Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*

    Kochane podczytuje Was, ale mam tak złe samopoczucie, że wolę siedzieć cicho.

    Trzymam za Was kciuki i życzę pięknych kresek, przyrostow bety i udanych wizyt i spotkania w oa <3

    Mam do Was prośbę i będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Wiecie coś na temat DKMS?

    Pozdrawiam

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Bociek a może to ciąża ???

    Frelcia 47 min :D
    Wczoraj, 14 dpo biel nad bielami :( dzisiaj już nie sprawdzałam bo nie wierzę w takie cuda. jak jutro nie przyjdzie to w środę pójdę na betę.

    jedna z wielu co chcesz wiedzieć na temat DKMS? Mój M miał być dawcą i nawet przeszedł wszystkie badania ale ostatecznie wybrali lepszego ;) a mnie nie chcieli wpisać o bazy po moich różnych zdrowotnych przejściach ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 12:27

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna ja jestem zarejestrowana w dkms , był a akcja u mnie na uczelni :)

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jedna ja jestem zarejestrowana w dkms , był a akcja u mnie na uczelni :)

    Coś powinnam wiedzieć? Jak to ma się do życia?

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Coś powinnam wiedzieć? Jak to ma się do życia?
    nie rozumiem pytania ;) jeśli jesteś zarejestrowana w bazie to możesz uratować komuś życie :)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Coś powinnam wiedzieć? Jak to ma się do życia?


    samopoczucie od razu lepsze jak wiesz że w razie czego Twój genetyczny bliźniak może na Ciebie liczyć :*

    Luna1993, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Wczoraj, 14 dpo biel nad bielami :( dzisiaj już nie sprawdzałam bo nie wierzę w takie cuda. jak jutro nie przyjdzie to w środę pójdę na betę.



    hmmm ja 13dpo miałam słabiutką krechę a jak wiemy testy lubią płatać różne figle, ostatnio nawet tutaj był wrzucony test z kreską poziomą ;) ściskam kciuki Kochana !!!
    a jak się denerwujesz to zrób sobie jeszcze jakiś teścik przed betą <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    nie rozumiem pytania ;) jeśli jesteś zarejestrowana w bazie to możesz uratować komuś życie :)
    Kochana to wiem, pytam jak to się ma np. do niedoczynności tarczycy itp.

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Coś powinnam wiedzieć? Jak to ma się do życia?
    Jak masz jakieś operacje, inwazyjne zabiegi, ciąża to trzeba zgłaszać i tyle w sumie. Przy rejestracji pobiera się wymaz z policzka i tyle. Bardzo się cieszę, że mój bliźniak jest zdrowy i nikt do mnie nie dzwoni :) co roku wysyłają materiały z podziękowaniem

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia{/b] 37min :D

    Luna1993, Frelcia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochana to wiem, pytam jak to się ma np. do niedoczynności tarczycy itp.
    Ja mam astmę oskrzelowa, lecze się sterydami ale nie było większego problemu z rejestracją, tylko musieli to zaznaczyć

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochana to wiem, pytam jak to się ma np. do niedoczynności tarczycy itp.

    nawet jeśli Twój bliźniak będzie Cię potrzebował to będziesz miała wykonany szereg badań które niestety mogą Cię zdyskfalifikować :/

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Mogę zadać kilka pytań?

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochana to wiem, pytam jak to się ma np. do niedoczynności tarczycy itp.
    To zależy. Oni robią dość szczegółowy wywiad medyczny i moze być tak, że Cię nie wezmą. przy autoimmunizacyjnych wydaje mi się, że nie biorą czyli jeśli niedoczynność ejst na podłożuu Hashi to mogą nie chcieć... Mnie np nie chcieli ale ja miałam w swoim życiu dużo zdrowotnych perypetii ;) ja bym próbowała na Twoim miejscu :)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna pewnie :)

    Siwulec nie zabijaj mnie, dopiero zaakceptowałam zaproszenie....z 8 lutego :D :* tak często wchodzę w wiadomości

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Frelcia{/b] 37min :D

    Haha :* porzygam się z nerwów

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odp. Hashi mam nadzieję, że nie mam. Tylko nie chciałabym aby później ktoś powiedział, że tracę ich czas jakby np po badaniach wyszło, że się nie nadaje.

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6721

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia weeeez już dzwoń! W razie co to powiesz, że u Ciebie na zegarku już po 13 :D

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia – kciuki!


    W pracy sajgon, więc nic więcej Wam nie napiszę, zwłaszcza, że urywam się wcześniej, bo na 15.45 idę do internisty. Rozłożyło mnie maksymalnie, chyba się nie doleczyłam z ubiegłego tygodnia, a jedynie na czas egzaminu organizm się zmobilizował.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 marca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia <3 kciuki zaciśnięte


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego