Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    By7mistake mi się wydaje że wynik ok.

    Widzę, że jestem jakimś mutantem, bo w nocy obudziłam się, żeby zamknąć okno, bo było mi zimno. :-D
    Ja to samo! I poszłam po skarpetki w komplecie do dresow :D

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Asiek przykro mi.
    Bazylkove ja też w 3city ale w sklepie byłam, z psem byłam, do 17 nie wyłażę z domu. Bo na kąpiel w jeziorze to jeszcze za wcześnie a to dla mnie jedyny ratunek w taką pogodę :p

    A gdzie masz jeziorko? Ja to właśnie wolałabym jakieś jeziorko niż naszą syfiastą zatokę :P a z piesełami też po 17:00 wychodzę, ale moje nie lubią wody :/

    Dzięki dziewczyny, tylko moja fl jest dłuuuga i najprędzej będzie sens sikać jakoś 14 dpo :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Ufff :)

    Kurcze, juz mi głupio przed wami ze tak latam tu z tymi wynikami i w dodatku sieje panikę.

    A jeszcze mam kilka do odebrania, mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie stad:P

    No chyba Cię pogrzało to słoneczko ;) ja dużo raczej nie pomogę, bo zwyczajnie nie znam się na niektórych wynikach, ale przecież tyle mamy ekspertów :) w kupie siła! :D

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    No chyba Cię pogrzało to słoneczko ;) ja dużo raczej nie pomogę, bo zwyczajnie nie znam się na niektórych wynikach, ale przecież tyle mamy ekspertów :) w kupie siła! :D

    no ja też, mogę być jedynie ekspertem od czarów :D :D

    bazylkove, Kargo31 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Dziewczyny jednak to nie to beta tylko 3 już dziś więc spadła o połowę albo to była resztka ovi albo biochem no cóż :( Trochę posiedzę w jamie a potem zobaczymy... Kolejny cykl i tak odpuszczamy bo nie wiadomo czy emek będzie mógł do mnie choć na chwilę przyjechać, więc Resecik będę na twoim wątku tylko gościnnie
    Boże idziemy dokładnie tak samo ;/ bardzo Cię rozumiem ;*

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta!
    Rano czasu starczyło tylko na szybkiego emocjonalnego posta w związku z Siwulcowym testem. Teraz chwilowo nie mam kolejki do gabinetu, więc wyskoczyłam po kawę i do łazienki,zobaczyć jak tam sprawa z moją @, bo o ile wieczorem myślałam, że coś się rozkręca, tak rano znów cisza i spokój. Teraz na szczęście stwierdzam, że @ jest!:D (choć dla wielu z Was nadal byłoby tylko jakieś plamienie, ale wiem, że u mniej więcej lać się nie będzie :P). Plus jest taki, że nawet lekko mnie brzuch nie ćmi, o bólu nie wspominając.

    by7mistake- takie AMH jest b. przyzwoite i nie musi być powodem do zmartwień.

    Anaa- tulę! Wiesz, że każda z nas tu przechodzi i czuje to samo co TY przy każdej bieli, ale wierzę, że każda z nas tak samo kiedyś będzie jeszcze mamą :)

    Asiek- no kto jak kto, ale ja Cię dziś rozumiem doskonale. Sama miesiąc temu miałam piękny wykres, kreskę na bobo przy becie 2 i tyle z nadziei.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    A gdzie masz jeziorko? Ja to właśnie wolałabym jakieś jeziorko niż naszą syfiastą zatokę :P a z piesełami też po 17:00 wychodzę, ale moje nie lubią wody :/

    Dzięki dziewczyny, tylko moja fl jest dłuuuga i najprędzej będzie sens sikać jakoś 14 dpo :)
    Za Chwaszczynem. Zapytam męża jak wróci z pracy bo dokładnie nie pamiętam. Są co prawda domki ale nie widziałam tam jedzcze dzikich tłumów.owszem latem w upał troszkę ludzi jest ale mimo to jest fajnie i mozna znaleźć odosobnione wejście :) gorzej jak są ludzie z psami które biegają luzem no ale co zrobić. To zdjęcie zdjęcia właśnie z tego miejsca :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6237744e8ae.jpg

    bazylkove, Cabrera, Trasti, moyeu, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Za Chwaszczynem. Zapytam męża jak wróci z pracy bo dokładnie nie pamiętam. Są co prawda domki ale nie widziałam tam jedzcze dzikich tłumów.owszem latem w upał troszkę ludzi jest ale mimo to jest fajnie i mozna znaleźć odosobnione wejście :) gorzej jak są ludzie z psami które biegają luzem no ale co zrobić. To zdjęcie zdjęcia właśnie z tego miejsca :)

    Pięknie :)

    Resecik witamy Twoją @ :) czyli od jutra CLO, a potem kciuki za szanowną owulację :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku wiem wiem i przepraszam, że tak egoistycznie o sobie pisze. Coś we mnie pękło :/

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, kciuki! na niepowiekszonym zdjęciu widać na dwóch testach kreski ;)

    Asiek, Ana, bardzo mi przykro ;*

    ja na bobo testach nadal biel (6dpo), ale powiem Wam szczerze (absolutnie się nie nakręcam :P), że mam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, że się udało, moje cycki są jakieś takie większe, a to przed okresem mi się aż tak nie zdarza, a widać i czuć od razu, bo mam niepełne A niestety, ale i czuję od dwóch dni takie dziwne rozciąganie w podbrzuszu, ostatnio leżałam z laptopem na kolanach i aż ostrożnie go odłożyłam i leżałam tak z otwarta buzią przez jakieś 20 min, bo nie mogłam uwierzyć w to co czuję, bardzo dziwne uczucie!
    także sumując, naprawdę się zdziwię jak niczego nie wysikam przez następnych 5-6 dni, staram się o tym nie myśleć, żeby później nie płakać przy @, ale boziu boziu tak bym chciała, żeby w końcu się udało!

    Siwulec, Malgonia, by7mistake, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa Kochanie, nie przepraszaj, bo nie masz za co! po to tu jesteśmy i wszystkie razem się wspieramy <przytul>

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Reseciku wiem wiem i przepraszam, że tak egoistycznie o sobie pisze. Coś we mnie pękło :/

    Hej! Od tego tu jesteśmy! Wszystkie narzekamy! Znów chodziło mi tylko o to, że właśnie tu możesz narzekać, bo my Cię rozumiemy :*
    Ja np. jak narzekam przyjaciółce to nie mam zrozumienia (bo nie była w naszej sytuacji).

    Coś ostatnio nie umiem swoich intencji na forum wyrazić:(

    A w ramach marudzenia to ja Wam powiem, że zaczyna mnie już dziś boleć żołądek ze stresu, czy tym razem w ogóle będzie cokolwiek na podglądzie. Umówiłam się za tydzień na usg - to będzie 8 dc. Pewnie wcześnie, ale z drugiej strony może już będzie widoczne, że chociaż jeden pęcherzyk zaczyna rosnąć? Nie wytrzymam tego myślenia i zastanawiania się...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:59

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset będzie dobrze :) a lepiej sprawdzić wcześniej niż za późno, jeszcze przy stymulacji :)
    Niezmiennie trzymam kciuki za ciebie i wszystkie inne dziewczyny :)

    Niech te wątki miesięczne zaczną być mniej oblegane a ex-testerki niech pędzą że stronami :)

    reset lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze poniekąd to pewnie zmiana cen abonamentu, ale mam wrażenie, ze trochę u nas wieje trupem i w sumie to nawet cieszy. oby nas tylko ubywało :)

    Bajeczko miło mi się patrzy na Twój suwaczek, już o tydzień prawie do przodu od stanu alarmowego.

    A ja tak trochę na rozluźnienie, to zastanawiałam się dziś poważnie czy w drodze do robo nie kupić jakiegoś bobka i nie nasikać. pewnie nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze do owulacji mam jeszcze około tygodnia :P
    Ale piersi mam takie jakieś inne, i te bóle w podbrzuszu, dziwnie mało intensywny okres... no ale doszłam do wniosku, ze jeśli to nawet ciąża to wolę się o niej dowiedzieć w 8 tygodniu i się nie stresować :P
    Ale tak serio to chyba jest szansa, że moje hormony trochę zaczynają odbijać od dna, bo od poronienia owulacje przebiegały u mnie tak mocno łagodnie, a przed to był taki niezły konkret. Tak więc ja też zaczynam sobie mówić, ze jestem płodna, że moja komórka nie jest stranslokowana i że za chwilę i ja będę w ciąży.

    Swoją drogą Siwulcu na kiedy masz termin?

    Bajkaaa lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Hej! Od tego tu jesteśmy! Wszystkie narzekamy! Znów chodziło mi tylko o to, że właśnie tu możesz narzekać, bo my Cię rozumiemy :*
    Ja np. jak narzekam przyjaciółce to nie mam zrozumienia (bo nie była w naszej sytuacji).
    ...

    O to to. Ja od mojej przyjaciółki dostałam złotą radę " wyluzuj,a zajdziesz nawet nie będziesz wiedziała kiedy". Wiec doskonale Cie Reset rozumiem :)

    bajka jak tam u Ciebie ?

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    no ja też, mogę być jedynie ekspertem od czarów :D :D

    Jak to było? Nowy avatarek, założenie wątku i coś jeszcze? :D

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wiem, ze poniekąd to pewnie zmiana cen abonamentu, ale mam wrażenie, ze trochę u nas wieje trupem i w sumie to nawet cieszy. oby nas tylko ubywało :)

    Bajeczko miło mi się patrzy na Twój suwaczek, już o tydzień prawie do przodu od stanu alarmowego.

    A ja tak trochę na rozluźnienie, to zastanawiałam się dziś poważnie czy w drodze do robo nie kupić jakiegoś bobka i nie nasikać. pewnie nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze do owulacji mam jeszcze około tygodnia :P
    Ale piersi mam takie jakieś inne, i te bóle w podbrzuszu, dziwnie mało intensywny okres... no ale doszłam do wniosku, ze jeśli to nawet ciąża to wolę się o niej dowiedzieć w 8 tygodniu i się nie stresować :P
    Ale tak serio to chyba jest szansa, że moje hormony trochę zaczynają odbijać od dna, bo od poronienia owulacje przebiegały u mnie tak mocno łagodnie, a przed to był taki niezły konkret. Tak więc ja też zaczynam sobie mówić, ze jestem płodna, że moja komórka nie jest stranslokowana i że za chwilę i ja będę w ciąży.

    Swoją drogą Siwulcu na kiedy masz termin?



    HAHAHAHHAH oplułam monitor :D :D :D no ale wypada jakoś 15.02 :D :D :D

    to jak już zaczynasz sobie wmawiać to :
    1. zmień avatar na ciążę spożywczą (trik Mini - działa ),
    2 załóż wątek np. sierpniowy - działa,
    3 rozbij 100 lub 200 lub 300 stronę na czerwcówkach - mi się nie udało, ale wierzę że działa,
    4. zobacz, która ex-testerka ma termin porodu najbliżej Twojego testowania i poproś aby zwolniła brzuszek z dedykacją dla Ciebie - działa,

    w między czasie pobzykaj trochę eMka <3

    bazylkove, Trasti, Bajkaaa, Minie Black, Minie Black, Minie Black, nowa na dzielni, Lunaris, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Jak to było? Nowy avatarek, założenie wątku i coś jeszcze? :D

    była też mowa o rozbicie setnej strony, ale jak widać to działa w zastępstwie za założenie wątku :P

    bazylkove lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5281 7173

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Siwulec trzymam kciuki za betę i szczęśliwy rozwój sytuacji.

    Dziewczyny mam pytanie na szybko. Przed chwilą byłam na podglądzie. 15dc na jednym jajniku około 20-stu pęcherzyków drobnicy, na drugim 5 małych i jeden 19mm. To moje podejście na naturalnym do crio. Endo ma 6,2 mm. Jest szansa, że na tym etapie jeszcze podrośnie?
    Szybko to nie było ale odpowiadam :) ze 2 mam dasz radę na pewno, wcinaj tylko migdały i morele po garści dziennie :) trzymam kciuki za crio

    Kotowa lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    O to to. Ja od mojej przyjaciółki dostałam złotą radę " wyluzuj,a zajdziesz nawet nie będziesz wiedziała kiedy". Wiec doskonale Cie Reset rozumiem :)

    bajka jak tam u Ciebie ?

    ja od mojej w trakcie starań usłyszałam takie teksty których do dzisiaj nie mogę zapomnieć i szczerze trochę po tym zmieniłam do niej stosunek. ale jak to przechorowałam wie tylko mój mąż :/

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego