X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tak staram sie o adopcje i obecnie jestem w trakcie szkolen.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Yos - patrze i kurde glowie sie czy Ty jakas kreske wysikalas czy mi umknelo!! Pieknie! Kciuki zaciskam za piekny przyrost!

nie robilam testu, poszlam na bete bo mialam niepokojace bole podbrzusza i skurcze. A ostatnio takie mialam jak bylam w ciazy.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Cheresta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn Ty jesteś nieoceniona, bo wcale nie tak łatwo podjąć decyzję że chce się wychowywać dziecko z domu dziecka. Dużo osób o tym tylko mówi a Ty działasz, oby zostało Ci to wynagrodzone :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos :-o!!!!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,potrzebuję waszej pomocy byłam wczoraj u mojego gin z moimi i D wynikami uznał ze ze mną wszystko ok a problem jest po męża stronie stwierdził ze.nie jest nam w stanie pomóc i zaproponował inseminacje doznałam szoku myslalm ze możemy je jakoś unormować lekami , zakupiłam mężowi androvit plus,witaminę c ,kwas foliowy ,witaminę d,witaminę e,cynk bierze je systematycznie wrzucam zdjęcie jego wyników powiedzcie mi proszę czy aby na pewno jest aż tak,zle jak mówi lekarz ...

<a href=https://zapodaj.net/81f5936a017b4.jpg.html>WP_20180305_12_34_27_Rich.jpg</a>

agusia18_11
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gin w medicover (Świrski, moze ktoras z Was kojarzy). Powiedzial, ze on by w ciazy włączył clexane. Jestem spokojniejsza juz..bo u niego na pewno bede prowadzić ewentualna ciążę... dosatkowo kazal zwiekszyc metke do 750.

KateHawke lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wg mnie nie jest tak źle, ja bym jeszcze zrobiła na Waszym miejscu posiew na bakterie tlenowe i beztlenowe. I trochę podrasować męża dietą i suplementami.

A z ciekawości wrzuć swoje wyniki.

agusia18_11 lubi tę wiadomość

• agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka dziekuje za odp chciałm wczoraj z nim o tym porozmawiać odnośnie co jeszcze moge mu dokupić jeśli chodzi o witaminy itp ale skończył temat na tym ze witaminy w niczym nam nie pomogą a szczególnie jemu ,ja również miałam problem z bakteriami lecz bierzemy teraz oboje antybiotyki jeszcze przez kilka dni ,nie wiem czy,stan w jakim sie teraz mój maz znajduje a mianowicie leży juz 3 miesiąc w gipsie przyjmował zastrzyki itp mogą mieć wpływ na jako wyniki oczywiście usłyszałam ze nie nawet stwierdził ze nie ma sensu powtarzać badania bo zrobimy je juz w instytucie bezpłodności.

agusia18_11
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka :D

reset, Siwulec, lamka, blue00, Jeżowa lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, niech M. skonsultuje się z andrologiem. Do iui są wytyczne takie:
    "Aby inseminacja miała szanse powodzenia, w nasieniu partnera musimy stwierdzić minimum milion prawidłowych plemników w mililitrze. Każdy wynik poniżej miliona kwalifikuje do in vitro, a szanse na uzyskanie ciąży drogą inseminacji z takim wynikiem są bliskie zeru."

Gdyby przyjąć sposób liczenia naszego androloga u Was w ml wyszłoby ich za mało, by inseminacja miała większy sens (będzie miała wtedy porównywalne szanse powodzenia jak starania naturalne).
    Ale akurat żywotność, ilość i ruch da się stosunkowo łatwo poprawić, więc nie jest wcale tragicznie. Tylko chyba nie warto od razu pakować kasy w iui, lepiej poczekać ze 2-3 miesiące suplementacji.

Doczytałam to, co napisałaś w międzyczasie: jeśli badanie było robione w czasie antybiotykoterapii może być zafałszowane, długi czas unieruchomienia w jakimś zakresie też może wpływać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 19:48

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wygląda tak ze był problem z prolaktyna teraz wynik wynosi 7.58po braniu bromergonu wczoraj został przez lekarza odstawiony ,wyniki tarczycowe w normie , Amh 2,14 stwierdził ze wynik doskonały , do pęknięcia pęcherzyka dochodzi , jako ze to jest następny lekarz w mojej kadencji nie robił mi jeszcze usg przed owu tylko tuz po bo ostatnio owulacja troszkę wcześniej nas zaskoczyła .

agusia18_11
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przepraszam za pomyłkę mój słownik w telefonie czasem mnie zaskakuje

lamka lubi tę wiadomość

agusia18_11
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose, o matko, ale wiadomość. Trzymam kciuki z całych sił <3

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja bym pokarmiła męża lekami i powtórzyła badania za 2 miesiące. A ten lekarz widać że by wolał zrobić iui i mieć łatwą kasę, ale Wam by to nijak nie pomogło.

Btw. Lamka :-D ale lalka też fajnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moim zdaniem nie ma dramatu, inseminacja przy takiej morfologii moim zdaniem nie daje dużo większych szans jak naturalnie. Niech mąż pobierze leki i skontroluje za 3 mce, wtedy jak nic nie ruszy to może bym się zastanowiła, gdybyśmy mieli takie wyniki byłabym cała happy.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od fryzjera ! Jak cudownie jest się „odświeżyć” :) gdyby nie wiadoma sytuacja to kupiłabym winko i poszlała dzisiaj z M <3

A z tą zielona falą to ja proszę nie poprzestawać na kwietniu ;)

Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam ,jesteście wspaniale w ciągu kilku minut dowiedziałam sie od was wiwcej niż wczoraj od doktorka , a co do witamin to czy te co podaje mojemu D wystarczą???

agusia18_11
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Lamka przepraszam za pomyłkę mój słownik w telefonie czasem mnie zaskakuje

Kochana ja jakby co niezłośliwie :) mam dobry humor po wizycie u gin i troche glupawkę :D

Czrna 81 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy spokojnie wcale nie pomyslalm ze to miało byc złośliwie ..Mówią szczerz dzięki wam tez poprawił mi sie humorek...

Phnappy lubi tę wiadomość

agusia18_11
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Yoselyn ale wieści ! :* trzymam mocno kciuki za przyrost. Mimo, że jutro zwariowany dzień będę czekać na wiadomość od Ciebie jak na szpilkach :)
    To chyba najbardziej płodny miesiąc odkąd jestem na of :D i u mnie jakaś ovulka chyba za rogiem bo śluz płodny zaczyna się wydobywać. Baaardzo wcześnie jak na mnie :P może posekszę dzisiaj jak nie zasnę znów o 20 :P

Po prostu nasz Bociuś ma chody u innych bocianów i załatwiła z nimi, że gdy zaczną przybywać do Polski (a właśnie przybywają) to przywiozą ze sobą duuuużo szczęścia. Ta pierwsza strona wątku to sama radość <3 Mam nadzieję ujrzeć tam jeszcze duzo kolejnych serduszek!

lamka, nenusia, Karma88, Malgonia, ANkaG, Morusek, Bocianiątko lubią tę wiadomość

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ