Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Jakas pisssda przyleciała i mnie wnerwia... Zaczął się sezon i jak ja teraz zasnę.


    Zabij ją na smierć ;)

    nenusia, -Mamunia-, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3827 2875

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh jakie to przykre :( też jestem córką alkoholika...Na szczęście ja i moje siostry nie mamy tego nałogu i nie palimy.Ja tam lubię sobie czasem posmakować alkohol (poza piwem i wódką bleee) ale to raz na jakiś czas.Dla mnie co weekend to by było za dużo a co dopiero codziennie.Moj Pan o tym wie i widzę,że się stara ograniczyć.Ja mu powiedziałam jasno,że jeśli będzie nadużywać alkoholu,to od razu odchodzę.

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać,Karma ty jutro pierwsza wizytujesz,a więc trzymam kciuki.Za test Nadziei i betkę Nenusi również.Dobranoc :)

    nenusia, Karma88 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nenusia, myślę że większość z nas się z Tobą zgadza... A jeśli się toleruje takie zachowania to jest już współuzależnienie i to też się leczy tak jak i samo uzależnienie... I masz rację, że dzieci nie powinny takich rzeczy oglądać! Jeśli któraś czuję się urażona to może niech się nad tym zastanowi...
    A najbardziej boli mnie to, że moja siostra która w tym roku skończy 10 lat musi patrzeć na mojego starego, który dziennie po robocie do baru po 2 kufle, przychodzi do domu z 4-pakiem i pije, a ona na to patrzy.. Moja matka go nie zostawi i jeszcze go broni, że przecież taki zły nie jest. A ostatnio to musiała mnie i starego rozdzielać, bo mu powiedziałam, że jest alkoholikiem (nie pierwszy raz tak powiedziałam) mając skończone 18 lat wyprowadziłam się, ale boli mnie serce jak patrzę na tą moją biedna siostrę i mamę która jest chuda jak szkapa z tych nerwów, bo on nieźle potrafi psychicznie wykończyć..

    No to się pożaliłam...

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to mamy wiele wspólnego. Mój ojciec nie żyje przez alkohol. I naprawdę trzeba mieć ogromną silną wolę żeby z tego się uwolnić. Alkoholikiem jest się do końca życia, mało osób z tego wychodzi tak na 100%. Ogromnie kibicuje,ale jako 10-latka straciłam ojca przez alkohol,więc mam swoje wyrobione zdanie i go nie zmienię.

    nenusia lubi tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już idę spać. Trzymam kciuki za jutrzejsze testy, bety i wizyty!

    P.S. Nika co trzeba zrobić żeby mieć taki fajny obrazek przy nicku na pierwszej stronie? :D

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już nie smęce...
    Karma, Minie kciuki za wizyty!!
    Nadzieja mocne kciuki za bete:*

    Ktoś jeszcze wizytuje i betuje, bo nie wiem ile kciuków jeszcze zaciskać!!!

    Edit:
    Blue kciuki kochana :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:34

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widzę, że wiele z nas ma podobne przejścia z dzieciństwa.. Niestety ja mojemu ojcu nigdy niektórych rzeczy nie wybaczę, które zrobił lub powiedział pod wpływem i nigdy przenigdy nie chciałabym dla swoich dzieci takich wspomnień związanych z ojcem jak moje.. Niby nie jest najgorszy, bo nie pije non-stop, tylko ma "epizody", ale jak już jest okazja i wypije to idzie w cug na cały tydzień, stacza się na dno i po tygodniu płacze jak żałuje i w ogóle.. Chwila przerwy i znów to samo.. Blue naprawdę dobrze się przyjrzyj partnerowi i nigdy nie myśl w taki sposób jak większość kobiet w Twojej sytuacji - że lepiej przymknąć oko żeby nie rozbić rodziny, bo dzieci cierpią w takich sytuacjach ZAWSZE! ja zawsze po takich akcjach modlę się, żeby moja mama znalazła w końcu siłę go zostawić. Pomyślicie, że jestem wyrodną córką może ale ja widzę jak to wpływa na mamę i nie chcę tego dla niej..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:38

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko ja jestem wyrodna córka i się tym nie przejmuje. Jak mnie gnoił, mówił, że jestem zerem, nikim, bił to ja nie mam szacunku do takiej osoby

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Iseko ja jestem wyrodna córka i się tym nie przejmuje. Jak mnie gnoił, mówił, że jestem zerem, nikim, bił to ja nie mam szacunku do takiej osoby
    Oczywiście Nenusia, na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Chociaż mój ojciec twierdzi, że szacunek dla rodziców się należy z urodzenia ;) Bo tak w Biblii napisane :D Ale na inne przykazania to już nie zwraca takiej uwagi..
    U mnie aż tak źle nie było, raz mnie uderzył po pijaku w twarz i kilka razy jakoś zwyzywał, ale zazwyczaj nie jest jakoś bardzo agresywny, tylko zwyczajnie żałosny.. Teraz wie jak alergicznie na to reaguję i jak jest pod wpływem to się stara mnie unikać, nawet na imprezach rodzinnych się trzyma z dala ode mnie, bo wie że nim gardzę.

    Dobra, trzeba skończyć te smuty, u mnie dziś pierwszy dzień ciąży, więc świętuję lampką ślubnego wina ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:07

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 3 maja 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: zaczynam od dziś pić olej z wiesiołka, ale nie znalazłam informacji w jakich ilościach go przyjmować, bo nie mam w kapsułkach tylko w płynie. 3xdziennie po łyżeczce? Czy może na początek lepiej mniej?

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3827 2875

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam sił pisać jak u mnie było..Matka z domu dziecka,ojciec wychowywany wraz z 3jką rodzeństwa przez dziadków.Obydwoje mieli ciężkie dzieciństwo.Tata nigdy nas (córek) nie uderzył ale pił często i był bardzo agresywny..Często nie przynosił wypłaty...Łatwo nie było i nie jest a najlepsze,że jest zdrowy,nic mu nie dolega a chorób mamy nie zliczę...No dobra już też nie smucę.

    U mnie 14dc i w zeszłym miesiącu już miałam pozytywny test owu.Tymczasem jajeczko każe na siebie czekać grrrr...

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4370 1173

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bił ale ile przykrego powiedział mi, mamie.
    Miłości to ja nie widziałam w domu , tylko płacząca mamę i mój strach pamiętam czy tata wróci, czy coś mu się stało czy przyjdzie pijany.. i moje wizyty z nim w "kufelku"(pijalnia piwska). Ja cola , chipsy, on browar, pelno dymu, nawaleni faceci. Takie to były czasy. Eh Trzymajcie kciuki za mnie bo jutro powtarzam betę i b się boję na swego licZyć nie mogę

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti kciuki

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti trzymam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:06

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3827 2875

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja też pamiętam czasy jak z tatą do baru chodziłam rety :P Nawet pianki pozwolił mi skosztować haha :D No moja mama jest z tatą 38lat i tak się z nim męczy niestety...
    Kciuki za betę i za pozostałe dziewczyny :)

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika chyba Cię poproszę o wpisanie na pierwszą stronę też chcę taki obrazek :P
    Edit: co musiałabym zrobić? :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:19

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4370 1173

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja trZymam kciuki za tosię i nadzieję i za resztę testujących :)

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Amal Autorytet
    Postów: 603 1183

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dawno się nie odzywałem, czytam Was w miarę regularnie ale mam jakąś fazę depresji i nie za bardzo jestem jakaś.. Towarzyska.. Do tego okropnie bolą mnie biodra bo ja chudzinka, lekarka mówi że to normalne ale tak mi nie raz dają popalić, że mam ochotę przespać i obudzić się jak już małe będzie na świecie.. Byłam dziś na kontroli, moje wyniki ok, maleństwa też.. Zaczynamy 14tdzien, maluch ma 7,2cm, a waży.. 71gram?! Myślę że to jakiś błąd pomiaru.. Interesowałam się tą "nub theory" a z racji że nagrałam wideo monitora usg, w domu obejrzałam klatka po klatce, I wg tej teorii powinna być dziewczynka.. Ale wiadomo jak to jest.. Dostałam skierowanie na badanie pappa+usg przezierności markowej, jutro rano idę robić.. Musiałam kupić nowe ciuchy bo już w żadne spodnie się nie mieszcze.. Bluzki ok ale spodnie to masakra.. I kupiłam w ciuchlandzie zamiast tony spodni, jedne spodnie z wiskozy na super gumce, na długo starczą, i 3 sukienki :) cenowo? 6zl za sztukę :) takie zakupy lubię :)

    Koteczka82, Nat90, Mala90, KateHawke, nenusia, Siwulec lubią tę wiadomość

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 3 maja 2018, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Melduję się!
    Jeszcze nie wiem, kiedy będę testować, ale wiem, że będzie to cykl pełen nerwów i nadziei - pierwszy ze stymulacją, po 3 miesięcznej suplementacji M. No musi się udać :)

    Reset, a jak u Was sytuacja z nasieniem? u nas też 1% ( grypa miesiąc przed badaniem), wszystkie parametry o ok. 100-150% w górę ( drugie badanie po 3 tyg), ale aglutynacja w drugim badaniu się pojawiła i komórki okrągłe.
    No i morfologia nadal 1%. Wierzysz, że się uda? Czy myślicie o inseminacji?

    7u229jcgzsq578gy.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego