MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:To nie tak Melevis. Potem Ci wytłumaczę różnicę
No to jestem w pracy z dostępem do kompa i mogę Ci tłumaczyć różnice
Pomijając fakt, że tak jak Bajka napisała - jesteś nasza (bo jednak nowe forumki też kiedyś mogą stać się nasze, więc to nie jest do końca dobre kryterium życzliwości), to wpadłaś tu z postem, który można streścić tak: Dziewczyny, uprawiałam seks, zrobiłam test i co o tym myślicie.
I teraz myślę, że każda kobieta, która ten seks uprawia ma szanse na ciążę, więc zrozumiałe jest i pytanie Twoje i Natalijki.
Mnie tylko to mierzi, gdy wpada nam tu ktoś, kto opowiada, że bez finału (?), jakieś przytulanka saute (znaczy, że bez prezerwatywy? Bo w sumie nie kumam do końca tej nomenklatury) i zastanawia się, czy może udało się przez zabłąkany plemniczek.
Reasumując, czym innym zatem jest pytanie, czy test mógł wyjść pozytywny w wyniku seksu uprawianego w dniach takich a takich (a tak właśnie Ty sformułowałaś pytanie), a czym innym opisy szczęśliwych przypadków, gdzie w sumie "niby nie chcieliśmy, niby takie nic, o tak nieśmiało i z ukrycia, a wpadam Wam tu powiedzieć, że chyba jestem w ciąży".
I dwie uwagi:
a) Ty jesteś z nami dłuuuugo, sama też zresztą masz za sobą poronienie itp. więc wiesz, że w ciążę to nie zawsze zachodzi się od przytulanek saute. I niestety dla nowych forumek inaczej się traktuje takie zaprzyjaźnione nicki.
b) wiem, że większość kobiet zachodzi w ciąże szybko i bez takich przejść jak my (i chwała za to, inaczej byśmy wyginęli), czasem im zazdroszczę i do tego się również przyznaję, ale jednak uważam, że w takim wątku odrobina taktu się zawsze przyda.
Natalijka - każdy tu jest nowy, więc każdy musi jakoś wejść w grupę. I tak jak Ci napisałam - jakbyś zrobiła tylko wstęp, że podczytujesz nas i chcesz się upewnić co do testu to pewnie by Ci zaraz dziewczyny odpowiedziały merytorycznie i jeszcze - w zależności od potrzeb - doradziły albo stosowne badania (w razie rozczarowania) albo skuteczną antykoncepcję (w razie radości, że to jednak nie ciąża). Więc nie przepraszaj, tylko ewentualnie zastanów się, którą z ww. opcji potrzebujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:09
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDziękuję pięknie za życzenia
Bociek- w takim razie kciuki jutro trzymać będę b.mocno!
A ja tak tylko zastanawiam..bo ja zanim zaczęłam się starać w ogóle nie zaglądałam na tego typu forum..więc jeśli ktoś uważa że to nie jego czas na dziecko to co tu robi? Może się mylę, ja tu zajrzałam po prawie 2 latach starań, żałuję jedynie że nie wcześniej -
A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny!
Siwulec i Czarna - dobrze Was było zobaczyć, choć zupełnie inaczej Was sobie wyobrażałam.
Bociek- kciuki rozgrzewam już dziś, będą jak znalazł przed jutrem!
Nasze ex testerki powoli nadrabiam na tym fiolecie, ale szlag mnie trafia z tym kolorem. Bije po oczach.
Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyA czy któraś z was może zna się coś na whiskey? Bo o ile ja piłam, głównie drinki z cola, to tak na prawdę na tym się kończy. A tudzież mężu, degustator piw kraftowych chce zacząć teraz przygodę z czysta whiskey. Polecicie coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:56
-
nick nieaktualnyAchia wszystkiego najlepszego ❤️
Bociek trzymam kciuki żeby po badaniach wszystko sie rozjaśniło i zebys ujrzała upragnione dwie kreski.
A co do infekcji to chyba kiedyś mamaginekolog mówiła ze te apteczne specyfiki są nic nie warte. Tzn mam na myśli te bez recepty reklamowane w tvWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:57
lamka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Zwolniłam się wczoraj z pracy 2h wcześniej, żeby zrobić prog i estradiol (22dc). Po poprzednich badaniach w 16dc, gdzie estradiol bardzo niski, prog dość wysoki z czystej ciekawości chciałam sprawdzić co się zmieniło. I co? Nie pozwolili mi zrobić, ze względu na późną godzinę badań (14:00). Hormony robi się do 9:00. Czy to tylko ja o tym nie wiem? Wiem, że PRL na czczo, ale nigdy i nigdzie nie wyczytałam, że cała reszta hormonów ma być badana do którejś godziny. I dupa, nie dowiem się, bo już nie mam w tym tygodniu możliwości zrobienia badań rano
Achia - Wszystkiego, co najlepsze!
by7mistake - u mnie zawsze, ale to zawsze (choć to zawsze jest rzadko) pomaga najzwyczajniej w świecie jogurt naturalny
Reset - zgadzam się z Tobą w temacie zazdrości. A z drugiej strony codziennie rano sprawdzam, czy czasem któraś z Was nie "wysikała" dwóch kresek (takie to budujące i fajne) edit: piękne wyjaśnienie różnicy
Natalijka - na ciążowych nie widać nic, owulak też jest wg mnie negatywny.
A ja też jestem nowa, też sobie Was podczytuję, coś czasem napiszę (jeśli nie urywa na telefonie), a i tak majowo testować nie będę, bo przecież estradiol niski, bo szans nie ma (chociaż i tak się człowiek łudzi). Jak to by łatwiej było, gdyby zachodziło się w ciążę ot tak. Chcę i jest!
Minie - ja bardzo lubię Bushmills'a, nieźle z samym lodem wchodzi
Boćku - trzymam kciuki, żeby szybko, bezboleśnie i w dalszej konsekwencji owocnie
-
Minie Black wrote:A czy któraś z was może zna się coś na whiskey? Bo o ile ja piłam, głównie drinki z cola, to tak na prawdę na tym się kończy. A tudzież mężu, degustator piw kraftowych chce zacząć teraz przygodę z czysta whiskey. Polecicie coś?
Minie- i jako fan whisky i jako były restaurator coś wiem w tym temacie, ale jaki budżet? Bo wiesz, są whisky i whisky
Aha, są czasem takie knajpy z możliwością degustacji, wtedy będzie wiedział co nie co o różnicach oraz upewni się, co mu leży bardziej. Tak na szybko u Was znalazłam takie coś:
https://feelevent.pl/wieczory_kawalerskie/wroclaw/degustacja-whisky-we-wroclawiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:09
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Wiem źle to ujęłąm, ale martwi mnie brak @ i po prostu tez nie mam za duzo doswiadczenia w tej kwestii, bo mi sie nigdy nie spóźniała @ a napisałam ze was czytam i ze mam do was zaufanie , no i kazdej kibicuje w staraniach chociaz sama jeszcze nie planuję dzidzi a trafiłam tutaj jakos w lutym bo szukałąm info o lekach i suplementach
-
nick nieaktualnyreset wrote:Minie- i jako fan whisky i jako były restaurator coś wiem w tym temacie, ale jaki budżet? Bo wiesz, są whisky i whisky
Aha, są czasem takie knajpy z możliwością degustacji, wtedy będzie wiedział co nie co o różnicach oraz upewni się, co mu leży bardziej. Tak na szybko u Was znalazłam takie coś:
https://feelevent.pl/wieczory_kawalerskie/wroclaw/degustacja-whisky-we-wroclawiu -
Natalijka wrote:Wiem źle to ujęłąm, ale martwi mnie brak @ i po prostu tez nie mam za duzo doswiadczenia w tej kwestii, bo mi sie nigdy nie spóźniała @ a napisałam ze was czytam i ze mam do was zaufanie , no i kazdej kibicuje w staraniach chociaz sama jeszcze nie planuję dzidzi a trafiłam tutaj jakos w lutym bo szukałąm info o lekach i suplementach
Kilkudniowe opóźnienia się zdarzają i nie muszą być spowodowane niczym poważnym. Jeśli się @ nie pojawi, wówczas ginekolog może zapisać coś na wywołanie typu duphaston.
Minie Black wrote:Myślałam o przedziale 200/300. Zastanawiam się nad chivasem 18yo?
Chcesz iść w blended czy singel malty?
Siwulcu ja tez jeszcze sie nie pozbieralam po tym jak mi runal Twoj wizerunek
Ale mysle, ze jeszcze gorzej bym miala z reset, bo ja sobie wyobrazam jak taka troche woeksza wersje jej awatarka, a z opisu wiem, ze tak troche sie to rozbija.
Co do ciazy to od poczatku wiedzialam, ze nic z tego. Niby kazda ciaza jest inna itp, ale jednak choc skok progesteronu powinnam poczuc
Ludzilam sie niby, ze to moze plamienie implantacyjne itp, pewnie kazda sie ludzi, ale wole zaczac myslec o nastepnym cyklu. Gorzej, ze pomyslu na niego brak. Juz biore chyba wszysyko co mozna brac, a tu ani ciazy, ani nawet FL nie chce choc do tych 12 dni pociagnac.
A jeszcze teraz spojrzalam ba zegarek i sie okaxuje, ze wyszlam do roboty o godzine za wczesnie. Ch. D. I kamieni kupa -
Natalijka wrote:Wiem źle to ujęłąm, ale martwi mnie brak @ i po prostu tez nie mam za duzo doswiadczenia w tej kwestii, bo mi sie nigdy nie spóźniała @ a napisałam ze was czytam i ze mam do was zaufanie , no i kazdej kibicuje w staraniach chociaz sama jeszcze nie planuję dzidzi a trafiłam tutaj jakos w lutym bo szukałąm info o lekach i suplementach
A mi się nie chce skończyć @ coraz bardziej mnie to bawiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malgonia aż tak źle ze mną ? a co do Reset to ja już jakieś wyobrażenie mam, bo kilka razy wrzuciła fotki swoich ciuszków i twarz była tylko zamaza, włosy i kształt twarzy można było zauważyć dobra dupa z nie
A co do starań, przecież już się udało zajść u Ciebie to znów się uda :*
Kaczorka utworzylyscie nowy wątek ex-testerek tutaj ? Może już są uczuleni na nazwę i trzeba się inaczej nazwać, choć wydaje mi się ze to raczej jakiś banan na Was donosi nie sadze by admin aż tak zagłębiał się w wątki...
edit - sorry źle zrozumiałam, jakaś roztargniona jestem w tej ciąży a to dopiero 2tc 1d
Witajcie z powrotem :* :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:34
Bajkaaa lubi tę wiadomość