MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Nika, widzisz, dobrze się maluch czuje i Ty też się przez to dobrze czujesz:)
Choć rozumiem zdenerwowanie.
Sama mam wizytę za tydzień, czuję się ok i pojawiają się czarne myśli że na USG coś będzie nie tak ale odpycham je ile mogę
Wrzuć później zdjęcie )Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Pomijam fakt że robi mi niedobrze jak za długo jadę... ..muszę kupić mentosy bo wymyśliliśmy dla młodego wycieczkę do Szymbarka na czwartek :p
A jak ostatnio byliśmy w Szymbarku, to przechodziło obok nas stado farbowanych blondynek na szpilkach - sztuk 4. Zobaczyły tę lokomotywę, co woziła ludzi do obozów koncentracyjnych i piszczą "zróbmy sobie zdjęcie w ciuchci!" A potem zrobiły tam taką sesję, że nam gały z orbit wychodziły -
Melevis wrote:frezyjciada dzięku! A chusty uwielbiam, mam cztery - a te ze zdjęcia poniżej to moja ulubiona naprawdę, wszystkim polecam noszenie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3868ea3c116.jpg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:A byliście w centrjm hewelianum albo parku naukowo technologicznym? Tam dzieciaki w tym wieku świetnie się bawią
A jak ostatnio byliśmy w Szymbarku, to przechodziło obok nas stado farbowanych blondynek na szpilkach - sztuk 4. Zobaczyły tę lokomotywę, co woziła ludzi do obozów koncentracyjnych i piszczą "zróbmy sobie zdjęcie w ciuchci!" A potem zrobiły tam taką sesję, że nam gały z orbit wychodziły
Matko, i jak tu nie żartować z blondynek?- bez obrazy dziewczyny! -
Melevis, jak Ty nie masz mieć takich pięknych dzieci jak sama jesteś taka laska?
Nika, wspaniałe wiadomości! A dzidziulek cudowny! Pytałaś mnie wczoraj czy suplementuję magnez, nie suplementuję, a dlaczego pytasz?
Minie, witaj w klubie: jak byłam kiedyś u hematolog z mutacjami to dokładnie to samo: strata czasu i pieniędzy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia ja jestem samoukiem, uczyłam się z YouTube. Ogólnie zawsze trochę krzywo patrzyłam na te chusty, dla mnie to było dziwactwo. Ale jak przez pierwsze 2 miesiące życia Leny nie wiedziałam jak się nazywam to znajoma zaproponowała mi użyczenie swojej „szmaty” na próbę. Pokazała mniej więcej co i jak i ją pokochałam nie nosimy się często, bywa, że przez cały dzień w ogóle nie motam, ale naprawdę jest niezastąpiona
Kate Jedna (moja pierwsza, właśnie wystawiłam na sprzedaż) to Little Frog, a reszta to Lenny Lamb. Jeśli chciałabyś na początek, to proponuję kupić już używaną - te chusty są złamane i mięciutkie, przy nowych można się łatwo zniechęcić bo są sztywne. Do tego gramatura, sploty, długość. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało, uwielbiam ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 21:00
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis wrote:Achia ja jestem samoukiem, uczyłam się z YouTube. Ogólnie zawsze trochę krzywo patrzyłam na te chusty, dla mnie to było dziwactwo. Ale jak przez pierwsze 2 miesiące życia Leny nie wiedziałam jak się nazywam to znajoma zaproponowała mi użyczenie swojej „szmaty” na próbę. Pokazała mniej więcej co i jak i ją pokochałam nie nosimy się często, bywa, że przez cały dzień w ogóle nie motam, ale naprawdę jest niezastąpiona
Kate Jedna (moja pierwsza, właśnie wystawiłam na sprzedaż) to Little Frog, a reszta to Lenny Lamb. Jeśli chciałabyś na początek, to proponuję kupić już używaną - te chusty są złamane i mięciutkie, przy nowych można się łatwo zniechęcić bo są sztywne. Do tego gramatura, sploty, długość. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało, uwielbiam ten temat -
Ptysia wrote:Melevis, jak Ty nie masz mieć takich pięknych dzieci jak sama jesteś taka laska?
Nika, wspaniałe wiadomości! A dzidziulek cudowny! Pytałaś mnie wczoraj czy suplementuję magnez, nie suplementuję, a dlaczego pytasz?
Minie, witaj w klubie: jak byłam kiedyś u hematolog z mutacjami to dokładnie to samo: strata czasu i pieniędzy!
Za to słyszałam że przy niskim ciśnieniu trzeba więcej solić, najlepiej używać soli himalajskiej.
Mam nadzieję że nic nie pomieszałam -
Melevis wrote:(...)
Kate Jedna (moja pierwsza, właśnie wystawiłam na sprzedaż) to Little Frog, a reszta to Lenny Lamb. Jeśli chciałabyś na początek, to proponuję kupić już używaną - te chusty są złamane i mięciutkie, przy nowych można się łatwo zniechęcić bo są sztywne. Do tego gramatura, sploty, długość. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało, uwielbiam ten tematMelevis lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Nadrobiłam!
Niestety nie napiszę nic mądrego polajkowałam zdjęcie Melevis, gratuluję Koteczkowa trzymam kciuki za Maluszki Nika i Minnie!
Lecę pojeździć na "orbitku" a potem czeka mnie upojny wieczór z umowami powierzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 00:14
KateHawke lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Achia wrote:I chyba na początek dobrze mieć kółkową czy to nieprawda?
Niekoniecznie. Ja kółkową kupiłam dopiero jakiś miesiąc temu, a i tak użyłam może ze 3 razy. Jeździ w torbie pod gondolą i jak młodą wózek zaczyna parzyć w dupę to wtedy ją wrzucam. Ale ona nadaje się tak naprawdę na przeniesienie dziecka z punktu A do punktu B. Przez to, że obciążanie jest na jedno ramię to po prostu po chwili robi sie niewygodnie i zaczynają boleć mięśnie. Przy długiej nie ma tego problemu, bo rozłożenie ciężaru jest równomierne i nawet po godzinie noszenia nie czuć dziecka. A przy wrzuceniu na plecy to już w ogóle lajcikAchia lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:A Little frog miałaś żakardowe czy skośno-krzyżowe?
Skośno-krzyżowe. Tak polecają na początek i taką kupiłam, ale w sumie okazało się, że dla mnie nie robi to większej różnicy (reszta moich chust ma splot żakardowy). Skośno-krzyżowy jest po prostu tańszy i w razie co, nie jest aż tak szkoda, jeśli nam to nie podpasujeKateHawke, Achia lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Skośno-krzyżowe. Tak polecają na początek i taką kupiłam, ale w sumie okazało się, że dla mnie nie robi to większej różnicy (reszta moich chust ma splot żakardowy). Skośno-krzyżowy jest po prostu tańszy i w razie co, nie jest aż tak szkoda, jeśli nam to nie podpasuje