Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłam powiedzieć ze beta z rana 104 :) termin @ mam dopiero w piątek wiec jest dobrze :) oby było tak do konca

majka91, Suszarka, Madziandzia, Gosiek1993, agge, MamaStasia :), Sasanka55., Ochmanka, Nuch2, Miska _a, szona, Pati96, syllwia91, malamisia, moyeu, aeiouy, Ania_85_, Malinowa91, Daniela, Agape91, MonikA_89!, Malinaa90, DzulkaJ, Malgonia, Irvine90, i'm_back, Salome, 5ylwian lubią tę wiadomość

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja się rozpłakałam pierwszy raz w życiu na wieść o cudzej ciąży. Bratowa męża zaszła dwa razy w ciaze w pierwszy cyklu starań. Mają corke, teraz będzie kolejne dziecko. Boze. Nadchodzą swieta, wszyscy będą się pławic nad tą ciążą, a ja miałam urodzić w lutym. Umrę, nie przeżyję tego. Gardzę sobą i każdą swoją łzą. Nie umiem im nawet pogratulować a naprawdę bardzo ich lubię. Nie mam już sił.

Szoneczko, wypłacz się i nie myśl o sobie źle. Każda z nas czuła i czuje to co Ty. Nie wyobrażam sobie jak musicie cierpieć dziewczyny po tych stratach. Mimo, że nie chciałam słuchać i na dzisiejsze zdjęcie z usg które mężowi wysłała jego siostra zareagowałam najpierw agresją, to napisałam do niej, że jej kibicuję. I dopiero wtedy odkryłam, że ona biedna nawet nie potrafi się cieszyć tą ciążą, bo ciągle myśli o dziecku, które straciła w tym roku. I mimo, że jutro rozpoczyna 12 tc to nadal nie chce się cieszyć żeby się nie rozczarować.
    Rozumiem ją i rozumiem Was dziewczyny. Wypłaczcie się, wykrzyczcie. Jak trzeba to utulę.
    Myślami i sercem jestem z Wami kochane i podaję chusteczki a jak trzeba to i rękaw.

szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Hej przyszłam powiedzieć ze beta z rana 104 :) termin @ mam dopiero w piątek wiec jest dobrze :) oby było tak do konca
    Super!!! Dużo zdrowia dla Ciebie i Maleństwa 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona... Nie wiem czy jesteś wierząca, ale jeśli tak to jest taki super ziomek św.Juda Tadeusz. To patron spraw beznadziejnych, ale! Jest taki ziom, że wszystko potrafi wytargować u Najwyższego. Możesz poprosić o siłę i ukojenie dla duszy. Albo prowadzić targ z duszami czyścowymi- ofiaruję za Was wszystkie moje łzy, ale uproście mi upragnione potomstwo. Czasem trzeba się z nimi dłużej podroczyć, czasem chcą czegoś więcej, ale zawsze pomogą. To już takie pewniaki są dla mnie, że jak nie drzwiami to oknem, ale zawsze coś podsuną sensownego :)
    W ogóle! Ofiarowujcie wszystkie swoje smutki, łzy cierpienia za kogoś, albo dla kogoś, za coś etc. Niech to nie idzie na marne! A czasem dwa zdania z głębi serca, są piękniejszą modlitwą niż godzinne odmawianie formułek :)

Małgoń no coś ta Ala nie usłuchana... To po tacie!

Apropo świąt to mam coś dla Was!
    PRZEPIS NA CIASTO ŚWIĄTECZNE:
    Ważne! Przeczytaj wszystko na głos :-)
    Składniki:
    1 kostka masła,
    2 szklanka cukru,
    1 łyżeczka soli
    4 jajka
    1 szklanka suszonych owoców,
    1 szklanka orzechów
    sok cytrynowy
    proszek do pieczenia
    3-4 szklanki whisky
    Sposób przygotowania:
    Przed rozpoczęciem mieszania składników
    sprawdź czy whisky jest
    dobrej jakości.
    Dobra... prawda?
    Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę i inne
    utensylia kuchenne.
    Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak
    trzeba ...
    Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę
    masła na puszystą masę.
    Jeszcze raz sprawś jakoś whiski...
    Do maśśślanej masy dodaj łyżeszke sukru i ubijaj
    dalej.
    W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno
    taka jak czeba.
    Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeźli
    czeba.
    Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z
    owosami i upijaj je mikserem.
    Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili
    sze jest trojnoca.
    Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu
    czy so tam masz szysko
    jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so
    fszuśisz !
    Wypij skok sytrynnowy.
    Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko
    jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
    osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache
    piesyka,
    usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
    Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta.
    Iś spaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 22:12

agge, Gosiek1993, Sasanka55., Ochmanka, szona, syllwia91, moyeu, Ania_85_, Agape91, MonikA_89!, moni05, Malgonia, Izape_91, Irvine90, Kittinka83, Salome, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Gratulacje!

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, tulę :( nic dziwnego, że tak się czujesz. Masz do tego prawo i nie myśl o sobie źle.

szona lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Misiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka płacz, krzycz i tup nogami! Wyrzuc z siebie emocje ale nigdy nie pisz ze gardzisz sama soba! Kochana ja dzisiaj tez zanosilam sie placzem patrzac na zdjecia i filmiki moich coreczek..wylam ze szczescia ze choc przez chwile je mialam, wylam z rozpaczy ze Bog mi je odebral, wylam ze nie moge zajsc w ciaze i w koncu wylam ze jestem taka wybrakowana. Wywalilam z siebie emocje i juz mi lepiej. Moje kolejne swieta beda do dupy tym bardziej ze maly bratanek urodzi sie akurat na swieta a ja z moim M bedziemy siedziec jako jedyni bez dziecka jak takie dwie sieroty... Szonka nie jestes sama, wszystkie tutaj jestesmy po przejsciach..czy to poronienie, strata dziecka czy ta cholerna niemoznosc zajscia szybko w ciaze... ale wierzę i wiem ze kazda z nas bedzie miala malenstwo tutaj przy sobie. Zobaczysz :* 2020 bedzie nasz!

szona lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, dopiero co Madziandzie chcialas bic za glupotki :*
    10.02.2019 mialam urodzic moje szczescie z pierwszej, straconej ciazy. Balam sie tego dnia, ale okazal sie taki, jak wszystkie inne. Moze jestem czlowiekiem bez serca, a moze staram sie, by to przyszlosc byla mi blizsza, czego zycze i Tobie :* Jestes cudowna osoba i zajebista przyszla mama, a Twoje dzieciaczki beda dorastac wsrod wielu kuzynow- moze tak warto na to spojrzec <3

Ochmanka, Suszarka, szona, Madziandzia, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Szona... Nie wiem czy jesteś wierząca, ale jeśli tak to jest taki super ziomek św.Juda Tadeusz. To patron spraw beznadziejnych, ale! Jest taki ziom, że wszystko potrafi wytargować u Najwyższego. Możesz poprosić o siłę i ukojenie dla duszy. Albo prowadzić targ z duszami czyścowymi- ofiaruję za Was wszystkie moje łzy, ale uproście mi upragnione potomstwo. Czasem trzeba się z nimi dłużej podroczyć, czasem chcą czegoś więcej, ale zawsze pomogą. To już takie pewniaki są dla mnie, że jak nie drzwiami to oknem, ale zawsze coś podsuną sensownego :)
    W ogóle! Ofiarowujcie wszystkie swoje smutki, łzy cierpienia za kogoś, albo dla kogoś, za coś etc. Niech to nie idzie na marne! A czasem dwa zdania z głębi serca, są piękniejszą modlitwą niż godzinne odmawianie formułek :)

Małgoń no coś ta Ala nie usłuchana... To po tacie!

Apropo świąt to mam coś dla Was!
    PRZEPIS NA CIASTO ŚWIĄTECZNE:
    Ważne! Przeczytaj wszystko na głos :-)
    Składniki:
    1 kostka masła,
    2 szklanka cukru,
    1 łyżeczka soli
    4 jajka
    1 szklanka suszonych owoców,
    1 szklanka orzechów
    sok cytrynowy
    proszek do pieczenia
    3-4 szklanki whisky
    Sposób przygotowania:
    Przed rozpoczęciem mieszania składników
    sprawdź czy whisky jest
    dobrej jakości.
    Dobra... prawda?
    Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę i inne
    utensylia kuchenne.
    Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak
    trzeba ...
    Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę
    masła na puszystą masę.
    Jeszcze raz sprawś jakoś whiski...
    Do maśśślanej masy dodaj łyżeszke sukru i ubijaj
    dalej.
    W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno
    taka jak czeba.
    Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeźli
    czeba.
    Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z
    owosami i upijaj je mikserem.
    Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili
    sze jest trojnoca.
    Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu
    czy so tam masz szysko
    jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so
    fszuśisz !
    Wypij skok sytrynnowy.
    Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko
    jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
    osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache
    piesyka,
    usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
    Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta.
    Iś spaś.
    Aż się uśmiałam 😂😂dobre

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ bardzo Wam wszystkim dziękuję.

Frez, szczerze, z głębi serca - zarechotałam ;)

Ochmanka, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ściskam Cię bardzo mocno i dopiero teraz rozumiem w zupełności. Kiedyś trochę przewracałam oczami jak to wszyscy wokół nagle spodziewają się dziecka ale jak w trakcie mojego poronienia gość z sąsiedniego biurka chwalił się że miesiąc przed moim terminem zostanie dziadkiem a w ostatni piątek kumpel mojego M. przyznał się że jego żona rodzi w połowie maja to wcale mi miło nie jest. I tak, nagle wszyscy są w ciazy. I to wszyscy z partyzanta. Ale nie możesz przez czyjegoś farta ujmować sobie czegokolwiek bo jesteś wspaniałą kobietą i będziesz cudowną matką! Wiem że jest Ci trudno ale tak jak Ty kopiesz w tyłek Madziandzie tak ja kopię Ciebie! Bez marudzenia i wyżalania zagotujemy się od środka ale jak już sobie popłaczesz to bierz chusteczkę, wytrzyj gile i jedziemy dalej z tą karawaną!!

szona, Madziandzia, Sasanka55. lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja to chyba już w piątek przetestuje ten przepis😂 nie mogę ryzykować że nie uda się przed samymi świętami 😋

A z ziomalków to polecam jeszcze św. Ritę. Przecudowna Kobieta, oddana Żona, niesamowicie kochająca Matka. Jak wiele lat temu poznałam jej historię to została już że mną.
    I dopinam się do stwierdzenia Frez że Bóg nie wymaga od człowieka "klepania zdrowasiek" ale zwyczajnego pogadania. I absolutnie ZAWSZE przytuli do serca każdego zbłąkanego wędrowca i marnotrawnego syna.
    Buziaki😙😙

syllwia91, Madziandzia, Kittinka83, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dlatego ja czasem nie wierzyłam w wyniki z różnych labow. Bzdury czasem wychodzą! Teraz rezerwa jest bardzo ładna! Ja przed laparo miałam jakoś 3.takze trzymam kciuki!

Ochmanko super, że masz fajnego lekarza, mam nadzieję że doprowadzi Cie do celu :)

Szona nie po to Ci wysyłałam Orzeszkowe wirusy, żebyś płakała! Wiem, że to jest przykre. Jak dobrze wiesz, mnie nawet jak już byłam w ciąży rozzloscilo to, że szwagierka też jest w ciąży razem ze mną i będziemy razem rodzic, bo to ja się starałam latami, a nie ona. To są normalne odczucia, tak samo każda ciąża w otoczeniu była dla mnie czymś smutnym, ale nie przetrwała bym tego, gdybym miała zamiar się poddać. Nie mysl o tym w ten sposób... Ja długo się zadreczalam tym, że mogłabym już mieć kilku miesięczne dziecko gdyby za pierwszym razem wszystko poszło dobrze. To nic nie wnosi, a powoduje tylko żal... Choć wiem że to samo przychodzi do głowy. Myśl o tym, że to dzieciątko niedługo do Ciebie wróci, samo wybierze najlepszy czas, Ty bądź tylko gotowa żeby je przyjąć jak najlepiej potrafisz. Wszystko się ułoży. Czasem tylko potrzeba trochę czasu.

Małgonia odpoczywaj i pachnij♥️

Frez byłam u spowiedzi przed tym jak zaszłam w ciaze to była moja najlepsza spowiedź jaką miałam. W sensie powiedziałam wszystko co mi leżało na sercu, a spowiednik mnie potrafił pocieszyć, nie mówił że w końcu urodze dziecko, tylko powiedział mi, żebym codziennie zaraz po przebudzeniu dziękowała Bogu za to, że jest nowy dzień, że mogę się nim cieszyć, że jestem zdrowa i budzę się przy mężu. Tak codziennie od tamtej pory robię. Teraz mam jeszcze jedną osobę, za którą mogę podziękować. Nie chciałam od tamtej pory wstawać rano przygnebiona, tylko wdzięczna za to co mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 23:08

szona, frezyjciada, syllwia91, Ania_85_, Malinowa91, Agape91, Madziandzia, Ochmanka, aeiouy, Kittinka83, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam św Dominika i jego pasek który jest z nami od początku ciąży, jeździ na wszystkie badania, był z nami w szpitalu i wisi na ramie łóżka, czasem noszę go na brzuchu jak mi źle i wiem że on pilnuje mojego najdroższego ❤️

Madziandzia, szona, Ochmanka, agge, Izape_91, aeiouy, Kittinka83 lubią tę wiadomość

• aeiouy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - ja w zeszlym roku w grudniu wyszlam ze szpitala jakoś 4 DNI przed świetami - poronilam po raz drugi.
    A w święta, siostra męża ogłosiła, że jest w ciązy - 4 dni po moim wyjściu ze szpitala, po moim poronieniu. Tesciowie ćwierkali TYLKO o tym przy stole w świeta, a my z mężem siedzieliśmy jak słupy, przywdziewając maske! Bałam się, że wybuchne.. Piłam wódkę nie przepijając niczym- szukałam zapomnienia! Kielon za kielonem, a tesciowie mówili o pokoiku, o mebelkach, o tym ze nareszcie jest w ciazy, o tym, ze w koncu beda miec wnuka, POKAZYWALI zdjecia z USG, i mowili o bijacym serduszku itd... Wypiliśmy ogromne ilości wódki wtedy z mężem a potem płakałam w poduszke chyba do 4 nad ranem u teściow... Święta jak z koszmaru kobiety-staraczki...

Przezylam to wtedy i Ty tez przezyjesz! Poplacz teraz, to pomaga. A takie emocje sa zrozumiale - tak powiedziala pani psycholog do ktorej chodzilam i spowiednik u ktorego sie spowiadalam i tego sie trzymam.

Wycieram Ci nosek, trzymam za łapke i mocno przytulam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 23:35

Madziandzia, szona, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie robilyscie badania, potwierdzające czy musicie brać acard a potem heparyne? Chciałabym spróbować w tym cyklu tylko boję się co potem w razie w jak nie mam potwierdzenia...
    Ja robiłam pakiet badań z testdna.pl, zespół antyfosfolipidowy i białko S. Wyszła mi tylko mutacja mthfr i pai. Przy pai wyżebrałam heparynę od transferu a Acard biorę sama. Mój lekarz o tym wie i kazał tylko odstawić przed punkcją 😜

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Szoneczko, dopiero co Madziandzie chcialas bic za glupotki :*
    10.02.2019 mialam urodzic moje szczescie z pierwszej, straconej ciazy. Balam sie tego dnia, ale okazal sie taki, jak wszystkie inne. Moze jestem czlowiekiem bez serca, a moze staram sie, by to przyszlosc byla mi blizsza, czego zycze i Tobie :* Jestes cudowna osoba i zajebista przyszla mama, a Twoje dzieciaczki beda dorastac wsrod wielu kuzynow- moze tak warto na to spojrzec <3
    Właśnie do mnie dotarło, że mój synek też miał się urodzić 10-11.02.2019, tak samo jak twoje dzieciątko 😢 Bałam się tej daty i dalej się jej boję...

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:41

szona lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test... nic, biało... beta w poniedziałek to będzie tylko formalność, nic z tego nie będzie. Ja to czuję, serce mi pęka....

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia- tak mi przykro, ale może jeszcze jednak szansa jest, co? W końcu transfer miałaś 15.11, może maluch jeszcze się ujawni w ten poniedziałek? Sciskam 😘

Szona- rozumiem Cię, miałam poczucie głębokiej niesprawiedliwości jak każda koleżanka w okol zachodziła w ciąże mimo ze ja nie poroniłam.. i nawet jak się dowiedziałam w 20tyg o ciąży jednej koleżanki i napisała mi ze poszło im w 1cs to miałam ochotę krzyczeć. Doczekasz się, obiecuje kochana, ja w zeszłym roku w grudniu dostałam najpiękniejszy prezent 22.12, grudzień jest magiczny, bardzo liczę na to ze i dla Ciebie w tym roku będzie taki piękny ❤️

moni05, szona, Madziandzia lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ