Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    a ja wyszlam ze szpitala usg wskazuje 5t 5d i mam przyjsc za 2 tygodnie serducho bedzie juz wtedy. ogolnie mam takie uczucie jak siedze jakby mi cos mialo wypasc w sensie takie ciagniecie w dol a jak leze to nic. czy to normalne ?

    Myśle ze w ciąży wszystko może dokuczać a ze każda ciąża rządzi się swoimi prawami... fajnie ze wyszłaś :*

    Ja aktualnie walczę ze zgaga i dość mocnymi Mdłościami :D

    Nat90 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Myśle ze w ciąży wszystko może dokuczać a ze każda ciąża rządzi się swoimi prawami... fajnie ze wyszłaś :*

    Ja aktualnie walczę ze zgaga i dość mocnymi Mdłościami :D
    to piona bo ja wlasnie przez zgagi doszlam do tego ze to ciaza. praktycznie caly czas mialam :D

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka hmm.. ja mysle ze wszystko się da, i jak znam zycie to Nika nawet wie co :)

    Ja co prawda jeszcze akurat estradiolu w owulacje nie sprawdzalam, ale walcze z progiem i krotka FL, ktore glownie wlasnie przez takiej se jakosci komoreczke jest spowodowane. No i tak musze przyznac ze po ovarnie i wszelakich innych inozytolach i dongu widze znaczaca poprawe. Dong chyba tak generalnie poprawia komorki jajowe, js biore mase innych rzeczy, juz czasem nie pamietam co jest na co, ale moze warto ze 3 miesiace jakos sie podkoksic ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Meśka hmm.. ja mysle ze wszystko się da, i jak znam zycie to Nika nawet wie co :)

    Ja co prawda jeszcze akurat estradiolu w owulacje nie sprawdzalam, ale walcze z progiem i krotka FL, ktore glownie wlasnie przez takiej se jakosci komoreczke jest spowodowane. No i tak musze przyznac ze po ovarnie i wszelakich innych inozytolach i dongu widze znaczaca poprawe. Dong chyba tak generalnie poprawia komorki jajowe, js biore mase innych rzeczy, juz czasem nie pamietam co jest na co, ale moze warto ze 3 miesiace jakos sie podkoksic ;)

    Krótka FL i niski progesteron to takze moj problem. Ale po wczorajszym estraadiolu zaczelam czytac o komorkach jajowych i nie wiem czy to prawda ale ponoc jakość komorek jajowych nie da sie poprawić ze z takimi sie rodzimy i to nie tak jak ze sperma ktora tworzy sie co kilka miesiecy i latwo ją podkoksowac. Nie wiem moze zle artykuly czytalam ale jesli Nika wiesz cos wiecej to podziel sie wiedza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 12:45

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa super ze wyszłaś :* ja pare dni temu miałam takie uczucie..

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A WkuRw też się wlicza do objawów ciążowych? :D Normalnie dziś mnie rozsadza :-(

    Siwulec, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 31 maja 2018, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A WkuRw też się wlicza do objawów ciążowych? :D Normalnie dziś mnie rozsadza :-(
    No baaa ! :))

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 maja 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska, no ale gdyby tak bylo, to zapewne dziecka bys nie miala :/
    Z reszta, dieta, styl zycia itp jednak maja wplyw na plodnosc (choc wiem, ze patrzac na rozne patologie ciezko w to uwierzyc).
    Ale jesli nawet by tak bylo, to tez nie uwierze, ze wspolczesna mefycyna nie jedt w stanie nic z tym zrobic. Estradiol to nie jest jakis tajemniczy factor x odkryty rok temu.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 31 maja 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że nie jestem na bieżąco ale mam strasznie dużo spraw na głowie. Ponieważ ciąży nadal brak to właśnie kupiliśmy wakacje w ciepłych krajach i 21 czerwca lecimy do Tunezji. Cieszyłam się bardzo na te wakacje a teraz trochę się niepokoje bo wylot wychodzi mi w 28dc testuję dzień wcześniej jeśli @ znowu mnie nie ubiegnie. Chociaż patrząc na moje poprzednie cykle to jest to bardzo możliwe. A jak z lotem jeśli zobaczę dwie kreski? Stres mnie zje :-(
    Mam pytanie do tych z Was które biorą dostinex lub inny lek na prolaktyne i są w ciąży jak szybko udało wam się zajść po rozpoczęciu leczenia?? Ja biorę leki od ok miesiąca i już po dwóch tygodniach (21dc) wyniki były w normie. Myślicie że mam szansę na ovu w tym cyklu? Usg mam w 14dc mam nadzieję że będzie widać czy ovu będzie jest czy była.

    lamka lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka ja brałam dostinex, też szybko prolaktyna spadła ale u mnie najprawdopodobniej problemem w zajściu była jakaś przeszkoda fizyczna- bo zaszłam po histeroskopii. Niemniej dostinex brałam coś ok 5mcy. Ale myślę że masz szansę na ovu:) a jeśli zajdziesz przed wylotem- to będzie samiutki początek więc jeśli to będzie zdrowa ciąża to nic złego nie powinno się wydarzyć. Ale zapytaj lekarza jak pójdziesz na monitoring co w razie gdyby się udało, czy lecieć, jakie leki zabrać itp

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:52

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 maja 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka ja tez sie wahalam, ale lekarz powiedzial zeby leciec. Nie wiem czy masz jakis problem z krzepliwoscia, ale jak cos to moze umow sie na wizyte na dzien przed lotem, najwyzej odwolasz :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądre głowy powiedzcie mi.... Czy istnieje jakaś dziwna mutacja, która będzie przyczyną poronień, ale tylko dzieciaczków płci męskiej? Znajoma niedawno poroniła po raz trzeci, pierwszy raz oddawała do badań, ale tylko na płeć(a szkoda)-wczesniej nikt jej nie powiedział, że ma taką możliwość, wtedy jeszcze się nie znaliśmy. Mają już dwie zdrowe córki, donoszone bez większych problemów, mimo szalejacego tsh. Wiem jedynie, że w tamtych zdrowych ciążach brała acard od początku, ale sama nie wie dlaczego-lekarz tak kazal to myslalam, że każdy tak bierze. Bądź co bądź teraz okazało się, że byl to synek i znajoma mówi, że tamte dwie ciąże poronione to też byli chłopcy, bo ona tak czuje. Nie chcę jej się za bardzo narzucać, ale pyta mnie czy nie przeczytałam gdzieś o takiej specyficznej mutacji, a ja w tych mutacjach to jak słoń w balecie=nijak. Dlatego pytam tutaj....

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 31 maja 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile donga bierzecie?
    U mnie @ tak skąpa, że 2 dc a ja przeszłam na wkładki.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 maja 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezylcjada.. chyba jest.
    Jak szukalam info o tych swoich mutajach to natknelam sie na cos takiego. Jak bede znow szukac i sie natkne to dam znac.

    Reset ja zaczynam od jednej, drugiego dnia dwie i potem 3 do owulacji.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, ile donga bierzecie?
    U mnie @ tak skąpa, że 2 dc a ja przeszłam na wkładki.
    Ja przed ta felerna ciąża też miałam skape okresy, nie potrzebowałam podpasek, w końcu zaszłam i po oczyszczaniu okazało się że podpaski są już mi niezbędne, może dlatego ze mnie czyścili? Pojawiły się skrzepy z tego co widzę powoli znowu wracam do skapych okresów. Nie wiem czego to jest przyczyna.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dziękuję za prowadzenie wspaniałego wątku! Mimo, że w maju sikalam już wiedząc o 2 kreskach to i tak był magiczny! Jako założycielka spisałaś się na medal - każdy! post był przez Ciebie dostrzeżony!

    Siwulec, jeszcze raz gratuluję! Zawzięta babo! <3

    My dzisiaj cały dzień się chłodzimy na ogrodzie, Stasiek zachwycony :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/211f56773ebb.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 16:55

    Achia, MamaStasia, Siwulec, MamaFabianka, Yoselyn82, Koteczka82, blue00, Lunaris, Nadzieja22, KateHawke, moyeu, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, ile donga bierzecie?
    U mnie @ tak skąpa, że 2 dc a ja przeszłam na wkładki.

    reseciku może to efekt tego cyklu bezowulacyjnego. Ja Donga różnie biorę teraz w tym cyklu brałam po 2 szt. ale normalnie zaczynam od 2 a kończę na 4-6. Teraz jak zacznę nowy cykl to chyba odpuszczę Donga i zobaczę jak CLO na mnie zadziała.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie zazdroszczę Stasiowi :D

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 maja 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam z mezem na grob dzieci utraconych, gdzie pochowano nasze Cudo. Smutna to chwila. Niech te dnie matki i dziecka juz mina bo wpadne nie do jamy a w depresje.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 31 maja 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

    nadszedł ten moment i trzeba się pożegnać z majem :( teraz już tylko upały...

    Nika dzięki za prowadzenie i czarowanie wiruskami :) tak sobie zawsze patrzę na te pierwsze strony i pozytywne myśli mam w głowie- na 44 testujące mamy 13 pozytywów! czyli 1/4 zaciążyła :) mam nadzieję że tendencja się utrzyma lub będzie wręcz wzrostowa! Tego życzę wszystkim fajterkom! Do zobaczenia w czerwcu!

    Malgonia lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 348 349 350 351 352
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego