Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Tak, ale już nie tak częste :D właściwie już się przyzwyczaiłam, tak jak w tamtej ciąży, i dziwnie mi na myśl, że już niedługo nie będę wcale 😂😂😂
    Podziwiam ją już bym miała dość i bym zrobiła wszystko by już urodzić . Szczególnie że jeszcze jedno dziecko w domu .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Freziku bo mala za nic nie chce sie obrocic. Oczywiscie jesli fiknie to rodze naturalnie, ale ze ponoc grafiki na cc pekaja w szwach to dr uznal, ze lepiej juz zapisac i potrm odwolac, choc osobiscie szans na obrot nie daje :(

A co do eczesniakow to tu macie piekny filmik:

https://plodnosc.pl/ten-niesamowity-film-o-wczesniaku-daje-sile-milionom-rodzicow-na-calym-swiecie/

I opowiem Wam historie, ktora od wczoraj doprowadza mnie do atakow smuechu, choc nie widm czy tak opowiedziana bedzie rownie smieszba. Otoz chodzimy na szkole rodzenia i aktuslnie mamy wlasnue tematyke porodowa. Fazy porodu te sprawy, co sie dzieje, co jest notmalbe itd. No i uczulsla nas polozna zeby zorirntowac sie jakie sa zwyczaje w szputalu gdzie bedziemy rodzic, bo roznie to wyglada.
    Historua, ktora nam opowuedziala miala miejsce w szpitalu klinicznym. Te roznia sie tym, ze zazwyczaj sa tam rezydebci, studenci rozni inni praktykanci.
    Konczy sie druga faza, czyli skyrcze parte, zaraz dziecko ma sie pojawic. Kobita rodzi, maz za nia a z przodu polozna, lekarzginekolog, neonatolog, studenci i ogolnie to z 7 osob. I nagle pada haslo: "wolajcie dzieciaki". Facet zbladl bo myslsl, ze za chwile wpadnie tam jeszcze wycieczka szkolna.. a chodzilo o powiadomienie oddzialu dzieciecego.
    I zeby nie bylo pisalam to znow na raty bo za kazfym razem jak stzje mi przod oczami widok tej rodzacej i 20 dzieci to sie az zanosze.
    Maz steierxzil, ze chyba bede rodzic zaraz bo o tym tez polozna mowila, ze sie idiocieje na konuec i wszystko moze nas smieszyc wiec jesli to smieszne nie bylo to sorry ;)
    Aż sama sobie wyobraziłam to 😂

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Nie znasz dnia, ani godziny...

O tototo Elfia więc nie gadaj tu głupot o tym, że zawiedziesz i takie tam :P

Ochmanko całuję Cię w czółko, ciąża czeka za rogiem.

Oj Monia Ty nie nadążysz w grudniu wieszać testów :P ja tu tyle pretendentek widzę do dwóch kresek, że aż nogami przebieram z radości :D i Ty jesteś jedną z nich, gorąco będę się modlić o to żebyście się miło zaskoczyli :D

Przedowulacyjna Madzia Wam powie życiową prawdę, do której dziś doszła. Otóż! Nie zazdroszczę siostrze męża, że jej się dwa razy udało a nam takiego wała, bo:
    - mają poronienie na koncie i im się należy szczęście
    - przy ich dzidzi poćwiczymy do swojej :D
    - ubranka za free 😎
    Ach ta dusza cygana!

Izape! Jaki brzunio przesłodziaśny!

Sasanka55., Izape_91, Suszarka, Salome, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, dziekuje, ale w tym cyklu, pierwszy raz nie nastawiam sie na ciaze, nawet mysle, czy to nie bezowulacyjna franca, no ale nic, bedzie co ma byc, w kazdym razie razem rodzimy w 2020 :) <3 Mozemy sie tez pieknie zgrac, jesli chodzi o wyniki- wezme troche TSH od Ciebie, bo moje jest ponizej 1, no i kilka dni z cyklu rowniez przygarne, bo 24 dni to ciut przy malo. W takim duecie kolejny cykl bedzie nasz :) <3

Malgoniu, mnie historia z dzieciakami na porodowce rowniez smieszy do lez 😁😁😁

Ochmanka, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    O tototo Elfia więc nie gadaj tu głupot o tym, że zawiedziesz i takie tam :P

Ochmanko całuję Cię w czółko, ciąża czeka za rogiem.

Oj Monia Ty nie nadążysz w grudniu wieszać testów :P ja tu tyle pretendentek widzę do dwóch kresek, że aż nogami przebieram z radości :D i Ty jesteś jedną z nich, gorąco będę się modlić o to żebyście się miło zaskoczyli :D

Przedowulacyjna Madzia Wam powie życiową prawdę, do której dziś doszła. Otóż! Nie zazdroszczę siostrze męża, że jej się dwa razy udało a nam takiego wała, bo:
    - mają poronienie na koncie i im się należy szczęście
    - przy ich dzidzi poćwiczymy do swojej :D
    - ubranka za free 😎
    Ach ta dusza cygana!

Izape! Jaki brzunio przesłodziaśny!

Madzia <3 i to jest nastawienie!

Madziandzia lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Podziwiam ją już bym miała dość i bym zrobiła wszystko by już urodzić . Szczególnie że jeszcze jedno dziecko w domu .
    To ja jestem chyba jakaś dziwna 😂😂

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To ja jestem chyba jakaś dziwna 😂😂
    Gdzie tam dziwna . Po prostu cieszysz się że masz pod sercem drugie serce . I dla takiego skarba dużo idzie wycierpieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:01

agge lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, powiem Ci że kiedy patrzę od tej strony to te 14 prób tak nie boli, wręcz przeciwnie czuję że jestem 14 cykli bliżej celu :)

Babki moje kochane! Jeśli zacznę znów pieprzyć około okresowe bzdety typu "Eee bo ja nigdy matką nie będę", "Eee jestem do niczego", "Eee znów świat ma mnie w dupie" albo truć Wam tyłki to przypierdzielić mi na rozruch!

agge, Sasanka55., Ochmanka, Malgonia, szona, Daniela, Salome, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Sasanko, powiem Ci że kiedy patrzę od tej strony to te 14 prób tak nie boli, wręcz przeciwnie czuję że jestem 14 cykli bliżej celu :)

Babki moje kochane! Jeśli zacznę znów pieprzyć około okresowe bzdety typu "Eee bo ja nigdy matką nie będę", "Eee jestem do niczego", "Eee znów świat ma mnie w dupie" albo truć Wam tyłki to przypierdzielić mi na rozruch!

Bede pierwsza, ktora Ci przywali :) :* Na pewno jestesmy blizej, niz dalej!

Mam ochote pogryzc M. Od poniedzialku wszystkiego mi zabrania i tysiac razy dziennie gada, ze jestem w ciazy, wiec moge zaszkodzic dziecku (sportem, winem, brakiem snu, stresem, a nawet czekoladka). 🤯🤯🤯 Zapytalam go, czy wie cos, o czym ja nie wiem, bo ciezarna sie nie czuje. Wiecie, co odpowiedzial?
    Ze postanowil wykrakac kropka.

Nuch2, Kittinka83, Ochmanka, szona, Malgonia, Agape91, aeiouy, Daniela, Madziandzia, moyeu, Ania_85_, MonikA_89!, i'm_back lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:

Robię skrina! Żeby mieć dowód, że mogę Cię besztać! 😂

Madziandzia, Kittinka83, Ania_85_, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, super że masz taką panią dr! Torbiel miałaś już wcześniej, czy powstała po poronieniu?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ochmanko, super że masz taką panią dr! Torbiel miałaś już wcześniej, czy powstała po poronieniu?
    Jest świeża bo na kontroli gdy już przestałam krwawić jajniki były czyste. Pani dr twierdzi że powinna się wchłonąć więc nic z nią nie robimy, rzuci się okiem w styczniu. Powiedziała mi tylko, że marker należy zbadać przy torbieli ale paniki to we mnie nie zasiało bo nie pierwszy raz mam jakieś gówno na jajcach. Jest jakaś tam podzielona ale bez przepływów i napewno nie ciałka żółtego tak jak te moje poprzednie.

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, Sasanka trzymam Was za słowo :D

Malgoniu, wyobraziłam to sobie i leję ze śmiechu 😂chociaż przyznam, że pomyślałam jak ten facet, że jeszcze jakieś dzieci przyjdą albo, że personel na zmianę ze studentami będą nawoływać rodzące się dziecko 😂 no ewidentnie coś ze mną nie tak 😂

szona lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia moje puerwsze skoharzenie tez bylo takie, ze beda churkiem wolac tego dzieciaka ;) ale wizja szkolnej wycieczki mnie rozlozyla na lopatki.
    Modle sie tylko zeby takie haslo nie padlo jak zaczna mnie kroic, bo moge sie udlawic albo tak zaczac sie trzachac, ze bede miec blizne zygzakowata ;)

Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rozpłakałam pierwszy raz w życiu na wieść o cudzej ciąży. Bratowa męża zaszła dwa razy w ciaze w pierwszy cyklu starań. Mają corke, teraz będzie kolejne dziecko. Boze. Nadchodzą swieta, wszyscy będą się pławic nad tą ciążą, a ja miałam urodzić w lutym. Umrę, nie przeżyję tego. Gardzę sobą i każdą swoją łzą. Nie umiem im nawet pogratulować a naprawdę bardzo ich lubię. Nie mam już sił.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja się rozpłakałam pierwszy raz w życiu na wieść o cudzej ciąży. Bratowa męża zaszła dwa razy w ciaze w pierwszy cyklu starań. Mają corke, teraz będzie kolejne dziecko. Boze. Nadchodzą swieta, wszyscy będą się pławic nad tą ciążą, a ja miałam urodzić w lutym. Umrę, nie przeżyję tego. Gardzę sobą i każdą swoją łzą. Nie umiem im nawet pogratulować a naprawdę bardzo ich lubię. Nie mam już sił.

Boże, Szona tak Cię rozumiem :(((
    U mnie kolejne święta i znowu życzenia,
    A brata męża dziewczyna będzie z ich dzieckiem na święta to już roczek będzie... Ślubu nie mają, teściowa przepadla na punkcie tego dziecka a my siedzimy z mężem jak na tureckim kazaniu każdy patrzy na naszą reakcje.... Jpr.... :(
    Zaciskam zeby póki co i zawsze sobie w głowie powtarzam że robię wszystko co w mojej mocy żeby móc urodzić dziecko.... Tylko ta przykrość jest okropna....

szona lubi tę wiadomość

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • Judit Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona tule mocno i doskonale Cię rozumiem. Tak to już jest.Mimo tego,że nie chcemy czuć zazdrości,żalu i w głebi duszy cieszy nas szczęście innych par to no nie da się nie zapłakać i nie poczuć tej szpili..
    Ja czuje stres,że moje kuzunki,które są w moim wieku zajdą zaraz w ciąże..to jest chore...jak nie pojawią się na jakieś imprezie to ja już "ohoo pewnie w ciąży" i dosłownie płakać mi się chce.Ciężkie to wszystko.

szona lubi tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia dziękuję. Mój gin nie widzi potrzeby abym brała luteine... Wolałabym brać.... Ale mówił że nie ma takiej potrzeby, magnez i w razie czegoś nospa...

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, każda z nas zna to uczucie. Kiedy człowiek powinien się cieszyć cudzym szczęściem, gratulować, a tak naprawdę wszystko w środku krzyczy... Życie jest niesprawiedliwe ale wiem, że Twoje cierpienie zostanie wynagrodzone. Tak jak wszystkich dziewczyn tutaj. A póki co daj sobie prawo do płaczu. I nie mów że sobą gardzisz, każda z nas jest tylko człowiekiem i czasem emocje biorą górę - to normalne i zdrowe. Jutro podniesiesz głowę i będziesz znów walczyć a niedługo przytulisz swojego bobaska ❤ zobacz ile jest tutaj na forum historii z happy endem, dlaczego nie miałabyś stać się częścią kolejnej? Ja jestem przekonana że niedługo wszystkie na raz bez wyjątku będziemy narzekać na ciążowe dolegliwości 😉

szona lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie robilyscie badania, potwierdzające czy musicie brać acard a potem heparyne? Chciałabym spróbować w tym cyklu tylko boję się co potem w razie w jak nie mam potwierdzenia...

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ