Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2278 1499

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    O kurczaczki... nieee!!! U mnie każdy okres bez końskiej dawki przeciwbólowych to omdlenia i chodzenie po ścianie! :D

    Ale dobrze, że to tylko kilka minut, jakoś przeżyje chyba :) Z Waszym wsprciem na pewno <3
    Ja Cię absolutnie nie chcę straszyć Kargo ale też czytałam, że to tylko boleśniejszy okres. Okazało się jednak, że bolało to strasznie, a okresy bolesne to ja znam jak mało kto. Na pocieszenie dodam, że mnie tak bolało dlatego że lewy jajowód mam niedrożny, więc kontrast natrafił na znaczny opór. Podobno u dziewczyn z drożnymi ból jest ot taki znośny.

    edit. Ale wszystko jest do przeżycia! No i podobno dużo dziewczyn zaciąża po hsg <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 10:09

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Achia wszystkiego co najlepsze. Sto lat :)
    Siwulec ja niestety nie zdążyłam na Ciebie popatrzeć :( mam nadzieje, że jeszcze kiedyś wrzucisz jakąś focie
    Czarna super widoki, Ty jak i Gran Canaria :P miłego wypoczynku
    Boćku powodzenia i dużo kciukasów dla ciebie =)
    Reset Twoja wiedza na temat alkoholu jest powalająca, może kiedyś będziemy mieć okazję aby napić się tych trunków :P
    Powodzenia i Kciuki dla wszystkich testujących i wizytujących ;)

    Ja mam dzisiaj 4dpo :) (jeszcze tyle dni). Mój emek wczoraj mi powiedział, że super by było gdyby okres już nie przyszedł czym mnie bardzo zaskoczył, bo on raczej mało wylewny jest. Póki co czuje się nadzwyczaj normalnie.
    Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na pęcherz. Po ostatnim grillu w parku odczuwam dyskomfort a nie mam jak iść do apteki bo jak ja się dogadam??

    Jejku wyszedł mi poemat ale na laptopie pisze się o wiele lepiej niż na kom.

    P.S Melevis chciałabym zagłosować ale nie mogę znaleźć linka, podeślij proszę jeszcze raz :P
    miłego dnia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 10:11

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo ja miałam i mnie nie bolało wcale, może dlatego, że miałam drożne jajowody a przed wzięłam 2tabsy poltram combo.. także różnie może być

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokusilam sie o bobka z drugiego moczu, ale biel razi po oczach:P więc Malgonia dalej idziemy równo :)

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa ależ proszę https://www.facebook.com/IlawaDlaWas/photos/a.1696983090394822.1073741834.1184244618335341/1696983883728076/?type=3 :)

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 spokojnie, nie straszysz ;) Ja jestem przygotowana, że to będzie bolało. Wolę się tak nastawiać i się miło zaskoczyć, że jednak mniej.

    Trasti mogę zapytać ile po HSG Wam się udało?

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas hsg nic nie dało .. nie łączyłabym tego bo z 8mcy później ale jak mówie jajowody miałam drożne

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Anaa ależ proszę https://www.facebook.com/IlawaDlaWas/photos/a.1696983090394822.1073741834.1184244618335341/1696983883728076/?type=3 :)
    Gotowe :)
    Piękności <3

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo u mnie to np dawali przeciwbólowe w kroplówce przed zabiegiem. Mnie bolało tylko zakładanie sprzętu ale bez przesady. Do przeżycia. Dalej nie wiem bo mi się zabieg nie udał. I to dwa razy. Kontrast wypłynął na zew. Dasz rade na pewno :)

    Kargo31 lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 22 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Siwulec ja też nie załapałam się na Twój coming out :(

    Achia spełnienia marzeń! Oby Bąbelek zdrowo rósł zarówno po obecnej jak i po drugiej stronie brzucha po szczęśliwym rozwiązaniu <3

    Bocianiątko trzymam kciuki już od dzisiaj, niech nabierają mocy! :)

    Reset po raz kolejny mnie zadziwiasz swoją wiedzą, ja pewnie już jutro nie będę pamiętać tego co przeczytałam :P

    Malgonia przykro mi :( Może faktycznie badania coś rozjaśnią.

    Artykułu nie otwieram nawet, widzę już po tytule w linku, że nie chcę tego widzieć :/

    A u mnie dziś prawdopodobnie 3dpo, po południu jadę na monitoring żeby zobaczyć, czy pęcherzyk pękł. Na razie mam mieszane uczucia, bo zwykle mnie bolały sutki już od 2dpo, a teraz nic - i oczywiście wkręcam sobie już, chociaż wiem, że na jakiekolwiek objawy ciąży jest za wcześnie...

    Malgonia lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Pokusilam sie o bobka z drugiego moczu, ale biel razi po oczach:P więc Malgonia dalej idziemy równo :)

    Nie lubię tego, ale cieszę się jeśli Ci trochę raźniej z tego powodu.

    Siwulcu, gdyby tam mył choć najjaśniejszy cień cienia to ja już bym pół litra krwi upuściła na betę :P

    No pozostaje mi mieć nadzieję, ze okres choć do jutra się wstrzyma, już te pełne 11 dni byłoby akceptowalne (choć w sumie to nie wiem dokładnie kiedy miałam owulkę, ale jak coś to raczej była dzień później niż zakładam niż wcześniej).

    Iseko kciukam za wizytę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 11:10


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a wiecie moze czy jest jakas miara bety która zagwarantuje ze to nie pozamaciczna? Czy tez rosnie caly czas. Bo niby lekarz powiedzial ze powyzej 500 nie wzrasta tylko juz nie wiem czy chodziło mu o biochemiczną.
    Nie wiem po co mnie tym nastaszył i w ogóle bardzo szybko badanie robil a kolezanka mowi ze jej w 6 tygodniu gineklog 10 minut szukal fasolki i znalazł.

    Dzisiaj zrobilam badanie krwi i jutro sie dowie ciekawe ile przyrosnie.. i nasikałam i po sekundzie juz krecha gruba ale to i tak mi nic nie mowi ale troche uspokojaja że ją widzę.

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa spokojnie mam nadzieje, że beta Cię uspokoi !

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet mi mówi że mi już odwala i koleżanki że trzeba luzu ale to łatwo mówić jak się już nie poroniło. Wiem, że sobie szkodzę dlatego idę coś porobić i wytrwać do jutra do 14.

  • Rucola Autorytet
    Postów: 8681 11477

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    Facet mi mówi że mi już odwala i koleżanki że trzeba luzu ale to łatwo mówić jak się już nie poroniło. Wiem, że sobie szkodzę dlatego idę coś porobić i wytrwać do jutra do 14.
    Kochana doskonale Cię rozumiem. Ja swoją pierwszą betę zrobiłam 29go grudnia. Przyrost trzeba było sprawdzić 31go, w sylwestra i w dodatku w niedzielę. Nie ogarnęłam niestety tematu czynnego labu a najgorsze było to, ze w Nowy Rok też wszystko było pozamykane i tym oto sposobem przyrost sprawdziłam dopiero 2go stycznia. 4 dni mega stresu. Przyrost był super, bo było ponad 2200 ale wieczorem 2go na wizycie ginekolog powiedział mi, ze MOŻE coś będzie widać, ale niekoniecznie. Co prawda był pęcherzyk i to nawet 2, ale nigdy nie zapomnę jak gin mi mówił, ze mimo takiego wyniku bety może jeszcze nic nie być widać. Kochana spokojnie, musisz jakoś wytrwać.

    Synek 31.08.2018r.
    Czekamy na Skrzaty♥💙
    DvLKp2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 22 maja 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny małe ma prawie cm! I serduszko bije 130 uderzeń :) na 7w0d

    Achia, Koteczkowa, blue00, sAnsa_28, frezyjciada, Bocianiątko, Patrycja20, Siwulec, justyna14, Sanka, Aga9090, Malgonia, Angelika83, Karma88, Kargo31, Iseko, Rucola, by7mistake, Nadzieja22, Bajkaaa, Tosia2323, Yoselyn82, MamaFabianka, Morusek, StaraczkaNika, -Mamunia-, moyeu, Kotowa, KateHawke, MaryAnn, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 maja 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK :) wy mnie bardziej tu uspokajacie niż otoczenie :P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 maja 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti gratuluje :))

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 22 maja 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Dziewczyny małe ma prawie cm! I serduszko bije 130 uderzeń :) na 7w0d
    Gratuuuuuuuuulacje!!! :)))

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 22 maja 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Dziewczyny małe ma prawie cm! I serduszko bije 130 uderzeń :) na 7w0d

    Wspaniale <3 gratuluje :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego