Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Znowu miałam sen. Zeszłam do piwnicy do pieca, otworzyłam go i w środku byl taki ciepły, duzy, przyjemny ogień. Oczywiście sprawdziłam znacznie w senniku, a tam :"Gdy widzisz ogień w piecu albo kuchence, wróży Ci to dzieci albo dużo radości przez nie."
Po prostu... Nie chce mi się w to wierzyć, pewnie za dużo myślę o dziecku i stąd takie sny.agge, aeiouy, nuśka91, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
MOJE wrote:Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.
Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
Dzis zrobiłam test !!!
To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi
Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
Trzymam kciuki za was wszystkie.
Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia
Gratulacje!! -
MOJE gratuluję i życzę nudnej ciąży, by dotrwala do końca i byś cieszyła się tak wyczekiwanym dzieckiem
Monika, plamienie się rozkręcilo? Czy wciąż plamienie?
ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?
Ja dziś miałam farta, bo z pierwszym telefonem udało mi się zapisać na 15 stycznia, i bez żadnego biadolenia. Wiem, że to kupa czasu, ale lepiej niż na ostatni tydzień lub za miesiąc.
tylko boje się powtórki.
Malgonia, który już dpo?agge lubi tę wiadomość
-
Elfi mi ogien i spanie zawsze kojarzylo sie z sikaniem przez sen (nie wiem czy to przesad ale zawsze mi mowili zeby sie nie wpatrywac w ogien przed snem), ale Twoja wrrsja mi sie bardziej podoba.
Arashe u mnie oficjalnie 6dpo, nieoficjalnie to nie wiem, bo dopiero dzis mialam wyrazny skok. W przyszlym miesiach chyba na monitoring skocze, bo cos moj organizm zaczyna mnie w konia robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:40
-
Arashe wrote:ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?
04.01. Ostatnie dwie dawki. Okresu spodziewałabym sie 07.01. Najwcześniej, 11.01najpozniej. 10. 01. Jestem zapisana na wizytę u ginki, wiec gdyby było cos nie tak to mam juz zaklepany termin.
Malgonia wrote:Elfi mi ogien i spanie zawsze kojarzylo sie z sikaniem przez sen (nie wiem czy to przesad ale zawsze mi mowili zeby sie nie wpatrywac w ogien przed snem), ale Twoja wrrsja mi sie bardziej podoba.
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Staraniowa mogę Cie zapytać o Twoje cykle? Ze stopki wynika, że starasz się dłużej ode mnie. To czemu u Ciebie tylko 18 cykli? Jakie miałaś problemy??
Izape, u mnie niedoczynność tarczycy i PCOS - mega długie cykle. Od 35 do nawet 60 dni. Trudno było przewidzieć jak będzie tym razem. Straszne to było. Zazdrościłam wszystkim kobietom mającym krótkie cykle
W ogóle jak byłam nastolatką to okres miałam jak suki, 2x w roku
W stopce też kilka cykli odjęłam, bo po pierwszej ciąży, pozamacicznej, miałam podany metotreksat. Po nim musi być pół roku przerwy i wykonane hsg. Dopiero wtedy wróciliśmy do starań. Plus w tym roku parę cykli odjęłam, bo mieliśmy przerwę tak po prostu. Dla oczyszczenia głowyStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
ElfiaKsiężniczka wrote:Tez znam ten przesad o tym żeby nie patrzeć w ogień, bo się będzie sikać Ale co innego jak ogień się przyśni.
Z drugiej strony sikanie po nocach to całkiem fajny objaw
Arashe w sumie to ja już jakiś czas się staram więc jak miało się coś sypnąć to mogło już dawno a nie akurat w moim Bożonarodzeniowym cyklu z którym tyle nadziei wiązałam
no co będzie to ma być
-
MOJE wrote:Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.
Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
Dzis zrobiłam test !!!
To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi
Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
Trzymam kciuki za was wszystkie.
Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia
Cudowne wiadomosci! Magia... trzymam mocbo kciuki m - rosnijcie zdrowo4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy
beta HCG - 07.03 - 29,9
- 09.03 - 101,0
Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
TSH 23.08.18 - 3,160
Letrox 50mg
TSH 27.11.18 - 1,330
Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml -
Arashe wrote:MOJE gratuluję i życzę nudnej ciąży, by dotrwala do końca i byś cieszyła się tak wyczekiwanym dzieckiem
Monika, plamienie się rozkręcilo? Czy wciąż plamienie?
ElfiaKsiężniczka ile jeszcze do masz brać dupka?
Ja dziś miałam farta, bo z pierwszym telefonem udało mi się zapisać na 15 stycznia, i bez żadnego biadolenia. Wiem, że to kupa czasu, ale lepiej niż na ostatni tydzień lub za miesiąc.
tylko boje się powtórki.
Malgonia, który już dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:52
Arashe lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dzień bez forum dniem straconym! Nadrobiłam:)
MonikA kurczę a cały czas myślałam o Tobie
Życzę pozytywnych wieści z urzędu, z których nie będziesz musiała korzystać!
Makowa cieszę się że laptop ocalał a do Ciebie dotarły dobre wieści. Kciukasy!
Arashe do 15. szybko zleci. SERDUCHA na usg!
MOJE miło Cię poznać! W dodatku w takich okolicznościach! Natura jest nieprzewidywalna i oby utwierdziła Cię w tym za 9 miesięcy:)
Mama Zuzia super! Niech fasolka rośnie.
Yoasia, Izape NIE ŻYCZĘ Wam nowego cyklu. No! Chyba że za niecały rok:)
Ja doleczam opryszczkę, czuję się fatalnie. Non stop mi niedobrze:/ jeszcze jelitówki brakowało:( bleeeeeee
MonikA_89!, Arashe lubią tę wiadomość
-
Czesc...Dziewczynki kochane tak jak pisałam 21ddc miałam progesteron koło 8 i bete <0,1 lekarz badając mówi że endometrium 6mm i dał duphaston 2x1 ... dziś 24dc progesteron 3,37 ng , a beta 1,83 .... wiem ze to wczesnie czemu progesteron maleje a beta urosla? kobiety w ciazy pisze ze =<1 a normy od 5 ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:29
-
alis132 wrote:Czesc...Dziewczynki kochane tak jak pisałam 21ddc miałam progesteron koło 8 i bete <0,1 lekarz badając mówi że endometrium 6mm i dał duphaston 2x1 ... dziś 24dc progesteron 3,37 ng , a beta 1,83 .... wiem ze to wczesnie czemu progesteron maleje a beta urosla? kobiety w ciazy pisze ze =<1 a normy od 5 ...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Robiłaś betę w tym samym labie? Może 21dc zarodkek jeszcze się nie zagnieździł a teraz podjął próbę? Tylko przy takim niskim progu będzie mu ciężko
W tym samym spadł mi progesteron tylko wtedy ja badalam koło 15 A dziś 10 ... noi zazywam duphaston 2x1 bez szans nawet przy dupku nie? Kurcze w sierpniu takie same objawy i poronilam -
Ochmanka ponoć jelitówka to najlepszy zwiastun ciąży. a jaki nowy rok taki cały następny wiec oby to był dobry znak
Alis ciężko wyrokować. trzymam kciuki, żeby beta podstymulowała ciałko żółte do produkcji progsteronu.Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Ochmanka ponoć jelitówka to najlepszy zwiastun ciąży. a jaki nowy rok taki cały następny wiec oby to był dobry znak
Alis ciężko wyrokować. trzymam kciuki, żeby beta podstymulowała ciałko żółte do produkcji progsteronu.
Ale jeśli zazywam duphaston to w krwi to chyba nie wychodzi nie? ahh -
Arashe wrote:Alis tak jak mówi Monika, jeszcze jest wcześnie, jak długie masz cykle?
Monika ja Ci życzę aby to jednak nie był @
Ochmanka ovu było tak jak mówisz, ostatnio byłam u gina w podobnym terminie pierwszy raz
Pokazuje mi okres 6 stycznia ale jak 20 miałam progesteron koło 8 A dziś 3,37 no i lekarz dał mi zupka bo mówi że endometrium cienkie 6mm i da duphaston jakby co miało być no może wcześniej ale czemu spada A Beatka minimum w górę tym bardziej że wczoraj lekki spadek temperatury
-
Dziewczyny,
No i... Mam krwawienie...
Z tego wszystkiego nie mam sił nawet płakać...
Dzwoniłam do lekarki. Dołożyłam do Duphastonu luteinę dopochwowo 3x1 i Modlę 3x1. Jeśli będzie bardzo mocno to do szpitala.
Boję się... Nie chcę stracić dziecka ;(Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo