To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
    O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi ;)
    Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
    Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
    Trzymam kciuki za was wszystkie.
    Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia

    Gratulacje!!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE gratuluję i życzę nudnej ciąży, by dotrwala do końca i byś cieszyła się tak wyczekiwanym dzieckiem :)

    Monika, plamienie się rozkręcilo? Czy wciąż plamienie?

    ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?

    Ja dziś miałam farta, bo z pierwszym telefonem udało mi się zapisać na 15 stycznia, i bez żadnego biadolenia. Wiem, że to kupa czasu, ale lepiej niż na ostatni tydzień lub za miesiąc.
    tylko boje się powtórki.

    Malgonia, który już dpo?

    agge lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi mi ogien i spanie zawsze kojarzylo sie z sikaniem przez sen (nie wiem czy to przesad ale zawsze mi mowili zeby sie nie wpatrywac w ogien przed snem), ale Twoja wrrsja mi sie bardziej podoba.

    Arashe u mnie oficjalnie 6dpo, nieoficjalnie to nie wiem, bo dopiero dzis mialam wyrazny skok. W przyszlym miesiach chyba na monitoring skocze, bo cos moj organizm zaczyna mnie w konia robic.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:40


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jak tam czytam wypowiedzi staraczek, to jak chyba się cykl rozwala jak zaczyna się starac. Mi też ovu wypadala później niż zwykle

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3897 6517

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?

    04.01. Ostatnie dwie dawki. Okresu spodziewałabym sie 07.01. Najwcześniej, 11.01najpozniej. 10. 01. Jestem zapisana na wizytę u ginki, wiec gdyby było cos nie tak to mam juz zaklepany termin.
    Malgonia wrote:
    Elfi mi ogien i spanie zawsze kojarzylo sie z sikaniem przez sen (nie wiem czy to przesad ale zawsze mi mowili zeby sie nie wpatrywac w ogien przed snem), ale Twoja wrrsja mi sie bardziej podoba.
    Tez znam ten przesad o tym żeby nie patrzeć w ogień, bo się będzie sikać :P Ale co innego jak ogień się przyśni.


    Malgonia lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Staraniowa mogę Cie zapytać o Twoje cykle? Ze stopki wynika, że starasz się dłużej ode mnie. To czemu u Ciebie tylko 18 cykli? Jakie miałaś problemy??

    Izape, u mnie niedoczynność tarczycy i PCOS - mega długie cykle. Od 35 do nawet 60 dni. Trudno było przewidzieć jak będzie tym razem. Straszne to było. Zazdrościłam wszystkim kobietom mającym krótkie cykle :D

    W ogóle jak byłam nastolatką to okres miałam jak suki, 2x w roku :P

    W stopce też kilka cykli odjęłam, bo po pierwszej ciąży, pozamacicznej, miałam podany metotreksat. Po nim musi być pół roku przerwy i wykonane hsg. Dopiero wtedy wróciliśmy do starań. Plus w tym roku parę cykli odjęłam, bo mieliśmy przerwę tak po prostu. Dla oczyszczenia głowy :)

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Tez znam ten przesad o tym żeby nie patrzeć w ogień, bo się będzie sikać :P Ale co innego jak ogień się przyśni.

    Z drugiej strony sikanie po nocach to całkiem fajny objaw :)

    Arashe w sumie to ja już jakiś czas się staram więc jak miało się coś sypnąć to mogło już dawno a nie akurat w moim Bożonarodzeniowym cyklu z którym tyle nadziei wiązałam :P
    no co będzie to ma być :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
    Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
    Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.

    Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
    Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
    Dzis zrobiłam test !!!
    To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
    O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi ;)
    Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
    Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
    Trzymam kciuki za was wszystkie.
    Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia

    Cudowne wiadomosci! Magia... trzymam mocbo kciuki m - rosnijcie zdrowo <3

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co ze Scarlet, przepadła gdzieś

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7519 10636

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    MOJE gratuluję i życzę nudnej ciąży, by dotrwala do końca i byś cieszyła się tak wyczekiwanym dzieckiem :)

    Monika, plamienie się rozkręcilo? Czy wciąż plamienie?

    ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?

    Ja dziś miałam farta, bo z pierwszym telefonem udało mi się zapisać na 15 stycznia, i bez żadnego biadolenia. Wiem, że to kupa czasu, ale lepiej niż na ostatni tydzień lub za miesiąc.
    tylko boje się powtórki.

    Malgonia, który już dpo?
    Delikatne plamienie, bardziej kremowe niż różowe :/ wolałabym żeby się @ rozkręciła i mnie zalała jutro jak mam wolne a nie w środę w pracy :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:52

    Arashe lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bez forum dniem straconym! Nadrobiłam:)

    MonikA kurczę a cały czas myślałam o Tobie :(
    Życzę pozytywnych wieści z urzędu, z których nie będziesz musiała korzystać!

    Makowa cieszę się że laptop ocalał a do Ciebie dotarły dobre wieści. Kciukasy!

    Arashe do 15. szybko zleci. SERDUCHA na usg!

    MOJE miło Cię poznać! W dodatku w takich okolicznościach! Natura jest nieprzewidywalna i oby utwierdziła Cię w tym za 9 miesięcy:)

    Mama Zuzia super! Niech fasolka rośnie.

    Yoasia, Izape NIE ŻYCZĘ Wam nowego cyklu. No! Chyba że za niecały rok:)

    Ja doleczam opryszczkę, czuję się fatalnie. Non stop mi niedobrze:/ jeszcze jelitówki brakowało:( bleeeeeee

    MonikA_89!, Arashe lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc...Dziewczynki kochane tak jak pisałam 21ddc miałam progesteron koło 8 i bete <0,1 lekarz badając mówi że endometrium 6mm i dał duphaston 2x1 ... dziś 24dc progesteron 3,37 ng , a beta 1,83 .... wiem ze to wczesnie czemu progesteron maleje a beta urosla? :( kobiety w ciazy pisze ze =<1 a normy od 5 ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:29

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7519 10636

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Czesc...Dziewczynki kochane tak jak pisałam 21ddc miałam progesteron koło 8 i bete <0,1 lekarz badając mówi że endometrium 6mm i dał duphaston 2x1 ... dziś 24dc progesteron 3,37 ng , a beta 1,83 .... wiem ze to wczesnie czemu progesteron maleje a beta urosla? :( kobiety w ciazy pisze ze =<1 a normy od 5 ...
    Robiłaś betę w tym samym labie? Może 21dc zarodkek jeszcze się nie zagnieździł a teraz podjął próbę? Tylko przy takim niskim progu będzie mu ciężko :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Robiłaś betę w tym samym labie? Może 21dc zarodkek jeszcze się nie zagnieździł a teraz podjął próbę? Tylko przy takim niskim progu będzie mu ciężko :(

    W tym samym :( spadł mi progesteron tylko wtedy ja badalam koło 15 A dziś 10 :( ... noi zazywam duphaston 2x1 :( bez szans nawet przy dupku nie? Kurcze w sierpniu takie same objawy :( :( i poronilam :(

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka ponoć jelitówka to najlepszy zwiastun ciąży. a jaki nowy rok taki cały następny wiec oby to był dobry znak :P

    Alis ciężko wyrokować. trzymam kciuki, żeby beta podstymulowała ciałko żółte do produkcji progsteronu.

    Ochmanka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis tak jak mówi Monika, jeszcze jest wcześnie, jak długie masz cykle?

    Monika ja Ci życzę aby to jednak nie był @

    Ochmanka ovu było tak jak mówisz, ostatnio byłam u gina w podobnym terminie pierwszy raz

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ochmanka ponoć jelitówka to najlepszy zwiastun ciąży. a jaki nowy rok taki cały następny wiec oby to był dobry znak :P

    Alis ciężko wyrokować. trzymam kciuki, żeby beta podstymulowała ciałko żółte do produkcji progsteronu.


    Ale jeśli zazywam duphaston to w krwi to chyba nie wychodzi nie? :( ahh

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Alis tak jak mówi Monika, jeszcze jest wcześnie, jak długie masz cykle?

    Monika ja Ci życzę aby to jednak nie był @

    Ochmanka ovu było tak jak mówisz, ostatnio byłam u gina w podobnym terminie pierwszy raz

    Pokazuje mi okres 6 stycznia :( ale jak 20 miałam progesteron koło 8 A dziś 3,37 no i lekarz dał mi zupka bo mówi że endometrium cienkie 6mm i da duphaston jakby co miało być:( no może wcześniej ale czemu spada A Beatka minimum w górę tym bardziej że wczoraj lekki spadek temperatury :(

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    No i... Mam krwawienie...

    Z tego wszystkiego nie mam sił nawet płakać...

    Dzwoniłam do lekarki. Dołożyłam do Duphastonu luteinę dopochwowo 3x1 i Modlę 3x1. Jeśli będzie bardzo mocno to do szpitala.

    Boję się... Nie chcę stracić dziecka ;(

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego