MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
Admirałka ja też przyłączam się do dziewczyn i życzę szczęśliwego porodu za jakieś 8 miesięcy
Agulineczka trzymam kciuki za ładny przyrost bety.
Pozdrawiam pozostałe forumowiczki. Dobrego dniaBajkaaa, agulineczka, admiralka lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualny
-
Admirałka YES YES YES
Ściskam kciukasy za szczęśliwe fasolkownie u Ciebie i piękny przyrost betki u Agulineczki (za proga też ;])
Zaciskam nogi żeby owu poczekało do piątku na Ciastka!!!agulineczka, admiralka lubią tę wiadomość
-
admiralka wrote:Termin @ mam gdzieś na piątek, ale już wczoraj, jak taka głupia siknęłam. Coś przebijało, ale i tak skarciłam się za sikanie tak wcześnie. Obiecałam sobie, że poczekam do czwartku/piątku. I co dziś zrobiłam? Znów siknęłam
Widać mocniej niż wczoraj, mąż też widzi Ale podchodzimy do tego bardzo na spokojnie, życie już niestety nas tego nauczyło. Co będzie to czas pokażę. Bety nie robię, bo tylko mnie stresuje, a jej piękny przyrost w poprzedniej ciąży i tak nic nie dał.
Proszę o modlitwy i kciuki :* Bez Was, to chyba bym nie miała tyle siły na to wszystko.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7482cb45da8.jpg
Bardzo mnie cieszy ten widokadmiralka lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
admiralka wrote:Termin @ mam gdzieś na piątek, ale już wczoraj, jak taka głupia siknęłam. Coś przebijało, ale i tak skarciłam się za sikanie tak wcześnie. Obiecałam sobie, że poczekam do czwartku/piątku. I co dziś zrobiłam? Znów siknęłam
Widać mocniej niż wczoraj, mąż też widzi Ale podchodzimy do tego bardzo na spokojnie, życie już niestety nas tego nauczyło. Co będzie to czas pokażę. Bety nie robię, bo tylko mnie stresuje, a jej piękny przyrost w poprzedniej ciąży i tak nic nie dał.
Proszę o modlitwy i kciuki :* Bez Was, to chyba bym nie miała tyle siły na to wszystko.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7482cb45da8.jpgadmiralka, ANkaG lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Admiralka cudowna wiadomość! Gratulacje! Musi być dobrze, już wyczerpałaś limit złego kochanie
Bociuś jak się miło czyta o takich wizytach! Wierzę, że jesteś już bardzo bardzo blisko swojego marzenia
Frelcia bardzo się cieszę, że Twój Mąż porozmawiał z księdzem i się uspokoił... a gadanie ludzi chyba trzeba puszczać mimo uszu. In vitro to cudowna technika, która daje nowe życie i jestem pewna, że żaden Bóg się na nikogo za nią nie gniewa. Cudom czasem trzeba pomóc!
Agulineczka kciuki za betę!
Na pewno miałam coś więcej napisać, przepraszam, ale oczywiście zapomniałam.
Ja idę dalej egzystować z mdłościami i bólem głowy. Wysyłam wiruski ciążowe dla Was wszystkich!
Bocianiątko, Anaaa90, Emilkap11, admiralka lubią tę wiadomość
-
Admiralka to jest bardzo zajebista wiadomość piękna krecha :*
Agulineczka czekam na piękny przyrost
Dobrego dnia Kobitkiadmiralka lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki
Frelcia ja się nie przejmuję doktrunami kościoła ponieważ mężczyźni niby żyjący w celibacie co mogą wiedzieć o naszych uczuciach. Zawsze mówię daj mi takiego do domu to zaraz go ustawię i schudnie z tego brzuszka
Rób wszystko z własnym sumieniem bo walczysz o cud taki jak mnie teraz kopie w brzuszku-Mamunia-, KateHawke lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny a mi cos weszlo w duzy palec u nogi i nie moge chodzic, kuleje, nie wiem co to, jak ruszam to bol mocny, jak nie ruszam to czuje tylko go, mam wrazenie tak jakby jakis nerw krazyl wokol tej nogi.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Frelcia wrote:W piątek będę prosiła o kciuki, bo idę na podgląd kurnika i badanie hormonów:)
załatwione ! :*Frelcia lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Bociuś doszła Twoja przesyłka, przed chwilą był u mnie listonosz
Jeszcze raz baardzo Ci dziękuję
Hania34 wrote:Hej dziewczyny napisze mi ktoś coś więcej o tym badaniu na komórki NK? Miłego dzionka wszystkim życzę .Oby Admiralka zaczęła dobrą passę dla reszty buziole
Komórki NK to zupełnie niezależne badanie od ANA. Zwykle nazywa się ono subpopulacje limpocytów (IMK) i kosztuje ok 300 zł. Należy je zrobić w drugiej fazie cyklu, ok 7 dpo ale może być też później. Jedni mówią, ze trzeba być na czczo a w APC mówią żeby 3 godz nic nie jeść przed. Poziom kom NK mówi o tym czy organizm nie atakuje zarodka. I to można leczyć, zwykle sterydami. Dodatkowym badaniem, które zleca Paśnik jest ocena równowagi cytokin (test CBA) które mówi o tym czy organizm jest nastawiony na atak czy ochronę zarodka. I to też mozna trochę wyregulować, ale nie na stałe. Tutaj wchodzi w grę dość skomplikowane leczenie immunologiczne które może, ale nie musi przynieść efektów. CBA jest droższe, ok 400 zł i robi się je niezależnie od fazy cyklu. Ważne aby przy obu badaniach być zupełnie zdrowym i min 3 tyg po antybiotykoterapii albo sterydoterapii. Oba badania wykonuje Synevo, z takich komercyjnych labów i ostatnio też widziałam, że Invicta. Ja robię w Salve w Warszawie bo tam wychodzi najtaniej. Ceny są porównywalne do APC w Łodzi.
Po poronieniach Paśnik zaleca też tect limfocytotoksyczny (LCT) i to też chyba robi Synevo i APC oczywiście. ale na ten temat więcej nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:29
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Hania34 wrote:Hej dziewczyny napisze mi ktoś coś więcej o tym badaniu na komórki NK? Miłego dzionka wszystkim życzę .Oby Admiralka zaczęła dobrą passę dla reszty buziole
Wykonujemy badanie 5-12 dni po owulacji- bardzo ważne!!
Badanie nazywa się subpopulacje z NK. Koszt ok 400 zł
Ale wcześniej przed takim badaniami warto M zbadać na fragmentacje dna, test MAR i HBA
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bociek to w warszawie taniej niż na Śląsku bo najtaniej zaplaciłam w Synevo 380 zł, Provita 400zł, a najdrożej śpiewali w diagnostyce 480 zł przy czym diagnostyka w Krakowie 250 zł.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄