Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 24 maja 2018, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dzoem dobry.
    Witam sie po spadku temperatury i z biela na bobo. Koniec nadziei.

    No ale okazuje sie, ze malz ma ostro zawalone zatoki. Ja juz tego bez amtybiotyku nie wiem jak sie pozbyc. No i teraz pytanie, czy sa jakies antybiotyki powodujace mniejsze lub wieksze spustpszenie? Czego szczegolnir unikac?
    Poki co kazalam mu oklady robic coby sie towarzystwo nie zagotowalo, ale slabo to widze :/
    Jak jest poważnie to jednak antybiotyk :/ Niedoleczone zatoki za chwilę znowu dadzą o sobie znać, więc lepiej to załatwić raz a porządnie. Ale jeśli nie jest tragicznie to ibuprom zatoki + irigasin

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 24 maja 2018, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, a inhalacje? Mi pomaga mix 1 kropla olejku eukaliptusowego i 2-3 olejku z drzewa herbacianego. Słyszałam jeszcze, że z solą można robić, siostra daje szczyptę do inhalatora, a wcześniej do miski kilka łyżek dawała. No, a jak nie macie inhalatora, to do miski lub garnka można dać zioła typu tymianek, rumianek, szałwia i mięta.

    Ps. Przykro mi z powodu bieli, a który to dpo?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 06:40

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2018, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No probowalismy juz plukania i tabletek i nic.. to juz w sumie trzeci tydzien jak cos ciagle go meczy, a temperatura coraz wyzsza. Trudno, niech sie dzieje co chce. Jak bedzie mial goraczke przez dwa tygodnie co dtugi dzien to tez nie bedzie lepiej :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 maja 2018, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Malgonia mi pomogły tabletki Cirrus duo, ale nie wiem jak mocne sieją spustoszenie :/

    Mi ovu przesunęło owulacje i znów mam dziś 3dpo :/

    Miłego dzionka ;)

    Nenusia dziś kciuki za Ciebie,
    Bocku jak się czujesz ?

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 24 maja 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia olejek Olbas do wcierania w zatoki, plus parówki z nim- dwa razy wdech nosem, wydech ustami i dwa wdech i mocny wydech nosem. Sól gruboziarnista na patelnie i podgrzać dość mocno, potem na ściereczkę i przykładać do zatok. Można też wpuszczać wodę utlenioną do nosa, ja robiłam płukanki z wodą utlenioną. Szczypało jak cholera, okropne uczucie, ale wyleczyłam je raz na zawsze(mam nadzieję). Od jakiegoś roku, może lepiej mam spokój, a tak to co rusz mnie łapało. Z zatokami niestety jest tak,że nie wyleczone do końca ciągle będą wracać i robią niestety stan zapalny w organizmie. Póki nie doleczyłam zatok to non stop mi crp powydwyższone wychodziło.

    Boćku jakąś końską dawkę Ci tam dali do spania chyba :P

    Kto dziś sika? wizytuje? mam kciuki wolne i Dzidziulek w brzucholu też chętnie pościska piąsteczki za którąś e-cioteczkę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:35

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2018, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ubiegłym roku męczyłam się z zatokami przez pół roku... Osobiście polecam renopuren zatoki i hitaxe fast - z nie antybiotykowych

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam wielkie. Zobaczymy co mu lekarz powie. Juz teraz to zaluje, ze noe wzial lekow na wakacjach. Ciazy i tak nie ma a cjoc szybciej by sie to wszystko odbudowalo. Zostaje mi liczyc ze choc sie nie zagotowalo wszystko od goraczki :/
    Zostaje liczyc, ze jak sie reraz wyleczy tp choc z pol roku bedzie zdrowy.
    Masakra, jak normalni ludzie zachodza w ciaze jak tu tyle przeciwnosci losu :(

    A i nadziejo u mnie 13 dpo, ale od 10 mam plamienia.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

    oj z zatokami to ja się męczę od kilku lat i nic nie pomaga, ostatnio mi dentystka powiedziała, że to może być od zębów i żebym wyrwała 8-mki. No ale ja mam przewlekle, więc to jednak co innego ;)

    U mnie dziś 5dpo i o dziwo objawów brak, a zwykle mnie piersi bolały już od 2dpo.

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Malgonia.

    Jeszcze co do antybiotyków, to kiedyś mi się odbiło o uszy, że przy zatokach się nie bierze.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Szkoda Malgonia.

    Jeszcze co do antybiotyków, to kiedyś mi się odbiło o uszy, że przy zatokach się nie bierze.

    no ja brałam zawsze. bo jeśli nie brałam to się to paskudztwo potrafiło ciągnąc i ból był nie do wytrzymania. W sumie to do wczoraj myślałam, ze trochę przesadza. Jak to chłop, dostanie kataru i się na tamten świat wybiera, ale miałam parę razy zapalenie zatok i no i poznam katar zatokowy :/
    no trudno, niech da mu już cokolwiek, byle temperatura spadła. Jeśli z natury nie ma jakiś słabych wyników (w sumie to nie wiemy, bo nie sprawdzaliśmy), to nawet jak wybije połowę to nie znaczy, ze już szans żadnych nie będzie. Co ma być to będzie. Widzę, ze mogę stanąć na głowie, a pewnych rzeczy i tak nie przeskoczę.
    No ale jestem ciekawa co mu lekarz zaproponuje.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane przy porannej kawie i ciastku :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb41978b61ad.jpg

    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

    Ja nieskromnie poproszę o parę kciuków na 12:20..

    Patrycja20, moyeu, by7mistake, bazylkove, StaraczkaNika, Malgonia, Lunaris, blue00, Siwulec, Iseko, Anaaa90, KateHawke, Emiilka, Sanka, Bajkaaa, MamaFabianka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)

    Malgonia i Nadzieja przykro mi, ale walczymy dalej! :)

    Siwulec u mnie też się przesunęła owulka i jestem dziś 3dpo, akurat tym razem dobrze wyznaczyło :)

    Boćku śpisz jeszcze?

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę jakoś ostatnio Was nadrobić, czytam cały czas i trzymam kciuki :)
    Głowę mam zajętą RODO i pracuję ostatnio po 12/13h, ledwo zipię :( Czekam aż będzie weekend i w końcu odeśpię to wariactwo!

    Reset biała sukienka jest śliczna i pięknie podkreśla figurę! Wiem jak to jest z białymi ubraniami na wesela, niektórym przeszkadza czerń lub nawet czerwień, bo się wyróżnia, więc nie nadążysz! Jak będziesz w Warszawie to polecam Bułkę przez Bibułkę, mają prosecco za 5zł za kieliszek :D
    Melevis rzeczywiście, czarna chyba najlepsza :).
    Boćku nie puszczałam kciuków! Czekamy na wieści!
    Nika nie dziwię się, że świrujesz, ja pewnie na Twoim miejscu wpędziłabym się w psychozę! Jesteś super silną babką :D A co do kota, to mniejsze stworzenia mają dużo szybsze tętno niż większe, np. serce słona bije 25-35 razy na minutę, a z kolei kolibra 1260 razy na minutę! Tętno kota jest w normie 120-140 - tak mówi Internet :)
    Malgonia mi na zatoki pomaga ich rozgrzanie, dobra jest też parówka z szałwii.

    Malgonia, reset lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie dziś mdłości :/
    Nenusia podziel się :)))

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ciasto wygląda przeapetycznie! Oczywiście masz dzisiaj moje kciuki:)

    Nadzieja, Malgonia- przybijam piątkę. U mnie też dzisiaj spadek i plamienie. I bol okresowy i pleców. Wiec pewnie też zacznę dzisiaj nowy cykl, ale w sumie byłoby to bardzo dobrze bo akurat w sobotę podjechalabym do labo porobić badania.

    A wiecie co? Chyba zle na mnie działa duphaston. Jak go brałam to plamienie mialam juz od 18-19 dc, a w tym cyklu nie mialam jak się dostać na czas do gina i bez dupka zaczelam lekko plamic dopiero wczoraj wieczorem , czyli w 24dc.

    I stresuje się po tej ostatniej wizycie,gin nastraszyl mnie moimi krótkimi cyklami, boje się teraz zrobić AMH ze wyjdzie mi slabiutka rezerwa:(

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5533 9748

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

    Nenusia przekupiłaś mnie ciastem -trzymam kciuki u rąk i u stóp :D

    Aga9090 lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    I stresuje się po tej ostatniej wizycie,gin nastraszyl mnie moimi krótkimi cyklami, boje się teraz zrobić AMH ze wyjdzie mi slabiutka rezerwa:(

    Wiesz co ja tam nie wiem, ale mam tej samej długości, i wszyscy twierdzą, ze to zupełnie normalne, jedno co to trzeba trochę FL wydłużyć.
    Zawsze miałaś krótkie cykle?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 24 maja 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie, przed laparo mialam 28 dni, a po niej skróciły mi się do 22-25 dni. Mam trochę żal do poprzedniego gina ze skierował mnie na laparo bez wcześniejszego sprawdzenia rezerwy, a według nowego - przy laparo duza cześć zostaje zniszczona. A teraz jeszcze jak zaczelam o tym myśleć i kojarzyć fakty, to moja mama juz chyba okolo 40stki przestala miesiączkować. Ja co prawda mam dopiero 27 lat, ale w tej sytuacji juz zaczynam trzęść gatkami.

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5533 9748

    Wysłany: 24 maja 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake przy staraniach cykle z 30 dniowych skróciły mi się do 26 dniowych! Też się bałam robić AMH ale bardziej z uwagi na wiek - wyszło 2 także OK. Zaszłam w ciążę przy mocno przyspieszonej owulce i obstawiałam że przy takich cyklach to mogę zapomnieć o dziecku. Wiadomo to nie zasada dla wszystkich ale też krótkie cykle nie przesądzają o złym wyniku AMH. Rób! Lepszy wróg znany niż nie znany ;)

    by7mistake lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nie mogę jakoś ostatnio Was nadrobić, czytam cały czas i trzymam kciuki :)
    Głowę mam zajętą RODO i pracuję ostatnio po 12/13h, ledwo zipię :( Czekam aż będzie weekend i w końcu odeśpię to wariactwo!
    Jak będziesz w Warszawie to polecam Bułkę przez Bibułkę, mają prosecco za 5zł za kieliszek :D

    Siostro w niedoli! U nas też szaleństwo z powodu RODO, przygotowujemy klientom wszystkie upoważnienia i oświadczenia, jutro szkolę pracowników jednego z klientów, we wtorek kolejnych. Horror.

    A to prosecco brzmi nieźle, zwłaszcza, że rozprawa będzie trudna.

    moyeu lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego