Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Ciiiiiiiii, 😂

Okeeeej 😂
    A sinusoida emocji w tym momencie cyklu bardzo mnie cieszy ✊✊

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia trzymam mocno kciuki, żeby wynik był pozytywny :*

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko dla mnie ten listopad jest taki dołujący? To pierwszy miesiąc, w którym mam jakiś parszywy nastrój. Czuje, że na pewno się nie udało i pierwszy raz mnie to strasznie dołuje :( za pierwszym razem, gdy się udało od razu to czułam, okropny ból piersi już 6 dni po owulacji, ból podbrzusza, a przed @ nigdy mnie nie bolał. Do owulacji jeszcze funkcjonuje normalnie, ale po to jak jakaś wariatka.

Cieszę się, że grudzień już tuż, tuż! Kocham święta i już 1 grudnia na bank będę ubierać choinkę! Te przygotowania, pakowanie prezentów, beztroski czas i LITRY grzanego wina <3

Planuję jeszcze przed świętami pojechać na kilka dni w góry, żeby już całkowicie oczyścić głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:08

age.png

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też kiepsko czuję Inga. Odkąd mam w bani ryzyko endometriozy, jestem niezle przybita. Wczoraj już czułam dyskomfort w dole pleców, napiernicza też jajnik, z którego była owulacja. Szczęśliwie zaczęłam dziś brać duphaston, więc już wszystkie bóle i kłucia zrzucę na jego obecność w organizmie, a nie na tę parszywą chorobę. Może choć trochę głowa mi odpocznie, a może wcale nie. Cieszę się na nadchodzący krótki urlop, bo do pracy obecnie się raczej nie nadaję. Grudzień będzie u mnie miesiącem z letrozolem, a później się zobaczy.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja się też kiepsko czuję Inga. Odkąd mam w bani ryzyko endometriozy, jestem niezle przybita. Wczoraj już czułam dyskomfort w dole pleców, napiernicza też jajnik, z którego była owulacja. Szczęśliwie zaczęłam dziś brać duphaston, więc już wszystkie bóle i kłucia zrzucę na jego obecność w organizmie, a nie na tę parszywą chorobę. Może choć trochę głowa mi odpocznie, a może wcale nie. Cieszę się na nadchodzący krótki urlop, bo do pracy obecnie się raczej nie nadaję. Grudzień będzie u mnie miesiącem z letrozolem, a później się zobaczy.

Moja siostra będąc już w ciąży dowiedziała się, że ma endometriozę (torbiel czekoladowa) a starała się 3 cykle.
    Nie ma co się martwić na zapas. Jak ogólnie można stwierdzić endometriozę? Jakim badaniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:21

age.png

age.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Moja siostra będąc już w ciąży dowiedziała się, że ma endometriozę (torbiel czekoladowa) a starała się 3 cykle.
    Nie ma co się martwić na zapas. Jak ogólnie można stwierdzić endometriozę? Jakim badaniem?
    Laparoskopia?

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona daj sobie czas, mieliście kilka miesięcy przerwy. Ja wiem że w pewnym momencie człowiek ma ochotę wszystkim je*nąć jak wszystko jest pod górkę ale wkręcanie sobie endometriozy w niczym Ci nie pomoże. Wprowadzasz tylko organizm w stan permanentnego stresu. Z tego co mówisz masz ogarniętą lekarkę i dobry plan. Nic tylko działać. Będzie dobrze, musi być! Gdzie to bojowe nastawienie z pierwszego postu? Jedz na urlop, oczyść głowę i walczymy dalej ✌ a za rok w święta tulimy bobaski albo głaszczemy się po wielkich ciążowych brzucholach. Innej opcji nie widzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:28

szona, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Wydaje mi się, że laparoskopią i histeroskopią. Pośrednio za pomocą droznosci jajowodów, bo pozlepiane jajowody mogą świadczyć o endo. Plus pojawienie się torbieli charakterystycznych przy endo - też daje cynk, że coś w trawie piszczy. Dodatkowo plamienia śródcykliczne, bóle w dole pleców nawet sporo przed okresem, bolesne i obfite miesiączki - też mogą sugerować szersze przyjrzenie się problemowi 😞

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Szona daj sobie czas, mieliście kilka miesięcy przerwy. Ja wiem że w pewnym momencie człowiek ma ochotę wszystkim je*nąć jak wszystko jest pod górkę ale wkręcanie sobie endometriozy w niczym Ci nie pomoże. Wprowadzasz tylko organizm w stan permanentnego stresu. Z tego co mówisz masz ogarniętą lekarkę i dobry plan. Nic tylko działać. Będzie dobrze, musi być! Gdzie to bojowe nastawienie z pierwszego postu? Jedz na urlop, oczyść głowę i walczymy dalej ✌ a za rok w święta tulimy bobaski albo głaszczemy się po wielkich ciążowych brzucholach. Innej opcji nie widzę!

Bo ja jestem taka porąbana. Mam strasznie dużo mocy żeby kibicować innym, a sama o sobie myślę jak o balonie, z którego uszło powietrze. Ale! To fakt - lekarka mam nadzieję jest ogarnięta. Wiele opcji wciąż przed nami. Już i tak jestem z siebie dumna, bo wykonuję jej polecenia ;) nie badam się sama. Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej. 🤷‍♀️

Suszarka, ef36, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jesień jest zawsze dołująca. Nie trawie tej pory roku, nawet jak świeci słońce i są kolorowe liście, to ja od razu mam w głowie, że zaraz będzie szaro, buro i ponuro. Mam tak od dziecka. Jesienią też zawsze gorzej się uczyłam 😂
    Fuj i tyle!

W tym roku mam głowę zajętą najpierw operacją, więc stres poziom master, a teraz wykańczaniem domu, więc próbuję nie ubić chłopa np. patelnią!😄

Elfia ja tam kciuków nie puszczam, różne już cuda widziałam na tym forum, zresztą! Nie bez powodu kazali robić betę takiego, a nie innego dnia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jesieni brałam ślub, więc póki co dobrze mi się kojarzy ;)

Elfia ja nie odkładam pomponów ;)

Mąż mi dziś wysłał SMS z pytaniem kiedy owulacja... A co ja wróżka? 😂

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dla mnie jesień jest zawsze dołująca. Nie trawie tej pory roku, nawet jak świeci słońce i są kolorowe liście, to ja od razu mam w głowie, że zaraz będzie szaro, buro i ponuro. Mam tak od dziecka. Jesienią też zawsze gorzej się uczyłam 😂
    Fuj i tyle!

W tym roku mam głowę zajętą najpierw operacją, więc stres poziom master, a teraz wykańczaniem domu, więc próbuję nie ubić chłopa np. patelnią!😄

Elfia ja tam kciuków nie puszczam, różne już cuda widziałam na tym forum, zresztą! Nie bez powodu kazali robić betę takiego, a nie innego dnia :P

Jak się czuje Florek?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś melduję @. No nic, zbieramy siły na grudzień.
    Endomende u mnie zdiagnozował ginekolog po obecności krwi w zatoce Douglas - a, obecności torbieli i obecności zrostów między narządami w okolicach miednicy mniejszej. Do tego objawy pasujące i choróbsko wyłapane...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja na jesieni brałam ślub, więc póki co dobrze mi się kojarzy ;)

Elfia ja nie odkładam pomponów ;)

Mąż mi dziś wysłał SMS z pytaniem kiedy owulacja... A co ja wróżka? 😂
    No chyba nas za wróżki mają. Mój przedwczoraj wysłał mi z pracy SMS z pytaniem, kiedy rodzę 😂😂

szona, Agape91, Madziandzia, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja już dziś melduję @. No nic, zbieramy siły na grudzień.
    Endomende u mnie zdiagnozował ginekolog po obecności krwi w zatoce Douglas - a, obecności torbieli i obecności zrostów między narządami w okolicach miednicy mniejszej. Do tego objawy pasujące i choróbsko wyłapane...
    Przykro mi :(

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jak się czuje Florek?
    Dziękuję, bardzo dobrze pomijając fakt, że wychodzą mu na raz wszystkie czwórki... Dziąsła ma kwadratowe normalnie... Słowa przewodnie naszych dni to "cycy", "nurofen", "nosidło", "MELISA" 😜

ElfiaKsiężniczka, szona, moyeu, Madziandzia, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziękuję, bardzo dobrze pomijając fakt, że wychodzą mu na raz wszystkie czwórki... Dziąsła ma kwadratowe normalnie... Słowa przewodnie naszych dni to "cycy", "nurofen", "nosidło", "MELISA" 😜

Super, że za Wami już ta cała okołoperacyjna masakra! Dużo zdrowia życzę :) i melisy też dużo ;)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia a tam na tym teście jest przezroczysta kreska? Czy mi się źle widzi?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Elfia a tam na tym teście jest przezroczysta kreska? Czy mi się źle widzi?
    Tam się chyba w tej plastikowej szybce moj cień odbija

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, nie puszczam kciuków! Chociażby dlatego, że pinki to beznadziejne testy. Nie pamiętam już która z dziewczyn wrzucała porównanie, ma nordzie albo bobku byla gruba krecha a na pinku "super czułym" cień😱. Także nie składaj broni Kochana! Niecierpliwie czekam na Twoje wyniki! ✊✊✊

Szona, co do ft4 to moja endo przy Hashimoto dążyła do stanu w którym miałabym ft4 w okolicy 1 (normy 0,7 - 1,48 - takie same jak u Ciebie). Udało się i po półtora roku leczenia mam 1,18, a zaczynałam od 0,8 w marcu 2018. Ft4 ruszyło dopiero po kilku miesiącach na 0,75 mg euthyroxu. Więc ja bym się nie martwiła na zapas, podpytaj endo co myśli i bedziecie zbijać, ale jak to się robi to nie wiem, mi euthyrox zwiększył ft4 więc nie wiem czy dodatkowa dawka Ci zmniejszy wynik.

i'm_back lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ