Majówka za pasem, w lutym wózek z bobasem. 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Oddam z największą przyjemnością 🥰🥰🥰
Natka 🥰🥰🥰PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Karo123 wrote:Ja miałam weekendowa przerwę na wyjazd do rodzinki ☺️ Już wróciłam i nadrobiłam. Po pierwsze sto lat sto lat dla naszych urodzinowych dziewczyn! Niech kolejne urodziny będą już z wymarzonym prezentem w brzuszku lub w ramionach ❤️
Jusia ale się ekscytuje Twoim podejściem do ivf, tak bardzo trzymam kciuki 🤩!
I tez mnie czasami łapia myśli ze może ja po prostu nie nadaje się na mamę, ze czasami nie ogarniam życia nie mając dziecka, wiec jak będzie dziecko to jak ja sobie poradzę. Albo zastanawiam się czy jak już zajdę w ciąże to zapomnę o tych hektolitrach wylanych łez, czy będę już umiała się cieszyć z cudzych ciąż i czy zniknie tez żal do życia. Ale myśle ze po prostu jak zajdziemy w końcu w ciąże to całe nasze myślenie się odwroci o 180 stopni i ze wyleczy to nasze zranione serca 🙏❤️
I jeszcze odnośnie tego depresyjnego maja... Wydaje mi się ze po prostu dla osób starających się wiosna wcale nie jest łatwa, ciężarne zrzucają grube kurtki i noszą dumnie brzuchy, młode matki z wózkami wyjeżdżają na spacery, cały świat kwitnie i zielenieje a my czasami dalej siedzimy w naszej szarej rzeczywistości staraczki pełnej łez i rozczarowań. Ale przetrwamy ta wiosne dziewczyny! Wszystkie tu jestemy silne i waleczne, gdyby tak nie było dawno byśmy odpuściły ten temat 😉 trzymam za nas kciuk 😌
Ja jutro testuje 11dpo (pierwszy raz nie zatestowalam 10 dpo także jest postęp) ale czuje ze się nie udało. Już przebieram nóżkami na sono hsg w kolejnym cyklu 💪😄
Taak zgadzam się z tym co napisałaś. Mam nadzieję, że maj może i nie jest dla nas łaskawy patrząc na małą ilość kreseczek ale za to może lato przyniesie pełen rozkwit szczególnie, że sporo ivf nam się tu szykuje ☺️😏 kciuki za jutrzejsze testowanie ✊🍀Karo123 lubi tę wiadomość
-
Cecylia, zgadzam się z Toba. Z Lilou też - sporo z nas zaszło już w upragnioną ciążę. Trochę nam dziewczynki pouciekaly do ciążowego klubu i tak nas jakoś mniej. Też to odczuwam, pamiętam dni, kiedy nie bylam w stanie przeczytać wszystkiego!
Fakt, wiosna zawsze jest chwilowym przesileniem, ale mam nadzieję, ze zaraz po nim przyjdą nowe ciążę i dla wszystkich z nas to forum stanie się tylko i wyłącznie miejscem przyjaźni, a nie starań. 😊Cecylia, Oliwka91, agusia_246 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Witajcie. Mało zaglądam na forum, ponieważ przyznam szczerze, że ciężko patrzeć na suwaczki, które wyglądają tak, jak mój by teraz wyglądał. Nie jestem też staraczką ani testującą. Mamy zakaz do czasu ostatniego szczepienia, czyli ładnych parę miesięcy. Ciąża bez leczenia jest zbyt dużym ryzykiem. Tymczasem utknęłam w martwym punkcie, bo 5 tygodni po poronieniu nadal nie ma @, a wszystko od niej zależy. Obecnie ciąża, a tym bardziej urodzenie dziecka jest czymś tak odległym, że wydaje się niemożliwym.
Tydzień temu urodziła moja siostra. Jest to dla mnie bardzo trudna sytuacja. Odcięłam się od najbliższej rodziny. Nie znalazłam też u nich zrozumienia i wsparcia.
Staram się skupić na pracy, w której muszę mierzyć się z mobbingiem. Dzień upływa na
nerwach i unikaniu ciosów ze strony dyrektorki.
Życzę Wam powodzenia w testowaniu, a szczęśliwym brzuchatkom zdrowych ciąż i pięknych usg.Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka przykro mi że nie zyskałas zrozumienia od rodziny 😔 to faktycznie bardzo trudna sytuacja narodzony dziecka w tak bliskiej rodzinie.. wiem ze targają pewnie tobą skrajne emocje. Pamiętaj ze zawsze możesz tu wpaść i wyrzucić wszystko co Ci na serduszku leży ❤️ Trzymaj się 🥺✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Milka przykro mi strasznie
Pamietaj, ze masz mega wsparcie w Nas 🤞🏻 Mam nadzieje, ze te kilka miesiecy uplynie Ci mega szybko. Zagladaj do Nas i pisz co u Was slychac :*26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Karo123 wrote:Ja miałam weekendowa przerwę na wyjazd do rodzinki ☺️ Już wróciłam i nadrobiłam. Po pierwsze sto lat sto lat dla naszych urodzinowych dziewczyn! Niech kolejne urodziny będą już z wymarzonym prezentem w brzuszku lub w ramionach ❤️
Jusia ale się ekscytuje Twoim podejściem do ivf, tak bardzo trzymam kciuki 🤩!
I tez mnie czasami łapia myśli ze może ja po prostu nie nadaje się na mamę, ze czasami nie ogarniam życia nie mając dziecka, wiec jak będzie dziecko to jak ja sobie poradzę. Albo zastanawiam się czy jak już zajdę w ciąże to zapomnę o tych hektolitrach wylanych łez, czy będę już umiała się cieszyć z cudzych ciąż i czy zniknie tez żal do życia. Ale myśle ze po prostu jak zajdziemy w końcu w ciąże to całe nasze myślenie się odwroci o 180 stopni i ze wyleczy to nasze zranione serca 🙏❤️
I jeszcze odnośnie tego depresyjnego maja... Wydaje mi się ze po prostu dla osób starających się wiosna wcale nie jest łatwa, ciężarne zrzucają grube kurtki i noszą dumnie brzuchy, młode matki z wózkami wyjeżdżają na spacery, cały świat kwitnie i zielenieje a my czasami dalej siedzimy w naszej szarej rzeczywistości staraczki pełnej łez i rozczarowań. Ale przetrwamy ta wiosne dziewczyny! Wszystkie tu jestemy silne i waleczne, gdyby tak nie było dawno byśmy odpuściły ten temat 😉 trzymam za nas kciuk 😌
Ja jutro testuje 11dpo (pierwszy raz nie zatestowalam 10 dpo także jest postęp) ale czuje ze się nie udało. Już przebieram nóżkami na sono hsg w kolejnym cyklu 💪😄
Kochana dziękuje Ci bardzo za kciuki i wsparcie 🥰😘 wiesz że od początku również Tobie kibicuje i wierze że niedługo zostaniesz mama jak wszystkie z nas tutaj 🍀✊🏻 Będziesz super mama 🥰
Fakt jeśli chodzi o wiosnę tez dla mnie nie jest łatwa nie dość ze nowe diagnozy i wszędzie tez widzę kobiety w ciąży ale pocieszam się że procedura się powiedzie 🍀 u nas maj bez starań choć bardzo chciałam ale ze względu na szczepienie w klinice powiedzieli że lepiej się wstrzymać .
Milka przykro mi że nie otrzymałaś zrozumienia i wsparcia w rodzinie często nie wiedzą jak się zachować u mnie w rodzinie było podobnie .Karo123, Oliwka91 lubią tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilka trzymaj się.. noworodek u siostry to rzeczywiście trudna sytuacja dla ciebie i na pewno ci ciężko w tym momencie. Jeśli potrzebujesz wsparcia to pisz, nieważne, że chwilowo nie testujesz. Na pewno szybko zleci ten czas jak już zaczniesz szczepienia. Jeśli chodzi o pracę to pozostaje się rozglądać za zmianą, nigdy nie wiadomo może akurat pojawi się coś interesującego 😙💚
Może rzeczywiście to jakieś przesilenie, wiosna, brzuchy lepiej widoczne itp. u mnie właśnie zaczęły się dni płodne a humor nadal tak średnio. -
Milka bardzo współczuję. Mam nadzieję, że czas do starań szybko Ci zleci i dostaniesz dużo wsparcia w życiu, jeśli nie od rodziny, to od kogoś innego.
Ja wiem dziewczyny jak bardzo dobijają starania. Ja byłam pogrążona w odczuciu niesprawiedliwości, ale jedyna rzecz która mnie jakkolwiek powiedzmy pocieszała to była myśl, że jeszcze nie muszę panikować w ciąży. Wymieniłam panikowanie, że nigdy się nie uda, na panikowanie że coś będzie nie tak. Jutro mam wizytę, więc pewnie znowu nie będę spać i będą mi się śnić poronienia i inne okropieństwa.
Ja nigdzie stąd nie uciekam, jeśli pewnego dnia wszystkie co do jednej bedziecie w ciąży, to wtedy mogę rozważyć wyjście stąd. Odkąd jestem zamknięta w domu to czytanie forum jest moim codziennym rytuałem (jakby wcześniej nie było). Czekam na każdą informację od Was, więc dzielcie się dobrymi i złymi emocjami, bo po to ten wątek jest.bindweef, Noelle, Karo123, Jusia88, Kaśik, Mersalla, Asia2309, Cecylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaj może i słaby ale ja coś czuję, że nam Kaśik i Marsella podgrzeją atmosferę na koniec miesiąca. 🔥
A i tak się mówi: " w marcu koty, w kwietniu psy, w maju my" 😊 czyli nasze majowe owoce będą ujawniać się dopiero pod koniec maja i w czerwcu.
Milka, to smutne, że nie możesz liczyć na wsparcie u najbliższych. Musi być to bardzo ciężko dla Ciebie. Pamiętaj, że my tu jesteśmy dla Ciebie. ❤️
Jusia, macierzyństwo nigdy nie było i nigdy nie będzie proste. Nawet jeśli czasem czemuś nie podołasz lub sobie z czymś nie poradzisz to jest to normalne. 😊 Nie jesteśmy nieomylne ani niezniszczalne ale bez wątpienia i tak jesteśmy super womens. 😊Jusia88, Karo123, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Milka, tak strasznie mi przykro. Ale przychylam się do dziewczyn - jeśli tylko będziesz chciała z nami porozmawiać, choćby o pogodzie to pisz śmiało! Dobrze wiesz, że w tym wszystkim testowanie jest najmniej poruszany przez nas tematem - tak mi się wydaje.
Noelle, Cecylia lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Patrzcie co wlansie wrzucił na fb Blog Ojciec - fragment mojego kochanego Kubusia Puchatka 🤩 My tu na forum to wszystkie jesteśmy takie Kubusie i Prosiaczki 😚 btw niektóre książki „dla dzieci” maja niesamowite uniwersalne treści
"- Dzisiaj był Trudny Dzień - powiedział Puchatek.
Przerwał.
- Chcesz o tym porozmawiać? - zapytał Prosiaczek.
- Nie - odpowiedział Puchatek po chwili - Nie, nie wydaje mi się.
- W porządku - powiedział Prosiaczek, po czym podszedł i usiadł obok przyjaciela.
- Co robisz? - zapytał Puchatek.
- Właściwie to nic - odpowiedział Prosiaczek - Po prostu wiem jak to jest mieć Trudny Dzień. Ja też często nie lubię o tym mówić podczas mojego Trudnego Dnia.
- Ale wiem też - ciągnął dalej Prosiaczek - że Trudne Dni są znacznie łatwiejsze, gdy wiesz, że masz obok kogoś bliskiego. A ja zawsze będę tutaj dla ciebie Puchatku.
I jak tak Puchatek siedział, przepracowując w głowie swój Trudny Dzień, podczas gdy obok w ciszy siedział Prosiaczek, machając swoimi krótkimi nóżkami... pomyślał, że jego najlepszy przyjaciel nigdy nie miał więcej racji."
Jusia88, Zielone.Slonce, bindweef, Olala094, Noelle, Japoneczka z Porcelany, Oliwka91, agusia_246, Cecylia, Skorek, Asia2309, lawendowePole, Wiolala, Ayayanee lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Patrzcie co wlansie wrzucił na fb Blog Ojciec - fragment mojego kochanego Kubusia Puchatka 🤩 My tu na forum to wszystkie jesteśmy takie Kubusie i Prosiaczki 😚 btw niektóre książki „dla dzieci” maja niesamowite uniwersalne treści
"- Dzisiaj był Trudny Dzień - powiedział Puchatek.
Przerwał.
- Chcesz o tym porozmawiać? - zapytał Prosiaczek.
- Nie - odpowiedział Puchatek po chwili - Nie, nie wydaje mi się.
- W porządku - powiedział Prosiaczek, po czym podszedł i usiadł obok przyjaciela.
- Co robisz? - zapytał Puchatek.
- Właściwie to nic - odpowiedział Prosiaczek - Po prostu wiem jak to jest mieć Trudny Dzień. Ja też często nie lubię o tym mówić podczas mojego Trudnego Dnia.
- Ale wiem też - ciągnął dalej Prosiaczek - że Trudne Dni są znacznie łatwiejsze, gdy wiesz, że masz obok kogoś bliskiego. A ja zawsze będę tutaj dla ciebie Puchatku.
I jak tak Puchatek siedział, przepracowując w głowie swój Trudny Dzień, podczas gdy obok w ciszy siedział Prosiaczek, machając swoimi krótkimi nóżkami... pomyślał, że jego najlepszy przyjaciel nigdy nie miał więcej racji."
Dokładnie to takie prawdziwe, czasami wystarczy być obok i to już mega pomaga, nie potrzeba słów i pocieszenia wystarczy powiedzieć „jestem” i być obokZielone.Slonce, Karo123 lubią tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
-
Zielone.Slońce wrote:Maj może i słaby ale ja coś czuję, że nam Kaśik i Marsella podgrzeją atmosferę na koniec miesiąca. 🔥
A i tak się mówi: " w marcu koty, w kwietniu psy, w maju my" 😊 czyli nasze majowe owoce będą ujawniać się dopiero pod koniec maja i w czerwcu.
Milka, to smutne, że nie możesz liczyć na wsparcie u najbliższych. Musi być to bardzo ciężko dla Ciebie. Pamiętaj, że my tu jesteśmy dla Ciebie. ❤️
Jusia, macierzyństwo nigdy nie było i nigdy nie będzie proste. Nawet jeśli czasem czemuś nie podołasz lub sobie z czymś nie poradzisz to jest to normalne. 😊 Nie jesteśmy nieomylne ani niezniszczalne ale bez wątpienia i tak jesteśmy super womens. 😊
Tez tak zawsze myślałam ale jak osoba zwłaszcza mama w Ciebie wątpi to wątpisz w siebie jeszcze bardziej ehhh miałam chwile zwątpienia ale uświadomiłam sobie że nawet jak jestem panikarą to chyba nie znaczy że nie zasługuje na bycie mamą albo że mam z tego zrezygnować bo sobie z czymś nie poradzę .
Zgadzam się jesteśmy wszystkie super womens 💪🏻💪🏻💪🏻Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
-
Milka to cholernie trudna sytuacja z siostrą... Może i lepiej, że chwilowo się odciełaś, wrócisz jak będziesz gotowa. To normalne. Trzymaj się, my tu jesteśmy jak coś cały czas...
Właśnie dziewczyny, mam nadzieję, że mimo wszystko pociągniemy ten wątek dopóki wszyscy nie zajdą w tą ciążę, bo to duże wsparcie, naprawdę 😘 -
Będziemy ciągnąć te wątki do momentu aż każda z Nas nie zobaczy dwóch kresek na sikańcu! 💪🏻
Nigdzie się nie wybieram i chociaż to jasne, że będę tu zaglądać nieco rzadziej to na pewno Was nie opuszczę. 😉 Teraz już doskwiera mi znaczny brak sił ale nie wyobrażam sobie tutaj nie wchodzić i nie czytać co tam u Was pomimo tego, że nie zawszę się udzielam.
Będę prowadzić te wątki tak długo jak będzie trzeba! ❤️Kaśik, Jusia88, Księgowa, Oliwka91, Asia2309, Mersalla lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualny