Majówka za pasem, w lutym wózek z bobasem. 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou wrote:Taaak sikam na nordtesty 🙈 nie chce mi wyjść to na zdjęciu, zobacze po wyschnięciu jeszcze.
Misiaa, kochana jak sie czujesz? Kontaktowalas się już z prof. B?Wiolala, Cecylia, Noelle, Jeżynka, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Sylllwa wrote:Ja proszę o wpisanie 🙈.
Zaczynam 5 cykl starań po poronieniu, ale chyba moja walki poszła w piz*u.
Mi się udało właśnie 5 msc po poronieniu, nie poddawaj się 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Polczi5 wrote:https://zapodaj.net/2e252224b26d5.jpg.html
Dziewczyny rozebrałam pinky i proszę spójrzcie bo ja chyba widzę coś...Polczi5 lubi tę wiadomość
-
Cecylia dziękuję, że się odniosłaś. Ja też uważam, że kazać mi się teraz starać ot tak to jest conajmniej nieodpowiedzialne. Skoro ciąża była w obu jajowodach no to czemu teraz miałoby się udać... Chyba życzył mi powtórki. Niby taki super specjalista a guzik wie. Denerwuje mnie to, że kierując się opiniami wybieram lekarza a okazuje się później błędem. Czy ja jestem za bardzo wymagająca ? Czy może jestem takim beznadziejnym przypadkiem, że już oni rozkładają ręce... Oby cytologia wyszła dobrze to ruszę na Białystok 🙏 a jeżeli nie to, będę prosić o laparoskopię swojego lekarza.
Cecylia, szona lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Cecylia dziękuję, że się odniosłaś. Ja też uważam, że kazać mi się teraz starać ot tak to jest conajmniej nieodpowiedzialne. Skoro ciąża była w obu jajowodach no to czemu teraz miałoby się udać... Chyba życzył mi powtórki. Niby taki super specjalista a guzik wie. Denerwuje mnie to, że kierując się opiniami wybieram lekarza a okazuje się później błędem. Czy ja jestem za bardzo wymagająca ? Czy może jestem takim beznadziejnym przypadkiem, że już oni rozkładają ręce... Oby cytologia wyszła dobrze to ruszę na Białystok 🙏 a jeżeli nie to, będę prosić o laparoskopię swojego lekarza.
Kochana, zapomniałam się wtedy odnieść, jak jest dużo do przeczytania to potem zapominam co i komu mam napisać 🤦🏼♀️
Sama zmieniałam lekarzy jak rękawiczki, wiec rozumiem Twoją frustracje. Czy tamten lekarz miał racje? Moim zdaniem nie, ale może miał dobre intencje. Może właśnie ze swojego profesjonalnego punktu widzenia zobaczył potencjał, ze uda Ci się bez badań itd. Ja jednak uważam, że z uwagi na cp warto by było tą drożność zrobić. Za długo te starania trwają, musi coś być nie halo. Przynajmniej ja mam takie zdanie.
Także czekaj na cytologię i ruszaj do przodu, spełniać swoje marzenie! Bardzo Ci kibicuje 😘Wiolala lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna ja też wątpię, że mogłoby nam się udać tak po prostu... A wręcz to jest niemożliwe. Cholera może wyłożę te 5 tys i zrobię od razu laparoskopie tak jak mówiła Szona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 18:29
szona lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Kaśik jesteś już po IUI? Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
Właśnie wyszłam z gabinetu 🤞🏻🍍🍀
Jajko niepękniete 21mm, wyniki eMka spadły z 79%(tych dobrych A+ do 61% podobno tragedii nie ma ale powinniśmy to obserwować
No i teraz zaczyn odliczanie, tj. podejmowanie wszelkich prób nie myślenia o tym
Martyna33, Zielone.Slonce, Skorek, Dip88, Księgowa, Noelle, agusia_246, Mersalla, Makino, Ala_d, Wiolala, Jo_an, Natka95, Cecylia, Red555, Karo123, kokoszka31, Zuuuz, Lisa_, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Wiolala wrote:Martyna ja też wątpię, że mogłoby nam się udać tak po prostu... A wręcz to jest niemożliwe. Cholera może wyłożę te 5 tys i zrobię od razu laparoskopie tak jak mówiła Szona.
Może i tak. Ty chciałaś zrobić najpierw sono? Słyszałam ze to sono hsg to o dup* rozbić, bo może przejść kontrast a na laparo niedrożne 🤷🏼♀️
Wiec ja bym zrobiła tak jak mówisz 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Kaśik, 61% do IUI to super wyniki. A spadki i wzrosty w ruchliwości podobno wciąż się zdarzają, więc nie ma się czym martwić! Trzymam kciuki!
Kaśik lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Martyna33 wrote:Może i tak. Ty chciałaś zrobić najpierw sono? Słyszałam ze to sono hsg to o dup* rozbić, bo może przejść kontrast a na laparo niedrożne 🤷🏼♀️
Wiec ja bym zrobiła tak jak mówisz 😘
Tak mnie lekarz nakierował, żeby najpierw zrobić Sono ale wydaje mi się że to nie ma najmniejszego sensu. Tylko strata pieniędzy na to wszystko...Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Wiolala, myślę że szonka jest tu najlepszym przykładem tego co może zdziałać laparo 😄
Wiadomo, że jest to jakaś ingerencja i może gdybyś się starała do roku czasu to ok, ale u Was to już trwa dłużej plus te cp - ja bym szła w laparo na bank...lawendowePole, szona, Simons_cat, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Cecylia dziękuję, że się odniosłaś. Ja też uważam, że kazać mi się teraz starać ot tak to jest conajmniej nieodpowiedzialne. Skoro ciąża była w obu jajowodach no to czemu teraz miałoby się udać... Chyba życzył mi powtórki. Niby taki super specjalista a guzik wie. Denerwuje mnie to, że kierując się opiniami wybieram lekarza a okazuje się później błędem. Czy ja jestem za bardzo wymagająca ? Czy może jestem takim beznadziejnym przypadkiem, że już oni rozkładają ręce... Oby cytologia wyszła dobrze to ruszę na Białystok 🙏 a jeżeli nie to, będę prosić o laparoskopię swojego lekarza.
Białystok zaprasza
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was dziewczyny i widzę ze dużo miało kryzysy w ostatnich dniach, ale mam nadzieje ze już niedługo dla nas wszystkich rozwieją się chmury! ❤️
Ja po wizycie, sono ustalone na kolejny cykl (chce spróbować zanim przejdziemy do histero-laparo bo właśnie boje się tej ingerencji o której piszecie, to jednak operacja wiec chce spowiadać wsyztskiego przed ;(), później daje sobie 3 mies prób i już jestem zapisana na histero-laparo na wrzesień
Z dobrym wiadomości moje endometrium zareagowało świetnie na estrofem, było takie grubiutkim ze doktor powiedział ze nie ma sensu mierzyć bo na oko widać ze super 🤩 Dziekuje za wszystkie kciuki bo bardzo się stresowałam! W końcu zobaczyłam jakieś mini światełko w tunelu, w końcu choć jeden aspekt był zły i się poprawił ☺️
Przytulam Was wsyztskie ❤️Księgowa, Noelle, Kaśik, Red555, szona, Cecylia, Oliwka91, lawendowePole, Wiolala lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
U mnie raczej ciąży brak. Skoczę jutro na betę potwierdzić, żeby odstawić proga, bo mam takie zaparcia że głowa mała 🙈
No nic, głowa do góry i jedziemy dalej. Zamówiłam miovelie NAC, co by sie wspomóc bez clo. Czeka nas miesiąc teoretycznej przerwy - może i dobrze.PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
U mnie też ciąży brak w tym miesiącu jak nic - nie czuje nic kompletnie.
Wczoraj jak wróciłam z prscy to napisała do mnie szwagierka czy nie chce wyjść z małą i z nią na plac zabaw. Więc szybko się ogarnęłam i pobiegłam bo deszcz wisiał dosłownie w powietrzu..
Na wstępie, powiedziała mi że jest w ciąży, po 1 podejściu. No i nie powiem na początku była to dla mnie trochę. Szpila, ale myślę sobie hola, przecież ja też mam swoją z 1 próby. I wiecie co, ja się cieszę naprawdę jej szczęściem. Nie skakała i nie piszczała o swojej radości. Jak jej powiedziałam że ja się prawie rok staram to posmutniala i powiedziała że mogła póki co nie mówić. Nie wiem chyba tak, sobie myślę że karma wraca. I chce ją wspierać s, tym nowym dla niej czasie. Na tyle na ile będę w stanie.
PS. Dzisiaj, mija, mama idzie na, oddział. Proszę o ksicikiOliwka91, Skorek, Lisa_, Karo123, Simons_cat, Salv, Jo_an lubią tę wiadomość