MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania tak staram sie o adopcje i obecnie jestem w trakcie szkolen.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Phnappy wrote:Yos - patrze i kurde glowie sie czy Ty jakas kreske wysikalas czy mi umknelo!! Pieknie! Kciuki zaciskam za piekny przyrost!
nie robilam testu, poszlam na bete bo mialam niepokojace bole podbrzusza i skurcze. A ostatnio takie mialam jak bylam w ciazy.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn Ty jesteś nieoceniona, bo wcale nie tak łatwo podjąć decyzję że chce się wychowywać dziecko z domu dziecka. Dużo osób o tym tylko mówi a Ty działasz, oby zostało Ci to wynagrodzone
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ,potrzebuję waszej pomocy byłam wczoraj u mojego gin z moimi i D wynikami uznał ze ze mną wszystko ok a problem jest po męża stronie stwierdził ze.nie jest nam w stanie pomóc i zaproponował inseminacje doznałam szoku myslalm ze możemy je jakoś unormować lekami , zakupiłam mężowi androvit plus,witaminę c ,kwas foliowy ,witaminę d,witaminę e,cynk bierze je systematycznie wrzucam zdjęcie jego wyników powiedzcie mi proszę czy aby na pewno jest aż tak,zle jak mówi lekarz ...
<a href=https://zapodaj.net/81f5936a017b4.jpg.html>WP_20180305_12_34_27_Rich.jpg</a>agusia18_11 -
Bylam u gin w medicover (Świrski, moze ktoras z Was kojarzy). Powiedzial, ze on by w ciazy włączył clexane. Jestem spokojniejsza juz..bo u niego na pewno bede prowadzić ewentualna ciążę... dosatkowo kazal zwiekszyc metke do 750.
KateHawke lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Lalka dziekuje za odp chciałm wczoraj z nim o tym porozmawiać odnośnie co jeszcze moge mu dokupić jeśli chodzi o witaminy itp ale skończył temat na tym ze witaminy w niczym nam nie pomogą a szczególnie jemu ,ja również miałam problem z bakteriami lecz bierzemy teraz oboje antybiotyki jeszcze przez kilka dni ,nie wiem czy,stan w jakim sie teraz mój maz znajduje a mianowicie leży juz 3 miesiąc w gipsie przyjmował zastrzyki itp mogą mieć wpływ na jako wyniki oczywiście usłyszałam ze nie nawet stwierdził ze nie ma sensu powtarzać badania bo zrobimy je juz w instytucie bezpłodności.agusia18_11
-
Agusia, niech M. skonsultuje się z andrologiem. Do iui są wytyczne takie:
"Aby inseminacja miała szanse powodzenia, w nasieniu partnera musimy stwierdzić minimum milion prawidłowych plemników w mililitrze. Każdy wynik poniżej miliona kwalifikuje do in vitro, a szanse na uzyskanie ciąży drogą inseminacji z takim wynikiem są bliskie zeru."
Gdyby przyjąć sposób liczenia naszego androloga u Was w ml wyszłoby ich za mało, by inseminacja miała większy sens (będzie miała wtedy porównywalne szanse powodzenia jak starania naturalne).
Ale akurat żywotność, ilość i ruch da się stosunkowo łatwo poprawić, więc nie jest wcale tragicznie. Tylko chyba nie warto od razu pakować kasy w iui, lepiej poczekać ze 2-3 miesiące suplementacji.
Doczytałam to, co napisałaś w międzyczasie: jeśli badanie było robione w czasie antybiotykoterapii może być zafałszowane, długi czas unieruchomienia w jakimś zakresie też może wpływać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 19:48
agusia18_11 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
U mnie to wygląda tak ze był problem z prolaktyna teraz wynik wynosi 7.58po braniu bromergonu wczoraj został przez lekarza odstawiony ,wyniki tarczycowe w normie , Amh 2,14 stwierdził ze wynik doskonały , do pęknięcia pęcherzyka dochodzi , jako ze to jest następny lekarz w mojej kadencji nie robił mi jeszcze usg przed owu tylko tuz po bo ostatnio owulacja troszkę wcześniej nas zaskoczyła .agusia18_11
-
Yose, o matko, ale wiadomość. Trzymam kciuki z całych siłEndometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualnyAgusia ja bym pokarmiła męża lekami i powtórzyła badania za 2 miesiące. A ten lekarz widać że by wolał zrobić iui i mieć łatwą kasę, ale Wam by to nijak nie pomogło.
Btw. Lamka ale lalka też fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 19:53
-
nick nieaktualnyAgusia moim zdaniem nie ma dramatu, inseminacja przy takiej morfologii moim zdaniem nie daje dużo większych szans jak naturalnie. Niech mąż pobierze leki i skontroluje za 3 mce, wtedy jak nic nie ruszy to może bym się zastanowiła, gdybyśmy mieli takie wyniki byłabym cała happy.
-
Właśnie wróciłam od fryzjera ! Jak cudownie jest się „odświeżyć” gdyby nie wiadoma sytuacja to kupiłabym winko i poszlała dzisiaj z M
A z tą zielona falą to ja proszę nie poprzestawać na kwietniuCzrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość
-
agusia18_11 wrote:Lamka przepraszam za pomyłkę mój słownik w telefonie czasem mnie zaskakuje
Kochana ja jakby co niezłośliwie mam dobry humor po wizycie u gin i troche glupawkęCzrna 81 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Kingulla wrote:Yoselyn ale wieści ! :* trzymam mocno kciuki za przyrost. Mimo, że jutro zwariowany dzień będę czekać na wiadomość od Ciebie jak na szpilkach
To chyba najbardziej płodny miesiąc odkąd jestem na of i u mnie jakaś ovulka chyba za rogiem bo śluz płodny zaczyna się wydobywać. Baaardzo wcześnie jak na mnie może posekszę dzisiaj jak nie zasnę znów o 20
Po prostu nasz Bociuś ma chody u innych bocianów i załatwiła z nimi, że gdy zaczną przybywać do Polski (a właśnie przybywają) to przywiozą ze sobą duuuużo szczęścia. Ta pierwsza strona wątku to sama radość Mam nadzieję ujrzeć tam jeszcze duzo kolejnych serduszek!lamka, nenusia, Karma88, Malgonia, ANkaG, Morusek, Bocianiątko lubią tę wiadomość