Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ⛺Majóweczka, grill, kiełbaska w styczniu będę mieć bobaska. 👶
Odpowiedz

⛺Majóweczka, grill, kiełbaska w styczniu będę mieć bobaska. 👶

Oceń ten wątek:
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jupiter przykro mi, dołączam się do pytania Lisika. Myśleliście co dalej? Edit. Jak wysłałam wiadomość to zobaczyłam, że odpisałaś już na to pytanie. Myślę, że to dobre podejście, lepiej sprawdzić zwłaszcza, że masz taką historię.
    Dla mnie obecnie nie do pojęcia jest to, że ludzie tak po prostu robią dzieci - jak to tak w łóżku, bez obstawy leków i procedur.

@Mania dzwoń co chwilę, w końcu powinni odebrać. Czekamy na info co powiedział lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 17:32

Jupiter, Mania90 lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    niedoczynność tarczycy - letrox
    Metformax

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
    03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
  • Szamanka Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, rozumiem to, jak to mówię „patola codziennie zachodzi w ciążę za darmo”… jak miałam transfer to lekarz opowiadał o kobiecie, która zadzwoniła do niego na dyżurze że rodzi na ulicy. Jak wybiegł z wózkiem żeby jej pomóc to stała pijana oparta o znak drogowy i odpalała papieros od papierosa. Na pytanie czemu pije odpowiedziała że nie ma w domu wody. Także tak.
    Plan masz super, trzymam kciuki mimo wszystko za ostatnią inseminacje, mojej koleżance udało się w 3 :)

Jupiter lubi tę wiadomość

całościowo 21 CS ❌

👧 34 👦🏻 36

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA ⏳
  • Liora Autorytet

Wysłany: 19 maja, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter przykro mi 😓 też to jest dla mnie niepojęte jak niektórym łatwo przychodzi ciąża... Z jednej strony zazdroszczę wtedy a z drugiej jakoś czuję, że chyba bym tak już nie potrafiła... Moja głowa musi kontrolować każdy etap...

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Mania90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira wrote:
    @Jupiter przykro mi, dołączam się do pytania Lisika. Myśleliście co dalej? Edit. Jak wysłałam wiadomość to zobaczyłam, że odpisałaś już na to pytanie. Myślę, że to dobre podejście, lepiej sprawdzić zwłaszcza, że masz taką historię.
    Dla mnie obecnie nie do pojęcia jest to, że ludzie tak po prostu robią dzieci - jak to tak w łóżku, bez obstawy leków i procedur.

@Mania dzwoń co chwilę, w końcu powinni odebrać. Czekamy na info co powiedział lekarz.

Podobno przekazali mu wiadomość

2016 - naturals 👶(córka) ❤️
    2017 - poronienie zatrzymane 💔
    2017 - zapalenie przydatków
    2018-2019 - x2 cp usunięty prawy jajowód
    2018 - drożność jajowodu( niedrożny)
    2019 - procedura in vitro 3 podejścia wynik - 0 💔

2020 - kolejna procedura 4 mrożonki
    Procedura udana - 👶(córka) ❤️

2025 - usunięta nisza po cc
    2026 - procedura w nowiu
    04.2026 - podany zarodek klasy 3.1.1 wynik - 0 💔
    04.05.2026 - transfer 4bb z 6 doby
    08.05.2026 - 4dpt ⏸️ kreseczki ♥️ cudzie trwaj 🫶
    13.05.2026 - cudu nie ma 💔

🧑 - wiek 36 lat,jeden jajowód, niedrożny
    🧔 - 41, zdrowy
  • staram_sie_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara gratuluję <3 i Twoje szczęście trochę osłodziło mi moje paskudne dni.

Wczoraj nie testowałam bo z niedzieli na poniedziałek miałam jakieś sensacje żołądkowe, noc w toalecie więc rano nie było z czego testować. Ale dziś test już był - oczywiście BIEL. Mimo, że się tego spodziewałam to jakoś bardzo mocno mnie to zawiodło. Nie wiem dlaczego tak bardzo akurat teraz chciałam zobaczyć coś innego.
    Duphaston odstawiony, czekam na okres.
    I nie wiem, chyba teraz sobie odpuszczę obserwacje, starania... Dawno nie czułam aż takiego zrezygnowania...
    Z dobrych rzeczy to zarezerwowaliśmy wakacje - więc polecimy w tym roku ✈️ O ile oczywiście nic się po drodze nie wydarzy

EDIT: chyba wiem dlaczego tak czuję... bo mija teraz właśnie rok odkąd CHCEMY :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:05

Liora , clara lubią tę wiadomość

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Liora Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @staram_sie lubię tylko za wakacyjne plany. Pochwal się gdzie lecicie :) my planujemy Sycylię lub Sardynię ale we wrześniu lub październiku. Mam nadzieję, że będę wtedy w ciąży ;) teraz tylko weekend w górach ale czekamy do ostatniego dnia na rezerwację bo z naszymi chorobami to strach 🫣

Za biel przytulam 🫂 jak bardzo rozumiem to rozczarowanie...

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Jupiter przykro mi 😓 też to jest dla mnie niepojęte jak niektórym łatwo przychodzi ciąża... Z jednej strony zazdroszczę wtedy a z drugiej jakoś czuję, że chyba bym tak już nie potrafiła... Moja głowa musi kontrolować każdy etap...

Oj tak, my już chyba nie potrafimy inaczej... mlody miał rok, jak jeden jedyny raz uwierzyłam że mogła być wpadka... wpadka, bo tak traktowałabym teraz każda naturalną ciążę, bo były zarodki, bo przecież gdybym pozwolila sobie świadomie być w ciąży, to byłoby głupota, bo jak, tak bez leków, bez mojej kontroli? Pomijając ze oczywiście "wpadka" nie wydarzyła się przez kolejne lata, to też nie umiem inaczej... 🫣 i też z jednej strony zazdroszczę tych ciąż z przypadku, a z drugiej wiem, że paradoksalnie ciąża nad którą nie miałabym kontroli od samego początku, byłaby jeszcze trudniejsza niż to co sobie funduje teraz... 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Szamanka Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5dpt, od wczoraj objawów zero, wszystkie minęły wczoraj, tylko po dłuższym spacerze bolały mnie plecy. Wcześniej miałam jakieś skurcze itp a teraz cisza na morzu, nawet jak się skupię na ciele. Ciągle sprawdzam śluz i mam wrażenie że się robi wodnisty jak u mnie zawsze przed okresem. Piersiami się nie sugeruje bo mnie nigdy nie bolą, ani przed okresem ani po dużej dawce progesteronu.

Wczoraj jedna z dziewczyn która miała transfer w podobnym czasie, również przebadane 5aa miała w 7dpt piękna betę. No i cieszę się jej szczęściem, naprawdę, ale przeszło mi przez myśl że taki sam pasażer u mnie, i że jak nie wyjdzie to znów będę się obwiniać że to ja 😔 już chcę żeby było jutro i chcę wiedzieć. I co tu robić z kolejnym transferem, badać coś czy liczyć na to że to statystyka?

clara lubi tę wiadomość

całościowo 21 CS ❌

👧 34 👦🏻 36

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA ⏳
  • staram_sie_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wybraliśmy kontynentalną Hiszpanię :) Sycylię również braliśmy pod uwagę ale mieliśmy dosyć "ograniczające" warunki - po pierwsze termin mocno zawężony, po drugie uznaliśmy, że lot max 3h, dość bliski transfer z lotniska i jeszcze szukaliśmy znośnych godzin lotu a w tym roku to był jakiś dramat. Wiem, że to się jeszcze może zmienić ale wybraliśmy takie, które mają chociaż na ten moment godziny w ciągu dnia - w ogóle w tym roku jakoś byłam mocno zdziwiona ilością lotów np. o 21 czy nawet o 22. Więc no na miejscu po północy, a kurcze nie chce tak wybijać syna - bo to będzie jego pierwszy taki wyjazd - do tej pory jeździliśmy tylko w Polsce ;) Ale entuzjazm na wylot ma, już w przedszkolu podowiadywał się ile dzieci gdzie było więc i on chce ;)
    No właśnie ja się też tych chorób obawiam - dlatego wykupiliśmy szerokie ubezpieczenie, mam nadzieję, ze gdyby co to zadziała. Choć liczę na to, że jednak uda się wyjechać...

Rozczarowanie ogromne... Nienawidzę tego oczekiwania na okres jak już wiadomo, że nic z tego. To chyba najgorszy czas dla mnie i taki mocny emocjonalny zjazd :(

Liora lubi tę wiadomość

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    5dpt, od wczoraj objawów zero, wszystkie minęły wczoraj, tylko po dłuższym spacerze bolały mnie plecy. Wcześniej miałam jakieś skurcze itp a teraz cisza na morzu, nawet jak się skupię na ciele. Ciągle sprawdzam śluz i mam wrażenie że się robi wodnisty jak u mnie zawsze przed okresem. Piersiami się nie sugeruje bo mnie nigdy nie bolą, ani przed okresem ani po dużej dawce progesteronu.

Wczoraj jedna z dziewczyn która miała transfer w podobnym czasie, również przebadane 5aa miała w 7dpt piękna betę. No i cieszę się jej szczęściem, naprawdę, ale przeszło mi przez myśl że taki sam pasażer u mnie, i że jak nie wyjdzie to znów będę się obwiniać że to ja 😔 już chcę żeby było jutro i chcę wiedzieć. I co tu robić z kolejnym transferem, badać coś czy liczyć na to że to statystyka?

Na razie poczekaj spokojnie na wyniki, daj sobie chwilę na myślenie co dalej... objawy to wiesz, że mogą być lub nie... Taki sam zarodek nie znaczy że będzie porażka, albo sukces bo ktoś... a gdyby nawet, to na pewno nie Twoja wina, nie wmawiaj sobie tego 🫂.
    Czy próbować od razu, to pytanie, czy jest coś, co uważasz że warto teraz? Ja po pierwszym nie udanym przy moich badaniach od razu robiłam kolejny...

Sakaaira lubi tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 20 maja, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter przykro mi 😥 ale może do 3 razy sztuka 😎
    Jesteś faktycznie obstawiona, beznadzieja, że się nie udaje… a jak się czułaś po tym accofilu? Ja wczoraj wzięłam całą ampułkę i nic, może na mnie nie działa 😆

Szamanka, myślę, żebyś teraz cierpliwie poczekała do testowania. Clara przecież też pisała, że nie ma objawów 🧐 nie ma co stawiać jeszcze wyroku. I na pewno się nie porównuj!!!

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • clara Autorytet

Wysłany: 20 maja, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jupiter, przykro mi, że tak Cię umęczyły ostatnie miesiące. Towarzyszymy sobie tu wszystkie miesiącami na tym wątku i ciągle nic i nic, a co jakiś czas nagle któraś wyskakuje z dobrą wiadomością i myślę sobie wtedy "jak to nagle można być w ciąży". Więc mam nadzieję, że mimo że wydaje Ci się, że to niemożliwe, skoro mimo obstawy nie wyszło i ciągle nie wychodzi, to że Ty też już niedługo nagle bedziesz w ciąży, trzymam kciuki ✊🏻🍀
    @Szamanka, objawami się nie sugeruj, trzymam niezmiennie kciuki! ✊🏻🍀
    @Bajka, Vergeet, Kałamarniczka, Loraa, już mi palce sinieją od trzymania kciuków za Wasze transfery, czekam na dobre wieści ✊🏻🍀🍍

Ja nadal nie dowierzam. Choć już wczoraj pozwoliliśmy sobie na radość i snucie wizji, bo wczorajsza beta nas zaskoczyła pozytywnie. Jutro powtórka ✊🏻🍀💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 12:30

Biochemiczka, Jupiter, Lisik, Vergeet, Liora lubią tę wiadomość

💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
    badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
    zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
    🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔

starania od 07.2023
    niepłodność idiopatyczna
    starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
    ⤷ IVF

I PROCEDURA
    02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
    04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
    09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH 🍍🍀🤞🏻
    6dpt ⏸️ ✨ beta 17,6 🥹 || 10 dpt - 207 🤩

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 20 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Jupiter przykro mi 😥 ale może do 3 razy sztuka 😎
    Jesteś faktycznie obstawiona, beznadzieja, że się nie udaje… a jak się czułaś po tym accofilu? Ja wczoraj wzięłam całą ampułkę i nic, może na mnie nie działa 😆
    Ja miałam najpierw 2/3 ampułki i następny dzień czułam się jakbym miała grypę. Gdyby każda dawka tak wchodziła to nie byłabym w stanie pracować.
    Na całe szczęście kolejne już były 1/2 i były znośne, robiłam zastrzyk o 18, szłam spać 22 i rano byłam tylko lekko połamana.

A robisz kontrolne morfologie po podaniu?

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI ❌ 04.2026
    IUI ❌ 05.2026
    🔜 IUI 06.2026
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 20 maja, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clara wrote:
    @Jupiter, przykro mi, że tak Cię umęczyły ostatnie miesiące. Towarzyszymy sobie tu wszystkie miesiącami na tym wątku i ciągle nic i nic, a co jakiś czas nagle któraś wyskakuje z dobrą wiadomością i myślę sobie wtedy "jak to nagle można być w ciąży". Więc mam nadzieję, że mimo że wydaje Ci się, że to niemożliwe, skoro mimo obstawy nie wyszło i ciągle nie wychodzi, to że Ty też już niedługo nagle bedziesz w ciąży, trzymam kciuki ✊🏻🍀

Ja nadal nie dowierzam. Choć już wczoraj pozwoliliśmy sobie na radość i snucie wizji, bo wczorajsza beta nas zaskoczyła pozytywnie. Jutro powtórka ✊🏻🍀💪🏻
    Trzymam kciuki za powtórkę bety!!

Oj zakrzywienie rzeczywistości przy staraniach jest ogromne… dopóki nie zostałam staraczką to mi się to w głowie nie mieściło. Widzę że w Twoim opisie jest adenomioza- czy miałaś jakieś wyciszenie przed? Jakieś specjalne procedury? Dlaczego to jest adenomioza z pytajnikiem? ;p

Zbieram teraz sobie doświadczenia innych dziewczyn z adeno, żeby wiedzieć jak do tego w ogóle podejść…

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI ❌ 04.2026
    IUI ❌ 05.2026
    🔜 IUI 06.2026
  • clara Autorytet

Wysłany: 20 maja, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Widzę że w Twoim opisie jest adenomioza- czy miałaś jakieś wyciszenie przed? Jakieś specjalne procedury? Dlaczego to jest adenomioza z pytajnikiem? ;p

Mam tylko podejrzenie na podstawie obrazu USG, ponieważ na pierwszej wizycie w klinice, w marcu 2025, endometrium było przerośnięte, pofałdowane i był polip. W maju 2025 miałam w Novum histeroskopię z shaverem i od tamtej pory endometrium wygląda bardzo ładnie na USG i mam mniej obfite miesiączki. Stanu zapalnego nie było. Dostałam z kliniki listę supli i rozpiskę diety przeciwzapalnej pod endometriozę, i się stosowałam do tego do Bożego Narodzenia, a od nowego roku mniej więcej, bo straciłam motywację i szkoda mi już było pieniędzy na suplementy. Gdyby ten transfer nie wyszedł, mieliśmy powtarzać histeroskopię przed kolejnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 11:51

💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
    badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
    zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
    🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔

starania od 07.2023
    niepłodność idiopatyczna
    starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
    ⤷ IVF

I PROCEDURA
    02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
    04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
    09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH 🍍🍀🤞🏻
    6dpt ⏸️ ✨ beta 17,6 🥹 || 10 dpt - 207 🤩

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 20 maja, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @staram_sie @Jupiter bardzo mi przykro z powodu waszych niepowodzeń w tym cyklu 🫂 i też się czasem zastanawiam jak ludzie to robią ot tak, naturalnie… 🙈

Clara już dziś zaciskam kciuki za Twoją jutrzejszą betę i oczywiście że pozwólcie sobie na tą radość! Tak daleko jeszcze nie byliście, a beta wystrzeliła przepięknie i pewnie strzela dalej! 🩷

clara lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

01.26 IVF IMSI: ❄️❄️ ❄️❄️ → PGTA → 1❄️mozaika →FET ⏳
  • Liora Autorytet

Wysłany: 20 maja, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet jak u Ciebie ?

Krysia to jest dokładnie to co miałam na myśli... Mamy zryte głowy przez niepłodność i chyba to jest powód, że już nie umiemy inaczej... Ostatnio spotkałam znajomą która wyznała mi, że do ginekologa poszła pierwszy raz jak zaszła w ciążę... Dla mnie to jest kosmos🤯 nie rozumiem jak tacy ludzie się uchowali...

Clara ciesz się tym czasem, zasługujesz na to :)

Staram_sie oby Wam się plany udały :) u nas młody jest zafascynowany wulkanami i z tego względu bierzemy pod uwagę Sycylię ;)

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Liora Autorytet

Wysłany: 20 maja, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przez Was zaczęłam oglądać Love is blind 🫣 o mamuniu jak mnie ta rodzina Julki denerwuje. Zwłaszcza kochana mama co tylko oczami przewraca i ta niby "przyjaciółka"...

Vergeet lubi tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liora a dzisiaj wszedł odcinek ze ślubów także oglądaj oglądaj 😊 chociaż ja to zawsze najbardziej czekam na reunion jak te wszystkie spiny wyjaśniają.

Liora lubi tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    niedoczynność tarczycy - letrox
    Metformax

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
    03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
  • Mania90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja informuję,że lekarz oddzwonił i od dzisiaj biorę estrofem a w piątek 29 wizyta

Sakaaira, Sylaada lubią tę wiadomość

2016 - naturals 👶(córka) ❤️
    2017 - poronienie zatrzymane 💔
    2017 - zapalenie przydatków
    2018-2019 - x2 cp usunięty prawy jajowód
    2018 - drożność jajowodu( niedrożny)
    2019 - procedura in vitro 3 podejścia wynik - 0 💔

2020 - kolejna procedura 4 mrożonki
    Procedura udana - 👶(córka) ❤️

2025 - usunięta nisza po cc
    2026 - procedura w nowiu
    04.2026 - podany zarodek klasy 3.1.1 wynik - 0 💔
    04.05.2026 - transfer 4bb z 6 doby
    08.05.2026 - 4dpt ⏸️ kreseczki ♥️ cudzie trwaj 🫶
    13.05.2026 - cudu nie ma 💔

🧑 - wiek 36 lat,jeden jajowód, niedrożny
    🧔 - 41, zdrowy
‹‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ