Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku, a może zaczęłabyś jutro już sikać? ja zaczęłam 4 dpo, wiec to zobowiązuje :D

    Nat90 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5572 6968

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Na refundacje 3opakowania 100zł , a właśnie wiem , że na forum czytałam że płacicie k 4zł. Ważę 58kg. W uk to jest tak że problem jest by zapisali. Jak zapiszą to bez względu na cenę i ilość płaci sie 15funtów. Więc nie wiem jak to będzie w najgorsYm wypadku mama z pl mi wyśle , inne leki mi wysyła. Tę heparynę to całą ciąże? Kłujecie się rano czy wieczorem.. eh ale was męczę ale z wrażenia zapomniałam zapytać gina
    Jak bierzesz acard to acard wiecorem, heparyna rano. Kłujesz się całą ciążę i 4 tyg w połogu. Tak jak piszesz, miesięczna kuracja clexane ok 100 zł, neoparin ok 12 zł. Więc rób zapasy ;) Mnie trzech lekarzy mówiło, ze mogę stosować neoparin zamiast clexane ale są i tacy którzy nie pozwalają zamieniać... Przy Twojej wadze dawka 0.4 jest ok. Pytanie jeszcze jakie masz wyniki krzepliwości krwi... I pewnie dobrze byłoby zbadać czynnik anty-Xa w trakcie leczenia... Ale mało który lekarz to robi...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:35

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, właśnie też dlatego pytałam czy nie badałaś w ostatnich miesiącach aptt, inr, pt ?
    Nawet w lutym, marcu? to byłoby też miarodajne:) a pisałaś chyba, że robiłaś krzepliwość w marcu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:35

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5572 6968

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Boćku, a może zaczęłabyś jutro już sikać? ja zaczęłam 4 dpo, wiec to zobowiązuje :D
    Nie :P mam tylko jednego bobo :P No a poza tym to dzisiaj po południu wyjeżdżamy do znajomych i wracamy w niedzielę ;) I tak zabieram cały arsenał leków więc testów nie będę ciągnęła :P sików nie było w planach w tym cyklu :P będę mniej myśleć ;)

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nie :P mam tylko jednego bobo :P No a poza tym to dzisiaj po południu wyjeżdżamy do znajomych i wracamy w niedzielę ;) I tak zabieram cały arsenał leków więc testów nie będę ciągnęła :P sików nie było w planach w tym cyklu :P będę mniej myśleć ;)
    asz cholera no ja bym coś pospekulowała już wcześniej!

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5572 6968

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    asz cholera no ja bym coś pospekulowała już wcześniej!
    nie chcę sobie robić złudnych nadziei... musisz mi wybaczyć :*

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    nie chcę sobie robić złudnych nadziei... musisz mi wybaczyć :*
    Nie jestem z tego zadowolona, ale szanuję decyzję !


    Nika jak Ty wstawiasz takie gify na 1 stronie ??? Proszę dać mi tu instrukcję!

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie chyba mnie z kimś mylisz, no ale w takim razie zrobię Chyba, że mi już na głowę padło i nie pamiętam. Po powrocie wszystko sprawdzę. Biorę acard 1tabl 75 wieczorem. A co to jest ten czynnik bocianiątko? Boję się tego kłucia niecierpię igieł. Ostatnio jak se test na helicobacter robiłam to go tylko zmarnowałam, bo nie potrafiłam się wkłuć wystarczająco i pobrać krwi wystarczająco;) wiem dziecinna jestem . Ale jak ktoś mnie kłuje to spoko

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:44

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj ogarnęłam :D

    giphy.gif

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:51

    Bocianiątko, Siwulec, Yoselyn82, lamka, KateKum, nenusia, Karma88, Achia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Minnie chyba mnie z kimś mylisz, no ale w takim razie zrobię Chyba, że mi już na głowę padło i nie pamiętam. Po powrocie wszystko sprawdzę. Biorę acard 1tabl 75 wieczorem. A co to jest ten czynnik bocianiątko? Boję się tego kłucia niecierpię igieł. Ostatnio jak se test na helicobacter robiłam to go tylko zmarnowałam, bo nie potrafiłam się wkłuć wystarczająco i pobrać krwi wystarczająco;) wiem dziecinna jestem . Ale jak ktoś mnie kłuje to spoko
    Niestety nie mam takiej pamięci jak reset :) Mogę mylić rzeczywiście

    reset lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się zbieram na wizytę,odezwę się po :)

    Minie Black, Bocianiątko, nenusia lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5572 6968

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Minnie chyba mnie z kimś mylisz, no ale w takim razie zrobię Chyba, że mi już na głowę padło i nie pamiętam. Po powrocie wszystko sprawdzę. Biorę acard 1tabl 75 wieczorem. A co to jest ten czynnik bocianiątko? Boję się tego kłucia niecierpię igieł. Ostatnio jak se test na helicobacter robiłam to go tylko zmarnowałam, bo nie potrafiłam się wkłuć wystarczająco i pobrać krwi wystarczająco;) wiem dziecinna jestem . Ale jak ktoś mnie kłuje to spoko
    No to się bedziesz musiałą przyzwyczaić :P Czeka Cię 9-10 miesięcy kłucua dzień w dzień :P
    Czynnik anty-XA to parametr który pozwala ocenić czy dawka heparyny jest dobrze dobrana. Nie wszędzie i nie wszyscy to jednak robią... ostatnio Nika to sprawdzała, ale nie opowiedziała jaki był wynik i co tam wyszło ;) a ja się na ty nie znam... jeszcze :P

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    ejjj ogarnęłam :D

    giphy.gif


    Widzę ze w dalszym ciągu masz zapier..l w pracy ;)

    Dziewczyny my już w Slubicach, zaraz granica wiec mogę mieć problem z internetem
    Ściskam Was mocno i życzę udanego weekendu :*
    Jak nie uda się szybciej to zamelduje się w niedziele :-)

    Minie Black, Nadzieja22, Klamka82, reset, Czrna 81, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minue nie martw się, nikt tu nie ma takiej pamięci. Mi też się tu czasem mylą pewne osby ;) życie.

    No dobra pomału zbieram dupkę w stronę lotniska. Mam nadzieję, ze sie nie przyczepia do całej paki leków :p

    lamka, Bocianiątko, Minie Black, nenusia, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Widzę ze w dalszym ciągu masz zapier..l w pracy ;)

    Dziewczyny my już w Slubicach, zaraz granica wiec mogę mieć problem z internetem
    Ściskam Was mocno i życzę udanego weekendu :*
    Jak nie uda się szybciej to zamelduje się w niedziele :-)
    Siwulec, Małgonia udanej podróży ! :) (może razem wyjezdzacie?:D)


    u mnie rzeczywiście, praca wre ! :D


    Dobra, sprzedaję wiedzę dalej

    JAK WSTAWIĆ GIF (WERSJA DLA OPORNYCH)


    [ url = tutajwpisujemyadresstronyinternetowej ][ img ] tutajwpisujemyadresstronyinternetowej [ / img ][ / url ]


    Oczywiście bez spacji :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 14:02

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 4 maja 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam Bocianiątko , że ty się znasz na wszystkim ;p . Ale masz rację z tym jeszcze :). Spoko
    Minnie może mi się pomieszało. Nie mam przy sobie swej magicznej teczki;) bo lecieliśmy z bagażem podręcznym tylko.Miłego odpoczynku dziewczynki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 14:02

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 4 maja 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Jej dzisiaj wszyscy krew upuszczają, solidarnie też bym poszła, ale nie mam jak się wyrwać z pracy, a u mnie dzisiaj labo do 10 tylko, no cóż.

    Nadzieja, a sikałaś rano? jak zachowanie kreski? poprawiła się?

    Nika, Luna, Wisienka, Nadzieja, Tosia, Achia - kciuki żeby Panie w labo były łaskawe, a wyniki satysfakcjonujące ! :)

    Karma, zabierz dyktafon, też chcemy posłuchać serduszka ! <3

    Reset, mam nadzieję, że usg rozwieje Twoje (i Nasze) wątpliwości około/po owulacyjne i nie ma żadnej torbieli, a jak (jakimś trefnym zrządzeniem losu) jest, to taka tyci, że nie wpłynie na starania w przyszłym cyklu!

    KateKum i jak owulak z rana, sikałaś?

    Btw, Lamka, te Twoje wiruski zaczynające się od % to idealnie się w Polska majówkę wpasowują :D dorzuć jeszcze fotkę kiełbaski z grilla i git :D

    Tak i jestem w szoku bo chyba pozytyw
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a82d87ea1c80.jpg

    Bocianiątko, Minie Black, Malgonia, nenusia, MaryAnn, Cabrera, Klamka82, Czrna 81, Czrna 81, Emiilka, lamka, KateHawke, Morusek lubią tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, zdecydowanie ! :) Co kilka głów to nie jedna ! :)

    Edit. Skoro nauczyłam się wstawiać gify, może chcesz takiego wizjonerskiego, pokazującego co powinniście robić wieczorem ? :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:45

    Bocianiątko, frezyjciada, KateKum, nenusia, Nadzieja22, reset, Emiilka lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5572 6968

    Wysłany: 4 maja 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, piękny pozytyw! :D <3

    KateKum lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum owocnego <3 :D

    Malgonia, Siwulec udanego wypoczynku!

    Reset strasznie to wszystko dziwne, niecierpliwie czekam na relację z wizyty u Twojego doktorka prowadzącego!

    Minnie jak zawsze zapracowana :D mam nadzieję, że sowicie Ci płacą za tą orkę w pocie czoła :P

    KateKum, Minie Black lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego