Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Hope wszystkiego najlepszego. Spelnienia marzen.

    Amal gratulacje!! Kreska przepiekna.

    Bociatko milego odpoczynku

    Lamka trzymam kciuki za wizyte.

    Yos rowniez trzymam kciuki za wizyte.

    Jesli kogos pominelam to przepraszam ale tylko tyle udalo mi sie zapamietac.
    Milego dnia dziewczyny.

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26 dc i jedna kreska ;(
    Jakież to się zrobiło smutne i męczące.

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    U mnie 26 dc i jedna kreska ;(
    Jakież to się zrobiło smutne i męczące.
    Tule :' -(

  • Amal Autorytet
    Postów: 603 1183

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    U mnie 26 dc i jedna kreska ;(
    Jakież to się zrobiło smutne i męczące.

    Może za wczesnie jeszcze żeby test pokazał ?

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Może za wczesnie jeszcze żeby test pokazał ?
    Nie za wcześnie, termin @ za dwa dni i już bóle @ są.

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 2 marca 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym Amal gratuluję :) wybacz, że ominęłam.

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu: przykro mi :(

  • Amal Autorytet
    Postów: 603 1183

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Nie za wcześnie, termin @ za dwa dni i już bóle @ są.
    Ja się cały czas czuję na @. Boli mnie brzuch, piersi, chociaż mniej niż kilka dni temu, jest mi słabo. gdyby nie test rano, byłabym przekonana że dziś, czy jutro przyjdzie @ bo tak samo czuję się tuz przed @. Także póki @ nie ma, jest nadzieja :)

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Ika83 Autorytet
    Postów: 342 111

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    <3 <3 <3

    2ueu0yb.jpg

    Amal gratulacje :))))))))))))))))

    mkwia
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Ja się cały czas czuję na @. Boli mnie brzuch, piersi, chociaż mniej niż kilka dni temu, jest mi słabo. gdyby nie test rano, byłabym przekonana że dziś, czy jutro przyjdzie @ bo tak samo czuję się tuz przed @. Także póki @ nie ma, jest nadzieja :)
    Przestaje w to wierzyć.

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molestacja męża mam nadzieję nie poszła na marne :) pęcherzyk mi właśnie pęka, kazał dalej się bzykać

    Emiilka, KateHawke, Luna1993, -Mamunia-, Cabrera, Czrna 81, Karma88, Kaczorka, frezyjciada, Bajkaaa, Koteczka82, MaryAnn, Kotowa, Diamond92, Bocianiątko, Phnappy, Rub45 lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna - bardzo mi przykro :-(

    Wizyta nr 2:
    Lekarz nie przejął się niskim wynikiem białka S, co jeszcze bardziej mnie przekonało, że muszę zrobić mutacje z testdna. Miałam zrobione usg, wg tego sprzętu pęcherzyk na prawym 10mm. Jama macicy ok. Mam się zgłosić za 2 tyg na wspomaganie II fazy cyklu i monitoring. Heparyna od pozytywa, nie przepisał mi.
    Z tego co zrozumiałam mam mieć 3 zastrzyki z gonadotropiną po owu. Nie wiem czy się spotkalyscie z czymś takim?

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia ja nie stety nie pomogę :(

    Reset, mam prośbę: napisałabys do mnie priv, bo z tel nie mogę wpisać odbiorcy. Dziękuję

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeżyłam lekki szok bo bada mnie i bada i mówi no ta inseminacja to jest na dziś. Ja zdziwiona pyatam się jaka inseminacja nic nie było mowy ze w tym cyklu podchodzimy do iui. Tym bardziej że ja bez chłopa przyjechałam. Potem jak już siedzimy rozmawiamy to mówi no sugerowalem te inseminacje bo mąż na morfologie tylko 2%. Spoko tylko ze wczesniej o tym nie wspominal, trzeba jakąś abstynencje zachować i ogólnie się przygotować. Jest trochę zakręcony ale ogólnie z uśmiechem kazał współżyc i życzył powodzenia. A i jeszcze pytam czy mąż ma powtarzać badanie nasienia jeśli się nie uda teraz, a on mi na to żebym na razie o tym nie myślała i będziemy się martwić jak się nie uda a póki co jest szansa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:35

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1709 1250

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jedna - bardzo mi przykro :-(

    Wizyta nr 2:
    Lekarz nie przejął się niskim wynikiem białka S, co jeszcze bardziej mnie przekonało, że muszę zrobić mutacje z testdna. Miałam zrobione usg, wg tego sprzętu pęcherzyk na prawym 10mm. Jama macicy ok. Mam się zgłosić za 2 tyg na wspomaganie II fazy cyklu i monitoring. Heparyna od pozytywa, nie przepisał mi.
    Z tego co zrozumiałam mam mieć 3 zastrzyki z gonadotropiną po owu. Nie wiem czy się spotkalyscie z czymś takim?

    Co do leków to Ci nie pomogę :( ale czemu dopiero za 2 tyg na monitoring? Nie będzie trochę za późno na te pęcherzyki? Bo one już tak w połowie są...

    *59cs (2 cykl po poronieniu) o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany (11dpt- beta88,9, prog16,1; 13dpt- beta218,9, prog14,3, 19dpt -beta 2541, prog 16,6, 26dpt- <3) -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
    - II criotransfer 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba (6dpt- beta 0, prog 12,5; 11dpt -??? )
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Molestacja męża mam nadzieję nie poszła na marne :) pęcherzyk mi właśnie pęka, kazał dalej się bzykać


    Bzykaj, bzykaj <3 niechaj wióry lecą ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6004 6513

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal gratulacje!!!!!


    Hope wszystkiego najlepszego, Ty wiesz czego Ci najbardziej życzymy! <3


    Bociuś odpoczywaj, zazdroszczę weekendu :)


    Jedna z wielu kurcze :( Tulę mocno!

    Koteczka może jest jeszcze szansa?


    Admiralka, może ovufriend przesunie jeszcze termin Twojej owulacji.Zobaczymy jakie temp bęziesz mieć jutro i pojutrze.

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Bzykaj, bzykaj <3 niechaj wióry lecą ;)
    Na razie to muszę ochłonąć :) kurczę dziewczyny mam owulacje :D :D

    KateHawke, sAnsa_28, Cabrera, -Mamunia-, Malgonia, Izape_91, Siwulec, Yoselyn82, nenusia, lamka, Jeżowa, Kaczorka, Flowwer, frezyjciada, Emiilka, Lunaris, Koteczka82, MaryAnn, blue00, Diamond92, Bocianiątko, Morusek lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Amal Autorytet
    Postów: 603 1183

    Wysłany: 2 marca 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze do was pytanko :) Brałam wiesiołka, na śluz i na skórę i włosy. Odstawiałam po ovu, bo skurcze itd. Ale czy po 1 trymestrze można go wznowić czy całkiem odstawić do rozwiązania ? Przyznam że dobrze mi działa na skórę a borykam się z łzs..

    km5smg7yt99xz96j.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu tak bardzo mi przykro.

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ