Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
-
WIADOMOŚĆ
-
agge wrote:Tak, ale już nie tak częste właściwie już się przyzwyczaiłam, tak jak w tamtej ciąży, i dziwnie mi na myśl, że już niedługo nie będę wcale 😂😂😂Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Malgonia wrote:Freziku bo mala za nic nie chce sie obrocic. Oczywiscie jesli fiknie to rodze naturalnie, ale ze ponoc grafiki na cc pekaja w szwach to dr uznal, ze lepiej juz zapisac i potrm odwolac, choc osobiscie szans na obrot nie daje
A co do eczesniakow to tu macie piekny filmik:
https://plodnosc.pl/ten-niesamowity-film-o-wczesniaku-daje-sile-milionom-rodzicow-na-calym-swiecie/
I opowiem Wam historie, ktora od wczoraj doprowadza mnie do atakow smuechu, choc nie widm czy tak opowiedziana bedzie rownie smieszba. Otoz chodzimy na szkole rodzenia i aktuslnie mamy wlasnue tematyke porodowa. Fazy porodu te sprawy, co sie dzieje, co jest notmalbe itd. No i uczulsla nas polozna zeby zorirntowac sie jakie sa zwyczaje w szputalu gdzie bedziemy rodzic, bo roznie to wyglada.
Historua, ktora nam opowuedziala miala miejsce w szpitalu klinicznym. Te roznia sie tym, ze zazwyczaj sa tam rezydebci, studenci rozni inni praktykanci.
Konczy sie druga faza, czyli skyrcze parte, zaraz dziecko ma sie pojawic. Kobita rodzi, maz za nia a z przodu polozna, lekarzginekolog, neonatolog, studenci i ogolnie to z 7 osob. I nagle pada haslo: "wolajcie dzieciaki". Facet zbladl bo myslsl, ze za chwile wpadnie tam jeszcze wycieczka szkolna.. a chodzilo o powiadomienie oddzialu dzieciecego.
I zeby nie bylo pisalam to znow na raty bo za kazfym razem jak stzje mi przod oczami widok tej rodzacej i 20 dzieci to sie az zanosze.
Maz steierxzil, ze chyba bede rodzic zaraz bo o tym tez polozna mowila, ze sie idiocieje na konuec i wszystko moze nas smieszyc wiec jesli to smieszne nie bylo to sorrySasanka55. lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:Nie znasz dnia, ani godziny...
O tototo Elfia więc nie gadaj tu głupot o tym, że zawiedziesz i takie tam
Ochmanko całuję Cię w czółko, ciąża czeka za rogiem.
Oj Monia Ty nie nadążysz w grudniu wieszać testów ja tu tyle pretendentek widzę do dwóch kresek, że aż nogami przebieram z radości i Ty jesteś jedną z nich, gorąco będę się modlić o to żebyście się miło zaskoczyli
Przedowulacyjna Madzia Wam powie życiową prawdę, do której dziś doszła. Otóż! Nie zazdroszczę siostrze męża, że jej się dwa razy udało a nam takiego wała, bo:
- mają poronienie na koncie i im się należy szczęście
- przy ich dzidzi poćwiczymy do swojej
- ubranka za free 😎
Ach ta dusza cygana!
Izape! Jaki brzunio przesłodziaśny!Sasanka55., Izape_91, Suszarka, Salome, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOchmanko, dziekuje, ale w tym cyklu, pierwszy raz nie nastawiam sie na ciaze, nawet mysle, czy to nie bezowulacyjna franca, no ale nic, bedzie co ma byc, w kazdym razie razem rodzimy w 2020 Mozemy sie tez pieknie zgrac, jesli chodzi o wyniki- wezme troche TSH od Ciebie, bo moje jest ponizej 1, no i kilka dni z cyklu rowniez przygarne, bo 24 dni to ciut przy malo. W takim duecie kolejny cykl bedzie nasz
Malgoniu, mnie historia z dzieciakami na porodowce rowniez smieszy do lez 😁😁😁Ochmanka, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziandzia wrote:O tototo Elfia więc nie gadaj tu głupot o tym, że zawiedziesz i takie tam
Ochmanko całuję Cię w czółko, ciąża czeka za rogiem.
Oj Monia Ty nie nadążysz w grudniu wieszać testów ja tu tyle pretendentek widzę do dwóch kresek, że aż nogami przebieram z radości i Ty jesteś jedną z nich, gorąco będę się modlić o to żebyście się miło zaskoczyli
Przedowulacyjna Madzia Wam powie życiową prawdę, do której dziś doszła. Otóż! Nie zazdroszczę siostrze męża, że jej się dwa razy udało a nam takiego wała, bo:
- mają poronienie na koncie i im się należy szczęście
- przy ich dzidzi poćwiczymy do swojej
- ubranka za free 😎
Ach ta dusza cygana!
Izape! Jaki brzunio przesłodziaśny!
Madzia i to jest nastawienie!Madziandzia lubi tę wiadomość
-
agge wrote:To ja jestem chyba jakaś dziwna 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:01
agge lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
nick nieaktualnySasanko, powiem Ci że kiedy patrzę od tej strony to te 14 prób tak nie boli, wręcz przeciwnie czuję że jestem 14 cykli bliżej celu
Babki moje kochane! Jeśli zacznę znów pieprzyć około okresowe bzdety typu "Eee bo ja nigdy matką nie będę", "Eee jestem do niczego", "Eee znów świat ma mnie w dupie" albo truć Wam tyłki to przypierdzielić mi na rozruch!agge, Sasanka55., Ochmanka, Malgonia, szona, Daniela, Salome, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziandzia wrote:Sasanko, powiem Ci że kiedy patrzę od tej strony to te 14 prób tak nie boli, wręcz przeciwnie czuję że jestem 14 cykli bliżej celu
Babki moje kochane! Jeśli zacznę znów pieprzyć około okresowe bzdety typu "Eee bo ja nigdy matką nie będę", "Eee jestem do niczego", "Eee znów świat ma mnie w dupie" albo truć Wam tyłki to przypierdzielić mi na rozruch!
Bede pierwsza, ktora Ci przywali :* Na pewno jestesmy blizej, niz dalej!
Mam ochote pogryzc M. Od poniedzialku wszystkiego mi zabrania i tysiac razy dziennie gada, ze jestem w ciazy, wiec moge zaszkodzic dziecku (sportem, winem, brakiem snu, stresem, a nawet czekoladka). 🤯🤯🤯 Zapytalam go, czy wie cos, o czym ja nie wiem, bo ciezarna sie nie czuje. Wiecie, co odpowiedzial?
Ze postanowil wykrakac kropka.Nuch2, Kittinka83, Ochmanka, szona, Malgonia, Agape91, aeiouy, Daniela, Madziandzia, moyeu, Ania_85_, MonikA_89!, i'm_back lubią tę wiadomość
-
Madziandzia wrote:Sasanko, powiem Ci że kiedy patrzę od tej strony to te 14 prób tak nie boli, wręcz przeciwnie czuję że jestem 14 cykli bliżej celu
Babki moje kochane! Jeśli zacznę znów pieprzyć około okresowe bzdety typu "Eee bo ja nigdy matką nie będę", "Eee jestem do niczego", "Eee znów świat ma mnie w dupie" albo truć Wam tyłki to przypierdzielić mi na rozruch!
Robię skrina! Żeby mieć dowód, że mogę Cię besztać! 😂
Madziandzia, Kittinka83, Ania_85_, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Ochmanko, super że masz taką panią dr! Torbiel miałaś już wcześniej, czy powstała po poronieniu?
-
szona wrote:Ochmanko, super że masz taką panią dr! Torbiel miałaś już wcześniej, czy powstała po poronieniu?
-
nick nieaktualnySzona, Sasanka trzymam Was za słowo
Malgoniu, wyobraziłam to sobie i leję ze śmiechu 😂chociaż przyznam, że pomyślałam jak ten facet, że jeszcze jakieś dzieci przyjdą albo, że personel na zmianę ze studentami będą nawoływać rodzące się dziecko 😂 no ewidentnie coś ze mną nie tak 😂szona lubi tę wiadomość
-
Madziandzia moje puerwsze skoharzenie tez bylo takie, ze beda churkiem wolac tego dzieciaka ale wizja szkolnej wycieczki mnie rozlozyla na lopatki.
Modle sie tylko zeby takie haslo nie padlo jak zaczna mnie kroic, bo moge sie udlawic albo tak zaczac sie trzachac, ze bede miec blizne zygzakowataMadziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
A ja się rozpłakałam pierwszy raz w życiu na wieść o cudzej ciąży. Bratowa męża zaszła dwa razy w ciaze w pierwszy cyklu starań. Mają corke, teraz będzie kolejne dziecko. Boze. Nadchodzą swieta, wszyscy będą się pławic nad tą ciążą, a ja miałam urodzić w lutym. Umrę, nie przeżyję tego. Gardzę sobą i każdą swoją łzą. Nie umiem im nawet pogratulować a naprawdę bardzo ich lubię. Nie mam już sił.
-
szona wrote:A ja się rozpłakałam pierwszy raz w życiu na wieść o cudzej ciąży. Bratowa męża zaszła dwa razy w ciaze w pierwszy cyklu starań. Mają corke, teraz będzie kolejne dziecko. Boze. Nadchodzą swieta, wszyscy będą się pławic nad tą ciążą, a ja miałam urodzić w lutym. Umrę, nie przeżyję tego. Gardzę sobą i każdą swoją łzą. Nie umiem im nawet pogratulować a naprawdę bardzo ich lubię. Nie mam już sił.
Boże, Szona tak Cię rozumiem ((
U mnie kolejne święta i znowu życzenia,
A brata męża dziewczyna będzie z ich dzieckiem na święta to już roczek będzie... Ślubu nie mają, teściowa przepadla na punkcie tego dziecka a my siedzimy z mężem jak na tureckim kazaniu każdy patrzy na naszą reakcje.... Jpr....
Zaciskam zeby póki co i zawsze sobie w głowie powtarzam że robię wszystko co w mojej mocy żeby móc urodzić dziecko.... Tylko ta przykrość jest okropna....szona lubi tę wiadomość
Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Szona tule mocno i doskonale Cię rozumiem. Tak to już jest.Mimo tego,że nie chcemy czuć zazdrości,żalu i w głebi duszy cieszy nas szczęście innych par to no nie da się nie zapłakać i nie poczuć tej szpili..
Ja czuje stres,że moje kuzunki,które są w moim wieku zajdą zaraz w ciąże..to jest chore...jak nie pojawią się na jakieś imprezie to ja już "ohoo pewnie w ciąży" i dosłownie płakać mi się chce.Ciężkie to wszystko.szona lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
nick nieaktualny
-
Szona, każda z nas zna to uczucie. Kiedy człowiek powinien się cieszyć cudzym szczęściem, gratulować, a tak naprawdę wszystko w środku krzyczy... Życie jest niesprawiedliwe ale wiem, że Twoje cierpienie zostanie wynagrodzone. Tak jak wszystkich dziewczyn tutaj. A póki co daj sobie prawo do płaczu. I nie mów że sobą gardzisz, każda z nas jest tylko człowiekiem i czasem emocje biorą górę - to normalne i zdrowe. Jutro podniesiesz głowę i będziesz znów walczyć a niedługo przytulisz swojego bobaska ❤ zobacz ile jest tutaj na forum historii z happy endem, dlaczego nie miałabyś stać się częścią kolejnej? Ja jestem przekonana że niedługo wszystkie na raz bez wyjątku będziemy narzekać na ciążowe dolegliwości 😉
szona lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Powiedzcie mi dziewczyny jakie robilyscie badania, potwierdzające czy musicie brać acard a potem heparyne? Chciałabym spróbować w tym cyklu tylko boję się co potem w razie w jak nie mam potwierdzenia...Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:)