Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To nie tak Melevis. Potem Ci wytłumaczę różnicę ;)

No to jestem w pracy z dostępem do kompa i mogę Ci tłumaczyć różnice :)
    Pomijając fakt, że tak jak Bajka napisała - jesteś nasza (bo jednak nowe forumki też kiedyś mogą stać się nasze, więc to nie jest do końca dobre kryterium życzliwości), to wpadłaś tu z postem, który można streścić tak: Dziewczyny, uprawiałam seks, zrobiłam test i co o tym myślicie.
    I teraz myślę, że każda kobieta, która ten seks uprawia ma szanse na ciążę, więc zrozumiałe jest i pytanie Twoje i Natalijki.
    Mnie tylko to mierzi, gdy wpada nam tu ktoś, kto opowiada, że bez finału (?), jakieś przytulanka saute (znaczy, że bez prezerwatywy? Bo w sumie nie kumam do końca tej nomenklatury) i zastanawia się, czy może udało się przez zabłąkany plemniczek.
    Reasumując, czym innym zatem jest pytanie, czy test mógł wyjść pozytywny w wyniku seksu uprawianego w dniach takich a takich (a tak właśnie Ty sformułowałaś pytanie), a czym innym opisy szczęśliwych przypadków, gdzie w sumie "niby nie chcieliśmy, niby takie nic, o tak nieśmiało i z ukrycia, a wpadam Wam tu powiedzieć, że chyba jestem w ciąży".

I dwie uwagi:
    a) Ty jesteś z nami dłuuuugo, sama też zresztą masz za sobą poronienie itp. więc wiesz, że w ciążę to nie zawsze zachodzi się od przytulanek saute. I niestety dla nowych forumek inaczej się traktuje takie zaprzyjaźnione nicki.
    b) wiem, że większość kobiet zachodzi w ciąże szybko i bez takich przejść jak my (i chwała za to, inaczej byśmy wyginęli), czasem im zazdroszczę i do tego się również przyznaję, ale jednak uważam, że w takim wątku odrobina taktu się zawsze przyda.

Natalijka - każdy tu jest nowy, więc każdy musi jakoś wejść w grupę. I tak jak Ci napisałam - jakbyś zrobiła tylko wstęp, że podczytujesz nas i chcesz się upewnić co do testu to pewnie by Ci zaraz dziewczyny odpowiedziały merytorycznie i jeszcze - w zależności od potrzeb - doradziły albo stosowne badania (w razie rozczarowania) albo skuteczną antykoncepcję (w razie radości, że to jednak nie ciąża). Więc nie przepraszaj, tylko ewentualnie zastanów się, którą z ww. opcji potrzebujesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:09

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie za życzenia :)
    Bociek- w takim razie kciuki jutro trzymać będę b.mocno!:)

A ja tak tylko zastanawiam..bo ja zanim zaczęłam się starać w ogóle nie zaglądałam na tego typu forum..więc jeśli ktoś uważa że to nie jego czas na dziecko to co tu robi? Może się mylę, ja tu zajrzałam po prawie 2 latach starań, żałuję jedynie że nie wcześniej ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny!

Siwulec i Czarna - dobrze Was było zobaczyć, choć zupełnie inaczej Was sobie wyobrażałam.

Bociek- kciuki rozgrzewam już dziś, będą jak znalazł przed jutrem!

Nasze ex testerki powoli nadrabiam na tym fiolecie, ale szlag mnie trafia z tym kolorem. Bije po oczach.

Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was może zna się coś na whiskey? Bo o ile ja piłam, głównie drinki z cola, to tak na prawdę na tym się kończy. A tudzież mężu, degustator piw kraftowych chce zacząć teraz przygodę z czysta whiskey. Polecicie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wszystkiego najlepszego ❤️

Bociek trzymam kciuki żeby po badaniach wszystko sie rozjaśniło i zebys ujrzała upragnione dwie kreski.

A co do infekcji to chyba kiedyś mamaginekolog mówiła ze te apteczne specyfiki są nic nie warte. Tzn mam na myśli te bez recepty reklamowane w tv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:57

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anatella Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Zwolniłam się wczoraj z pracy 2h wcześniej, żeby zrobić prog i estradiol (22dc). Po poprzednich badaniach w 16dc, gdzie estradiol bardzo niski, prog dość wysoki z czystej ciekawości chciałam sprawdzić co się zmieniło. I co? Nie pozwolili mi zrobić, ze względu na późną godzinę badań (14:00). Hormony robi się do 9:00. Czy to tylko ja o tym nie wiem? Wiem, że PRL na czczo, ale nigdy i nigdzie nie wyczytałam, że cała reszta hormonów ma być badana do którejś godziny. I dupa, nie dowiem się, bo już nie mam w tym tygodniu możliwości zrobienia badań rano :-(
    Achia - Wszystkiego, co najlepsze!
    by7mistake - u mnie zawsze, ale to zawsze (choć to zawsze jest rzadko) pomaga najzwyczajniej w świecie jogurt naturalny
    Reset - zgadzam się z Tobą w temacie zazdrości. A z drugiej strony codziennie rano sprawdzam, czy czasem któraś z Was nie "wysikała" dwóch kresek (takie to budujące i fajne) edit: piękne wyjaśnienie różnicy :-)
    Natalijka - na ciążowych nie widać nic, owulak też jest wg mnie negatywny.

A ja też jestem nowa, też sobie Was podczytuję, coś czasem napiszę (jeśli nie urywa na telefonie), a i tak majowo testować nie będę, bo przecież estradiol niski, bo szans nie ma (chociaż i tak się człowiek łudzi). Jak to by łatwiej było, gdyby zachodziło się w ciążę ot tak. Chcę i jest!

Minie - ja bardzo lubię Bushmills'a, nieźle z samym lodem wchodzi

Boćku - trzymam kciuki, żeby szybko, bezboleśnie i w dalszej konsekwencji owocnie :-)

• reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    A czy któraś z was może zna się coś na whiskey? Bo o ile ja piłam, głównie drinki z cola, to tak na prawdę na tym się kończy. A tudzież mężu, degustator piw kraftowych chce zacząć teraz przygodę z czysta whiskey. Polecicie coś?

Minie- i jako fan whisky i jako były restaurator coś wiem w tym temacie, ale jaki budżet? Bo wiesz, są whisky i whisky ;)

Aha, są czasem takie knajpy z możliwością degustacji, wtedy będzie wiedział co nie co o różnicach oraz upewni się, co mu leży bardziej. Tak na szybko u Was znalazłam takie coś:
    https://feelevent.pl/wieczory_kawalerskie/wroclaw/degustacja-whisky-we-wroclawiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:09

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Natalijka Znajoma

Wysłany: 22 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem źle to ujęłąm, ale martwi mnie brak @ i po prostu tez nie mam za duzo doswiadczenia w tej kwestii, bo mi sie nigdy nie spóźniała @ a napisałam ze was czytam i ze mam do was zaufanie , no i kazdej kibicuje w staraniach chociaz sama jeszcze nie planuję dzidzi a trafiłam tutaj jakos w lutym bo szukałąm info o lekach i suplementach

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Minie- i jako fan whisky i jako były restaurator coś wiem w tym temacie, ale jaki budżet? Bo wiesz, są whisky i whisky ;)

Aha, są czasem takie knajpy z możliwością degustacji, wtedy będzie wiedział co nie co o różnicach oraz upewni się, co mu leży bardziej. Tak na szybko u Was znalazłam takie coś:
    https://feelevent.pl/wieczory_kawalerskie/wroclaw/degustacja-whisky-we-wroclawiu
    Myślałam o przedziale 200/300. Zastanawiam się nad chivasem 18yo?

• reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalijka wrote:
    Wiem źle to ujęłąm, ale martwi mnie brak @ i po prostu tez nie mam za duzo doswiadczenia w tej kwestii, bo mi sie nigdy nie spóźniała @ a napisałam ze was czytam i ze mam do was zaufanie , no i kazdej kibicuje w staraniach chociaz sama jeszcze nie planuję dzidzi a trafiłam tutaj jakos w lutym bo szukałąm info o lekach i suplementach

Kilkudniowe opóźnienia się zdarzają i nie muszą być spowodowane niczym poważnym. Jeśli się @ nie pojawi, wówczas ginekolog może zapisać coś na wywołanie typu duphaston.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Natalijka Znajoma

Wysłany: 22 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Reset , jak sie nie pojawi to do ginekologa pójdę

• reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Myślałam o przedziale 200/300. Zastanawiam się nad chivasem 18yo?

Chcesz iść w blended czy singel malty?

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu ja tez jeszcze sie nie pozbieralam po tym jak mi runal Twoj wizerunek ;)

Ale mysle, ze jeszcze gorzej bym miala z reset, bo ja sobie wyobrazam jak taka troche woeksza wersje jej awatarka, a z opisu wiem, ze tak troche sie to rozbija.

Co do ciazy to od poczatku wiedzialam, ze nic z tego. Niby kazda ciaza jest inna itp, ale jednak choc skok progesteronu powinnam poczuc :(
    Ludzilam sie niby, ze to moze plamienie implantacyjne itp, pewnie kazda sie ludzi, ale wole zaczac myslec o nastepnym cyklu. Gorzej, ze pomyslu na niego brak. Juz biore chyba wszysyko co mozna brac, a tu ani ciazy, ani nawet FL nie chce choc do tych 12 dni pociagnac.
    A jeszcze teraz spojrzalam ba zegarek i sie okaxuje, ze wyszlam do roboty o godzine za wczesnie. Ch. D. I kamieni kupa

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalijka wrote:
    Sądząc po tym ovulaku to raczej ovu Ci się przesunęła i stad dłuższy cykl.

A mi się nie chce skończyć @ :D coraz bardziej mnie to bawi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:21

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Chcesz iść w blended czy singel malty?
    Reset, ja nie wiem o czym Ty do mnie mówisz :D
    Wiem, że mężu lubi mocne, ciężkie smaki (w piwie akurat)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:23

• Natalijka Znajoma

Wysłany: 22 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Hope nas organizmy robią w balony dosłownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:24

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenieśli znów ex-testerki na róż!! :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malgonia, reset, nick nieaktualny, Meśka, Bocianiątko, Karma88, KateHawke, MamaFabianka, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia na tym teście nic nie widzisz ? Bo ja widze ! Nie wiem czy mam zwidy czy co :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yupiiii :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia aż tak źle ze mną ? :P a co do Reset to ja już jakieś wyobrażenie mam, bo kilka razy wrzuciła fotki swoich ciuszków i twarz była tylko zamaza, włosy i kształt twarzy można było zauważyć ;) dobra dupa z nie ;)
    A co do starań, przecież już się udało zajść u Ciebie to znów się uda :*

Kaczorka utworzylyscie nowy wątek ex-testerek tutaj ? Może już są uczuleni na nazwę i trzeba się inaczej nazwać, choć wydaje mi się ze to raczej jakiś banan na Was donosi :/ nie sadze by admin aż tak zagłębiał się w wątki...
    edit - sorry źle zrozumiałam, jakaś roztargniona jestem w tej ciąży a to dopiero 2tc 1d ;)
    Witajcie z powrotem :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:34

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ