Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
-
WIADOMOŚĆ
-
moyeu wrote:Elfia, nie puszczam kciuków! Chociażby dlatego, że pinki to beznadziejne testy. Nie pamiętam już która z dziewczyn wrzucała porównanie, ma nordzie albo bobku byla gruba krecha a na pinku "super czułym" cień😱. Także nie składaj broni Kochana! Niecierpliwie czekam na Twoje wyniki! ✊✊✊
Szona, co do ft4 to moja endo przy Hashimoto dążyła do stanu w którym miałabym ft4 w okolicy 1 (normy 0,7 - 1,48 - takie same jak u Ciebie). Udało się i po półtora roku leczenia mam 1,18, a zaczynałam od 0,8 w marcu 2018. Ft4 ruszyło dopiero po kilku miesiącach na 0,75 mg euthyroxu. Więc ja bym się nie martwiła na zapas, podpytaj endo co myśli i bedziecie zbijać, ale jak to się robi to nie wiem, mi euthyrox zwiększył ft4 więc nie wiem czy dodatkowa dawka Ci zmniejszy wynik.
Ale - z tego co rozumiem - ja mam zwiększyć wynik, a nie zmniejszyć 🤔
Edit: w ciazy miałam ft4 0,95, wiec teraz jest wyższe - i z tego co rozumiem, to dobrze, a wręcz powinnam podwyższyć jeszcze bardziej (?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 11:49
-
moyeu wrote:Elfia, nie puszczam kciuków! Chociażby dlatego, że pinki to beznadziejne testy. Nie pamiętam już która z dziewczyn wrzucała porównanie, ma nordzie albo bobku byla gruba krecha a na pinku "super czułym" cień😱. Także nie składaj broni Kochana! Niecierpliwie czekam na Twoje wyniki! ✊✊✊
Szona, co do ft4 to moja endo przy Hashimoto dążyła do stanu w którym miałabym ft4 w okolicy 1 (normy 0,7 - 1,48 - takie same jak u Ciebie). Udało się i po półtora roku leczenia mam 1,18, a zaczynałam od 0,8 w marcu 2018. Ft4 ruszyło dopiero po kilku miesiącach na 0,75 mg euthyroxu. Więc ja bym się nie martwiła na zapas, podpytaj endo co myśli i bedziecie zbijać, ale jak to się robi to nie wiem, mi euthyrox zwiększył ft4 więc nie wiem czy dodatkowa dawka Ci zmniejszy wynik.
To po kiego grzyba piszą "super czuły" j A jak niewylapuje nawet wysokiej bety?
😤
-
nick nieaktualny
-
szona wrote:Ale - z tego co rozumiem - ja mam zwiększyć wynik, a nie zmniejszyć 🤔
Edit: w ciazy miałam ft4 0,95, wiec teraz jest wyższe - i z tego co rozumiem, to dobrze, a wręcz powinnam podwyższyć jeszcze bardziej (?)
Co do podwyższania, to ja mam Hashimoto i dlatego takie leczenie, w hashi właśnie jest problem z tym ft4 dlatego tyle to zajęło, nie wiem ile powinno wynosić w przypadku samej niedoczynności, dlatego napisałam żebyś poszła do endokrynologa z tymi wynikami, bo może zaleci brać więcej leku, albo stwierdzi że taki wynik jest ok. Ja bym sama z siebie nie brała wiekszej dawki, bo to może spowodować że np wpadniesz w nadczynność bo tsh 1,3 jest moim zdaniem idealne. Ale no właśnie, hashi i niedoczynność inaczej się leczy niż samą niedoczynność. Tutaj masz fajny kalkulator 😊
https://hashimotoplan.com/kalkulator-optymalnego-poziomu-hormonow/30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
ElfiaKsiężniczka wrote:To po kiego grzyba piszą "super czuły" j A jak niewylapuje nawet wysokiej bety?
😤30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Inga28 wrote:
Edit: tak na szybko przeliczyłam to w zaokrągleniu Twój wynik to 1,1 ng/dl a norma 0,9 do 1,7 ng/dl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 13:01
30 lat 🍍 starania od II 2018
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
nick nieaktualny
-
Elfia, where is Beta? :>
Kittinka83, Suszarka, moyeu, i'm_back, Irvine90, agge, MonikA_89!, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInga28 wrote:Nie byłam właśnie jeszcze, mam wizytę za tydzień. Widział te wyniki na razie tylko ginekolog ale nie mówił żeby były złe.
Myślę, że musisz się uzbroić w cierpliwość i zobaczyć co powie lekarz, bo żaden kalkulator nie zastąpi lekarza. Trzymam kciuki!moyeu, szona lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Elfia, where is Beta? :>
Co chwilę latam w pracy do kibelka zeby sprawdzić stronę z wynikami. Pewnie będzie dopiero wieczorem.
Edit 15.06. Zlecenie już jest w systemie, ale wyników brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 15:06
Izape_91, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Hejo laski ❤
Dawno mnie tu nie było, gratuluje nowych II 😍
Ja już wam moge przesłać wiruski 19.11 widziałam na USG 1.1cm czlowieczka z bijacym serduszkiem ❤
Męczą mnie mdłości i wymioty + od kilku dni mam mega zawroty głowy i 3 omdlenia, ale cieszą mnie one, bo wiem że maly czlowieczek sobie rosnie 😊
Nie dam rady Was nadrobić 😞
Ściskam każda z osobna i przesyłam pozytywne fluidy 😍
Miłego dnia 🥰i'm_back, moyeu, Nuch2, ElfiaKsiężniczka, Agape91, Pati96, malamisia, agge, aeiouy, Malgonia, Gosiek1993, Madziandzia, MonikA_89!, Sasanka55., szona, Salome, Daniela, syllwia91, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiku czekam razem z Tobą :*
pamiętaj, że z jakiegoś powodu lekarze zalecili sprawdzenie bhcg dopiero w poniedziałek(!!!)
a dziś jest piątek. Rozumiem Twoją niecierpliwość, fajnie się pisze morały, ale ja robiłabym dokładnie tak jak Ty :* wysyłam ciepłe myśli😊Sasanka55., ElfiaKsiężniczka, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba się przed 16.30 nie doczekamy. Wychodzę teraz z domu na dwie godzinki. Zobaczymy czy po tym czasie będzie 😘
-
nick nieaktualnyZamiast ogarniać mieszkanie to ja odświeżam jak głupia.... Elfia czy oni powariowali w tym labo?! Każda beta powinna być z góry CITO!
Mój organizm robi mnie w balona. Od trzech dni taki owulak.
Dziś 26dc, a dam se włosy obciąć (kocham je strasznie), że na bank tej owulki nie było, nie ma i nie będzie. Będzie za to kolejny w ch** długi cykl, ostatni 56 dni! Grrrrrrrr😡Madziandzia lubi tę wiadomość
-
Frez, masz możliwość pójść do gina na usg? Ja byłam w 17dc, było pełno małych pęcherzyków, endometrium 1 fazowe. Zapytałam czy mogę brać progesteron, żeby nie przedłużać cyklu, to powiedział, że mogę brać 2x100mg przez 10dni.
Po biochemie wywoływałam @ duphastonem, bo na USG ok 40dc nic nie zapowiadało ani @ ani owulacji
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62