Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia - przeczucie tu nie ma nic do rzeczy. Ja przed zrobieniem testu jeszcze wyrobiłam się z poryczeniem się przed Emkiem że znowu test negatywny i znowu nie jestem w ciąży. Byłam pewna, że nie jestem. No i kilka dni potem pokazała się kreska. Trzymam kciuki!

Madziandzia lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona na tym forum jest tyle życzliwości, że to się w głowie nie mieści, więc nie jestem jedyną tutaj! A z drugiej strony po co mi maja leżeć w łazience suple, których już nie wezmę a komuś innemu mogą się przydać i przynieść szczęście :) a profertil jest jeszcze ten co dostałam od Małgoni, więc jak widzisz jest ciazotworczy- mąż nie zdążył nawet go wykorzystać do końca i ciąża :D tego życzę Tobie i reszcie dziewczyn :* mam nadzieję że zawartość paczki będziesz mogła posłać dalej!

Elfia wiesz ze my tu Ci kibicujemy mocno! Zajmij się czymś, ciekawa książka, spacer, film :) mi dzisiaj nie wiem kiedy dzień zleciał nawet. Obudziłam się po 6 bo mąż do pracy, zrobiłam mu śniadanie i sobie, zjadłam poszłam się zdrzemnac jeszcze i wstałam po 12. Płotem wymylam lodówkę i zrobiłam porządek i już prawie 15 i zaraz trzeba będzie ganiac z obiadem. Dzisiaj robię pizze, bo mam straszną ochotę - już dawno nie robiłam.

Moje małe zaczęło w końcu rosnąć i brzuch się zaokragla :) aktualnie wygląda tak. Jest śmieszny, taki malutki. Mam nadzieję że do świąt będzie już ładna kuleczka :) aaa no i maz mówi, że tesciowie zalapali chyba dopiero że będą dziadkami, bo teściowa podobno wydzwania i wypytuje.
    56cb4f4e06ea.jpg

Dziewczyny co taka posucha w tym listopadzie?! Gdzie jakieś pozytywne testy?? Zostawiam Wam tu brzucha i wirusy & %@(+(+#==(/]<|][>[<£{%''@#$&:))%=( nie wiem jaka płeć ale lapcie :D

MonikA_89!, Nuch2, Sasanka55., MamaStasia :), Kittinka83, aeiouy, i'm_back, Malinowa91, Pati96, agge, Malgonia, szona, Gosiek1993, Agape91, Suszarka, Ochmanka, Malinaa90, Ania_85_, Madziandzia, 5ylwian, moyeu, moni05, Dorota1989 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, nie smutaj się😘 Dostaliście szansę na zostanie rodzicami, więc musisz uwierzyć, że zarodek się ładnie wgryzie. Mów do kropka, głaszcz brzuszek, będzie dobrze! My tu trzymamy mocno kciuki! ✊✊✊✊✊

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie kochane, ze tak cieplo przyjelyscie mnie po mojej mini przerwie :) :*

Misiaa, Ochmanko, Wasze @ to juz ostatnie przed zabrzuszkowaniem :*

Kittinka, jak sie czujesz, Skarbiku? :* Jestes mega dzielna. Wiem, ze M. zapragnie dokladnie tego, co Ty.

Malinka <3 widzialam piekna stopke i strasznie mi przykro, ze nie mozesz byc z malenstwem 24h/dobe. Mocno sciskam <3

Szoneczko, Moyeu, siusiajmy razem :* To bedzie cudne zakonczenie watku.

Wlasnie wracam do domu i bardzo odbija mi sie pierogami z kapusta i grzybami. Nie jadlam ich z pol roku, ale nie wiem, czy to juz moja glowa nastawila sie na swieta, czy to dzidzius domaga sie zarcia. W pracy zostalam "best performerem", bo co miesiac, tuz po owu, wyrabiam gigantyczne normy, majac pewnosc, ze lada dzien skocze na ciazowe L4 i musze podomykac swoje sprawy. Chociaz taki plus :)

Kittinka83, syllwia91, szona, Malinaa90, Ania_85_, Madziandzia, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

• SylwiaLu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Neoparin bez refundacji za 10 strzukawek 0.4 ok 80zl z refundacja 3zl bodajże place
    od czego zależy czy dostanie się refundację?

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • MamaStasia :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szona na tym forum jest tyle życzliwości, że to się w głowie nie mieści, więc nie jestem jedyną tutaj! A z drugiej strony po co mi maja leżeć w łazience suple, których już nie wezmę a komuś innemu mogą się przydać i przynieść szczęście :) a profertil jest jeszcze ten co dostałam od Małgoni, więc jak widzisz jest ciazotworczy- mąż nie zdążył nawet go wykorzystać do końca i ciąża :D tego życzę Tobie i reszcie dziewczyn :* mam nadzieję że zawartość paczki będziesz mogła posłać dalej!

Elfia wiesz ze my tu Ci kibicujemy mocno! Zajmij się czymś, ciekawa książka, spacer, film :) mi dzisiaj nie wiem kiedy dzień zleciał nawet. Obudziłam się po 6 bo mąż do pracy, zrobiłam mu śniadanie i sobie, zjadłam poszłam się zdrzemnac jeszcze i wstałam po 12. Płotem wymylam lodówkę i zrobiłam porządek i już prawie 15 i zaraz trzeba będzie ganiac z obiadem. Dzisiaj robię pizze, bo mam straszną ochotę - już dawno nie robiłam.

Moje małe zaczęło w końcu rosnąć i brzuch się zaokragla :) aktualnie wygląda tak. Jest śmieszny, taki malutki. Mam nadzieję że do świąt będzie już ładna kuleczka :) aaa no i maz mówi, że tesciowie zalapali chyba dopiero że będą dziadkami, bo teściowa podobno wydzwania i wypytuje.
    56cb4f4e06ea.jpg

Dziewczyny co taka posucha w tym listopadzie?! Gdzie jakieś pozytywne testy?? Zostawiam Wam tu brzucha i wirusy & %@(+(+#==(/]<|][>[<£{%''@#$&:))%=( nie wiem jaka płeć ale lapcie :D
    Jaki fajny brzuszek . Na święta będzie całkiem spory brzusio.

Izape_91 lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:41

Kittinka83, syllwia91, i'm_back, szona, MonikA_89!, Irvine90, Madziandzia, Salome, Ania_85_, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sasanko :* moje samopoczucie jest ok. Najtrudniej pogodzić się ze straconymi marzeniami...Z moim M. jeszcze nie rozmawiałam, czekam na odpowiedni moment, choć i tak to pewnie nic nie zmieni...
    Malinko, gin zaleciła od 3 do 6 miesięcy przerwy, ale raczej ze względów gotowości psychicznej. Powiedziała, że fizycznie wygląda tam wszystko ok. nawet potwierdziła szykującą się owulację. Powiedziała, że współżyć możemy spokojnie, a jeśli nawet teraz zajdę w ciąże to nie ma ku temu specjalnych przeciwwskazań. Jakoś po tej wizycie poczułam, że to nie jest jeszcze ten moment...strasznie Wam zazdroszczę grudniowych starań, ale czuję, że jeszcze muszę poczekać.
    Patrzyłam na zeszłoroczny wątek grudniowy, ależ tam było tych serduszek!! :D ...mam nadzieję, że ten grudzień też będzie taki magicznie kreseczkowy!!!
    Izape jaki Ty masz śliczniutki brzuszek już 😍

Elfia nie martw się, nikogo nie zawiedziesz, nawet tak nie myśl :* Kochana jesteś super dzielna, dziś już 20sty, cierpliwość to ważna matczyna cecha, będziesz jej mieć baaardzo wiele po tym co musisz teraz wyczekać!!! Jesteśmy z Tobą!! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 16:09

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Od tego czy masz wskazania medyczne - wyniki badań które potwierdzają że musisz przyjmować heparyne. Czasem dziewczyny biorą w razie wu, np jak wcześniej poronily, ale wtedy raczej to zależy od lekarza czy daje receptę z refundacja czy bez. Później on się musi tłumaczyć na jakiej podstawie wystawia recepty z refundacja. Czasem wymagaj zaświadczenia od hematologa żeby mieć podkładkę że wypisuje recepty na fundusz.

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Ja mam z dobrej woli lekarza bo nie miałalm nigdy problemów oprócz wyników badań z dna.

SylwiaLu lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, Tomek wczoraj nad ranem mnie obudził, bo się obracał z powrotem 😂 mam nadzieję, że już tak pozostanie.

Super, że się dobrze czujesz. Te kilka dni szybko miną i zaraz będziecie razem w domku :)

Izape_91, Malinaa90, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam szybko - na razie bez nadrabiania.
    Jestem po wizycie. Endometrium typowe poowulacyjne, owulacja była „piękna” prawdopodobnie w poniedziałek. Ciałko żółte książkowe, ale dupka dostałam, bo moje maksymalne to 17 dotychczas. Torbiel tępa dzida - zmniejszyła się z 14 do 13 mm. Żyje własnym życiem, nadal do obserwacji. Na czas lotu mam wziąć acard i pić dużo wody.

Dr powiedziała, że duphaston lepiej brać min. 4 dni po owu. No to wezmę 21.11.

Nie nakręcam się. Wiele już pięknych owulacji za mną ;)

Kittinka83, Nuch2, Suszarka, i'm_back, Madziandzia, Ania_85_, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina dziękuję za pamięć ❤️ 7 dni szybko minie a między czasie masz czas dokończyć wyprawkę na przybycie skarba❤️ jejku takie 500 gramowe dzidziutki 😔 jak ja bym chciała już 3 trymestr i w miarę bezpieczny czas dla synusia w razie w 😔 ja odliczam do poniedziałkowej wizyty 🙏 zobaczyć ile waży, jak rośnie a tak to walczę z cukrami jak narazie 1:0 dla cukrow 🤬🤕

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Dzięki Sasanko :* moje samopoczucie jest ok. Najtrudniej pogodzić się ze straconymi marzeniami...Z moim M. jeszcze nie rozmawiałam, czekam na odpowiedni moment, choć i tak to pewnie nic nie zmieni...
    Malinko, gin zaleciła od 3 do 6 miesięcy przerwy, ale raczej ze względów gotowości psychicznej. Powiedziała, że fizycznie wygląda tam wszystko ok. nawet potwierdziła szykującą się owulację. Powiedziała, że współżyć możemy spokojnie, a jeśli nawet teraz zajdę w ciąże to nie ma ku temu specjalnych przeciwwskazań. Jakoś po tej wizycie poczułam, że to nie jest jeszcze ten moment...strasznie Wam zazdroszczę grudniowych starań, ale czuję, że jeszcze muszę poczekać.
    Patrzyłam na zeszłoroczny wątek grudniowy, ależ tam było tych serduszek!! :D ...mam nadzieję, że ten grudzień też będzie taki magicznie kreseczkowy!!!
    Izape jaki Ty masz śliczniutki brzuszek już 😍

Elfia nie martw się, nikogo nie zawiedziesz, nawet tak nie myśl :* Kochana jesteś super dzielna, dziś już 20sty, cierpliwość to ważna matczyna cecha, będziesz jej mieć baaardzo wiele po tym co musisz teraz wyczekać!!! Jesteśmy z Tobą!! 😊
    Też dzisiaj patrzyłam na to i wychodzi że wtedy było aż 12 serduszek i mam nadzieję że Moniki choinka też będzie obfita w testy z dwoma kreskami

Kittinka83, MonikA_89!, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wpadam szybko - na razie bez nadrabiania.
    Jestem po wizycie. Endometrium typowe poowulacyjne, owulacja była „piękna” prawdopodobnie w poniedziałek. Ciałko żółte książkowe, ale dupka dostałam, bo moje maksymalne to 17 dotychczas. Torbiel tępa dzida - zmniejszyła się z 14 do 13 mm. Żyje własnym życiem, nadal do obserwacji. Na czas lotu mam wziąć acard i pić dużo wody.

Dr powiedziała, że duphaston lepiej brać min. 4 dni po owu. No to wezmę 21.11.

Nie nakręcam się. Wiele już pięknych owulacji za mną ;)
    Nakręcać się nie musisz, ale moje kciuki zaciśnięte ✊✊✊

Kittinka83, szona lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko, napusalam sie i wszystko mi sie skasowalo.

Elfia glupotki gadasz i tyle. Wszystkie Ci tu kibicujemy sle co by nie bylo to na pewno nas nie zawiedziesz.

Szona te tabletki sa mocno zakazne. Moj nawet jednej nie wzial a juz bylam w ciazy. Na zdrowie.

My juz po wizycie. Ala ma 2600 wg dzisiejszych pomiarow. Szyjka z 5 cm zjechala na 1.5 wiec jutro leze i pachne i zbieram sily na weekend.
    Dostalam skierowanie na cc, jutro poznam date terminu 0 ;)

Kittinka83, agge, szona, MonikA_89!, frezyjciada, i'm_back, syllwia91, Malinaa90, nowa na dzielni, Madziandzia, Ania_85_, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Szczerze... płakać mi sie chce, bo myślę że się nie udało... rozczaruje was i męża.

Nie ma takiej szansy. No fuckin way :) Niech Ci nawet przez myśl nie przechodzi, że kogokolwiek czymkolwiek rozczarujesz! Jesteś wojownikiem jakich mało :) serio.

Aaaaa już tak zupełnie poza protokołem ;) te depresyjne myśli i płacze to WIESZ CO ✊✊

Kittinka83, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. z cyklu „mój mąż taki kochany” oraz „nie uprawiajcie seksu na komendę”

Ja: Już po owulacji
    On: No dzięki Bogu 🙏

😂

Kittinka83, Nuch2, Izape_91, MonM, agge, MonikA_89!, Agape91, i'm_back, Ochmanka, Gosiek1993, nowa na dzielni, Suszarka, Madziandzia, 5ylwian, Salome, Ania_85_, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina dziękuję że pytasz, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że właśnie bardzo szybko wyszłaś ze szpitala, ale dziewczyny mają rację, regeneruj się, zbieraj siły i za kilka dni będziesz mogła już bez końca tulic się z malenstwem :) to musi być naprawdę cudowne uczucie:)
    560g? Przecież to takie kruszynki malenkie... Dobrze ze medycyna idzie do przodu i można takie dzieci ratować, choć wiadomo że niestety nie każde ma szansę przeżyć :(

U mnie wszystko, ok, dzisiaj jakos tak niewyraźnie się czuję, zaliczyłam biegunkę nie wiem czemu... Ale teraz jest ok. No i moja zmora się znowu odezwała - zastanawiałam się, czemu mam taki dziwny kolor śluzu na bieliźnie, myślałam że to plamienia, no i okazało się, że znowu gruczoł bartholina mi urósł i znowu saczy mi się ropa... Nie wiem czy nie będę musiała usuwać, bo to bardo lubi wracać szczególnie w ciąży, a wtedy to już usuwają na amen. Zobacze jak rozwinie się sytuacja :/ wolałbym nie robić żadnych zabiegów w ciąży jak muszą mieć usypiać. Dzisiaj odwołałam moja mikro histeroskopie w Krakowie. Pamiętam jak w lipcu ustalalam termin, na początku się zalamalam że tak późno, ale potem stwierdziłam, że spoko, i że szybko zleci, a i tak diagnozę najwcześniej będziemy mieli w lutym... Gdyby mi ktoś wtedy powiedział, że bede wtedy w 13 TC to bym się w głowę popukala. Nadal jesteśmy zapisani na kariotypy w styczniu 🤔

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Malinko, Tomek wczoraj nad ranem mnie obudził, bo się obracał z powrotem 😂 mam nadzieję, że już tak pozostanie.

Super, że się dobrze czujesz. Te kilka dni szybko miną i zaraz będziecie razem w domku :)

Agge coś czuję, że rozwiązanie lada dzień :* Tomuś sam stwierdził...kurde czas wychodzić, obracam się ;) trzymam kciuki ✊

Szona...dobre wiadomości z wizyty, a teraz cierpliwie( fuck!) czekamy...
    Matko sama nie mogę się doczekać Waszego testowania!! Listopad MUSI sie pięknie skończyć!!

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ