Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ej no bliźniacy nie są źli... sama jestem bliźniak- urodziny mam we wtorek :D
    Ja też jestem bliźniak :) a eMek byk.. Czasem jest ciężko się dogadać

    Achia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bardzo dobrze zrobiłaś że poszłaś na L4- a tą kierowniczkę za taki tekst to powinni zdegradować, dać naganę czy coś takiego! ale ja wierzę że karma wraca- więc prędzej czy później karmą ją dopadnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:41

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bykiem. Nie polecam :D

    Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja jestem bykiem. Nie polecam :D
    Ja mam dwóch byków w domu, bo lokaty rudzielec też byk.. Złośliwa bestia :)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Leo będzie panną, chyba, ze sie pospiesz z tydzień to będzie lwem :) trochę bym chciała :)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    mój Leo będzie panną, chyba, ze sie pospiesz z tydzień to będzie lwem :) trochę bym chciała :)
    Panny nie są złe, syn jest panna i nie narzekam

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jak się czujesz w prawie sportowym ? W sensie nie wiem jak to inaczej nazwać ale mam gnój lekki ze związkiem sportowym mojego syna. Prawnik w prawdzie działa ale czuje ze robimy za mało, a z drugiej strony zaczynam wątpić czy mamy racje i gra warta świeczki bo postawa Rzecznika praw dziecka bardzo mnie rozczarowała. Czekamy jeszcze na stanowisko Ministerstwa Sportu - jednak po odpowiedzi RPD jakoś nie spodziewam się za wiele. Serce mnie boli bo wszystko odbija się na moim synu :(

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Właśnie się dowiedziałam od koleżanki w pracy, że moja kierowniczka podsumowała informacje o moim l4, że "nie wiedziała, że na ciaze urojoną dają zwolnienie".
    Właśnie się utwierdzilam, że dobrze zrobiłam. Niech gnie tam sama, korpobiurwa jedna.
    Minie żenada... Dobrze zrobiłaś !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam - brawo ja :)

    Minie, jeszcze raz gratki - cieszę się że konsekwentnie eliminujesz stresy - męża złamałaś, gębę kierowniczki możesz wymazać z pamięci - teraz tylko przestań schizować o maleństwo, bo bardzo dobrze sobie radzi, a Ty jesteś obstawiona lekami na każdą ewentualność :)

    reset, Iza, Carmen pięknie wyglądacie! A ja dziś w spodniach o 4 numery za dużych i wyciągniętym swetrze ;) Zawstydzacie mnie

    Uzupełniłam pierwszą stronę! Mamy już 10 || i 3 <3

    Izape_91, reset, Siwulec, Aga9090, blue00, Carmen.92, Koteczka82, Iseko, Emiilka lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    urodzajny ten maj :D :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:54

    Rucola lubi tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3637 2935

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    sAnsa- dorzuć M. orzechy brazylijskie, kilka sztuk dziennie.
    Jeśli doktor P. nie poleciła Ci konkretnej witaminy to polecam Tokovit E - ma najlepszą formę witaminy E i do tego ma jednorazowo dawkę 400 mg.

    Rucola- ja jestem baran, a M. to lew. U nas bywa ciężko :P
    Mamy witaminę E w dawce 1000 na receptę. Ponadto kilka innych więc działamy

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to zdjęcie z wczoraj, obecnie siedzę w ciepłych skarpetkach i spodniach z dziura w kroku do tego wyciągnięta i za duża o 4 rozmiary bluzka. No i zamiast obiadu to wcinam chałkę z maselkiem. Mniam. Dorobiejeszcze inke : D

    Plan na dziś to zwezyc mężowi kurtkę i posklejać ja w całość, a potem chyba pobiegam bo ostatnio biegałam tydzień temu, a to za duuuza przerwa !

    StaraczkaNika, Rucola, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3637 2935

    Wysłany: 18 maja 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie Reset, owszem były na receptę ale faktycznie mają dawkę 400, tyle że ma napisane żeby brać 3 dziennie. Wybacz już mi się wszystko dzisiaj miesza

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 18 maja 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    A nie Reset, owszem były na receptę ale faktycznie mają dawkę 400, tyle że ma napisane żeby brać 3 dziennie. Wybacz już mi się wszystko dzisiaj miesza

    Spokojnie :) nigdzie nie widziałam 1000 mg witaminy e i aż się zdziwiłam. A witaminę c można kupić w dużych dawkach do ssania jako cukierki :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3637 2935

    Wysłany: 18 maja 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Spokojnie :) nigdzie nie widziałam 1000 mg witaminy e i aż się zdziwiłam. A witaminę c można kupić w dużych dawkach do ssania jako cukierki :)
    Tak mamy wit E, Wit C 1000, koenzym q10 i resveratrol. Oprócz tego dalej ma brać l karnityne. No i mamy przejść na kuchnię śródziemnomorską

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 maja 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja jestem bykiem. Nie polecam :D

    Mój tato był bykiem - najlepszy facet na świecie <3

    Zgadnijcie jaka poradę mam dzis pod wykresem na ovu ;)

    „Jeśli marzysz o chłopcu planuj współżycie jak najbliżej owulacji, tak aby lekkie, szybkie plemniki z chromosomem Y („chłopcy”) dotarły do komórki jajowej jako pierwsze. Jeśli natomiast myślisz o dziewczynce, kochaj się jak najdalej owulacji, tak aby zapłodnienie wciąż było możliwe, ale aby oczekując na komórkę jajową przetrwały tylko plemniki silniejsze i bardziej żywotne, czyli „dziewczynki”.
    Kobiety słaba płeć pffff

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4144 3211

    Wysłany: 18 maja 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 gratuluję pozytywnej bety :)

    Minie Black super,że z dzidzią wszystko dobrze :) Niech rośnie zdrowo :) Twojej szefowej bym haka postawiła wrednej krowie...

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png
    ⏸️18.10.2018 12dpo. 15,5m.KPI
    zrz6anlionghan5t.png
    ⏸️17.12.2020 9dpo. mm

    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że przeglodzenie męża przyniosło efekty nie tylko w postaci nowych kosmetyków, ale i sam sprawca całego zamieszania chyba zdał sobie sprawę z powagi sytuacji. I mi nawet pizze sam z siebie zamówił!

    Aga9090, Rucola, Achia, blue00, KateHawke, Carmen.92, nowa na dzielni, lamka, Nadzieja22, Lunaris, Koteczka82, Iseko, Kotowa, Nat90, Karma88, Morusek, Emiilka, moyeu lubią tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 18 maja 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Chciałam się pochwalić, że przeglodzenie męża przyniosło efekty nie tylko w postaci nowych kosmetyków, ale i sam sprawca całego zamieszania chyba zdał sobie sprawę z powagi sytuacji. I mi nawet pizze sam z siebie zamówił!
    Cały czas w niego wierzyłam :) Świętujcie, bo jest co!!!!

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 18 maja 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki z 7 dpo, zerkniecie? Dla porównania estradiol z 3 dc wynosił 28

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e751d3861a64.jpg

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego