Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:A tutaj na poprawe humoru artykuł o nas, a na pewno o mnie
Tekst zapozyczony z wątku o inseminacji
Zanim staniesz się mamą, a Twoje życie wywróci się całkiem do góry nogami, przejdziesz przez etap oczekiwania i starań, który też nieźle namiesza.
1. Od tej pory Twoje życie będzie podzielone na dwa etapy: dwa tygodnie PRZED owulacją i dwa tygodnie PO owulacji.
Będzięsz żyła od – do, wyliczając, dni godziny, obserwując swój oragnizm, sprawdzając temperaturę i śluz.
2. W czasie dwóch tygodni „po” będziesz przekonana, że każda czkawka, mdłości lub zawrót głowy to oznaka ciąży.
Będziesz przekonana, że zwykłe przejedzenie to już ciąża.
3. Nawet jeśli kupisz testy ciążowe „na zapas” to i tak nigdy nie będzie dość.
Przecież żaden test nie daje 100 proc. pewności…
4. A jedna linia na teście, która kiedyś przynosiła ulgę teraz stanie się Twoim największym wrogiem.
Mimo, że nie będzie widoczna i tak będziesz starała się dojrzeć tę nieobecną.
5. Dobrowolnie zrezygnujesz z rzeczy, które kiedyś uwielbiałaś. Nie zatęsknisz za kawą, pizzą czy alkoholem.
Później wyeliminujesz cukier, gluten, tłuszcz i sól… Zostaw przynajmniej trochę zdrowego rozsądku!
6. Wszystkie Twoje plany będą podporządkowane owulacji.
Wakacje, praca, a nawet zakupy czy spotkanie z przyjaciółką – wszystko będą wyznaczały dni Twojej owulacji. Do tego dojdą wizyty lekarskie i czas zażywania suplementów, a pomiędzy tym zajdziesz czas dla siebie.
7. Seks stanie się, jak kolejna recepta…
Nawet jeśli próbujesz go urozmaicać to myślisz o jednym, o upragnionym dziecku. Prowadzisz kalendarz, jak najlepsza sekretarka, sprawdzasz temperaturę i śluz sprawniej niż niejeden lekarz, w łóżku przyjmujesz pozycję, jak na zajęciach za akrobatyki. Nic dziwnego, że trudno o spontaniczność…
8. Garść tabletek będzie dla Ciebie, jak drugie śniadanie
Suplementy, zioła, hormony, witaminy – będzie tego trochę.
9. Będziesz wolała dostać wezwanie na komisariat niż iść na imprezę z okazji urodzin dziecka Twojej przyjaciółki.
Bo chociaż ją kochasz całym sercem to nie potrafisz przestać myśleć o własnych staraniach.
10. Twój partner będzie lepiej zorientowany w poziomie hormonów i jajeczkowania niż w europejskiej ekstraklasie.
Estrogeny, progestron, gonadotropina kosmówkowa, choć kiedyś nie potrafił wymówić tych nazw dziś staną się one dla niego chlebem powszednim.Flowwer, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś mam mega ból jajników i z pełnym pecherzem to potrójny ale mnie to cieszy. Jutro rano krew idę oddać i po południu monitoring.
Maja84 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
A mi dziewczyny tak dobrze w tym cyklu bez mierzenia tempki.. chyba tak będę robić w kolejnych cyklach, że mierzę tylo do czasu wyznaczenia owu.
Zmykam zaraz na siłownię, pobiegać troszkę. A później robię nam pyszny obiadek -
nick nieaktualny
-
Flower Ty sie znasz powiedz czy opłaca mi sie zrobić jutro (7dpo według owulacyjnego) taki pakiet: TSH, PRL, FSH, LH, E2, progesteron. Czy moze np przełożyć to na za miesiąc i zrobić monitoring najpierw zeby wiedzieć kiedy owu była? Bo mam wątpliwości . Samego progesteronu nie mozna zrobić2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:Flower Ty sie znasz powiedz czy opłaca mi sie zrobić jutro (7dpo według owulacyjnego) taki pakiet: TSH, PRL, FSH, LH, E2, progesteron. Czy moze np przełożyć to na za miesiąc i zrobić monitoring najpierw zeby wiedzieć kiedy owu była? Bo mam wątpliwości . Samego progesteronu nie mozna zrobić
Nowa, FSH, LH i E2 najlepiej robić w 3 dc. Nie wiem czy badanie tych hormonów w 7 dpo ma jakikolwiek sens. -
nowa na dzielni wrote:Kurczę to trochę bez sensu ze robią je tylko w pakietach
W jakims sieciowym labie chcesz robić? Może w pakiecie jest taniej, a pojedyncze badania też jest opcja zrobić. Dopytaj najlepiej. -
Nieśmiało tu zaglądam i też czekam na pierwsze majowe pozytywy! Hallooooo !! Nowa na dzielni ogarnij LH, FSH, PRL i E2 w 2-3dc, a progesteron zrób jutro.
Maja84 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nowa na dzielni wrote:Flower Ty sie znasz powiedz czy opłaca mi sie zrobić jutro (7dpo według owulacyjnego) taki pakiet: TSH, PRL, FSH, LH, E2, progesteron. Czy moze np przełożyć to na za miesiąc i zrobić monitoring najpierw zeby wiedzieć kiedy owu była? Bo mam wątpliwości . Samego progesteronu nie mozna zrobić
Musisz być na czczo z powodu badania prolaktyny.
Ja bym zrobiła na jak wyboru nie pozostawiają. Ile kosztuje taki pakiet ?
Ale i tak w 3dc trzeba powtórzyć
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
-Monika- wrote:nIE PRZEKRESLAŁABYM TEGO CYKLU NA PEWNO NIE DOSTANIESZ OKRESU W 25 CUKLU.
Chyba nie można tAK powiedzieć zależy ilu dniowa Aga ma zazwyczaj fl, bo może być to spadek implantacyjny i tego życzę ale może być to tez spadek na @, np ja mam zazwyczaj krótkie cykle, ok 25 dni właśnie... ale u mnie owu jest wcześnie a fl 14 dni...
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
No ok, dopytam czy na pewno sie nie da tylko progesteronu zrobić, a jak nie, to chyba zrobię ten pakiet i tyle (ok 100 zł kosztuje jakos). O ile labo będzie otwarte2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:No ok, dopytam czy na pewno sie nie da tylko progesteronu zrobić, a jak nie, to chyba zrobię ten pakiet i tyle (ok 100 zł kosztuje jakos). O ile labo będzie otwarte
innamorata88, nowa na dzielni, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄