Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nie lubię takich sytuacji bo wiem ze powinnam z nią zostać, ale dziś nie mogę :(

    Nie masz na to wpływu, taki los matek pracujących. Daj leki, opatul kołdrą, termos z herbatką przy łóżku, tablet lub książka i się Zuzia wykuruje :*

    P.S. Mnie często pasowało takie chorowanie bez nikogo w domu, wystarczyło, że właśnie mama zadbała j.w. :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

    Melvisku jak tam sikanie?

    Sanka-co kto lubi ale dla mnie masz boskie włosy i kolor również.

    Blue powodzenia! :)

    Nowa chciałabym żebyś dostała niespodziankę na Dzień Matki <3

    Lublin deszczowy :( ale postanowiłam dziś ruszyć tyłek z domu, do kina pójdę i na jakieś zakupy bo zaczynam do kanapy przyrastać.

    Sanka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nie masz na to wpływu, taki los matek pracujących. Daj leki, opatul kołdrą, termos z herbatką przy łóżku, tablet lub książka i się Zuzia wykuruje :*

    P.S. Mnie często pasowało takie chorowanie bez nikogo w domu, wystarczyło, że właśnie mama zadbała j.w. :)


    Tak tez zrobiłam, Zuza jeszcze nie lubi sama być w domu ma 8 lat, mój syn (12 lat) jak trzeba to zostaje sam na cały dzień i ja już tez o niego się tak nie trzęsę, myśle ze za chwile z Zuzia będzie podobnie.

    Lunaris udanego seansu ;) na co idziesz ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 09:12

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 lat to już poważny wiek :) na pewno się nie obrazi jak zostanie trochę sama -pamiętacie jak się nie raz symulowało chorobę żeby w domu zostać i nie iść do szkoły? przynajmniej ja tak często robiłam żeby sobie przed tv posiedzieć :D

    Siwulec, Karma88, Malgonia lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    8 lat to już poważny wiek :) na pewno się nie obrazi jak zostanie trochę sama -pamiętacie jak się nie raz symulowało chorobę żeby w domu zostać i nie iść do szkoły? przynajmniej ja tak często robiłam żeby sobie przed tv posiedzieć :D

    Ja tak nie miałam, bo uwielbiałam szkołę :) Ale jeśli już byłam chora to ceniłam sobie święty spokój w domu. Zresztą ja do dziś lubię być czasem sama w pustym domu :)

    Lunaris lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mały wybór filmów do południa dzisiaj: miałam iść na Avengersów ale to 155 min! chyba nie wysiedzę :P dziś idę na "Katyń-ostatni świadek". A po południu mamy "Psi patrol" w Ikei -będą atrakcje dla dzieci i spotkanie z bohaterami serialu więc chyba się wybierzemy z synkiem :)

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sikałam. Niby biało, ale jakoś nie jestem przekochana w 100%. Albo zaczęłam sobie wmawiać? Tak myślę, że w sumie kreska powinna być albo mega widoczna, albo nie powinno być jej wcale, bo ostatnie <3 były 5 dni temu (za wcześnie na wykrycie przez test), a przed tym jakieś 2 tygodnie temu (kreski powinny być już widoczne wtedy gołym okiem). Chyba dzisiaj kupię jeszcze ze dwa testy i sprawdzę jeszcze raz...

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec mój Tysiul dziś też stan podgorączkowy. Ale ani kaszlu, ani kataru, więc do lekarza go ciągnąć nie będę. Zresztą od dawna leczymy się naturalnie i zawsze działa, także i w tym przypadku dam organizmowi powalczyć z wirusem, na razie widać dobrze sobie radzi.
    Niestety i mnie dopadło, już wczoraj bolała mnie głowa, ale zrzuciłam na ciśnienie, dziś doszła temperatura i ból wszystkich mięśni. Do tego jestem sama z młodym, oboje więc marudzimy. W takich dniach strasznie żałuję, że junior nie ogląda tv, bo byśmy wleźli we dwoje pod kołderkę i mieli dzień Leniuchowania, ale niestety jego nie zainteresuje nic na dłużej niż 5minut

  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4148 3211

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

    Lady - ładny wykres ale ja chyba tam nie widzę dwufazowosci fl, za szybko by był drugi skok :). A takie wahania da normalne moim zdaniem, nawet wtedy jak ktoś je ma bardziej wierze w to ze termometr dobrze działa ;)

    Dziękuję za opinię Nowa na dzielni :)
    Czyli tymi skokami w fl się nie martwić rozumiem :) Najważniejsze by była ta dwufazowość w cyklu :)

    A jeszcze chciałam spytać: czy badając prolaktynę-odstawić wieczorem bromergon? Wiem,że bada się na początku cyklu ale ja akurat będę w Pl na koniec cyklu i zamierzam taj czy siak zbadać.

    Rety piję drugą kawę mniaaamiii :P Tylko ciąża mnie przed nią powstrzyma :D

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png
    ⏸️18.10.2018 12dpo. 15,5m.KPI
    zrz6anlionghan5t.png
    ⏸️17.12.2020 9dpo. mm

    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też ta pogoda dobija? Czuję się bez energii...

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melvis może to cyckowe strachy na lachy ;)


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1566 1095

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

    A jeszcze chciałam spytać: czy badając prolaktynę-odstawić wieczorem bromergon? Wiem,że bada się na początku cyklu ale ja akurat będę w Pl na koniec cyklu i zamierzam taj czy siak zbadać.

    Zależy. Mi np gin kazał zbadać jak brałam tabletki 0,5 x 2 razy dziennie i mówił żeby nie odstawiać i nie patrzeć na dzień cyklu, bo przecież i tak sztucznie tworzymy jego poziom. To do mnie przemówiło, bo przecież badałam jak ta dawka leków na mnie wpływa. Nie wiem co chce uzyskać Twój gin, czy sprawdzić jak wpływa dana dawka (ja bym leków nie odstawiała) czy jak sobie organizm radzi po odstawieniu (wtedy dłuższa przerwa w braniu leków).

    edit prl albo 2-5 dzień albo koło 20 (ale to bez tabsów)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 09:47

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście mam tak jak dziewczyny piszą, że im też przy kp wychodziły cienie na teście...

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skinęłam teraz jeszcze na bobo
    https://zapodaj.net/40eebe70e5141.jpg.html
    Jak mi się uda to jutro polecę do lab. A jak nie to dopiero w sobotę :/

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anatella Koleżanka
    Postów: 55 31

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Pisałam na wątku lipcowym, ale Siwulec podpowiedziała mi, że tutaj częściej zaglądacie :-) Piszę już z komputera, więc i postów nie będzie ucinało.
    Od tego cyklu właściwie rozpoczęliśmy starania, chociaż od 4 lat się nie zabezpieczaliśmy i nic. Dawniej (12 lat temu) leczyłam się na PCOS, miałam hiperprolaktynemię. Zrobiłam ostatnio badania hormonów (ale nie w 2-3dc, więc nie do końca miarodajne), mimo to nie wygląda to najlepiej. I (najśmieszniejsze albo też i najbardziej tragiczne) dziś miałam umówioną wizytę u pani ginekolog-endokrynolog. Zdziwiona tym, że nie dostałam potwierdzenia na maila ze strony znanylekarz, zerknęłam jeszcze raz na wizytę, a tu owszem - czwartek - tylko 14 czerwca.
    W tym cyklu zaczęłam też "zabawę" z testami owu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/babab706b2b8.jpg
    Czy ten przedostatni wygląda na pozytyw? Dodam, że LH badane w 16dc wynosiło 17,41 IU/I, natomiast niestety estradiol bardzo niski - 42,66
    Wygląda na to, że owu w ogóle nie było, prawda?
    To tyle, jeśli chodzi o "branżowy" temat. Poza tym u nas też niestety pogoda nieciekawa, w nocy padało, deszcz wisi w powietrzu i nic się człowiekowi nie chce.
    Siwulec, nic się nie martw, Zuzia na pewno sobie przed TV poradzi. Mój syn ma 11 lat, też drżałam i było mi nieswojo jak go zostawiałam (bo musiałam) samego w domu z gorączką. Matka kwoka dzwoniła do niego wtedy co pół godziny :-)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Anatella Koleżanka
    Postów: 55 31

    Wysłany: 17 maja 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, pogrubienie mi się udało, posta nie urwało, a i zdjęcie się załączyło. Ale forumowy sukces :-)

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 17 maja 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, ale by byla piekna niespodzianka! A Ty masz takie piękne dzieciaczki ze mogłabyś je rodzić co roku:P

    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja tymczasem dalej walczę z moim pęcherzem i sie zastanawiam czy jeśli to zapalenie wystąpiło juz po owulce, to czy ewentualnie łatwiejsze bedzie dla zarodka sie zagniezdzic skoro organizm będzie walczył z infekcją, czy trudniej? Takie mam dzisiaj głupie rozkminy:P

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malec płci jeszcze niewiadomej,6.34 cm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa67f77737.jpg

    Patrycja20, sAnsa_28, Anatella, Bocianiątko, bazylkove, Aga9090, Sanka, Lunaris, by7mistake, Morusek, nowa na dzielni, Yoselyn82, Barbarka1984, Karma88, Mala90, Angelika83, Rub45, wisienka94, MamaFabianka, gilmoregirl, Luna1993, Trasti, Iseko, frezyjciada, Nadzieja22, Nat90, Flowwer, Lucia88, KateHawke, Koteczka82, Siwulec, Lady_Dior, Malgonia, Asiek1214, moyeu lubią tę wiadomość

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 17 maja 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Malec płci jeszcze niewiadomej,6.34 cm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa67f77737.jpg
    Cudowny widok <3

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Malec płci jeszcze niewiadomej,6.34 cm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa67f77737.jpg

    Blue piękne ujęcie. Fotogeniczne to Twoje dzieciątko :-) niech rośnie zdrowo

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego