X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset myślę, że najgorsze minęło, bo teraz tylko delikatnie przy podcieraniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:45

• KateKum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nenusia a podali Ci ten metotreksat?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, pozwólcie że skopiuję z ex testerek bo mnie nerw nosi i chyba muszę odreagować jakoś :/ Idę po syna i na dwór, na jakieś lody bo wrrr... wieczorem wrócę ;)

Wizyta jak miesiąc temu -wysiedziałam się do 13.30 pod drzwiami :/ wysłuchałam wszystkich awantur i pretensji aż sie sama wk... i powiedziałam że pierwszeństwo to powinnam mieć ja bo: jestem w ciąży, jestem pracownikiem, jestem honorowym dawcą krwi, jestem w stopniu wojskowym a siedzę cicho i czekam więc reszta też może.

USG mi nie zrobił, owszem zbadał -zalecenia nospa 3x1 i magnez 2x1 i polecił mi swojego kolegę ktory przyjmuje prywatnie :/ i adieu! Nosz k... NFZ! A, jeszcze polecił żebym nie zapomniała o USG między 11-14 tc :]

Teraz muszę sobie szukać nowego lekarza i ogarnąć całokształt bo prenatalne nadciągają, zwolnienie mam do czerwca. JEstem wściekała :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Dzień dobry :)

Nenusia a podali Ci ten metotreksat?
    Nie nie zgodziłam się bo chciałam mieć pewność czy faktycznie fasolka jest w bliźnie i jak się okazało miałam racje

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wiem o czym mówisz nfz... Mi w środę gin na NFZ powiedział że ciąży wogóle nie ma.. Dobrze ze tego samego dnia miałam wizytę u onkolog i usłyszałam serducho:)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)
    Mial byc sex na "wszelki wypadek" a wyszla dupa. Chyba pozwe agode jak wroce, ze nie mam dzidka, a zainwestowalusmy sporo kasy w ten cykl.. mam nadzieje, ze wrocimy z kolacji w lepszym nastroju, ale serio, ze tajowie oszukuja to wiem, ale tali duzy serwis to serio sie nie spodziewalam :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka, porażka, porazka. Lunaris- współczuję./ ale i tak "się cieszmy" bo w Stanach i podejrzewam że w Europie też na pewno gdzieś, nie ma czegoś takiego jak płatne 100% ciążowe L4. Pracuje się do samego porodu a po 2 tyg się wraca do pracy. No chyba że ma się bogatego męża ;) a ogólnie ich ubezpieczenie to też...nie znam się tak bardziej ale im gorsze ubezpieczenia tym potem wyższe rachunki ze szpitala w razie gdyby.. także może nie jest u nas tak najgorzej.
    Ocho! W Gdańsku zaczęło grzmieć :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki proga... 7,72 ng/ml więc doopy nie urywa :((

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    To już wiesz z czym problem, od następnego cyklu działaj

Klamka82 lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie nie zgodziłam się bo chciałam mieć pewność czy faktycznie fasolka jest w bliźnie i jak się okazało miałam racje

Ufff.... to całe szczęście. Metotreksat jest bezwzględnie przeciwwskazany w ciąży i może powodować wady płodu.
    W takim razie pozostaje czekać na rozwój sytuacji. Trzymam kciuki.

Aga9090 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:

Ja się nie znam, sama mam niski.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ufff.... to całe szczęście. Metotreksat jest bezwzględnie przeciwwskazany w ciąży i może powodować wady płodu.
    W takim razie pozostaje czekać na rozwój sytuacji. Trzymam kciuki.
    Wiem, bo jak mi dali ulotkę do przeczytania to nie podpisałam zgody. Mam nadzieję, że sytuacja trochę się uspokoi

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ja się nie znam, sama mam niski.
    Jaki masz KateKum ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się na odwagę i powiedziałam szefowi, jak sytuacja wygląda i, że wobec systematycznych spięć z kierowniczką raczej się pożegnamy, bo idę na l4. Całkiem nieźle z nim żyję, więc chyba wypada, żeby dowiedział się ode mnie?

lamka, Aga9090, reset, Bocianiątko, MartunQa, Malgonia, Emiilka, Daniela, Tosia2323, Lunaris, sAnsa_28, Nadzieja22, KateHawke, Jeżowa, MaryAnn, nowa na dzielni, olik321, KateKum, moyeu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie najważniejsze jest dobro Twoje i Minionka, więc kierowniczką się nie przejmuj. Jak szef zareagował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Wzięłam się na odwagę i powiedziałam szefowi, jak sytuacja wygląda i, że wobec systematycznych spięć z kierowniczką raczej się pożegnamy, bo idę na l4. Całkiem nieźle z nim żyję, więc chyba wypada, żeby dowiedział się ode mnie?
    Wydaje mi się, że dobrze zrobiłaś, Twój spokój teraz najwazniejszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szef mówił, że widzi co się dzieje, że żałuje, bo jestem dobrym pracownikiem (że dobry hajs mu robie), ale szanuje i rozumie moją decyzję, bo rodzina jest ważniejsza od pracy i cieszy go , że powiedziałam mu osobiście.
    Chyba jest git. Od razu czuje jakbym kamień z gardła wypluła

Bajkaaa, lamka, Aga9090, Morusek, Anaaa90, Luna1993, Iseko, Bocianiątko, MartunQa, Emiilka, Lady_Dior, Daniela, Rucola, Lunaris, Karma88, by7mistake, Nadzieja22, KateHawke, Jeżowa, MaryAnn, Kargo31, Barbarka1984, KateKum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wam, ale mi jakoś brakuje wieści od Niki.

Nikuś heloł?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nie wiem jak Wam, ale mi jakoś brakuje wieści od Niki.

Nikuś heloł?
    Heloł, bejbe!
    A ja po pracy wzięłam męża na działkę - i jak posiedzieliśmy z godzinkę to lunęło! Siedzieliśmy w altance, mąż pod daszkiem grillka palił i sobie popatrzyliśmy na deszcz :) Dopiero przed chwilą wróciłam i oczywiście - nadrabiam.
    Ogólnie to strasznie się boję jutrzejszego USG i staram się wychodzić z domu, żeby za dużo nie myśleć - ale czytam Was codziennie o 5 rano!

Nenusia sama widzisz, że maleństwo jest waleczne - po mamie - i daje radę w każdych warunkach. Nie przestaję ściskać kciuków. I żeby Ci się udało wyjść na komunię!

Trasti, jak już pisałam Bocianiątku - Minie miała wczesne zagnieżdżenie, przestań porównywać ;)

Ad. jedzenie a ja też dzisiaj spełniłam zachciankę - jadłam kaszankę z grilla z cebulką :) Gryczaną - żeby nie było.
    A na deser promocyjne borówy z Lidla.
    Już teraz mam kiepski cukier, a przy encortonie będzie tylko gorzej. A dietę jakoś ciężej teraz trzymać - surowe warzywa wcale mi nie wchodzą. Nigdy nie przepadałam za mięchem, a teraz nagle lubię.

Aga9090, MartunQa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, doskonale rozumiemy Twój strach, ja wczoraj kilka razy miałam poważną ochote zwiać sprzed gabinetu, niewiedza bywa czasem bardziej łaskawa, ale - my już "swoje dołożyłyśmy' do statystyk. Teraz pora na same dobre informacje!

Narobiłaś mi ochoty teraz na kaszanke, bo jajecznica od Reset już mnie nagle obrzydza :D

Czas do domu wracac chyba i cos w końcu zjeść

P.S. Też czekam na deszcz

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ