Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka88 wrote:
    Kurcze u mnie ovulak pozytywny, bol jajnikow, szyjka bardzo wysoko i otwarta i dylemat już? czy poczekać do rana? Niczym Shakespeare ;) ja winko uskutecznilam wczoraj chociaz o ile pamietam to endo u mnie grube raczej bywalo (22mm) o ile dobrze pamietam bo to pol roku temu bylo :O

    Arashe to pięknie <3

    Wstawianie zdjec jak na razie dla mnie rocket science :D


    Jagódko, Agge dobrze radzi :D

    Jagódka88, agge lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2611 2694

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka88 wrote:
    Malinowa ja tez mam dylemat ile sie wstrzymac przed owu ( moj M jak dzien bez sexu ma wytrzymac to jest bol..) i czy zaczac w owu? Chwile przed? bo przeczytalam ze plemniki 10h pokonują droge do jajeczka...ehhh to skomplikowane...a czemu nie celujecie w samo owu?
    Ja mam ciążę z seksu 2,5 dnia przed owulacją, a wcześniejszy seks był niecałe 3 dni przed kolejnym, więc plemniki były "zregenerowane". Generalnie mówi się, że najlepiej dzień przed owulacją, żeby plemniki już czekały, bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko 6-12 h, a żyje 24h, więc lepiej jak te plemniki już tam są, bo po owulacji zwykle już jest "po ptokach". No, ale jak wiadomo, w życiu bywa baaaardzo różnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 23:01

    Jagódka88, agge lubią tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Jagódko, Agge dobrze radzi :D

    No nie wiem, była już też mowa o tym, że za często też nie jest dobrze

    Jagódka88 lubi tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja owu wg OF to 12.12., wg innej apki 14.12. Ani 12, ani 14 nie było seksów, tylko 11, 13 i 15 :D

    Endokrynolog mi odpisała, że dobrze, że zwiększyłam sobie dawkę, mam 7 stycznia powtórzyć badania TSH i FT4 i przesłać jej wyniki.

    Dziewczyny, jakie macie plany na jutro? :)

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    No nie wiem, była już też mowa o tym, że za często też nie jest dobrze

    ...no wlasnie za czesto niedobrze i tu mamy problem bo ovu miała być 01.01 i mielismy troche przekisić plemniki a tak jest tylko 1.5 dnia przerwy...
    Czytam te Wasze madre slowa i chyba zepsulam poprzedni cykl bo u nas sex byl 1.5 dnia po owulaku ehhh to moje celowanie w chlopaka...

    Malinowa Kochana kombinuj kombinuj bo ja już nie raz przeczytalam ze "orgazmiczne" skurcze miesni dna macicy mocno pomagaja ;)

    ...i znowu zacznie sie szalony czas wyczekiwania <3

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa mogę Cie zapytać o Twoje cykle? Ze stopki wynika, że starasz się dłużej ode mnie. To czemu u Ciebie tylko 18 cykli? Jakie miałaś problemy??

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7534 10667

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Monika bardzo mi przykro. Wiem jak bola takie zawiedzione nadzieje. Pamietaj, ze jednak w koncu sie uda. Oby jak najszybciej. A poki co sprobuj dobrze sie jutro bawic pomimo wszystko.
    Akurat nie jestem fanką sylwestra, więc jutro mężem sobie robimy wieczór we dwoje. W sumie nawet dobrze wyszło, że nie mamy planów, bo jakoś nie jestem w nastroju na spotkania w większym gronie i udawanie, że wszystko jest w porządku.

    agge, Arashe lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie się zaczyna plamienie więc nowy rok przywitam krwawo :( Jutro to się chyba zaprzyjaźnię z całą butelką wina na poprawę nastroju

    Tule mocno ale nie smuc sie, z kazdym cyklem prawdopodobieństwo powodzenia w nastepnym rosnie

    ...ale wiem ze to nie takie latwe - mnie mocno przetargalo ostatnie niepowodzenie...

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Akurat nie jestem fanką sylwestra, więc jutro mężem sobie robimy wieczór we dwoje. W sumie nawet dobrze wyszło, że nie mamy planów, bo jakoś nie jestem w nastroju na spotkania w większym gronie i udawanie, że wszystko jest w porządku.

    Ja też nie lubię imprez, więc kolejny Sylwester w domu :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Akurat nie jestem fanką sylwestra, więc jutro mężem sobie robimy wieczór we dwoje. W sumie nawet dobrze wyszło, że nie mamy planów, bo jakoś nie jestem w nastroju na spotkania w większym gronie i udawanie, że wszystko jest w porządku.
    :*

    Taki sylwester we dwoje jest super, mieliśmy taki w zeszłym roku. Przed północą wyszliśmy na dach z lampką szampana podziwiać fajerwerki. Pamiętam, że było cieplutko, chyba 6 stopni na plusie. Mile wspominam :) TŻ życzył mi, żebyśmy za rok o tej porze byli już we trójkę... Trochę naciągając, ale udało się :)

    I Wam się uda :* Wiem, że długo się staracie, ale pomyśl o tym ile zdziałaliście do tej pory, ile już o sobie wiecie, macie wytyczony plan działania, czasu nie zmarnowaliście. To się w końcu opłaci :)

    agge, nuśka91, Nuch, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7534 10667

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za słowa otuchy, jesteście kochane. Przez momentu nawet myślałam czy nie zniknąć z forum na jakiś czas, ale jak ja bez Was wytrzymam :* Mam nadzieję, że w styczniu już będą same dobre wieści. Życzę wszystkich wielkich ciążowych brzusiów!

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
    Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
    Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.

    Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
    Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
    Dzis zrobiłam test !!!
    To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
    O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi ;)
    Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
    Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
    Trzymam kciuki za was wszystkie.
    Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia

    makowa, Ochmanka, MonikA_89!, Cabrera, ElfiaKsiężniczka, frezyjciada, aeiouy, Cheresta, agge, Arashe, Lunaris, staraniowa, nuśka91, cukrzyk1991, moyeu, szona, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak cudownie Cie widziec :) i to jeszcze z takimi wiesciami. Wpadnij na Dinusiowy watek się pochwalić. My tam ciagle na Ciebid czekamy.
    A ja juz wiem o czym bede czytac w pracy :)
    Gratulacje, mega mi dzien zrobilas :*

    MOJE, JaSzczurek lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malgonia ;) jak miło widzieć znajoma osóbkę

    Malgonia lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już czytając początek posta wiedziałam, że ma dobre zakończenie. Gratuluję ☺️

    A ja właśnie pierwszy raz w życiu zaspałam do pracy...

    MOJE lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7534 10667

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam takie radosne wieści od rana!

    MOJE lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Kochane forumki. Nie było mnie kilka miesięcy. Może kilka z was mnie pamieta. Po ostatnim teście który zrobił mnie w jajo pokazując pewnie resztkę ovitrelli załamałam się i zrezygnowałam ze starań. Troszke musiałam odpocząć. Zdecydowałam się że koniec z lataniem po lekarzach. Wzięłam tylko duphaston żeby moje cykle nie trwały po 45-80 dni. Do tego zdecydowałam się na kurację PYLKIEM PSZCZELIM !!! Naczytałam się ile ma rewelacyjnych właściwości, witamin i hormonów .
    Jeśli pamiętacie to mój M duża lepkość i ledwo po leczeniu 2% morfologii.
    Ja bez naturalnej owulacji, a wywołane po końskiej dawce leków pęcherzyki nie pękały. Tylko po 1-2 dawkach ovitrelli.

    Wiem że nie powinnam tak wchodzić i pisać o tym. Ale może komuś pyłek też pomoże. Polecam na youtubie zobaczyć filmik jak jakiś profesor o nim opowiada. Mnie przekonał.
    Zrobiliśmy z M kurację 3 miesięczna 2xdziennie łyżkę pyłku.
    Dzis zrobiłam test !!!
    To niewiarygodny cud !!! Udało się !!!
    O 24:00 dzisiaj przekaże wiadomość emkowi ;)
    Szykowałam się do inseminacji a tu najbardziej naturalna rzecz pomogla.
    Czekam do 8:00 żeby zrobić betę, proga i prolaktynę.
    Trzymam kciuki za was wszystkie.
    Mi po ponad 4 latach przydarzył się cud. Oby trwał do wrzesnia


    Gratulacje ogromne!!! Rosnijcie zdrowo

    MOJE lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE, cudowne wieści z samego rana. U mnie tez było ostatnio kiepsko z owulka to może zainwestuje w ten pyłek. A ze mój maz kocha pszczoły to pewnie tez chętnie lyknie :D

    MOJE lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE!!!! <3 <3 <3 niech Wam Najwyższy Błogosławi!

    MOJE lubi tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    MOJE, cudowne wieści z samego rana. U mnie tez było ostatnio kiepsko z owulka to może zainwestuje w ten pyłek. A ze mój maz kocha pszczoły to pewnie tez chętnie lyknie :D
    Na prawdę polecam. Jest ochydny. Podobno łyżeczka dziennie jest profilaktycznie, a dwie łyżki dziennie w kuracji 2-3 miesięcy jako bomba witaminowa mogą bardzo wspomóc organizm.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego