X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Serio ?! O Matko !! Bardzo Wam dziękuje !! Jesteście najlepsze !!
    Trzymam za Was mocno kciuki, najmocniej !!
    Leć na betę wraz z progesteronem i ciesz się bo fasolkę masz w brzuszku <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    to tylko fasolki brak :( jeszcze progesteron sprawdze w tym cyklu bo zawsze mam jakoś 1 do 2 dni plamień przed @... ale w tym cyklu musi się udać :)

A jakie plamienia: brązowe czy żywa krew?
    Ja też miałam, dostałam luteinę i okres wreszcie rozpoczęłam normalną krwią, a nie jakimiś gównianymi maziami :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollys wrote:
    Gratuluję wszystkim Fasolek! :)

Właśnie dotarł mój dzisiejszy wynik: 563!!
    A w czwartek było tylko 30.
    Rośnie jak na drozdźach !!!!

Ollys, Karma88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Dziękuje!!

Tu link do testu
    https://zapodaj.net/90d553ae8a2c1.jpg.html
    Kreska jak byk!!! dbajcie o siebie i rosnijcie zdrowo :)

• Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam napisze, że staraliśmy się od lipca 2016, ale na początku bardzo na luzie. W listopadzie dostałam telefon z DKMS ze znalazł się zgodny biorca na moje komórki macierzyste (w bazie jestem kilka lat). Ja oczywiście w szoku i mówię, że nie wiem czy w ciąży nie jestem, a to przeciwwskazania, wiadomo. No więc szybka decyzja, czekam na potwierdzenie/wykluczenie i decyzja czy zgadzam się być dawca szpiku, co wiąże się ze szlabanem na ciąże. Nie umiałam odmówić, zdecydowałam się. Badania i przygotowania trwały 4 miesiące. Po tym czasie okazało się ze znalazł się inny dawca i jego komórki były bardziej odpowiednie.
    Do plusów zalicze to, że przebadali mnie na wszystkie możliwe strony i wszystko ok oraz to, ze przewartosciowalam wiele w moim zyciu i jak bardzo wzruszona byłam przez cały ten czas. Poniekąd czułam ze daje życie. To taka moja ciąża była. Mimo, że do przeszczepu w końcu nie doszło, to i tak ciesze się, że pacjent znalazł dawce i dostał szansę na nowe życie.

Taka to historia :)

Magdalenna, Ollys, Flowwer, -Monika-, nowa na dzielni, Bocianiątko, Schmetterling, madzia8lenka, kasha86, malka, Meśka, Maja84, Karma88, beatka_c, Rucola, jatoszka, KateHawke, be_aduska, Sarna84, i-feel-you, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka piękna historia !!! Ile masz lat ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    A jeszcze wam napisze, że staraliśmy się od lipca 2016, ale na początku bardzo na luzie. W listopadzie dostałam telefon z DKMS ze znalazł się zgodny biorca na moje komórki macierzyste (w bazie jestem kilka lat). Ja oczywiście w szoku i mówię, że nie wiem czy w ciąży nie jestem, a to przeciwwskazania, wiadomo. No więc szybka decyzja, czekam na potwierdzenie/wykluczenie i decyzja czy zgadzam się być dawca szpiku, co wiąże się ze szlabanem na ciąże. Nie umiałam odmówić, zdecydowałam się. Badania i przygotowania trwały 4 miesiące. Po tym czasie okazało się ze znalazł się inny dawca i jego komórki były bardziej odpowiednie.
    Do plusów zalicze to, że przebadali mnie na wszystkie możliwe strony i wszystko ok oraz to, ze przewartosciowalam wiele w moim zyciu i jak bardzo wzruszona byłam przez cały ten czas. Poniekąd czułam ze daje życie. To taka moja ciąża była. Mimo, że do przeszczepu w końcu nie doszło, to i tak ciesze się, że pacjent znalazł dawce i dostał szansę na nowe życie.

Nie tylko lubię a uwielbiam!!!!

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:

Bóg Ci wynagrodził ten Twój bardzo szlachetny czyn!!
    Piękne świadectwo!

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Leć na betę wraz z progesteronem i ciesz się bo fasolkę masz w brzuszku <3

;)
    Byłam zrobić betę wczoraj i właśnie pojawił się wynik, ale bez norm więc nie wiem, czy jest dobry czy zły..w sensie czy nie za niski.. licząc od poczatku ostatniej miesiączki to wlasnie zaczął się 5 tydzień, a beta wyszła 115,30 mIU/ml

Bocianiątko, E_w_c_i_a, Agniechaaaa, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Poziomka piękna historia !!! Ile masz lat ?

33 :) dziś mam urodziny :) taki prezent :)

W ogóle dziś miałam testować, 2 dni przed @, na urodziny właśnie. Ale nie wytrzymałam :D

Obudziłam się z mega wrażliwymi skutkami. O matko! Muszę chyba spać w staniku.

nadzieja73, Maja84, Barbarka1984, Flowwer, beatka_c, madzia8lenka, E_w_c_i_a, Agniechaaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    ;)
    Byłam zrobić betę wczoraj i właśnie pojawił się wynik, ale bez norm więc nie wiem, czy jest dobry czy zły..w sensie czy nie za niski.. licząc od poczatku ostatniej miesiączki to wlasnie zaczął się 5 tydzień, a beta wyszła 115,30 mIU/ml

Ja się nie znam, ale trzymam kciuki!

kasha86 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha, moim zdaniem wynik bardzo ładny :) powtórz za 2 dni od 1 badania, bo najważniejszy jest przyrost.

Trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy!

Malka, powtarzałaś swój?

Melduję, że w najbliższych dniach będę mniej tu zaglądać, bo mam w pracy wyjazdowy tydzień i prawie mnie w domu nie będzie. Powrócę w piątek i dam znać jak wizyta.

Flowwer, kasha86, Maja84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    33 :) dziś mam urodziny :) taki prezent :)

W ogóle dziś miałam testować, 2 dni przed @, na urodziny właśnie. Ale nie wytrzymałam :D

Obudziłam się z mega wrażliwymi skutkami. O matko! Muszę chyba spać w staniku.
    Spokojnej ciąży, niech maleństwo rośnie ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 06:26

Pooziomka lubi tę wiadomość

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Kochane moje biel. Nawet po pol dnia biel, biel i jeszcze raz biel. Do tego paskudne chorobsko. Juz dawno nie bylam taka chora :/

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    A u mnie Kochane moje biel. Nawet po pol dnia biel, biel i jeszcze raz biel. Do tego paskudne chorobsko. Juz dawno nie bylam taka chora :/

Życzę zdrowia i nie martw się- przyjdzie pora i na nas :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 gratuluję.

Poziomka piękna historia i zycie Ci odplaca. :)

Barbarka :( Du dupy.

Barbarka1984, kasha86, Pooziomka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:

Tulę mocno i zdrówka życzę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Malka, powtarzałaś swój?.

Powtarzałam. Rano oczywiście biel. Ale po niecałej godzienie widzę cień cienia cienia. Aparat tego nie uchwyci.

Chyba namowie koleżake żeby mi krew pobrała i se betę machnę bo będę się schizowac cały czas. Aż mi się niedobrze zrobiło. Chyba z nerwów. Bo czuję że się pewnie rozczaruję. Dzisiaj tempka trochę znowu spadła i raczej przestaje wierzyć w te cienie...

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha - wynik odpowiedni jak na ten czas ;) Ja w ciąży z córką w 30dc czyli jakieś 15/16dpo miałam 140 niecałe ;) A 6-7 dpo miałam plamienie implantacyjne.

kasha86 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Misi Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim zafasolkowanym! :*
    U mnoe od wczoraj @, wiec się przenoszę na czerwiec :)

kasha86, Pooziomka lubią tę wiadomość

]d575c8f593cd1af05cdd6822f44ded39.png[/url]
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ