Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ⛺Majóweczka, grill, kiełbaska w styczniu będę mieć bobaska. 👶
Odpowiedz

⛺Majóweczka, grill, kiełbaska w styczniu będę mieć bobaska. 👶

Oceń ten wątek:
  • staram_sie_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora a wiec czekamy z niecierpliwoscia ;) aczkolwiek jesli wczoraj byloby implantacyjne to dzis rano moze byc jeszcze negatyw... takze jesli okres sie nie rozkreci a test dzis bialy to pewnie i tak trzeba czekac do jutra :)

Mania daj sobie czas, przeplacz jesli potrzebujesz, albo wykrzycz zlosc/smutek... jeszcze wyjdzie sloneczko!

A ja chyba wariuje, wiem, ze w tym cyklu szans nie ma a dzis mi sie snilo ze jestem w ciazy, ba! Ze moja 10 lat mlodsza bratowa tez (a ona ma poki co tylko chlopaka od troche ponad pol roku.. ). Snilo mi sie ze razem testy robilysmy i byly pozytywne... no mozg mi zwariowal. A ja jeszcze mam takie sny ze jak sie budze to przez jakos czas mi sie wydaje ze to bylo naprawde :D

Mania90, Liora lubią tę wiadomość

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Mania90 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już oddałam krew na betę dla kliniki...Znowu czekanie do wieczora. W poniedziałek czekałam 12 godz... 🤦

2016 - naturals 👶(córka) ❤️
    2017 - poronienie zatrzymane 💔
    2017 - zapalenie przydatków
    2018-2019 - x2 cp usunięty prawy jajowód
    2018 - drożność jajowodu( niedrożny)
    2019 - procedura in vitro 3 podejścia wynik - 0 💔

2020 - kolejna procedura 4 mrożonki
    Procedura udana - 👶(córka) ❤️

2025 - usunięta nisza po cc
    2026 - procedura w nowiu
    04.2026 - podany zarodek klasy 3.1.1 wynik - 0 💔
    04.05.2026 - transfer 4bb z 6 doby
    08.05.2026 - 4dpt ⏸️ kreseczki ♥️ cudzie trwaj 🫶

🧑 - wiek 36 lat,jeden jajowód, niedrożny
    🧔 - 41, zdrowy
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Dzisiaj 5 doba ale im więcej czytam i tym co się stało z zarodkami to jestem przekonana że przeciągnęli stymulację 🥺😭 Muszę jutro pogadać na ten temat z moją doktor.
    Ostatnio 12 dni brałam leki a teraz 16 a cykl szedł 1 do 1 tak samo …
    Nitko, mi lekarz mówił ze w każdym cyklu zależnie też od leków pęcherzyki rosną w swoim tempie i nie zawsze książkowo. Moja pierwsza stymulacja trwała 14 albo 15 dni, miałam wiele podglądów bo czasami rosły o 1 mm na 2 doby, nie wpłynęło to negatywnie na ilość ani jakość komórek. Nie wydaje mi się, żeby to była wina stymulacji. Trzymam mocno kciuki za te dwa zarodki, rozumiem Twoje rozczarowanie 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:31

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, allo-MLR 0%, RIF, oligospermia

08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    3 x FET beta <0,2
    04/26 - II ICSI ➝ 3 ❄️ ➝ PGT-A ⏳🍀
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nitko, mi lekarz mówił ze w każdym cyklu zależnie też od leków pęcherzyki rosną w swoim tempie i nie zawsze książkowo. Moja pierwsza stymulacja trwała 14 albo 15 dni, miałam wiele podglądów bo czasami rosły o 1 mm na 2 doby, nie wpłynęło to negatywnie na ilość ani jakość komórek. Nie wydaje mi się, żeby to była wina stymulacji. Trzymam mocno kciuki za te dwa zarodki, rozumiem Twoje rozczarowanie 🫂

Przepraszam ,że wejde w słowo temat dobrze mi znany niestety nawet przesuniecie o 1/2 dni za długo stymulacji może negatywnie wpływać na komórki podobnie np za duża dawka leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:52

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeden zarodek 5AB poleciał właśnie na badanie pgt-a a ja mam się koksować pod punkcję i mniej stresu przede wszystkim … Zakładam też czujnik cukru żeby mieć pewność że michę dobrze trzymam! Niby pcos to loteria w liczbie zarodków 😭

clara lubi tę wiadomość

👩🏻 96 - PCOS, IO
    🧑🏻‍🦲 97 - wyniki ok

Starania od 01.24
    2xCB
    6 cykli stymulowanych ❌

Start IVF
    Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
    03.25 I procedura 8MII - 4❄️
    I FET - 5AA ❌
    II FET - 5AA, poronienie zatrzymane 7+3 💔
    Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF
    III FET - 3AB, CB (Encorton)
    IV FET - 4BC ❌ (Encorton + IVIG)
    05.26 II procedura 13MII - 1❄️ 5AB PGT-A ⏳
  • staram_sie_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ale do udanego transferu potrzeba jednego mocnego zawodnika - i może to właśnie będzie ten <3

A mi dziś rano jak zawoziłam syna do przedszkola czarny kot przebiegł drogę... niby nie wierzę a nie mogę przestać o tym myśleć :/

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Mamy jeden zarodek 5AB poleciał właśnie na badanie pgt-a a ja mam się koksować pod punkcję i mniej stresu przede wszystkim … Zakładam też czujnik cukru żeby mieć pewność że michę dobrze trzymam! Niby pcos to loteria w liczbie zarodków 😭
    Trzymam kciuki za ten zarodek, ale wiem że niego oczekiwałaś 🫂.
    Znam to uczucie, też liczyłam na zarodki z 2 procedury, gdzie wszystko szło niby dobrze, komórek było dużo, ale... zarodek był 1, z 6doby, do tego 2BC, albo 2CB... z tego wszystkiego pamiętam tylko literki... wiedziałam że jest słaby, szanse na ciąże małe... po ptga się załamałam...
    Do kolejnej stymulacji podeszłam zupełnie zrezygnowana, a mimo to rok po wynikach odliczam dni do porodu...
    Wierze, ze u Ciebie też niedługo będzie tylko dobrze 🫂✊️✊️

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • clara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, domyślam się, że jesteś zdruzgotana takim obrotem spraw i nie spodziewałaś się takiego ciosu, to jest to cholernie niesprawiedliwe, że to wszystko jest taką loterią 😔🫂 Trzymam kciuki za tego rodzynka, żeby wrócił z badań z dobrymi wieściami🤞🏻🍀 ❤️

💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
    badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
    zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
    🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔

czekamy od 07.2023
    niepłodność idiopatyczna
    starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
    ciąż: 0
    ⤷ IVF

I PROCEDURA
    02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
    04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,213 ❌
    09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN 🍍🍀🤞🏻

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Liora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka wiem, że nie tego się spodziewałaś... Co nie zmienia faktu, że ten maluszek który został wciąż ma jeszcze szanse i za niego bardzo bardzo trzymam kciuki ✊🏻

Staram _sie mi czarny kot często przebiega przez drogę a to przez to, że sąsiedzi mieli czarną kotkę a teraz jeszcze gromadkę czarnych kociaków. Uważam to za zabobon średniowieczny powiązany z czarownicami i tyle ;) nie ma co się przejmować.

Bajko daj znać jak po wizycie ✊🏻

U mnie biało więc chyba czekam na okres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:18

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ