MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, nie mam w domu za wielu sukienek bo ja lepiej w spodniach się czuję. Te co mam to na tego mojego bąbla już się nie wcisną. Spróbuję jeszcze jakieś kryjące rajstopy może wtedy bez geterków polecę
Idę się ogarnąć do łazienki i spać, jutro dzień na załatwianiu spraw także od rana na nogach.
Dobrej nocy! -
Przyszedł mój detektor tętna! Mąż mi zamówił taki co pokazuje tętno od 12 tyg, a ja jestem 10w4d. Apka w telefonie nic nie pokazała, ale jak przesunęłam w takie jedno miejsce to było słychać takie szybkie bicie i wydaje mi się że nie moje, bo jak słuchałam swojego to było inne. Oczywiście w szale sprawdzania tętna pomierzyłam i swoje i mężowe i nawet kocie
Wydaje mi się że to obiecujący początek
Pójdę spać uspokojonareset, Aga9090, blue00, lamka, Marudaruda, Tosia2323, Iseko, Patrycja20, bazylkove, Siwulec, Malgonia, Morusek, frezyjciada, Lunaris, Kargo31, MaryAnn, Cabrera, Meśka, KateKum, Emiilka, moyeu, Jeżowa, Koteczka82, Nadzieja22, Karma88, sAnsa_28, Bocianiątko, Nat90, Kotowa, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Frezyjciada chyba sobie napisze to na kartce albo wykuje na pamiec
Byla jeszcze raz u nas ale nie umialam sie zdobyc na odwage i zwrocic jej uwage. Moze nastepnym razen19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Nenusia o której masz jutro wizytę ? Dobrze pamietam ze to wizyta u gina ?
-
nick nieaktualnyMeśka wrote:Frezyjciada chyba sobie napisze to na kartce albo wykuje na pamiec
Byla jeszcze raz u nas ale nie umialam sie zdobyc na odwage i zwrocic jej uwage. Moze nastepnym razenMeśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Wy tu wiecie wszystko więc proszę o radę: potrzebny dla mojego taty najlepszy endokrynolog w Wawie. do kogo się udać?
-
Sanka wrote:A w czym jest problem? Bo tak mi się przypomniało jeśli któryś z waszych eMków miałby endokrynologiczny problem to ja polecam dr Rabijewskiego
-
justyna14 wrote:guzy liczne z czego jeden średnica 2 cm i tata był u dwóch konowałów dosłownie i nic z tego w sumie nie wyszło. sam podjął decyzę ze usuwa tarczyce i już a ja bym chciała żeby jeszcze go ktoś obejrzał
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiszkopt już mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f46b1d77349.jpg
Będzie z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką może do północy skończęSiwulec, Iseko, Meśka, KateKum, Lucia88, Emiilka, Cabrera, Jeżowa, Koteczka82, Nadzieja22, Bajkaaa, Morusek, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris ale brzusio! Bardzo ładnie tak wyglądasz, chociaż ja bym chyba tez spróbowała jeszcze z rajstopami, nawet właśnie czarnymi kryjącymi . Tez chce takiego brzucha!!
Lunaris lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
StaraczkaNika wrote:Przyszedł mój detektor tętna! Mąż mi zamówił taki co pokazuje tętno od 12 tyg, a ja jestem 10w4d. Apka w telefonie nic nie pokazała, ale jak przesunęłam w takie jedno miejsce to było słychać takie szybkie bicie i wydaje mi się że nie moje, bo jak słuchałam swojego to było inne. Oczywiście w szale sprawdzania tętna pomierzyłam i swoje i mężowe i nawet kocie
Wydaje mi się że to obiecujący początek
Pójdę spać uspokojona
"nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 23:04
-
Jej, Nika, Ty serio wiesz wszystko Ukłony!
Nenusia, trzymam kciuki za wizytę.
U mnie @ dalej brak, wciąż co jakiś czas trochę brązowego na papierze Ja już nie wiem o co chodzi. Gin odpisał, żeby wziąć dupka, ale ile i do kiedy, to już nie... Może jutro odpisze. -
nick nieaktualny
-
_Hope_ wrote:Plisss nie używaj go jeszcze. To napisała kiedyś moja koleżanka lekarka:
"nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni"
A powiem Wam, że najciekawsze tętno to ma kot! Apka je odczytała i określiła jako alarmowe! Muszę to teraz porównać z jakimiś kocimi normami, bo może faktycznie jest chora albo będzie mieć zawał -
Dzoem dobry.
Witam sie po spadku temperatury i z biela na bobo. Koniec nadziei.
No ale okazuje sie, ze malz ma ostro zawalone zatoki. Ja juz tego bez amtybiotyku nie wiem jak sie pozbyc. No i teraz pytanie, czy sa jakies antybiotyki powodujace mniejsze lub wieksze spustpszenie? Czego szczegolnir unikac?
Poki co kazalam mu oklady robic coby sie towarzystwo nie zagotowalo, ale slabo to widze -
Dzień dobry
Witam się w pierwszym dniu ciąży
Wymeczyla mnie ta końcówka cyklu i jest rekord u mnie, jeśli chodzi o długość.
Miłego dnia.