Majówka za pasem, w lutym wózek z bobasem. 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:To u mnie na ostatnim usg lekarz powiedział ze mam siodełkowatą macice. Gdzie wcześniej przecież ile lekarzy usg robiło, nikt nie zauważył. I nawet mi pokazywała to na ekranie🤨
W sumie znaczy to tyle, że mogą być problemy z utrzymaniem ciąży, ale kazała mi się tym za bardzo nie przejmować, bo taką macice uważa się za normę 🤷🏼♀️
Właśnie u mnie to samo. Teraz przy staraniach się dowiedziałam na monitoringu, że mam siodelkowata/łukowata macicę a też wcześniej nikt tego nie zauważył a tak jak Tobie pokazywali mi na monitorze i faktycznie to widać 😉 ale też mi powiedziała, że to niewielka wada, że niektórzy uważają to za normalną macicę więc olewam to 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 07:42
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Właśnie u mnie to samo. Teraz przy staraniach się dowiedziałam na monitoringu, że mam siodelkowata/łukowata macicę a też wcześniej nikt tego nie zauważył a tak jak Tobie pokazywali mi na monitorze i faktycznie to widać 😉 ale też mi powiedziała, że to niewielka wada, że niektórzy uważają to za normalną macicę więc olewam to 🙂
Ooo, dość ze cykle mamy podobne, to jeszcze macice z taką samą wadą😂 moja forumowa sister25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dzisiaj u mnie test wygląda tak:
https://zapodaj.net/cc33ca41e8f35.jpg.html
Wybaczcie ze dopiero dzisiaj wstawiam ale wczoraj link zaslanialy mi przez caly dzien reklamy i nie szlo skopiowac :pOliwka91, Martyna33, Cecylia, miska122, Dip88, lawendowePole, monnkej, Makino, Japoneczka z Porcelany, Natka95, Noelle, Salv, Jeżynka, dzastina2005, Karo123, Mersalla, Jo_an, Kaśik, asiek96, Simons_cat, Mlodamezatka, Wiolala, Księgowa, szona, Ayayanee lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Martyna33 wrote:Ooo, dość ze cykle mamy podobne, to jeszcze macice z taką samą wadą😂 moja forumowa sister
Właśnie o tym samym pomyślałam 🤣 to znaczy, że ja lada moment też zobaczę 2 kreski jak wszystko tak samo 🥰Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Jeżynka odpisałam w pamiętniku ale jeszcze tutaj napiszę że byłabym wdzięczna:)
Jeżynka lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Oliwka, nie ma innej opcji, proszę ładnie popracować z mężem w owulacje
Misiaaa, piękna kreska ❤️
Oliwka91 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Misiaa, kciuki! U ciebie tak trudna sytuacja, że nie gratuluję jak prosiłaś, ale po cichu po prostu będę kibicować... Chodzisz do Bednarka w Toruniu? Kto się odważył cię prowadzić tu u nas w mieście?
Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki!!!
Martyna, czy siodełkowata macica to jest to samo co tyłozgięcie? Pierwszy raz słyszę takie określenie! -
Annamaria wrote:Misiaa, kciuki! U ciebie tak trudna sytuacja, że nie gratuluję jak prosiłaś, ale po cichu po prostu będę kibicować... Chodzisz do Bednarka w Toruniu? Kto się odważył cię prowadzić tu u nas w mieście?
Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki!!!
Martyna, czy siodełkowata macica to jest to samo co tyłozgięcie? Pierwszy raz słyszę takie określenie!
Nie, to różne wady macicy🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Misia krecha przepiękna Ja wiem kochana, że podchodzisz na spokojnie, ale ja się będę po cichutku ekscytować wszystkim. Mój mąż jak tylko spytałam czy chce wiedzieć co nowego u Misi, to aż odłożył telefon i z powagą mówi "no mów". To jest naprawdę żywe zainteresowanie, bo mnie zwykle nie słucha Oprócz Ciebie taką uwagę poświęcał tylko wiadomością o Młodejmężatce, kiedy była świeżo po in vitro. Przepraszam, że tak go informuję, ale ja się czuję jakbyście były moimi przyjaciółkami, więc mój mąż często pyta "co tam na forum?".
Dziewczyny boję się, że od globulek z progesteronem dostanę jakiejś infekcji, co mogę jeść żeby zmniejszyć ryzyko? Dobrze pamiętam, że jogurty?Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Misia krecha przepiękna Ja wiem kochana, że podchodzisz na spokojnie, ale ja się będę po cichutku ekscytować wszystkim. Mój mąż jak tylko spytałam czy chce wiedzieć co nowego u Misi, to aż odłożył telefon i z powagą mówi "no mów". To jest naprawdę żywe zainteresowanie, bo mnie zwykle nie słucha Oprócz Ciebie taką uwagę poświęcał tylko wiadomością o Młodejmężatce, kiedy była świeżo po in vitro. Przepraszam, że tak go informuję, ale ja się czuję jakbyście były moimi przyjaciółkami, więc mój mąż często pyta "co tam na forum?".
Dziewczyny boję się, że od globulek z progesteronem dostanę jakiejś infekcji, co mogę jeść żeby zmniejszyć ryzyko? Dobrze pamiętam, że jogurty?
Najlepiej jakieś dobre probiotyki doustnie:)miska122 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnymiska122 wrote:Misia krecha przepiękna Ja wiem kochana, że podchodzisz na spokojnie, ale ja się będę po cichutku ekscytować wszystkim. Mój mąż jak tylko spytałam czy chce wiedzieć co nowego u Misi, to aż odłożył telefon i z powagą mówi "no mów". To jest naprawdę żywe zainteresowanie, bo mnie zwykle nie słucha Oprócz Ciebie taką uwagę poświęcał tylko wiadomością o Młodejmężatce, kiedy była świeżo po in vitro. Przepraszam, że tak go informuję, ale ja się czuję jakbyście były moimi przyjaciółkami, więc mój mąż często pyta "co tam na forum?".
Też opowiadam mojemu mężowi o Was . Nawet o wynikach Twojego męża czy Magdaleny (to jako motywacja )
O Misii to nawet moja mama wie i mocno jej kibicuje
Misia, jutrzejsza beta będzie na pewno super. Musi być, my tu wszystkie na to dmuchamy . Będzie Cię prowadzić ta lekarka z Wawy? Czy ona będzie lekarzem wspomagającym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 09:03
miska122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mojemu nic nie mówię. W ogóle teraz oficjalna wersja w domu jest, że jeszcze karmię więc się nie da zajść w ciążę (mam nadzieję że to nie prawda😬 )
Mój nie ogarnia tematu i łyka jak pelikan wszystko co mu mówię. A dzięki temu mam ❤️ przynajmniej 2-3 razy w tygodniu przez cały cykl i to tak że mam zawroty głowy jak wstaję 😂 A przy poprzednich staraniach był wiecznie zmęczony, zestresowany i to wszystko takie nijakie było i mechaniczne i tylko pytał kiedy jest ten dzień a w inne to często nie miał ochoty..
Kurczę u mnie już rok bez zabezpieczeń, do tej pory jakoś się trzymałam ale coraz ciężej mi się robi. Niedługo mam urodziny 36 i zaczynam się zastanawiać kiedy u mnie jest ta granica że już się przestanę starać i czy zdążę.. teraz to już w ogóle desperacja bo zdałam sobie sprawę że bym chciała trójkę dzieci i tak wyliczam i wyliczam no i nie ma bata, nie zdążę..
Tak w ramach pocieszenia to dopiero 6 cykli z owulacją (której jestem pewna przynajmniej na 90%) z i obstawionych dobrze ❤️...
Ja wiem że dłużej się staracie i niektóre o pierwsze dziecko, i w tej sytuacji jest psychicznie dużo ciężej, no ale tak mnie dopadło dzisiaj zwątpienie i smutek, nie lubię niedziel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 09:15
-
Misia piekna kreska a raczej plus 🤞🏻❤️🤩
Mnie przeziebienie zlapalo (mam nadzieje! Ze to nie 👑)26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Misia 😁🤞🏻🤞🏻😍
Cecylia rozumiem, my starania na serio 13cs, bez zabezpieczeń 2lata... nie wiem czy zdaze z trójka. Czekam teraz na wtorkowe badania nasienia może się coś więcej wyjaśni u nas
Noelle możesz mi wpisać zwiędłe liscie, zaczynam nowy cyklCecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiaaa, ja trzymam mocno kciuki za Ciebie aż do wjazdu na porodówkę. ✊
Miska, tak jogurty tylko koniecznie bez mleka w proszku i nie owocowe a naturalne.
Możesz też się wspomóc ogórkami kiszonym lub kapustą kiszoną jeżeli lubisz. 😊
Z doustnych probiotyków polecam trivagin. W aptece też babeczki mówili mi, że jest niezastąpiony. 😊miska122 lubi tę wiadomość