Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - zalecił mi zespół antyfosfolipidowy, mutacje i hsg. Część badań już miałam wcześniej. Tylko mnie zmartwiło, że nie wierzy chyba w immunologię, no ale od tego mam Paśnika. :-P zalecił mi też clexane od pozytywa i ovi po owulacji. Zobaczymy. Jakbyś chciała do Fabijańskiego, to mogę Ci termin odstąpić na 22.03, bo kiedyś się zapisałam i muszę odwołać.

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5983 6499

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Wiesz co na pierwszej wizycie bardzo dokładnie przeprowadził wywiad, zaproponował kilka opcji. Dopiero byłam dwa razy więc nie umiem się w 100% ustosunkować, bo jestem bardzo wymagająca :-P Może po jutrzejszej wizycie powiem Ci coś więcej. Jeszcze z OVO jest dobry ponoć Fabijański.

    Lamka a do Sliża już nie chodzisz? Ja myślałam, żeby u niego własnie kontynuować leczenie/prowadzenie ciąży

    Minie śliczny stół :) BRAWO!

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to ja Ci życzę tak:
    1. Dzidziusia <3
    2. Nowej lepszej pracy
    3. Byście w małżeństwie byli tylko Ty i twój mąż (bez jego kumpla ;-) )
    4. Coraz lepszych wyników w bieganiu
    Przesyłam też milion buziaków!


    Moje moje kciuki masz zapewnione! ;-)

    Izape_91, MOJE, summer86 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Minie - zalecił mi zespół antyfosfolipidowy, mutacje i hsg. Część badań już miałam wcześniej. Tylko mnie zmartwiło, że nie wierzy chyba w immunologię, no ale od tego mam Paśnika. :-P zalecił mi też clexane od pozytywa i ovi po owulacji. Zobaczymy. Jakbyś chciała do Fabijańskiego, to mogę Ci termin odstąpić na 22.03, bo kiedyś się zapisałam i muszę odwołać.
    Dziękuję, ale zaczekam już na swoją wizytę, powinna być akurat na koniec cyklu, więc jeśli będziemy włączać jakieś leki, to idealnie :)

    lamka lubi tę wiadomość

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wszystkiego najlepszego :) <3

    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty i każda jedna dobra wiadomość :)

    Dziś już czwartek coraz bliżej weekendu, fakt ma być brzydki i zimny ale weekend to weekend :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś, wszystkiego najlepszego! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - bardzo bym chciała, żeby Śliż mi ciążę prowadził, tylko że on już nie pracuje w luxmedzie :-/ a jak mam ten pakiet to chciałabym go jednak wykorzystać.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza 100 lat w zdrowiu i miłości, niech Ci się wszystko spełnia <3

    Moje kciuki !!!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Iza to ja Ci życzę tak:
    1. Dzidziusia <3
    2. Nowej lepszej pracy
    3. Byście w małżeństwie byli tylko Ty i twój mąż (bez jego kumpla ;-) )
    4. Coraz lepszych wyników w bieganiu
    Przesyłam też milion buziaków!


    Moje moje kciuki masz zapewnione! ;-)
    Zobaczymy które spełni się pierwsze :D dziękuję ♥️♥️♥️

    Dzisiaj mam spokój w pracy bo szef gdzieś poszedłi niech nie wraca do 15.30 !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:33

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja w kancelarii nie mam klientów fizycznych, tylko podmioty gospodarcze, alimenty raz po znajomości przyjęliśmy i musieliśmy faceta sie pozbyć, bo w trakcie okazało się, że jemu nie chodzi o alimenty, a tylko o to by utruć życie ex.
    Ale na aplikacji miałam praktyki w sądzie rodzinnym - co się nasłuchałam to moje:/
    Co lepsze - znam przypadek doktora prawa z UJ, który dzieci matce wydawał za każdym razem tylko w asyście policji i adwokatów obu stron! Zero refleksji jaka to trauma dla dzieci, że np. w niedzielę wieczorem w przedpokoju stoi dwóch policjantów, dwóch adwokatów, tatuś i mamusia. I jeszcze potem na rozprawie oskarżał matkę o zaniedbania, bo dzieci się zaczęły w nocy moczyć. No dziwne, zaprawdę.

    Reset brak mi słów... Kawał nie powiem czego...

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sobie narzuciłam takie tempo na bieganiu że nie dałam rady nawet 3 km bo dostałam kolki pierwszy raz ! 6 min na km a wcześniej 7 minut aż się zdziwiłam, ale musiałam zastopowac.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ostatnio sobie narzuciłam takie tempo na bieganiu że nie dałam rady nawet 3 km bo dostałam kolki pierwszy raz ! 6 min na km a wcześniej 7 minut aż się zdziwiłam, ale musiałam zastopowac.
    Iza podejrzewam, że jakbyś zrobiła najpierw 1-1,5km w tempie 7,5-8min/km, a dopiero potem 6min/km to by się nic nie stalo ;-) lepiej na razie zwiększać dystans w małym tempie.

    Siwulec, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ostatnio sobie narzuciłam takie tempo na bieganiu że nie dałam rady nawet 3 km bo dostałam kolki pierwszy raz ! 6 min na km a wcześniej 7 minut aż się zdziwiłam, ale musiałam zastopowac.



    Również uważam ze jeszcze czas nie powinien być Twoim wyznacznikiem, jak już przwyczaisz organizm do regularnego biegania to możesz zacząć robić np interwały, które przyspiesza na późniejszym etapie Twoje tempo biegu ;)

    Nie wiem czy teraz biegasz określając sobie dystans czy czas, na początku przygody z bieganiem zalecane jest biegać przez określony czas, nie koniecznie sprawdzając dystans ;) jak już będziesz mogła biec ciągiem min 35 min to możesz zacząć prace nad zwiększeniem tempa :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5983 6499

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Agulineczka - bardzo bym chciała, żeby Śliż mi ciążę prowadził, tylko że on już nie pracuje w luxmedzie :-/ a jak mam ten pakiet to chciałabym go jednak wykorzystać.


    Serio nie pracuje? Ja tez mam pakiet w luxmedzie i mialam wizytę na 23 kwietnia, to dzwonili do mnie ostatnio i przełożyli na 12 kwietnia (z tydzień temu dzwonili).

    Ja i tak raczej zamierzalam chodzic do ginemedica. Pierwszą ciążę z synkiem mialam prowadzoną u Grocholskiej w luxmedzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:54

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia spełnienia tego najwazniejszego marzenia, ustabilizowania zawodowego i samych radosci w zyciu!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5983 6499

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie własnie w ginemedica (28marzec), co prawda to wizyta recepturowa, bo inne terminy były dopiero na 9 kwietnia i poproszę wtedy o usg. Mam nadzieję, ze pan doktor mi nie odmówi. Będzie wtedy 5+6 i mam nadzieję, że już coś będzie widać.

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia,wszystkiego naj naj :* .Jeszcze kilka dni i będę testować.Jak na razie nie mam żadnych objawów,ani w tą czy w drugą stronę.Zobaczymy,pożyjemy.Gratuluję kolejnych serduszek :) .

    Izape_91 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza życzę Ci spełnienia marzeń Tych najskrytszych czyli dzidzi,zmiany pracy I spokoju w małżeństwie bez osób trzecich! Miłego dnia ja juz mam włoski na święta zrobione i później praca praca i praca Ale jutro chyba zrobię praca żeby wiedzieć czy była owu taki późno czy nie a później się okaże czy była skuteczna?!

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń <3 <3 <3
    I muszę dodać, że zazdraszczam Ci tej dwójki z przodu ;-)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA STO LAT!!! NIECH SIE SPEŁNIĄ TWOJE MARZENIA

    Izape_91 lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego