⛺Majóweczka, grill, kiełbaska w styczniu będę mieć bobaska. 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisiku, do transferu jeszcze długa droga, czekam na razie na wyniki cd138 i iple. Ale tak, planujemy go bez leków 🙂
Lisik, Jupiter lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, allo-MLR 0%, RIF, oligospermia
08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
3 x FET beta <0,2
04/26 - II ICSI ➝ 2 ❄️ po PGT-A -
Półtorej tabletki to 7,5 mg, czyli tyle co będę teraz brać. Ciekawa ta perspektywa z dawką placebo. Skutki leków są niesamowicie nieprzewidywalne patrząc na to co tutaj piszecie . Lora przykro mi że skończyło się na wypadaniu włosów. Mam nadzieję że to minie. Brilka trzyma kciuki za transfer bez leków immuno.Zielone.Słońce wrote:Ja encorton brałam w tym udanym transferze ale moja doktor mówiła na to dawka "placebo". O ile dobrze pamiętam to było 7-8mg? Ale mogę coś mylić. Kojarzę że to było 1,5 tabletki na dobę. Chyba.Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI ❌ 04.2026
IUI ❌ 05.2026
🔜 IUI 06.2026 -
Lisik godny tytuł! Czekamy 🔥
Tak, jeszcze jeden cykl niestety. Już wolałabym tą stymulację, bo to ciągłe czekanie doprowadza do szału. Chciałbym juz w tym roku być w ciąży 😭 chce, żebyśmy wszystkie już w końcu były!
Jupiter ja dołączam do grona wypadania włosów po zejściu z encortonu… ja zawsze miałam gęste włosy, a teraz mam klika kłaków na krzyż 🤡 a też nie brałam dużo bo 7,5mg dziennie
Z tą immunologią to ciężki temat. Ja już się chwyciłam, bo już nie miałam czego. Ale jak brałam teraz ten accofil i wpisałam sobie w internet, gdyby moja teściowa znalazła w lodówce i jakby sobie wygooglowala co to, to to jest dramat. Tak samo biorę też hydroxychloroquine i jak czytam, że to m.in na leczenie malarii xD to tak samo jestem przerażona tym wszystkim co w siebie wkładamy. Mam nadzieję, że to się nie odbije mocno na zdrowiu
Jupiter lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Zaraz zakładam nowy wątek a tym samym bardzo wam dziękuję za maj 🌸 przyniósł nam wyczekaną ciążę Clary 🥰 I kilka obiecujących transferów 🍀
I rozliczam nas z zadania z początku miesiąca czyli „Zrób coś tylko dla siebie”. Jak wam poszło?
Ja obiecałam że pójdę na masaż i byłam wczoraj na masażu balijskim. Trochę relaks trochę tortura 😄
Imazolka masz być w tym roku w ciąży! To jest nakaz 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 20:25
Ann35, Imazolka, zielona007, Motylek93, Jupiter, clara, Loraa, Vergeet, Liora lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Dziękujemy za maj, jak zawsze pełna profeska 😎
Ja też byłam! Co prawda nie na kobido jak chciałam, ale byłam na relaksacyjnym, więc prawie spełniłam 🤣
zielona007, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Ja miałam przestać cisnąć gdy czuję się do bani i muszę powiedzieć że poczyniłam w tej materii kroki na plusLisik wrote:I rozliczam nas z zadania z początku miesiąca czyli „Zrób coś tylko dla siebie”. Jak wam poszło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 20:55
Lisik lubi tę wiadomość
Ona:32
❗️Adenomioza
CB 💔 12.2025
IUI ❌ 04.2026
IUI ❌ 05.2026
🔜 IUI 06.2026 -
Ile czasu brałaś? Miałaś Okoloowulacyjnie?Imazolka wrote:Jupiter ja dołączam do grona wypadania włosów po zejściu z encortonu… ja zawsze miałam gęste włosy, a teraz mam klika kłaków na krzyż 🤡 a też nie brałam dużo bo 7,5mg dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 20:56
Ona:32
❗️Adenomioza
CB 💔 12.2025
IUI ❌ 04.2026
IUI ❌ 05.2026
🔜 IUI 06.2026 -
Z pół roku na pewno. Od owulacji, czasami nawet przed. W każdym razie nie pomógł 😆Starania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -