Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... i teraz znowu mi się urwie film na parę dni. :D

    Ale mnie głowa boli, ałć!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam, że mimo brania ovi i luteiny miałam obraz nie-ciąży, a zatrucia - też tu dziewczynom trułam już z żalem. O dziwo, przy luteine cycki mnie zaczęły boleć przy progu powyżej 35.
    Dzisiaj to chyba jest nie 35, a miliard bo mam ochotę je sobie odciąć ;)

    -Mamunia-, Patrycja20 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka weź już nie badaj więcej tej bety!

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Sanka weź już nie badaj więcej tej bety!
    Już nie będę, to była moja ostatnia beta w życiu :) mimo objawów (wczorajsze śledzie) denerwowałam się przed wizytą. W listopadzie niby też czułam się świetnie i jakieś mdłości były a jednak poroniłam. Więc tak chciałam orientacyjnie się upewnić że jest ok :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuska chciałabym Ci pomoc, ale nie potrafię... rozumiem Twoje emocje i wiem ze musisz się w jakiś sposób wyładować bo dusić w sobie aż tyle się nie da. Zgłaszam się na ochotnika! Możesz mnie kopać w dupę i krzyczeć na mnie :* jeśli tylko choć trochę Ci to pomoże to biorę wszystko na klatę <3 jesteś wspaniała kobieta - pamiętaj :* :* :*

    Sanka Twoja beta ma tyle cyfr ze aż ciężko to odczytać ;) rośnijcie zdrowo,

    Luna, Twoja Zuza już skradła moje serce <3

    Nika, nie za wiele rozumiem z Twoje wizyty ale w dalszym ciągu zaciskam kciuki za Was <3

    Bociek - czekam i może uda się więcej zrozumieć niż u Niki (choć szczerze wątpie ;) )

    Luna1993, Sanka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA życzę wszystkim dobrej nocy. Uciekam spać bo od rana będę łykać glukozę :/ może jakoś to przetrwam :P


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Lunaris! I dobranoc :)

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, trochę niefajnie, że tak co chwilę się obrażasz za nieprzychylne opinie. Rozumiem, że masz karuzele uczuć w związku z tym co Cię spotyka, ale uwierz, że nikt tu Ci źle nie życzy. Wiele dziewczyn jest po przejściach i z doświadczenia wie, że warto być realistą w takiej sytuacji.

    Trzymam za Ciebie kciuki i może do nas wrócisz, ale już bez tego uciekania co kilka dni, gdy tylko ktoś napisze coś, co nie jest po Twojej myśli.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    JA życzę wszystkim dobrej nocy. Uciekam spać bo od rana będę łykać glukozę :/ może jakoś to przetrwam :P
    to powodenia z ta glukoza zeby ci wszytko dobrze wyszło


    Ja za to jutro sikam na test miałam dzisiaj ale dopiero test był disiaj przez ukochanego kupowany

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:54

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 maja 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Malinka dobrze że masz już to za sobą. Ile osób tyle opinii jak widać -z mojego doświadczenia: syn z cyklu po laparoskopii :) (zrobiony po badaniu przy wcześniejszej obustronnej niedrożności). Powodzenia!
    Czyli jjeślinie ma droznosci to laparoskopowo można udroznic?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, może zdecyduje się jutro na to sikanie. Rub45 we dwójkę będzie nam raźniej :* w razie czego mam już swoją jamkę wykopaną.

    Buziaki <3

    Luna1993, Klamka82, Rub45 lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj wyniki MUCHy. Na szczęście ujemna :) Chyba niedługo owulka, bo testy wydają się ciemnieć, a i objawy standardowe od wczoraj (śluz i ból podbrzusza). Mam nadzieję, że już od następnego cyklu wrócimy do starań :)

    Luna, piękna córcia <3

    Daniela, obojętne co założysz, bo w obydwu wyglądasz apetycznie :)

    Nika, oby więcej dobrych informacji :)

    Sanka, beta wow! ;)

    Bociek, jak tam wizyta?

    No i witam serdecznie nowe dziewczyny :)

    Luna1993, Daniela lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Czyli jjeślinie ma droznosci to laparoskopowo można udroznic?
    Spokojnie, próbujcie najpierw po HSG- zdarza się że kontrast coś przepchnie i pomaga to w zapłodnieniu.ponoc 3mce po hsg to największe szanse jeśli nie ma innych przeszkód. życzę Ci aby dzisiejszy zabieg Wam pomógł :)

    Malinka7 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5668 7000

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze tak późno ale opóźnienie było a ja jeszcze jak zwykle z doktorkiem długo gadałam ;)

    otóż: mam całkiem ładne ciałko żółte :) ale ono zawsze jest ładne ;) endo 11-12 mm :) pod koniec usg powiedział, ze ma nadzieję, że miesiączki nie będzie :)

    ale zgodnie ustaliliśmy, ze nie ma co wróżyć z fusów i później już ustalaliśmy plan działania po laparo ;) którego dr ma nadzieję, że nie będzie :P

    dr żeby nie kombinować kazał w sobotę odstawić luteinę i czekać aż @ nie przyjdzie... bo ja mam swój prog łądny więc jak przez kilka dni nie wezmę nic się nie stanie... ALE KTO BY TYLE WYTRZYMAŁ? :P więc zostajemy przy naszym planie ;) sikamy porównawczo od jutra do piątku a w piątek beta :)

    to tyle :) Dobrej nocy Kochane! :*

    reset, Sanka, Luna1993, Emiilka, Iseko, Rucola, lamka, KateHawke, Cabrera, Daniela, Anna Stesia, Karma88, sAnsa_28, blue00, Kotowa, Patrycja20, Achia, Asiek1214, MaryAnn, Lunaris, Jeżowa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Świetnie że dr ogarnęła wszystko! :) encorton po jedzeniu :) większą dawkę rano po śniadaniu jeśli masz je dzielić :) Ostrzegam! obrzydliwie gorzkie tabletki! :P kontrolować cukier bo niestety podnosi :/ a później odstawiać stopniowo :) i tyle :)

    Boćku, Ty genialna jesteś, wiesz? :D Ja nie wiedziałam, że Encorton podnosi poziom cukru! To by wyjaśniało, dlaczego przy rzyganiu miałam glukozę na czczo na granicy (ponad 91) i wynik był do powtórki! W międzyczasie zaczęłam odstawiać Encorton i wynik po Świętach (i po jedzeniu ciast) - 78! :D Dziewczyny, to bardzo ważne, co Bociek napisała :)

    Ps. Bocianku, jutro po obudzeniu, pierwsze co robię, to wchodzę do Twojej łazienki! <3 Mega mocne kciuki! :)

    Lunka, Zuziunia przecudowna! :) Piękniutka po mamusi! :) Trzymam mocno kciuki, żeby szyjka nie sprawiała problemów!

    Sanka, beta ładna, wysoka, gratuluję :) Teraz leć do gina na wizytę - już powinno być coś widać :)

    Nenusia, Kochana, myślałam dzisiaj o Tobie. Jeżeli to czytasz, to wiedz, że wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą, będziemy Cię wspierać i zaakceptujemy KAŻDĄ Twoją decyzję. To jest Twoje życie i Twój wybór. Ja nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu. Trzymaj się silna kobietko! <3

    Na pocieszenie (?) - może Dziewczyny jeszcze pamiętają mój lament, kiedy beta z ok. 3500 wzrosła po dwóch dniach do ok. 5700. Nie pamiętam dokładnych wartości, ale pamiętam, że Dziewczyny mi obliczyły przyrost i był na poziomie 52%. Nika mnie wtedy pocieszała, że przy takich wartościach jak moje (i Twoje Nenusiu), beta już zwalnia. Ja wiem, że 52% to znacznie więcej niż 29%, ale przecież też jest to wynik poniżej tej normy - 66%. A teraz mam kluska, który ważny więcej niż jego rówieśnicy ;)

    Ps.2. Nikuś, cieszę się, że usłyszałaś dzisiaj dobre wiadomości :) Wymocz tyłeczek w letniej (nie gorącej :D) wodzie i odpoczywajcie z dzidziutkiem! <3

    Dobranoc Dziewczynki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 22:31

    Bocianiątko, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko dobrze, że jest plan :D trzymam kciuki za testowanie!
    Morusek trzymam kciuki za testowanie!
    Czarna baardzo ładne nogi! W ogóle ładnie wyglądałaś :D
    [Patrycja] witaj! Powodzenia! :)
    Sansa marudź do woli, maj nie zawsze jest cudnym, radosnym miesiącem, i dobrze, nie musi być, mnie czeka jeden z najtrudniejszych dla mnie dni, Dzień Matki, na szczęście wypada w sobotę to po prostu prześpię ten dzień.
    Nika dobrze, że masz teraz najbliższy czas obstawiony lekami, mocno wierzę w to, że będzie dobrze!
    Achia śliczny Maluszek, rośnijcie zdrowo! Wiruski już w kieszeni :)
    Klamka 6dpo to może zagnieżdżenie? Trzeba być nienormalnym żeby na wkładce dawać czerwone kwiatki... można zawału dostać!
    Daniela jednak sukienka chyba bardziej do mnie przemawia :D
    Karma mi endokrynolog powiedziała że normy w labie są robione dla całej populacji więc są zawyżone, tak jak w przypadku TSH, niby 4 jest w normie ogólnej, ale jak się starasz o dziecko to za wysoko.
    Kotowa kciuki za jutrzejszy scratching!
    Luna słodkości! Buziaki dla Zuzi!
    Malinka jak pisała Lunaris, zawsze jest szansa!
    Sanka piękna beta!

    A ja próbuję pisać magisterkę, ale co chwila się rozpraszam. UGH! Czy Wam może kiedyś zniknęła kreska po 15 minutach? Tzn. siknęłam (sic!) dzisiaj jeszcze raz wieczorem, pokazał mi się cień, ale taki ciut mocniejszy niż wczoraj ale po 15 minutach na teście biel. Nie wiem już co myśleć :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 22:25

    Klamka82, Kotowa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na koniec bardzo ładnie proszę, trzymajcie kciuki za mojego proga jutro bo jak wyjdzie do doopy to mam cykl stracony bo za późno na ratowanie.

    Spokojnych snów i pięknych kresek rano!

    Emiilka, Luna1993, Nadzieja22, wisienka94 lubią tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9446 12431

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Boćku, Ty genialna jesteś, wiesz? :D Ja nie wiedziałam, że Encorton podnosi poziom cukru! To by wyjaśniało, dlaczego przy rzyganiu miałam glukozę na czczo na granicy (ponad 91) i wynik był do powtórki! W międzyczasie zaczęłam odstawiać Encorton i wynik po Świętach (i po jedzeniu ciast) - 78! :D Dziewczyny, to bardzo ważne, co Bociek napisała :)

    Ps. Bocianku, jutro po obudzeniu, pierwsze co robię, to wchodzę do Twojej łazienki! <3 Mega mocne kciuki! :)

    Lunka, Zuziunia przecudowna! :) Piękniutka po mamusi! :) Trzymam mocno kciuki, żeby szyjka nie sprawiała problemów!

    Sanka, beta ładna, wysoka, gratuluję :) Teraz leć do gina na wizytę - już powinno być coś widać :)

    Nenusia, Kochana, myślałam dzisiaj o Tobie. Jeżeli to czytasz, to wiedz, że wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą, będziemy Cię wspierać i zaakceptujemy KAŻDĄ Twoją decyzję. To jest Twoje życie i Twój wybór. Ja nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu. Trzymaj się silna kobietko! <3

    Na pocieszenie (?) - może Dziewczyny jeszcze pamiętają mój lament, kiedy beta z ok. 3500 wzrosła po dwóch dniach do ok. 5700. Nie pamiętam dokładnych wartości, ale pamiętam, że Dziewczyny mi obliczyły przyrost i był na poziomie 52%. Nika mnie wtedy pocieszała, że przy takich wartościach jak moje (i Twoje Nenusiu), beta już zwalnia. Ja wiem, że 52% to znacznie więcej niż 29%, ale przecież też jest to wynik poniżej tej normy - 66%. A teraz mam kluska, który ważny więcej niż jego rówieśnicy ;)

    Ps.2. Nikuś, cieszę się, że usłyszałaś dzisiaj dobre wiadomości :) Wymocz tyłeczek w letniej (nie gorącej :D) wodzie i odpoczywajcie z dzidziutkiem! <3

    Dobranoc Dziewczynki :)
    Emilko uwielbiam czytać Twoje posty :) są bardzo pozytywne i pełne energii. Chciałam tylko wtrącic, że mi encorton nie podnosił cukru, ale bardzo skopał mi insulinę :) Nie zmienia to faktu że sterydy mają fatalny wpływ na gospodarkę cukrową. Mam nadzieję, ze Antoś już nie dokucza. Mój Leo to też mały opasik, waży już 748g :)

    Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4383 1178

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za klamkę, Co do reszty to jak pisze moyeu:) bocianiątko maj to dobry miesiąc, miesiąc cudów dla mnie po takim długim czasie więc wierzę, że i dla innych weteranek:)

    Klamka82 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 maja 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Spokojnie, próbujcie najpierw po HSG- zdarza się że kontrast coś przepchnie i pomaga to w zapłodnieniu.ponoc 3mce po hsg to największe szanse jeśli nie ma innych przeszkód. życzę Ci aby dzisiejszy zabieg Wam pomógł :)
    Tak właśnie zrobię - odczekam jakiś czas i zobaczymy czy hsg coś pomogło. Dziękuję :*

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego