Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja tez małopolska.
Irvine, masakra z twoja praca. To jakieś korpo czy cos innego? -
staraniowa wrote:Korporacja korporacji nierówna
U mnie np. po tym jak powiedziałam, że jestem w ciąży to wszyscy się rzucili z gratulacjami, oferują pomoc w każdej chwili, podkreślili jakie mam prawa i tak dalej... Praca z domu jak bym potrzebowała, wszystko. Wcześniejsze wyjście do domu - też luz. Bez wypominania.
Wszystko zależy od stylu zarządzania. Ryba psuje się od głowy... Czyli dyrektorów, managerów, itd. -
cukrzyk1991 wrote:Makowa - dzięki za odpowiedź To ja się chyba wstrzymam z badaniami na ten zespół póki co. Mój tata co prawda zmarł w wieku 29 lat na zator (nie wiadomo czym spowodowany i czy ma to jakiś genetyczny związek z krzepliwością, którą mógł przekazać dalej?).
Objawów żadnych tego zespołu nie mam. Tylko ta ciąża biochemiczna raz (i to poronienie na etapie 4 tygodnia).
Za to w rodzinie męża są sami rzs-owcy a propos stawów. Ale nie wiem czy to może mieć związek.
Myślę, że spokojnie możesz się wstrzymać, tym bardziej, że na NFZ chyba mało który lekarz dał by Ci na tym etapie skierowanie na te nadania, a prywatnie są one drogie cholerstwa I jeszcze trzeba je powtarzać po kilku miesiącach... -
Irvine90 wrote:Oczywiście korpo. Typowe korpo
-
Wypilam kawe o 19, a teraz mam megaaa zgage i tak mi byle jak.... ale to .... nie pozostawia zludzen...
Chociaz zawsze gdy jest biel bieli to ja tam widze cien cienia...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3886c4c340a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 21:10
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Malgonia wrote:Arashe to mocno trzymam kciuki by to bylo to. I zazdroszcze wytrwalosci. Fakt, ze ja nie mam tak flugiej 2 fazy by wytrzymac fo 13dpo ale pewnie gdybym nie zaxzynsla plamic to 11 bylby maks mojej cierpliwosci
A swoja droga mozesz brac paracetamol. Nawet w ciazy.
Mama stasia tak czy siak brzuchem jestes juz po innej stronie ale jsk Ci tu dobrze to rozsiewaj wirusy. Oby byly bardzo zakazne :p
Wiem Malgonia, ale niestety paracetamol na migrene nie pomaga wcale, jutro Was nadrobie, bo dziś wciąż mnie głowa boli i jeszcze bardziej niż rano.. Aż mi niedobrze -
Malgonia wrote:Irvine trzymam kciuki zeby w kobcu beta sie opamietala i zebys na Swieta mogla odetchnac.
Malgonia, Niecierpliwa..., makowa, Arashe, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Ja też jestem z południowej Wielkopolski, w zasadzie to prawie z granicy Wielkopolski i Łódzkiego
A teraz Wrocław. -
Malinowa91 wrote:Wypilam kawe o 19, a teraz mam megaaa zgage i tak mi byle jak.... ale to .... nie pozostawia zludzen...
Chociaz zawsze gdy jest biel bieli to ja tam widze cien cienia...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3886c4c340a.jpg
Nic nie widzę niestety -
Cześc kochane
Irvine, trzymam kciuki, żebyś odetchnęła po becie... Wiem jakie to stresujące, bo przez tydzień chodziłam co drugi dzień sprawdzać... Co do pracy, zastanów się, czy warto tam zostać. Mnie to śmieszy obrażanie się na kogoś, bo nie może przyjść do pracy albo jest chory...ale wiem, że tak ludzie robią, bo sama tego dośwaidczyłam, gorzej, że po zwolnieniu jak wracałam to się mega stresowałam... teraz mam spokojną pracę, nikt się nie czepia, nie stroi fochów. A za to, że przychodzisz do roboty w ciąży nikt Ci nie podziękuje. Pracuj dopóki będziesz uwazała za słuszne, ale się nie nadwyrężaj!
Magia89 wrote:Pozostaje nam tylko czekać
Malinowa91 wrote:Hej, hej!
U mnie wczoraj rano negatyw
Kochana przykro mi, że w tym cyklu nie wyszło. Ja bym zaczekała na @, a jak się nie pojawi to teścik. Zawsze sobie powtarzam, że mam tylko jeden test do wykorzystania, ale później nietstey o tym szybko zapominam, mniej więcej koło 9 dpo Jak teraz nie wyjdzie, to zawsze można uskutecznić w styczniu starania pod choinką
Makowa, mnie właśnie rozwala to, że u jednej osoby stwierdzą APS, a u drugiej z takimi samymi wynikami już nie.
U mnie jedna strata i dwa razy wyszły dodatnie pc.p. glikoproteinie. Z uwagi na żylaki w rodzienie i udar dziadka kazał dożywotnio brać acard 75, a po pozytywie heparyna. Szkoda, że nie wiedziałam o tym zanim poroniłam. Może teraz czekałabym na maluszka
Nie odniosę się do wszystkich, bo mam słabą pamięć. U mnie mija 24 godziny od zastrzyku, zaraz muszę znowu męża wykorzystac i idę spac, bo nie mogę się od dwóch dni wyspać. To będzie intensywny przedswiateczny tydzien !
Na koniec pochwalę się Wam uszatkiem, którego dzisiaj skończyłam szyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2bd51f8b207.jpg
dobrej nocy
agge, Malgonia, ElfiaKsiężniczka, Irvine90, Elfik, Nuch, staraniowa, Arashe, cukrzyk1991, moyeu, madziorek86 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Niecierpliwa... wrote:Podkarpacie
Niecierpliwa... lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Cześc kochane
Irvine, trzymam kciuki, żebyś odetchnęła po becie... Wiem jakie to stresujące, bo przez tydzień chodziłam co drugi dzień sprawdzać... Co do pracy, zastanów się, czy warto tam zostać. Mnie to śmieszy obrażanie się na kogoś, bo nie może przyjść do pracy albo jest chory...ale wiem, że tak ludzie robią, bo sama tego dośwaidczyłam, gorzej, że po zwolnieniu jak wracałam to się mega stresowałam... teraz mam spokojną pracę, nikt się nie czepia, nie stroi fochów. A za to, że przychodzisz do roboty w ciąży nikt Ci nie podziękuje. Pracuj dopóki będziesz uwazała za słuszne, ale się nie nadwyrężaj!
Kochana przykro mi, że w tym cyklu nie wyszło. Ja bym zaczekała na @, a jak się nie pojawi to teścik. Zawsze sobie powtarzam, że mam tylko jeden test do wykorzystania, ale później nietstey o tym szybko zapominam, mniej więcej koło 9 dpo Jak teraz nie wyjdzie, to zawsze można uskutecznić w styczniu starania pod choinką
Makowa, mnie właśnie rozwala to, że u jednej osoby stwierdzą APS, a u drugiej z takimi samymi wynikami już nie.
U mnie jedna strata i dwa razy wyszły dodatnie pc.p. glikoproteinie. Z uwagi na żylaki w rodzienie i udar dziadka kazał dożywotnio brać acard 75, a po pozytywie heparyna. Szkoda, że nie wiedziałam o tym zanim poroniłam. Może teraz czekałabym
Ale cudo!58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Izape_91 wrote:Cześc kochane
U mnie jedna strata i dwa razy wyszły dodatnie pc.p. glikoproteinie. Z uwagi na żylaki w rodzienie i udar dziadka kazał dożywotnio brać acard 75, a po pozytywie heparyna. Szkoda, że nie wiedziałam o tym zanim poroniłam. Może teraz czekałabym na maluszka
Nie odniosę się do wszystkich, bo mam słabą pamięć. U mnie mija 24 godziny od zastrzyku, zaraz muszę znowu męża wykorzystac i idę spac, bo nie mogę się od dwóch dni wyspać. To będzie intensywny przedswiateczny tydzien !
dobrej nocyIzape_91 lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Izape, piękny!
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
dobrej nocy [/QUOTE]
Cudowne Zazdrooo talentuIzape_91 lubi tę wiadomość
4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy
beta HCG - 07.03 - 29,9
- 09.03 - 101,0
Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
TSH 23.08.18 - 3,160
Letrox 50mg
TSH 27.11.18 - 1,330
Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml -
makowa wrote:A zdradzisz z jakich okolic dokładniej? Ja pochodzę z łódzkiego, ale do wlkp miałam rzut beretem
A teraz Wrocław.
Mniej więcej połowa drogi między Kaliszem a Sieradzem08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Izape, boski jest ten Uszatek Masz talent
Izape_91 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62